Heijmans

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses
Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 866
Contacteer:

Re: Heijmans

Bericht door Hunter »

Henderson meldt belang in Heijmans
Gepubliceerd op 10 feb 2017 om 08:26

AMSTERDAM (AFN) - Henderson Group heeft een belang genomen in bouwer Heijmans. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Henderson heeft een kapitaalbelang van 2,68 procent en een stemrecht van 3,05 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van deze partij in Heijmans, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 866
Contacteer:

Re: Heijmans

Bericht door Hunter »

Heijmans verwacht zwaar verlies in 2016
Gepubliceerd op 16 feb 2017 om 08:02

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans verwacht dat het in 2016 dieprode cijfers heeft geschreven en gaat zich volledig toeleggen op de Nederlandse markt. De bouwer trekt zich terug uit België en Duitsland.

Heijmans liet donderdag weten voor het afgelopen jaar een nettoverlies te verwachten van 110 miljoen euro. Volgende week donderdag worden definitieve jaarcijfers gemeld. Het bedrijf moest voor circa 90 miljoen euro aan verliezen op projecten slikken.

De onderneming uit Rosmalen gaf verder aan dat overeenstemming is bereikt met haar bankengroep over herfinanciering van het bedrijf, waarmee volgens Heijmans een belangrijke stap is gezet naar herstel.

Verkopen
Het bouwbedrijf maakte onlangs al bekend de Belgische onderdelen te verkopen. De Duitse activiteiten worden ook afgestoten. Heijmans gaat zich de komende jaren richten op herstel van de winstgevendheid, het verlagen van de schuld en verbetering van de vermogensverhoudingen.

Woensdag liet Heijmans weten overeenstemming te hebben bereikt met de provincie Noord-Holland over hervatting van de verbouwing van de N23 Westfrisiaweg. Over de uitvoering van het project, dat Heijmans 200 miljoen euro moet opleveren, was een verschil van inzicht ontstaan dat te maken had met de bodemgesteldheid. ,,Intensieve gesprekken" hebben ervoor gezorgd dat de weg nu naar verwachting eind 2018 klaar is.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 866
Contacteer:

Re: Heijmans

Bericht door Hunter »


ING geeft koop-advies aan Heijmans
Gepubliceerd op 17 feb 2017 om 07:30

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van ING hebben het beleggingsadvies en het koersdoel voor Heijmans opgevoerd. Ze deden dat vrijdag in een rapport over de bouwer, die een dag eerder verschillende strategische stappen aankondigde en aangaf een fors verlies te verwachten.

De marktvorsers hanteren nu een koop-advies op het aandeel, dat was eerder nog een houden-advies. De richtprijs voor het aandeel werd opgevoerd van 6,50 euro naar 9 euro. Volgens ING was Heijmans ,,heel dichtbij'' een sterk verwaterende aandelenuitgifte of zelfs grotere problemen. Maar door het oplossen van recente problemen en het zekerstellen van financiering tot medio 2019, zal zelfs de geringste margeverbetering een aanzienlijke impact hebben op het bedrijfsresultaat, de winst en de kasstroom.
Heijmans sloot donderdag op 6,55 euro.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 866
Contacteer:

Re: Heijmans

Bericht door Hunter »

'Heijmans op de goede weg'
Gepubliceerd op 16 aug 2017 om 09:10

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans is goed op weg met de overgang naar een duurzame winstgevendheid met de Nederlandse activiteiten, Er is echter nog meer nodig om het vertrouwen echt te herstellen, aldus KBC Securities in een reactie op de cijfers.

Heijmans schreef over de eerste helft van dit jaar zwarte cijfers, nadat het bedrijf een jaar geleden diep in de rode cijfers was beland door afschrijvingen op probleemprojecten. Heijmans liet weten dat de afronding van een aantal probleemprojecten nog aandacht vraagt, maar de impact steeds verder afneemt. Het bedrijf richt zich inmiddels alleen nog op de Nederlandse markt, na de verkoop van zijn buitenlandse activiteiten.

KBC adviseert beleggers nog even voorzichtig te zijn met Heijmans totdat concrete signalen zijn te zien van gezonde winstmarges en een ebitda-resultaat van minstens 35 miljoen euro. Het advies voor Heijmans is dan ook hold.

Aandeel
ING sprak van sterke cijfers voor Heijmans, waarbij vooral de verbeterde prestatie bij infra een positief punt is. Verder wijst ING op de schuld die sterker is gedaald dan verwacht. De bank heeft een buy-advies voor Heijmans, maar merkt op dat er nog wel risico's zijn verbonden aan het bedrijf.

Beleggers waren tevreden over de resultaten van Heijmans en het aandeel noteerde omstreeks 10.05 uur 8 procent hoger 7,79 euro.

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1246
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 980
Contacteer:

Re: Heijmans

Bericht door ringoeur »

Gemiste kans van Heijmans
Bron: The Asset The Asset 21 februari 2019, 09:46

Het is een gemiste kans van bouwbedrijf Heijmans om het vertrouwen van beleggers te herstellen door geen dividend uit te keren bij de prognose van een verdere stijging van het resultaat. Het aangepaste bedrijfsresultaat steeg van 30 miljoen euro tot 43 miljoen euro bij een omzet van 1,6 miljard euro...

https://theasset.nl/kansen/gemiste-kans-van-heijmans/

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1246
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 980
Contacteer:

Re: Heijmans

Bericht door ringoeur »

Nieuwe geluidsregels zetten streep door bouw 380.000 huizen
1 uur geleden in BINNENLAND

HAARLEM - Als er nieuwe strengere geluidsregels rond Schiphol gaan gelden, kunnen honderdduizenden woningzoekenden in Noord- en Zuid-Holland fluiten naar een nieuwe woning.

In totaal moeten plannen voor 380.000 nieuwe huizen dan worden geschrapt. „Dit heeft desastreuze gevolgen. In feite gaat dit gebied op slot,” schrijft de Noord-Hollandse gedeputeerde Jeroen Olthof mede namens 56 gemeenten in een brandbrief aan minister Kajsa Ollongren.

Na PFAS en stikstof is dit de nieuwste bedreiging voor nieuwbouw, zo schrijft het NHD.

Volgens nieuwe regels wordt luchtvaartlawaai veel zwaarder geteld dan voorheen. Bovendien worden alle geluidsbronnen bij elkaar opgeteld.

Het gebied waar niet meer mag worden gebouwd, loopt van Almere tot en met Leiden. Ook bij de luchthavens Rotterdam en Eindhoven betekenen de nieuwe (nog niet ingevoerde) geluidsregels een bouwstop.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1925439 ... 000-huizen

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie