Order €1.000 aandelen ING = €2,30 bij DEGIRO
Beleg met zeer lage tarieven, meer informatie

AMG

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2570
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1083
Contacteer:

Re: AMG

Bericht door Wimpie85 »


28-07 Resultaten 2e kwartaal 2020 AMG Advanced Metallurgical Group N.V.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 24084
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12901
Contacteer:

Re: AMG

Bericht door charel01 »

Beursblik: zwaar tweede kwartaal voor AMG
AMG Advanced Metallurgical Group heeft een zwaar tweede kwartaal achter de rug. Dit verwachten analisten van Berenberg.

Zij voorzien niet dat AMG de consensus van een aangepaste EBITDA van 12 miljoen dollar heeft gehaald. En dat zal voor koersdruk zorgen en een verlaging van de taxaties voor 2020, waarschuwde Berenberg.

De bank rekent op lagere volumes, en in combinatie met lagere prijzen en vertragingen is dit geen opsteker voor AMG.

Toch handhaaft de zakenbank in aanloop naar de kwartaalcijfers op dinsdag het koopadvies op AMG met een koersdoel van 20,00 euro. Op korte termijn ondervindt de specialist in bijzondere metalen last van de coronacrisis, aldus Berenberg, maar op de middellange en lange termijn blijft het aandeel aantrekkelijk. Daarbij zat het dieptepunt vermoedelijk in het tweede kwartaal.

Voor heel 2020 rekent Berenberg op een EBITDA van 63 miljoen dollar, wat in 2019 nog 121 miljoen dollar was. De consensus ligt nog op 76 miljoen dollar.

AMG rekende aanvankelijk op een aantrekkende winstgevendheid, maar trok in april reeds de winstverwachting voor 2020 in. De specialist in bijzondere metalen stelde dat het door de corona-effecten op klanten niet mogelijk is om een goede inschatting van de winstgevendheid te kunnen maken.

Voor 2021 rekent Berenberg weer op een herstel van de aangepaste EBITDA naar 121 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
Wimpie85 liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 24084
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12901
Contacteer:

Re: AMG

Bericht door charel01 »

Resultaten AMG flink onder druk
AMG Advanced Metallurgical Group heeft in het tweede kwartaal de resultaten flink onder druk zien staan, al werd het verlies wel aanzienlijk teruggebracht. Dit maakte de specialist in bijzondere metalen dinsdagavond bekend.

"In deze onvoorziene tijden is een sterke liquiditeitspositie onze prioriteit", aldus CEO Heinz Schimmelbusch. "Onze liquiditeitspositie is 390 miljoen dollar en dat is hoger dan een kwartaal eerder." Ook de operationele kasstroom noemde de topman "sterk". De topman zegt omvangrijke programma's op te hebben gezet om de operationele kosten terug te brengen.

De omzet van AMG daalde op jaarbasis van 303,6 miljoen naar 207,6 miljoen dollar en de EBITDA liep terug van 23,8 naar 7,8 miljoen dollar. Volgens AMG had de coronacrisis een negatieve impact van 18 miljoen dollar op de EBITDA. Berenberg voorzag al dat AMG de consensus van een EBITDA van 12 miljoen dollar niet zou halen. Berenberg verwacht dan ook koersdruk en een verlaging van de taxaties voor 2020.

Onder de streep restte een verlies van 12,5 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit nog een verlies van 31,1 miljoen dollar.

De vrije kasstroom noemde AMG robuust met 11,6 miljoen dollar.

Het orderboek van AMG Technologies liep het afgelopen kwartaal met 10 procent terug ten opzichte van eind maart dit jaar tot 216,9 miljoen dollar. In het afgelopen kwartaal werden er voor 32 miljoen dollar aan nieuwe opdrachten binnengehaald.

AMG besloot tot een verlaging van het interim-dividend van 0,20 euro naar 0,10 euro per aandeel. Het dividend wordt in het derde kwartaal uitgekeerd.

Outlook

AMG rekende aanvankelijk op een aantrekkende winstgevendheid, maar trok in april reeds de winstverwachting voor 2020 in. De specialist in bijzondere metalen stelde dat het door de corona-effecten op klanten niet mogelijk is om een goede inschatting van de winstgevendheid te kunnen maken. Wel liet AMG dinsdag weten dat het EBITDA-resultaat dit jaar waarschijnlijk niet het resultaat van vorig jaar zal evenaren.

Voor heel 2020 rekenen analisten van Berenberg op een EBITDA van 63 miljoen dollar, wat in 2019 nog 121 miljoen dollar was. De consensus ligt nog op 76 miljoen dollar. Voor 2021 rekent Berenberg weer op een herstel van de EBITDA naar 121 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
wolfe liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 24084
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12901
Contacteer:

Re: AMG

Bericht door charel01 »

Beursblik: AMG op de bodem
AMG heeft in het tweede kwartaal tegenvallende cijfers laten zien, maar lijkt daarmee ook een bodem te hebben gezet. Dit stelden analisten van ING woensdag.

De winstgevendheid van AMG stond door de corona-uitbraak onder druk. Maar er zijn ook hoopgevende ontwikkelingen, meent ING.

"We denken dat het tweede kwartaal de absolute bodem in de winst heeft laten zien", aldus analist Stijn Demeester.

Inmiddels is er weer meer activiteit en zal een reorganisatieprogramma voor steun zorgen, denkt Demeester.

Het aandeel AMG leverde dit jaar circa 30 procent in en presteerde slechter dan de brede markt. En volgens ING zouden analisten hun taxaties nog wel eens verder kunnen verlagen voor dit jaar. Momenteel ligt de consensus op een EBITDA van 75 miljoen dollar.

ING heeft een koopadvies op AMG met een koersdoel van 32,00 euro.

Door: ABM Financial News.
wolfe liked last!
Go with the flow.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie