Wessanen

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2778
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2983
Contact:

Re: Wessanen

Berichtdoor vogelspotter » 15 Mar 2019 17:08

15:57

15-03-2019

Wessanen blinkt uit: Beleggers hopen op een Refresco bis-scenario

Het aandeel Wessanen wint in Amsterdam 17 procent. De reden is niet ver te zoeken. De producent van biovoeding kreeg donderdagavond een bod van 11,5 euro cash per aandeel van PAI Partners.

Wessanen noteert overigens boven de biedprijs. De markt rekent met andere woorden op een verbeterd bod. Pai Partners heeft de reputatie om eerst een zuinig bod te lanceren en om er vervolgens nog wat bij te doen. Toen de Franse private equitygroep in 2017 zijn oog liet vallen op de bottelaar Refresco, kwam er finaal een 14 procent verbeterd bod.

De Nederlandse beleggingsexpert Corné van Zeijl geeft op Twitter nog een tweede reden waarom de koers boven de biedprijs noteert: partijen zitten voor 5 procent short in Wessanen en moeten het aandeel kopen om hun positie te sluiten.

Bron:"De Tijd"

17:05

Degroof Petercam: 'Bod op Wessanen moet 20% hoger'

Degroof Petercam-analist Fernand de Boer vindt dat het bod van PAI Partners te zuinig is. 'PAI heeft zijn bod perfect getimed nu het aandeel meer dan gehalveerd is. Het bod waardeert Wessanen op een ondernemingswaarde/ebitda-ratio van 13. Als Wessanen erin slaagt terug te keren naar een groeimodel, dan is het bod weinig genereus.'

De Boer besluit: 'Het bod is te laag om alle aandeelhouders over de streep te trekken. Wij denken dat een verhoging met minstens 20 procent noodzakelijk is.' Bijgevolg verhoogt Degroof Petercam het koersdoel tot 13,80 euro.
In port:ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,AB Inbev,Arcelor,Petrobras(PBR-A).
50% cash.powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 809
Lid geworden op: 25 Jun 2013 11:07
waarderingen: 767
Contact:

Re: Wessanen

Berichtdoor ringoeur » 10 Apr 2019 15:06

Wessanen akkoord met overnamebod van PAI
10/04/2019 14:59:38

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft de omzet in het eerste kwartaal zien afnemen en is akkoord met het overnamebod van PAI Partners in samenwerking met grootaandeelhouder Charles Jobson. Dit bleek woensdagmiddag uit twee aparte mededelingen van de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen.

Het Franse PAI Partners is bereid 11,50 euro in contanten per aandeel Wessanen neer te tellen, gelijk aan de indicatieve bieding van enkele weken terug.De omzet daalde afgelopen kwartaal met 4,1 procent, of autonoom met 4,7 procent. De omzet uit eigen merken daalde met 3,2 procent, zo bleek uit de trading update van het bedrijf. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITE) kwam in het eerste kwartaal uit op 20,5 miljoen euro, en als percentage van de omzet op 12,8 procent.

Outlook

Voor 2019 voorziet Wessanen net als bij de cijfers over 2018 een lage tot gematigde groei van de eigen merken. Daarnaast rekent het bedrijf op een verdere krimp van de private labels.

Het voedingsbedrijf verwacht voor 2019 nog altijd een EBITE in een bandbreedte van 8 tot 9 procent van de omzet. Verder zal het 10 miljoen tot 12 miljoen euro investeren.
vogelspotter liked last!

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2778
Lid geworden op: 26 Aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 2983
Contact:

