Ordina

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesPennystocker
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1965
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:32
waarderingen: 29

Ordina

Bericht door Pennystocker »

Volgens mij was er nog geen onderwerp over Ordina maar ik zie net een persbericht wat volgens mij over een behoorlijk grote opdracht gaat. De koers staat nu op €0,85 en is ongeveer een laagste koers ooit (vorig jaar werd de €4,00 nog aangeraakt).

Een korte omschrijving van Ordina (bron is Binck):

Ordina is een Nederlandse gespecialiseerde dienstverlener in Consulting, ICT en Outsourcing en werkt binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. De specialisatie van Ordina ligt in thema’s als organisatiebesturing, klantbediening en sourcing. Ordina N.V. is opgericht in 1973. De eerste tien jaar als dochteronderneming van het Franse Ordina en daarna van SG2, onderdeel van Société Générale. De naam stamt af van het Franse woord ‘ordinateur’ wat computer betekent. In 1985 werden de Nederlandse activiteiten verzelfstandigd door een management buy-out. Ordina kiest bewust voor een specialistisch profiel met klanten in de Financiële sector, Overheid, Zorg en Industrie. Ordina voert een actief acquisitiebeleid en is daarmee voornamelijk groot geworden in de Nederlandse markt.


Het persbericht:
Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie kiest Ordina voor beheer Oracle eBS
Nieuwegein, 14 juni 2012

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) kiest Ordina voor de implementatie en beheer van Oracle eBS. De overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar. Gedurende deze periode draagt Ordina zorg voor de nieuwbouw, beheer en onderhoud van Oracle eBS-bij het ministerie. Met de opdrachtversterkt Ordina haar aanwezigheid in de overheidssector. Bovendien past de opdracht in de strategie van Ordina om groei te realiseren in beheeractiviteiten. Ordina was eerder al verantwoordelijk voor de implementatie
en integratie van Oracle eBS bij het ministerie.

Johan van den Born, Programmamanager DICTU Sourcing van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie: "Met de selectie van Ordina als partner van het ministerie van EL&I voor nieuwbouw, onderhoud en beheer van Oracle eBS heeft de Dienst ICT Uitvoering van EL&I een zeer professionele speler in huis gehaald. Met die speler kunnen wij verder groeien om de ambities te
verwezenlijken die EL&I heeft met Oracle eBS. Onze ambities zijn er op gericht om op een gestandaardiseerde wijze met een hoog serviceniveau de bedrijfsvoeringsprocessen van EL&I uitstekend en naar tevredenheid van onze opdrachtgevers te ondersteunen. We willen daarmee een een best practice zijn voor de Rijksoverheid."

"We zijn er trots op dat het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Ordina heeft gekozen voor het beheer van Oracle eBS", aldus Barend de Zoete, Directeur van de divisie Professional Services & Projects van Ordina. "De opdracht van het ministerie van EL&I ondersteunt onze ambitie om groei te realiseren in onze beheeractiviteiten. We zien de keuze van het ministerie als bevestiging van onze kennis en ervaring op het gebied van zowel Oracle als beheer. Bovendien kennen we de klant en de markt goed, waardoor we onze
technische kennis nog beter kunnen toesnijden op de wensen van de klant. Deze meerwaarde wordt duidelijk door de klant erkend."

Ordina is gecertificeerd Oracle partner.


Pennystocker
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1965
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:32
waarderingen: 29

Re: Ordina

Bericht door Pennystocker »

Ordina en Inter Access brengen innovatie naar Dichterbij

Nieuwegein, 20 september 2012

Stichting Dichterbij heeft de combinatie Ordina / Inter Access gekozen voor de uitbesteding van haar volledige ICT-omgeving, inclusief infrastructuur, applicaties en werkplekken. Dichterbij wil met deze uitbesteding de stap zetten naar een geïntegreerde, innovatieve ICT-omgeving die het bieden van de best mogelijke zorg aan Dichterbij-cliënten mogelijk maakt. Nu en in de toekomst. De opdracht heeft een minimale looptijd van 5 jaar en 7 maanden, met twee keer een optie tot verlenging van 1 jaar. Ordina is als Service Integrator, samen met Inter Access, geselecteerd als innovatiepartners van Dichterbij.

