Rood Microtec (voorheen Rood Testhouse)

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1052
Contact:

Rood Microtec (voorheen Rood Testhouse)

Berichtdoor arreno » 04 Jan 2012 10:22

1ste helft 2011 omzet gestegen met 17,8%
3Q belangrijk gedaald
mocht 4 Q ook slecht zijn maar over het hele jaar zowat hetzelfde als 2010 zijn
dan kan de koers nog wel wat hoger uitvallen
10 januari komen ze al met de cijfers
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPEGebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1052
Contact:

Re: Rood Testhouse

Berichtdoor arreno » 14 Mei 2013 09:19

RoodMicrotec: geen omzetherstel in KW1, ziet stijging in H2
Dinsdag 14 mei 2013 08:53
AMSTERDAM (Dow Jones)--RoodMicrotec nv (ROOD.AE) heeft de omzet in het eerste kwartaal, zoals verwacht, nog niet zien herstellen, maar verwacht in de tweede helft van het jaar een toename.
De omzet was ongeveer gelijk aan een jaar terug en zwakker dan het vierde kwartaal van 2012. "De omzet is in het eerste kwartaal vrijwel altijd wat zwakker dan het vierde kwartaal en dat is ook dit jaar weer het geval geweest", legt Rood uit.
De Semiconductor Industry liet in de eerste maanden ook nog geen herstel zien, maar de verwachtingen voor 2013 zijn positief, stelt het concern. "Zowel het aantal aanvragen en aanbiedingen als de orderportefeuille namen in het eerste kwartaal vrijwel over de gehele linie duidelijk toe". Daarnaast werd er veel voorbereidend werk verricht voor toekomstige omzet.
"Dit moet leiden tot toename van de omzet in de tweede helft van dit jaar en volgend jaar", aldus Rood.
Het bedrijf verwacht voor de tweede helft van 2013 een stijging van de omzet en streeft ernaar de huidige zwakke gang van zaken in de tweede helft van 2013 te compenseren.
Ook handhaaft Rood de eerder gedefinieerde langetermijndoelstelling om autonoom tussen 3 en 13% per jaar te groeien bij een gemiddelde groei van de semiconductormarkt van 6%, het bedrijfs- en nettoresultaat te verbeteren en de schuldpositie verder af te bouwen.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@dowjones.com

Mooie lange termijndoelstelling, flinke bandbreedte :lol: :roll: :roll:
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Hercules
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 46
Lid geworden op: 24 Jul 2012 09:27
waarderingen: 12
Contact:

Re: Rood Testhouse

Berichtdoor Hercules » 08 Mei 2014 19:37

ROODMICROTEC N.V. IS VOORNEMENS EEN HYPOTHECAIRE OBLIGATIELENING TER GROOTTE VAN EUR 2.500.000,- UIT TE GEVEN VIA NPEX

Strategie
RoodMicrotec’s strategie is gericht op uitbreiding en versterking van de organisatie en versterking van de marktpositie. Bovendien wil de onderneming voldoende slagkracht hebben om in te spelen op en te profiteren van twee belangrijke trends:
- Outsourcing
- Samenwerking met (financiële) partners (co-financing) en klanten

Outsourcing
Middelgrote bedrijven werken in toenemende mate samen om gezamenlijk hun diensten naar een hoger niveau te tillen en zo de concurrentie uit Aziatische landen beter aan te kunnen. Grote concerns, veelal Original Equipment Manafucters (OEMs) die nog een klant specifieke chip (ASIC) of andere chipontwikkeling in huis hebben, besteden deze steeds vaker uit aan onafhankelijke dienstverleners als RoodMicrotec.
Hierdoor ontstaat een win-win situatie. De OEMs kunnen zich richten op hun kernactiviteiten en kunnen door outsourcing aanzienlijke kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en een kortere timeto-market realiseren. De projecten die aan RoodMicrotec worden uitbesteed, hebben een looptijd van meerdere jaren en zorgen hierdoor voor een solide basis en in de toekomst een beter voorspelbare omzet. Als RoodMicrotec in het kader van een oursourcingsproject apparatuur van de OEM overneemt, kan deze ook voor andere klanten in de markt worden gebruikt, wat de omzet een extra impuls geeft.
De verwachting is dat deze trend van outsourcing verder door zal zetten.

