Lavide Holding (voorheen Qurius)

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Qurius

Berichtdoor arreno » 02 Jul 2013 13:18

arreno schreef:V.S. Poorter neemt belang in Qurius - Wft

AMSTERDAM (Dow Jones)--V.S. Poorter heeft een belang in Qurius nv (QRIUS.AE) genomen van 3,02%, blijkt dinsdag uit een melding in het kader van de Wet op financiele toezicht (Wft). De meldingsplicht is ontstaan op 1 juli 2013 en betreft een rechtstreeks reeel belang van 3,02%. Het is de eerste melding van een belangneming door V.S. Poorter in Qurius. Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com (END) Dow Jones Newswires July 02, 2013 03:05 ET (07:05 GMT) Copyright (c) 2013 Dow Jones & Company, Inc.


Diezelfde de Poorter post ook nog eens op het IEX forum ( of iemand anders en die heeft me dan goed liggen :lol: )

Ik vind Qurius een goedkope lege huls waar een hoop mee kan, niet alleen ik heb dat gezien maar ook Value8 welke een rechtstreeks belang heeft van 22 procent. Ik zie mogelijkheden om van Qurius een it-platformen bedrijf te maken, oftewel een bedrijf met internetwinkels! Vanuit deze geest van gedachte heb ik ook al contact gehad met mevrouw Mieke Pigeaud-Wijdeveld om mijn ideeën als aandeelhouder en ondernemer hierover te bespreken, tot dusver heeft mevrouw Pigeaud-Wijdeveld aangegeven na een gesprek met de commissaris die voor Value8 zit niet af te willen spreken om kennis te nemen van mijn ideeën

Voor mij zijn er drie scenario's denkbaar of ik wordt alsnog uitgenodigd zodat ik mijn plannen als 3 procent aandeelhouder en ondernemer kan bespreken en hier uitvoering aan wordt gegeven, het bestuur zelf met plannen komt om tot activiteiten te komen en mijn ideeën niet nodig zijn of dat ik mijn aandeelhoudersbelang verder vergroot zolang de koers op dit lage niveau staat en ik een meerderheid met andere aandeelhouders zoek welke ik hierbij uitnodig contact met mij op te nemen middels vspoorter@hotmail.nl om middels een aandeelhoudersvergadering een ondernemerskoers uit te zetten ipv een bestuurderskoers waaraan naar mijn idee kosten zitten waar Qurius niet rijker maar armer van wordt

Gelijk wil ik nog even plaatsen dat ik de uitgifte van 150.000 aan converteerbare obligaties waarmee 18 miljoen aandelen kunnen worden verkregen niet nodig heb gevonden voor Qurius wij als aandeelhouders van Qurius hebben hier weinig voordeel aan terwijl Value8 voor weinig geld een enorm pakket aandelen heeft kunnen verwerven.

Wellicht wordt ik en in de toekomst andere aandeelhouders die dezelfde gedachtengang als ik hebben als lastpakken gezien waar het bestuur en Value8 geen behoefte aan heeft! Om van mij als aandeelhouder af te komen in deze hoeft de koers alleen maar op te lopen tot een voor mij acceptabel niveau en mijn aandelen zijn te koop, liever een easy Buck dan een moeilijke! Waar ik iedereen ook mee aanraad goed te blijven rekenen

Met vriendelijke groet,

Vincent poorter
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPEWord gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Qurius

Berichtdoor arreno » 22 Jul 2013 12:58

Inmiddels een R/S geweest en

Man man man miserie miserie. ze kunnen het beste Costermans "Brokantiek"inbrengen
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Qurius

Berichtdoor arreno » 26 Dec 2013 08:24

gejat van het IEX forum

Lavide Holding (hierna: Lavide) is naar aanleiding van het – voor Lavide ongunstige - tussenarrest van Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van september jl. een voorwaardelijke schikking overeengekomen met de curator van Mieger Adviesburo B.V (Mieger) en enkele partijen die deze procedure voor Mieger hebben gefinancierd (hierna gezamenlijk Mieger c.s.). Deze schikking voorziet in een uitgifte van aandelen Lavide aan Mieger c.s. De schikking zal integraal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de BAVA op 5 februari 2014.

Naast de schikking zal Lavide op de BAVA toelichting geven over de stand van zaken, de strategie en de samenstelling van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Ten aanzien van de Raad van Bestuur heeft mevrouw Pigeaud-Wijdeveld op eigen verzoek aangegeven haar bestuursfunctie te willen beëindigen per datum van de BAVA. Zij heeft te kennen gegeven desgewenst wel beschikbaar te blijven voor de overdracht en afronding van de jaarrekening. De agenda en oproepstukken voor de BAVA van 5 februari worden beschikbaar gesteld via de website van Lavide.

Nadere toelichting op voorstel tot schikking inzake rechtszaak Mieger
Op 4 september j.l. heeft Lavide mededeling gedaan van het – voor Lavide onverwachte en ongunstige - tussenarrest van Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden inzake het – uit 2006 daterende- conflict van Qurius met Mieger. Mieger heeft in 2005 haar onderneming verkocht aan Magnus Holding NV (een rechtsvoorganger van Qurius, de oude naam van Lavide). Bij de koop was een earn-out-regeling ter grootte van 2,8 miljoen aandelen B in Magnus Holding (hetgeen gelijk is aan 7.000 aandelen B in Lavide) overeengekomen. Over de earn-out regeling is een geschil ontstaan. Nadat Lavide aanvankelijk door twee rechters in het gelijk was gesteld, heeft het Hof in een tussenarrest van 3 september 2013 onverwacht gesteld dat Lavide voor de overname in 2005 alsnog de volledige koopsom aan Mieger moet voldoen inclusief een recht op schadevergoeding. De volledige tekst van het tussenarrest is te vinden op de website van Lavide en op http://www.rechtspraak.nl" onclick="window.open(this.href);return false;.

Hoewel Lavide zich inhoudelijk niet kan vinden in het tussenarrest heeft Lavide in de afgelopen maanden overleg gevoerd met vertegenwoordigers van Mieger c.s. van het in 2006 failliet gegane Mieger om de mogelijkheden van een schikking te verkennen. Ondanks dat het verzoek van Lavide aan het Gerechtshof tot het openstellen van tussentijds cassatieberoep bij de Hoge Raad op 21 oktober jl. is verworpen, blijft voor Lavide het middel van cassatie open voor het eindvonnis.

Een verdere rechtsgang zal de beperkte financiële middelen van Lavide echter verder uithollen en de mogelijkheden voor het op korte termijn realiseren van een reverse listing sterk beperken. Een voor Lavide negatief eindvonnis zou bovendien naar verwachting kunnen resulteren in een schikkingsbedrag dat hoger is dan de waarde van het eigen vermogen van Lavide op dat moment.
Gezien de omstandigheden achten het Bestuur en de Raad van Commissarissen van Lavide het bereiken van een schikking met Mieger c.s. derhalve in het belang van Lavide.

De belangrijkste elementen van de voorwaardelijke schikking zijn:
Lavide zal – indien de BAVA de schikking goedkeurt - direct na goedkeuring van de BAVA nieuwe aandelen A uitgeven. Het aantal aandelen dat wordt uitgegeven aan Mieger c.s. is zodanig dat Mieger c.s. na de emissie een belang van 25% houdt in het geplaatste kapitaal van Lavide. Dit komt overeen met een emissie van 33,3% van het uitstaande kapitaal.
Lavide verstrekt voorts aan Mieger c.s. direct na goedkeuring van de BAVA het recht (een optie) op levering van een tweede tranche aandelen A. Deze optie heeft een looptijd van één jaar. Het aantal aandelen dat de curator op grond van deze optie geleverd kan krijgen is zodanig, dat de curator na uitoefening van dat recht zijn belang vergroot van 25% tot 50% in het geplaatste kapitaal in Lavide. In combinatie met het vorige punt kan het aandelenkapitaal derhalve verdubbelen.
Lavide zal voorts aan Mieger c.s. direct na goedkeuring van de BAVA een bedrag van 50.000 euro betalen.
Mieger c.s. draagt de heer Krijgsman voor als bestuurder en zal voor 15 januari 2014 tenminste één nieuw lid van de Raad van Commissarissen voordragen.
Mieger c.s. zal zich inspannen om te bezien of hij initiatieven kan vinden of ontplooien, die waarde genereren voor Lavide.
Lavide heeft het recht om Mieger c.s. te verzoeken gedurende zes maanden, nadat de eigen middelen van Lavide uitgeput zijn, de reguliere kosten van instandhouding te financieren middels een lening zonder rente en zonder zekerheden van 75.000 euro. Ter compensatie van deze lening verstrekt Lavide een call-optie op 32.500 aandelen tegen de koers van eind januari 2014.
Na goedkeuring van de BAVA en uitvoering van de schikkingsafspraken, wordt de gerechtelijke procedure beëindigd door Mieger c.s..
Bestuur en Raad van Commissarissen realiseren zich dat deze schikking aanzienlijke gevolgen kan hebben voor de aandeelhouders Lavide en een wezenlijke wijziging van de verhoudingen binnen de aandeelhoudersvergadering van Lavide tot gevolg kunnen hebben.
Gezien het belang van deze kwestie hebben Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen besloten om het besluit tot het aangaan van de schikking ter goedkeuring voor te leggen aan de BAVA.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

