Heijmans

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesILAD
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2704
Lid geworden op: 25 jul 2014 12:28
waarderingen: 1512

Re: Heijmans

Bericht door ILAD »

koersopstoot na publicatie cijfers BAM groep

morgen publicatie resultaten Heijmans


ILAD
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2704
Lid geworden op: 25 jul 2014 12:28
waarderingen: 1512

Re: Heijmans

Bericht door ILAD »

Kernpunten
Omzet gestegen naar € 1,8 miljard
Onderliggende EBITDA stijgt met 19% naar € 126 miljoen (marge 7,0%)
Netto resultaat 2022 stijgt naar € 60 miljoen, een toename van 20% t.o.v. 2021
Orderportefeuille met € 300 miljoen gestegen naar € 2,4 miljard
Robuuste solvabiliteit, sterke operationele kasstroom en goede netto kaspositie
Dividendvoorstel € 1,01 per aandeel
Outlook 2023 gehandhaafd

De nettokaspositie verbeterde in 2022 van € 91 miljoen (ultimo 2021) naar € 151 miljoen, per saldo dus een verbetering van € 60 miljoen.
Volledige aflossing van de cumulatief preferente aandelen B

https://www.heijmans.nl/nl/nieuws/jaarcijfers-2022/

zeer goede resultaten

Hendrick
waarderingen: 3

Re: Heijmans

Bericht door Hendrick »

Heijmans pakt terminal Eindhoven Airport aan

. Heijmans mag als aannemer de passagiersterminal op Eindhoven Airport gaan uitbouwen. Het bouwbedrijf kreeg op 3 november de definitieve gunning in de aanbesteding, maakte Heijmans maandag voorbeurs bekend.

Het contract is naar verwachting ruim 30 miljoen euro waard. De bouw start eind 2023 en moet in de tweede helft van 2025 gereed zijn.

De huidige terminal van 26.000 vierkante meter krijgt er ongeveer 10.000 vierkante meter extra ruimte bij. Na de verbouwing zal er meer ruimte zijn voor luchthavenprocessen en diensten en meer comfort voor reizigers en medewerkers.

De terminal was berekend op 5 miljoen passagiers per jaar. In 2019 zat de luchthaven daar ruim boven met 6,7 miljoen. De luchthaven verwacht weer terug te keren naar dat niveau, na de terugval in de coronacrisis. De luchthaven wil ook CO2-neutraal zijn in 2030.

ILAD
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2704
Lid geworden op: 25 jul 2014 12:28
waarderingen: 1512

Re: Heijmans

Bericht door ILAD »


ILAD
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2704
Lid geworden op: 25 jul 2014 12:28
waarderingen: 1512

Re: Heijmans

Bericht door ILAD »

ILAD schreef:
> Heijmans koopt Van Wanrooij
>
>
> https://www.heijmans.nl/nl/nieuws/koninklijke-heijmans-versterkt-positie-in-woningmarkt-door-overname-van-wanrooij/

ING verhoogt koersdoel Heijmans

ING heeft woensdag het koersdoel voor Heijmans verhoogd van 14,20 naar 17,75 euro met een herhaling van het koopadvies.

De overname van Van Wanrooij kan op goedkeuring van analist Tijs Hollestelle rekenen. "In één klap worden de strategische posities van de landbank aangevuld", aldus de analist. Ook verzekert Heijmans zich zo van een kasstroom op lange termijn in de Nederlandse huizenmarkt.

"De kans om een gefocuste ontwikkelaar van woningen te kunnen kopen die ook de hoogste operationele marges behaalt, die krijg je niet elke dag", schreef Hollestelle in zijn rapport.

Op dit moment zucht de Nederlandse woningmarkt onder de oplopende rente en hoge inflatie, maar door de overname van Van Wanrooij doet Heijmans een slimme zet, vindt de analist. "De fundamenten van de Nederlandse huizenmarkt zijn gezond op de middellange en lange termijn."

ILAD
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2704
Lid geworden op: 25 jul 2014 12:28
waarderingen: 1512

Heijmans

Bericht door ILAD »

Het Wintrack II-dossier is met het eindvonnis van de Raad van Arbitrage in hoger beroep beëindigd voor Heijmans. De uitspraak in dit sinds 2018 lopende dossier is positief voor Heijmans, waarmee de voorzichtigheidshalve genomen voorziening (van nog €15 miljoen) grotendeels vrijvalt.

Heijmans ging in 2021 in hoger beroep tegen de uitspraak van de Raad van Arbitrage in bouwgeschillen over de ontbinding van twee in 2015 op de markt gezette contracten. Deze contracten waren door TenneT aan de combinatie Heijmans-Europoles gegund en betroffen de realisatie van Wintrack-II hoogspanningsmasten. De Raad van Arbitrage heeft in hoger beroep geoordeeld dat TenneT beide overeenkomsten niet mocht ontbinden en heeft Heijmans hiermee in het gelijk gesteld.

De Raad van Arbitrage oordeelde dat er geen sprake was van verzuim door de combinatie Heijmans-Europoles en een ontbinding van de contracten zou bovendien disproportioneel zijn geweest. TenneT kon de overeenkomsten wel opzeggen en is hiervoor aan de combinatie Heijmans–Europoles de contractuele opzegvergoeding verschuldigd. Heijmans-Europoles en TenneT zijn elkaar geen schadevergoeding verschuldigd. Gecombineerd met de eerdere uitspraken in dit dossier betekent dit dat er geen verdere betaling van Tennet aan Heijmans-Europoles zal volgen.

Financiële gevolgen
Het resultaat over 2023 zal positief worden beïnvloed doordat de vrijval van de voorziening van nog €15 miljoen, die Heijmans voorzichtigheidshalve had getroffen, zich grotendeels doorvertaalt in de Verlies en Winstrekening. De impact van deze uitspraak op onze 2023 prognose voor de netto schuld is niet materieel. Heijmans verwerkt de precieze financiële gevolgen in het jaarresultaat 2023.

Uitkomst
Heijmans voelt zich met deze uitspraak bevestigd in haar initiële overtuiging dat het ontbinden van de contracten door TenneT onrechtmatig was. Het betreft een eindvonnis in deze zaak.


groeten

Plaats reactie