Samenwerking met (financiële) partners (co-financing) en klanten
Samenwerking met klanten, maar ook de samenwerking met partners, waaronder financiële partners staat bij RoodMicrotec centraal. De hele semiconductorindustrie staat of valt met een goede samenwerking in de bedrijfskolom. In dit kader gaat RoodMicrotec verschillende allianties aan met haar klanten en op het gebied van design met haar ontwerppartners, bijvoorbeeld kennisinstituten zoals universiteiten, hogescholen, het Fraunhofer-Instituut, IMEC, technologiepartners, leveranciers en overheden.
Door aanhoudende terughoudendheid van banken op het gebied van financiering worden gezonde fabless companies (FCs) met een bewezen track record geremd in hun ontwikkeling. Om deze negatieve gang van zaken te doorbreken, heeft RoodMicrotec samen met partners initiatieven ontwikkeld om gemakkelijker financiering te realiseren voor gezonde projecten, met name voor FCs. Met deze aanpak beoogt RoodMicrotec enerzijds de ontwikkeling van FCs een positieve impuls te geven en anderzijds haar omzet en positie in de markt te verbeteren.

Hypothecaire obligatielening
Om beter in te spelen op bovengenoemde trends en om makkelijker toegang te krijgen tot bepaalde marktsegementen en daarmee beter in staat om haar groeidoelstellingen te realiseren acht RoodMicrotec een verdere optimalisatie van haar financiële structuur noodzakelijk. Derhalve is RoodMicrotec voornemens extra financiering aan te trekken van maximaal EUR 3.000.000,- met hypothecaire zekerheid.
Als onderdeel van deze financiering geeft RoodMicrotec NV een obligatielening uit met hypothecaire zekerheid ter grootte van maximaal EUR 2.500.000,- nominaal (EUR 2.350.000,- effectief) met een looptijd van 6 jaar verdeeld in 2.500 obligaties van EUR 1.000,- nominaal, tegen een emissiekoers van 94% van het nominale bedrag met een vaste coupon-rente van 6%
(effectief rendement ca. 7,4% bij een emissiekoers van 94%) per jaar.
De rente wordt per maand achteraf aan de obligatiehouder uitgekeerd. De obligatie wordt volledig afgelost aan het einde van de looptijd. Door notering van de obligaties aan het online handelsplatform NPEX zijn de obligaties maandelijks verhandelbaar.
Aan de obligatiehouders zal RoodMicrotec warrants op haar aandelen aanbieden met een uitoefenprijs van 13 eurocent, wanneer zij investeren in deze obligatielening. Daarbij wordt naar rato van het gehouden aantal aandelen voorkeursrecht verleend aan de aandeelhouders van RoodMicrotec.

“Dankzij de extra slagkracht die wij beogen te realiseren met de uitgifte van een hypothecaire obligatielening kunnen wij sneller en flexibeler inspringen op de trends in de markt. Ik verwacht, dat RoodMicrotec hierdoor een extra impuls kan geven aan de omzetgroei. Wij zijn tevreden met de gekozen constructie, want hiermee bieden wij onze investeerders een aantrekkelijk rendement tegen een laag risico”, aldus Philip Nijenhuis, CEO RoodMicrotec.

Nadere details staan beschreven in de brochure ‘Hypothecaire Obligatielening’, gepubliceerd op de websites http://www.roodmicrotec.com" onclick="window.open(this.href);return false; en http://www.npex.nl/RoodMicrotec" onclick="window.open(this.href);return false;. Voor deze hypothecaire obligatielening wordt eveneens een beleggingsmemorandum opgesteld, dat naar verwachting vanaf eind mei zal worden gepubliceerd op de websites http://www.roodmicrotec.com" onclick="window.open(this.href);return false; en http://www.npex.nl/RoodMicrotec" onclick="window.open(this.href);return false;.

Over RoodMicrotec
Met 40 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied van micro en optoelectronica biedt RoodMicrotec fabless companies, OEMs en andere ondernemingen een one-stop shopping propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.
De diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische-, IT- en electronicasectoren.
'Certified by RoodMicrotec' betreft onder andere testen van producten volgens de strenge ISO/TS 16949-norm die geldt voor toeleveranciers van de automobielindustrie. De onderneming beschikt tevens over een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kalibrering volgens ISO/IEC 17025.

The value-added diensten omvatten onder meer (eXtended) supply chain management, failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (waaronder device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, quality & reliability consulting en total manufacturing solutions met partners.
RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), Engeland (Bath) en Nederland (Zwolle).

Voor nadere informatie:
https://www.roodmicrotec.com/fileadmin/ ... re2014.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

tifosi_1880
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 77
Lid geworden op: 22 Jan 2014 16:55
waarderingen: 7
Contact:

Re: Rood Testhouse

Berichtdoor tifosi_1880 » 19 Jul 2014 20:01

Eind 2014 en vooral in 2015 valt hier wel wat te rapen.
Hun omzet zal dan veel groter worden.

tifosi_1880
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 77
Lid geworden op: 22 Jan 2014 16:55
waarderingen: 7
Contact:

Re: Rood Testhouse

Berichtdoor tifosi_1880 » 26 Aug 2014 16:15

Het gaat hard vandaag. +30% :D
'k Heb maar verkocht. Er zal nog wel eens een instapmoment komen.

Hercules
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 46
Lid geworden op: 24 Jul 2012 09:27
waarderingen: 12
Contact:

Re: Rood Testhouse

Berichtdoor Hercules » 02 Sep 2014 21:44

ROODMICROTEC – INFORMATIEBIJEENKOMST 25 SEPTEMBER

Zoals reeds aangekondigd in het persbericht betreffende de eerste halfjaarcijfers 2014 van 28 augustus jl. organiseert RoodMicrotec een informatiebijeenkomst voor aandeel- en obligatiehouders en andere belanghebbenden op 25 september.
Het thema luidt: ‘Meedenken, samenwerken en mee-investeren’. Drie belangrijke aspecten binnen onze gewijzigde strategie.

Voorheen richtte RoodMicrotec zich op het aanbieden van individuele diensten zonder onderlinge samenhang met een overwegend incidenteel karakter. Wij bieden nu in toenemende mate vanuit geïntegreerde diensten een compleet product aan voor de gehele levensduur van het product/de chip. Hierdoor leveren wij een actievere bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe producten (meedenken en samenwerken). Dit resulteert in terugkomende (recurring) omzet en levert structureel langjarige projecten met een stabielere omzet, beter voorspelbaar en minder conjunctuurgevoelig. Deze strategie betekent ook mee-investeren in nieuwe kansrijke projecten, waarmee we tevens beogen de aanhoudende terughoudendheid in de financiële markten enigszins te doorbreken. Onze klanten zijn, naast de OEMs, veelal Fabless Companies (FCs). Zij zien zich namelijk regelmatig geremd in hun ontwikkeling door deze terughoudendheid. Zo geven wij enerzijds de ontwikkeling van FCs een positieve impuls en verbeteren wij anderzijds onze omzet en positie in dit marktsegment.

Tijdens de bijeenkomst wordt er een duo-presentatie gegeven en is er een forumdiscussie. Er is ruime gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen en elkaar te inspireren.

Het programma luidt als volgt:
15.45 uur : ontvangst
16.00 uur : aanvang met duo-presentatie van Philip Nijenhuis, CEO, en Reinhard Pusch, CSO
16.30 uur : forumdiscussie met Philip Nijenhuis, Reinhard Pusch, Vic Tee (commissaris) en enkele salesmanagers
17:30 uur : Euronext "gong" ceremonie
18.00 uur : afsluiting gevolgd door een informele borrel met hapjes.

Locatie : Euronext, Beursplein 5, Amsterdam
Wij verheugen erop u te mogen verwelkomen op deze bijeenkomst.
Wilt u de bijeenkomst bijwonen, dan kunt u tot uiterlijk 18 september opgeven door een email te sturen naar melden-event@roodmicrotec.com

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3871
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 921
Contact:

Re: Rood Testhouse

Berichtdoor Hunter » 09 Jul 2015 09:35

Lichte omzetgroei voor RoodMicrotec
Gepubliceerd op 9 jul 2015 om 08:05

ZWOLLE (AFN) - RoodMicrotec heeft de omzet in de eerste helft van 2015 met 3 procent zien toenemen tot 4,9 miljoen euro. De groei kwam met name uit de automobielsector. Dat maakte de Zwolse toeleverancier aan de chipindustrie donderdag bekend.