dochter123
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1254
Lid geworden op: 18 Apr 2012 10:16
waarderingen: 689
Contact:

Re: Qurius

Berichtdoor dochter123 » 29 Dec 2013 23:09

http://www.beursonline.nl/Beursnieuws/A ... avide.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
arreno liked last!

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Lavide Holding (voorheen Qurius)

Berichtdoor arreno » 08 Feb 2014 08:24

do 06 feb 2014, 13:08
'Scheringa wil naar de beurs'
AMSTERDAM (AFN) - Dirk Scheringa heeft plannen om zijn bedrijf Credit Sales via een zogeheten omgekeerde overname naar de beurs te brengen. Dat bevestigde Scheringa, oprichter en voormalig topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank, donderdag naar aanleiding van berichtgeving van de zakenwebsite Follow The Money (FTM).

Naar detailpagina >

Scheringa is in gesprek met advocaat Adriaan de Gier over het inbrengen van de activiteiten van Credit Sales in de lege beurshuls Lavide. De Gier stelde dat hij de houder is van een claim op Lavide die tussen de 4 en 6 miljoen euro waard is. Die claim komt nog uit de tijd dat Lavide bekend stond als IT-bedrijf Qurius en betreft de financiële afwikkeling van een overname.
Verzet
De plannen van De Gier met Lavide, een onderneming zonder activiteiten, stuiten echter op stevig verzet van grootaandeelhouder Value8. Die investeringsmaatschappij van Peter Paul de Vries, de voormalig voorman van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), wil zelf op zoek naar bedrijf dat de beursnotering kan overnemen.
De Gier zou via een vorig jaar overeengekomen schikking in totaal 50 procent van Lavide in handen krijgen. Die schikking werd woensdagop een aandeelhoudersvergadering echter afgewezen door Value8.
Value8
Value8 liet donderdagavond weten te streven naar een goede toekomst voor Lavide ,,met integere personen en partijen''. De investeringsmaatschappij van De Vries wees de schikking met De Gier onder meer af omdat hij in zee zou zijn gegaan met een aandeelhouder van Lavide met ,,een strafrechtelijk verleden'' en hij geen inzicht wil geven in de afspraken die daarbij zijn gemaakt.
Scheringa gaf aan dat hij niet de enige partij is die met De Gier spreekt. Hij sprak van in totaal vier partijen. De Gier wilde de namen van deze andere drie partijen niet noemen. ,,Ik vind het al erg genoeg dat dit is uitgelekt. Het is gevoelige informatie''. Hij zei wel dat Scheringa eerder juist met De Vries heeft gesproken over een omgekeerde overname van Lavide.
Credit Sales, verbonden aan het Scheringabedrijf DS Factoring, neemt openstaande facturen over voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Als het lukt de rekening alsnog te innen, is het verschil de winst voor de onderneming.
dochter123 liked last!
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Lavide Holding (voorheen Qurius)

Berichtdoor arreno » 19 Feb 2014 08:50

HERH: Value8 stapt uit Lavide

(Herhaling van dinsdag gepubliceerd bericht)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Value8 nv (VALUE.AE) heeft zijn belang in Lavide Holding nv (LVIDE.AE) volledig afgebouwd, zo maakt het investeringsbedrijf dinsdag bekend.