Re: Wessanen

Berichtdoor vogelspotter » 06 Mei 2019 17:20

'Gierige' Vlaming koopt minder bio

16:29 (06/05) - Bron: De Tijd


Belgische gezinnen spendeerden vorig jaar 15 procent meer aan biovoeding, al liet de Vlaming het afweten. De groei is helemaal op het conto van Wallonië te schrijven.De verkoop van biologische producten in ons land is de jongste tien jaar fors gestegen. In 2009 besteedden de Belgen 288 miljoen euro aan bioproducten: voeding (vers, diepvries en kruidenierswaren), dranken, drogisterijproducten en non-food. Afgelopen jaar ging het om 760 miljoen, 15 procent meer dan het jaar voordien. Dat komt overeen met 46 euro per Belg, blijkt uit een onderzoek van GfK in opdracht van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), dat de aankopen van 5.000 Belgische gezinnen opvolgde.
Bijna elke Belg (95%) heeft in 2018 minstens één vers bioproduct gekocht. 60 procent koopt er zelfs wekelijks een. Bijna driekwart van de Belgen koopt wel eens biogroenten. De helft waagt zich aan biofruit en zuivel. Sinds 2005 is het aantal Belgen dat biofruit koopt verdubbeld.
Maar de cijfers verhullen een opvallend regionaal verschil: Vlamingen zijn lang niet zo tuk op bio als de Walen. De stijging met 15 procent is uitsluitend toe te schrijven aan Wallonië, want in Vlaanderen daalde de aankoop van biovoeding en dranken tot 289 miljoen euro (-2%).
Zijn Vlamingen gieriger dan Walen? Blijkbaar wel, want de prijs is nog altijd een belangrijke rem op de aankoop van biovoeding. Biologische versproducten zijn gemiddeld iets meer dan een derde duurder dan de 'gewone' producten, al zijn er sterke verschillen per product. Een bio-ei kostte vorig jaar bijna het dubbele van een scharrelei. Het verschil tussen vlees en zijn biovariant bedraagt 16 procent.Welke producten zijn het populairst?Het grootste bedrag gaat naar biozuivel en biogroenten. Dan volgen fruit en vlees, eieren, brood, aardappelen, biovlees en, als laatste, biovleesvervangers. De belangrijkste groeiers tegenover 2017 zijn eieren, vlees en zuivel. Bij de verwerkte bioproducten doen pizza's, quiches en kant-en-klare maaltijden het uitstekend. Melksubstituten, vleesvervangers en wijnen deden het minder. Een kwart van de in België verkochte biologische versproducten zijn biovleesvervangers.
Ondanks de groei blijft het marktaandeel van bio in de totale bestedingen aan versproducten beperkt tot 3,9 procent, tegen 3,3 procent in 2017. In Vlaanderen stagneerde het zelfs op 2,5 procent. Daardoor wordt de kloof met Wallonië - ruim 6 procent marktaandeel - nog groter.
760 miljoen

Bioconsumptie

De Belg spendeerde vorig jaar 760 miljoen aan bioproducten, 15 procent meer dan in 2017.


Wie koopt?In absolute cijfers zijn dat de 'welgestelde' gezinnen met kinderen en de welgestelde gepensioneerden. Ze tekenen voor de helft van de bio-aankopen van verse producten, terwijl ze 39 procent van de bevolking uitmaken. Welgestelde gezinnen met kinderen en jonge alleenstaanden besteden het meest aan bioproducten in vergelijking met hun totale bestedingsbudget (circa 5 procent).
Gezinnen met een beperkt inkomen kopen voor 1,6 procent bioproducten. Die bevolkingsgroep heeft zijn bioaandeel de afgelopen tien jaar wel verdrievoudigd.Waar kopen ze?Iets meer dan een derde (36%) van de bioproducten wordt gekocht in de klassieke supermarkt. Speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en superettes zijn goed voor een aandeel van 33 procent. Op afstand volgt de buurtsupermarkt (14%). Het sterkst groeiende 'biokanaal' is de discounter (10%). De rechtstreekse verkoop via hoeve of boerenmarkt blijft beperkt tot 5 procent.
Bekende biowinkels zijn Bio-Planet (bioketen van Colruyt), Origin'o en Färm. Colruyt kocht eind vorig jaar ook een bioboerderij in West-Vlaanderen.Vlaamse bioboerenVlaanderen telde eind vorig jaar 514 biologische landbouwbedrijven, een tiende meer dan het jaar voordien. De meeste bevinden zich in West-en Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Acht op de tien zijn gespecialiseerd in een product. Een op de twee bewerkt maximaal 5 ha grond.
Het totale bioareaal in Vlaanderen bedraagt net geen 8.000 ha, 7 procent meer dan in 2017. De Vlaamse biologische landbouw kreeg vorig jaar 5,4 miljoen euro overheidssteun (inclusief Europese).


Marc De Roo
In port:ASIT,Avantium, Deceun,Deutsche Bank,econocom,Euronav, Greenyard,OneSpan ,Weight Watchers, X-Fab,Wessanen,UCB.
Verk.TomTom,Nyrstar,AB Inbev,Arcelor,Petrobras(PBR-A).
50% cash.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. 
Registreer binnen enkele tellen