Het bedrijf meldde vorige maand dat het werkt aan een aantal grote opdrachten die de komende jaren 0,5 tot 1 miljoen euro aan extra omzet zullen opleveren. Door de lange voorbereidingstijd hebben die projecten nog niet tot een wezenlijke omzetstijging geleid, maar vanaf de tweede jaarhelft wordt wel een bijdrage voorzien.

Voor het restant van 2015 wordt dan ook ,,tenminste een duidelijke omzetgroei'' voorzien, aldus het bedrijf. In 2016 en de jaren daarna verwacht RoodMicrotec de opbrengsten ,,significant'' te laten stijgen. Op de lange termijn streeft het bedrijf naar een autonome groei van 3 tot 13 procent per jaar en een duidelijke verbetering van het bedrijfs- en nettoresultaat.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3871
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 921
Contact:

Re: Rood Testhouse

Berichtdoor Hunter » 27 Aug 2015 09:58

Iets kleiner verlies RoodMicrotec
Gepubliceerd op 27 aug 2015 om 08:44

ZWOLLE (AFN) - RoodMicrotec heeft in de eerste helft van dit jaar een nettoverlies geleden van 497.000 euro, tegen een min van 594.000 euro een jaar eerder. Dat maakte de toeleverancier aan de chipindustrie donderdag bekend.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde naar een min van 33.000 euro, van een verlies van 112.000 euro een jaar eerder. De omzet klom met 3 procent tot 4,9 miljoen euro. In juli maakte het bedrijf bekend de grootste opdracht in zijn bestaan te hebben gekregen, een order van 25 miljoen euro met een looptijd van tien jaar.

RoodMicrotec gaf aan in de tweede helft van dit jaar een ,,duidelijke'' omzetgroei te verwachten en een ,,significante'' omzetgroei in 2016 en de jaren daarna. Op de lange termijn streeft het bedrijf naar een autonome groei van 3 tot 13 procent per jaar en een duidelijke verbetering van het bedrijfs- en nettoresultaat.

Hercules
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 46
Lid geworden op: 24 Jul 2012 09:27
waarderingen: 12
Contact:

Re: Rood Microtec (voorheen Rood Testhouse)

Berichtdoor Hercules » 28 Apr 2016 20:41

Voor de geinteresseerden:
Een erg uitgebreid jaarverslag van de onderneming staat inmiddels online.
Cijfers afgelopen jaren waren erg slecht, maar door de enorme hoeveelheid aan reeds gescoorde orders het afgelopen jaar, ziet de toekomst er een stuk zonniger uit.
https://www.roodmicrotec.com/fileadmin/ ... 6_2016.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Hercules
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 46
Lid geworden op: 24 Jul 2012 09:27
waarderingen: 12
Contact:

Re: Rood Microtec (voorheen Rood Testhouse)

Berichtdoor Hercules » 23 Jun 2016 23:06

RoodMicrotec stelt nieuwe CEO aan om door "Internet of Things" gedreven groei te leiden

RoodMicrotec, de Nederlandse producent en leverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips voor de snelgroeiende markten van elektrische auto’s, industriële en medische uitrusting en het ‘Internet of Things’, benoemt zijn Chief Technical Officer Martin Sallenhag tot CEO.
“RoodMicrotec is de spil in het web van slimme technologieën die de evolutie van het ‘Internet of Things’ bewerkstelligen, in het bijzonder het potentieel rond elektrische auto’s. Ons bedrijf staat aan het begin van een uitzonderlijke periode van groei en neemt een unieke sleutelpositie in door futuristische ideeën werkelijkheid te laten worden. Ik bedank Philip Nijenhuis van harte voor al zijn inspanningen om RoodMicrotec op de juiste koers te krijgen en de leidende rol te pakken die het nu heeft”, aldus Martin Sallenhag.

https://www.roodmicrotec.com/fileadmin/ ... IoT_NL.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Beheerder liked last!