Value8 had het voornemen Lavide te gebruiken voor een reverse listing, maar is daar op terug gekomen vanwege een juridische claim die aanzienlijke negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor Lavide en de lege beurshuls minder aantrekkelijk maakt voor een mogelijke reverse listing. Ook wijst Value8 op de rol die een groep aandeelhouders willen spelen bij Lavide.

Het belang van Value8 is in stappen verkleind tot 18,6% per 14 februari en 8,4% per 17 februari. Inmiddels is het gehele belang afgebouwd.

"Door de ontwikkelingen bij Lavide is Value8's intentie - het realiseren van een voor alle aandeelhouders aantrekkelijke reverse listing - niet gerealiseerd", stelt het bedrijf, dat toevoegt dat op de investering wel een gering positief resultaat is geboekt.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

De werkelijke reden is de rol die een groep aandeelhouders willen spelen, die verdommen het naar de pijpen van PP de Vries te dansen en daar kan deze meneer niet zo goed tegen.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Lavide Holding (voorheen Qurius)

Berichtdoor arreno » 04 Apr 2014 07:57

Lavide treft opnieuw schikking met Mieger
Redactie ABM Financial News - 4 april 2014, 07:08
Aandeelhouders moeten op 15 mei goedkeuren.
Lavide komt mogelijk tot een schikking met Mieger. Dit maakte Lavide, het voormalige Qurius, donderdagavond bekend.

Op de jaarvergadering van 15 mei presenteert Lavide een aangepast schikkingsvoorstel, dat na heronderhandelingen is bereikt met de curator van Mieger.

Deze schikking voorziet onder meer in een forse uitgifte van aandelen aan de curator.

In 2005 werd een zogenoemde earnout overeengekomen met Mieger Adviesbureau ter waarde van 2,8 miljoen aandelen Magnus Holding. In 2006 leidde dit tot een conflict tussen de betrokken partijen.

Een eerdere schikking werd door de aandeelhouders van Lavide verworpen.

Door: ABM Financial News.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Lavide Holding (voorheen Qurius)

Berichtdoor arreno » 21 Jun 2016 11:01

Dirk Scheringa gaat naar de beurs in Amsterdam met zijn bedrijf CS Factoring, via een zogeheten omgekeerde overname van de lege beurshuls Lavide.
Tussen Lavide en CS Factoring is inmiddels een overeenkomst op hoofdlijnen getekend, zo bleek dinsdag.

Het bedrijf van Scheringa, oprichter en voormalig topman van de in 2009 omgevallen DSB Bank, neemt openstaande facturen over voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Als het lukt de rekening alsnog te innen, is het verschil de winst voor de onderneming.

Verdere groei
Volgens Scheringa is de beursnotering belangrijk voor CS Factoring "om verdere groei te realiseren". Ook hoopt de onderneming een grotere naamsbekendheid en een groter marktaandeel te verwerven.

Over 2015 boekte het bedrijf van Scheringa een omzet van ruim een miljoen euro en een winst van 275.000 euro.

Een van de voorwaarden voor de overname van Lavide is dat CS Factoring eerst een belang van 49 procent verwerft in Cardec Toevoegingen, een juridisch bedrijf met financiële diensten en databanken. Inclusief dit belang moet de omzet van CS Factoring de komende vijf jaar groeien naar zo'n 40 miljoen euro.

Het bestuur van Lavide bestaat na de transactie uit Dirk Scheringa en de huidige ceo van Lavide, Vincent Poorter. De transactie zal door Lavide nog ter goedkeuring aan zijn aandeelhouders worden voorgelegd.

Scheringa deed in 2014 ook al een poging via een omgekeerde overname van Lavide aan een beursnotering te komen. De onderhandelingen liepen toen echter stuk op onder meer de waardering en de prijs.

Door: ANP/NU.nl
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Lavide Holding (voorheen Qurius)

Berichtdoor arreno » 22 Jun 2016 15:50

Van 90 cent een week geleden staat nu de indicatieve opening om 16.30 uur op € 1.21
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3886
Lid geworden op: 03 Jan 2012 16:43
waarderingen: 1078
Contact:

Re: Lavide Holding (voorheen Qurius)

Berichtdoor arreno » 22 Jun 2016 16:47

lap 11,93 % erbij
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE