Accell

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
sjos
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1714
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 313
Contact:

Re: Accell

Berichtdoor sjos » 16 Mar 2018 10:56

johan1213 schreef:Topman van Accell nl. Ton Anbeek laat weten dat hij nieuw strategisch plan heeft "Lead Global, Win Local". Hij is het bedrijf aan 't omvormen, komt een nieuw managmentteam, nieuwe experience centers en hij het bedrijf tegen 2020 naar een zéér winstgevende groei leiden en om zijn vertrouwen te uiten gaat hij een dividend van 0,5 euro/ aandeel uitkeren, de komende jaren kan het dividend fors verhoogd worden.

Komen we deze man geloven is het nu wel de moment op te kopen voor de dus iets langere termijn, en dan het weer wachten zijn tot Pon Holdings terug met een bod komt.

Dat heet dus de koers proberen te houden door het dividend te verhogen.
Ik zie dit aandeel toch nog verzwakken de komende dagen tot een bodem gevonden wordt.
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.


Gebruikersavatar
jens_dev
Forum elite
Forum elite
Berichten: 6473
Lid geworden op: 17 Dec 2012 15:13
waarderingen: 2701
Contact:

Re: Accell

Berichtdoor jens_dev » 17 Mar 2018 15:27

Ik doe hieronder geen uitspraak over de koersontwikkeling, maar:

Na Accell in Excel te hebben gezet, zie ik vooral een erg middelmatig bedrijf met lage marges, relatief hoge schulden en een pover beheer van het werkkapitaal.

Tot 2011 genereert het bedrijf gezonde marges van zo'n 5%. Het doet dan enkele overnames en sindsdien komen de marges niet verder dan 2,5-3,5%, met een dieptepunt van 1% vorig jaar. Aan die ontwikkeling zie je dat omzetgroei niet alles is. In 2011 genereerde Accell ongeveer even veel vrije kasstroom op een omzet van €600m als in 2015 of 2016 op een omzet van €1000m. Ik zie liever winstgevende groei, die dus niet ten koste gaat van de marges.

Ik reken op een faire waarde van zo'n €22 per aandeel, weliswaar in de veronderstelling dat annus horribilis 2017 niet herhaald wordt. Anders zal die faire waarde aanzienlijk dalen. Ik vind het aandeel voor mezelf niet interessant door de lage kwaliteit en relatief kleine veiligheidsmarge (verschil koers - faire waarde).
TimeIsMoney liked last!
Never waste a good crisis

14-11-2014
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1284
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 300

Re: Accell

Berichtdoor 14-11-2014 » 17 Mar 2018 16:13

nieuwe experience centers

Nieuw voor Accell. Concurrenten kennen een harde strategie, zonder de nette reputatie van een oud en vertrouwd merk. Amslod, zonder tussenhandel, heeft al een paar Expercience Centers en verkoopt aan huis om klanten moreel sneller tot kopen aan te zetten. Ook een Stella ("de fiets van het jaar", waarschijnlijk in de categorie paars met gele spikkels van de Oezbekistaanse damesfietsenbeurs 2012) heeft meerdere Testcenters in Nederland en Duitsland, in Nunspeet compleet met opvallend veel opvallende routebordjes naar de vestiging toe.

De Testcenters zien er vaak uit alsof een klassieke Nederlandse fietsenmaker is overgestapt naar exclusieve leverancier Stella. De sluwe marketing van Accells concurrenten blijkt ook uit de afbeelding van de link, "de gróótste e-bike specialist van ... Helmond". Waarschijnlijk de enige e-bike specialist in Helmond.

Minder tussenhandel kan goed zijn voor de marges, maar Accell is niet de trendsetter, en men is het niet gewend zijn om voor een fietsenmakersmerk naar een eigen Experience Center te reizen. De concurrentie heeft een voorsprong.
TimeIsMoney liked last!

sjos
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1714
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 313
Contact:

Re: Accell

Berichtdoor sjos » 26 Mar 2018 09:29

Accell lijkt deze maandagmorgend licht op te veren. Is er een bodem gelegd op 17 Euro ?
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Gebruikersavatar
johan1213
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 199
Lid geworden op: 31 Aug 2015 15:40
waarderingen: 62
Contact:

Re: Accell

Berichtdoor johan1213 » 19 Apr 2018 14:36

Overnamegeruchten

De koers van het aandeel Accell Group is donderdagmiddag in beweging gekomen. Rond lunchtijd schoot de koers van rood naar groen.

Beleggersblad Beursgenoten van de bekende belegger Geert Schaaij heeft vandaag een rapport uitgestuurd over de fietsenfabrikant. Daarin stelt Schaaij dat Accell nog altijd een overnamekandidaat is en geeft hij een koopaanbeveling af.

Vorig jaar trachtte Pon Accell over te nemen voor aanvankelijk 32,72 euro per aandeel. Dit bod werd later verhoogd naar 33,72 euro. Tot een deal kwam het niet.

"Na alle belangrijke aspecten van het voorstel te hebben onderzocht, zijn de raad van commissarissen en de raad van bestuur tot de gezamenlijke conclusie gekomen dat het voorstel van Pon Holdings de toekomstige waardecreatie van Accell Group en de te verwachten synergieën onvoldoende reflecteert", verklaarde Accell destijds het afbreken van de gesprekken met Pon.

Het zou volgens Schaaij raar zijn dat Pon vorig jaar interesse had en nu niet meer. "Een bedrijf als Pon doet een overname met een visie van tien jaar of langer."

Nu het management van Accell grotendeels is vervangen, denkt Schaaij dat er ruimte is voor nieuwe gesprekken met Pon.

En daarbij zou ook het Belgische D'ieteren, onder meer distributeur van automerken als Volkswagen en Audi, volgens Beursgenoten een eventuele koper kunnen zijn. Die onderneming beschikt na de verkoop van een minderheidsbelang in Belron over een goedgevulde oorlogskas, aldus Schaaij.

Het aandeel Accell Group steeg donderdag 2,4 procent.

sjos
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1714
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 313
Contact:

Re: Accell

Berichtdoor sjos » 21 Apr 2018 10:21

En vrijdag kwam daar nog 5,61% bij.Slotkoers: 20,70 E
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

14-11-2014
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1284
Lid geworden op: 29 Dec 2017 16:39
waarderingen: 300

Re: Accell

Berichtdoor 14-11-2014 » 21 Apr 2018 11:49

Tweede Geert Schaaij-effect in korte tijd, na STern. Met een al dan niet zinnig verhaal, met 2 "mogelijke" overnemers, gebruik maken van het gegeven dat kleine gevallen engelen op het juiste moment snel kunnen opstaan, door de gevallen engel nadrukkelijk in het zonnetje te zetten. Een soort massaal genoege herontdekking van Accell. Small cap, dus zonder verhaaltje kennen velen het niet, en iets onbekends is makkelijker op te hemelen.

Op weekbasis +9,76% vind ik gezonder dan de nog bestaande achterstand op, onder andere, de eigen AScX-index: op jaarbasis -34,55%, index +14,77%.

Positiever is dat het een gevallen mes lijkt, zonder dat er nu een concrete reden is om aan te nemen dat nieuwe bodems zullen wordne opgezocht. De relatief grote achterstand kan daarom nog steeds als een onderwaardering worden gezien, met kans op een steile klim. Met name wanneer cijfers niet tegenvallen, en liefst een beetje meevallen. Tegenvaller? Afblijven. Gokken op niet-tetgenvallende cijfers hoeft niet per se, want ook zonder dat ene moment is deze week de klim al steil.

De in procenten grootste gevallen en stijgende engel is deze week SES, met +16,93%. Accell is een goede tweede, met die +9,76%. Voorbeelden van nog fanatiek vallende engelen zijn Dexia (-13,23%) en Van de Velde (-13,69%). Zo beschouwd is Accell al wat langer bezig aan het wegwerken van een wat overdreven koersdaling. Allemaal noteringen met een grote achterstand op het eigen beurssegment, ondanks de winstvrwachting.

Ik vind wel dat de achterstand van Accell op bijvoorbeeld de index niet sluipenderwijze weer noemenswaardig moet toenemen. Dat kan wijzen op een aanhoudende negatieve inschatting door de markt, i.e. toch geen onderwaardering maar een terechte daling. Een stabiel SUEZ had van mij bijvoorbeeld inmiddels iets boven €12 mogen staan, als een soort bevestiging van hernieuwde gezondheid. Er is een zeer klein verschil met €12, maar toch had ik het graag gezien.

Steile ritjes omhoog passen in elk geval bij voormalige gevallen engelen, en dat laat Accell gelukkig herhaaldelijk zien. Tot nader order, maar vooralsnog wijst alles op het wegwerken van een relatieve onderwaardering, en wijst +9,76% erop dat er van overwaardering nog geen sprake is. Mooi dus, zonder overdreven optimistisch te hoeven zijn over de nu soms moeilijke markten van Accell. Het zijn hoopvolle koersstijgingen, net zoals de koersdaling bij een Van de Velde minder hoopgevend is.