De eerste stap naar een nieuwe innovatieve ICT-omgeving is de implementatie van een geïntegreerde werkplekoplossing, die volledig inspeelt op het ambulante karakter van de gezondheidszorg van Dichterbij onder de noemer 'WerkPlek 2.0'. Hiermee verkrijgt Dichterbij een technische efficiënte, schaalbare, laagdrempelige en veilige werkplek en hosting oplossing waarmee de medewerkers van Dichterbij in staat zijn op elk moment, op elke plaats en met elk apparaat op een veilige manier toegang te krijgen tot hun informatie en daarmee hun cliënten centraal te kunnen stellen.

Marco Arts, manager ICT van Dichterbij, over deze keuze: "ICT is geen doel maar een middel om onze medewerkers te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Of dit nu op kantoor, in een woning of op locatie is, het dient gewoon als water uit de kraan beschikbaar te zijn. WerkPlek 2.0 is de geïntegreerde werkplekoplossing waarmee Dichterbij een inhaalslag maakt in gevraagde functionaliteit én dienstverlening. Daar blijft het niet bij: met Ordina/Inter Access als partners zetten we een stevig platform neer waarop we blijven innoveren!"

Na afronding van de implementatie zijn de 5.000 medewerkers van Dichterbij in staat om plaats-, tijd- en apparaatonafhankelijk hun werk zelf zo optimaal mogelijk te organiseren: of het nu gaat om veilige toegang tot cliëntinformatie, online samenwerking in de zorgketen, actieve kennisdeling of multimedia- communicatie met de omgeving. Het uiteindelijk doel blijft: uitstekende zorg voor de cliënten van Dichterbij.

"Dichterbij ziet ICT duidelijk als mogelijke enabler van hun dienstverlening: door innovatieve oplossingen slim in te zetten, kunnen de medewerkers van Dichterbij nog efficiënter werken en nog betere zorg bieden aan cliënten", aldus Barend de Zoete, Directeur Professional Services & Projects van Ordina. "Hiervoor zocht Dichterbij een echte innovatiepartner met kennis van de zorgmarkt, die meedenkt over de dienstverlening en hoe ICT, nu en in de toekomst, daar het beste aan kan bijdragen. ICT moet als 'water uit de kraan', altijd beschikbaar en makkelijk toegankelijk zijn. De invoering van WerkPlek 2.0 en de bijbehorende infrastructuur zorgt ervoor dat medewerkers van Dichterbij straks tijds-, plaats- en deviceonafhankelijk kunnen werken. En dit is pas de eerste stap naar een daadwerkelijk innovatieve, bedrijfsondersteunende ICT voor Dichterbij. Onze visie en die van Dichterbij is dat ICT niet langer beperkend, maar juist stimulerend werkt voor de best mogelijke dienstverlening aan haar cliënten."

"In dit samenwerkingsverband bundelen Ordina en Inter Access op optimale wijze hun krachten. Beide organisaties hebben een focus op het Zorgdomein. Ordina en Inter Access brengen hun expertise/kennis/ervaring op het gebied van zorg, applicaties en infrastructuren samen. Een slimme verbintenis die waarborgt dat Dichterbij de meest optimale en innovatieve oplossing voor haar infrastructuur en werkplekken krijgt" aldus Bert van Haarlem, commercieel directeur van Inter Access.

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Ordina

Bericht door arreno »

Project Holland verkoopt 15 procent in Ordina
Redactie ABM Financial News - 15 januari 2014, 15:00
Bijna 14 miljoen aandelen verkocht tegen 1,95 euro per stuk.
Project Holland Fonds heeft met succes een belang van 15 procent in Ordina verkocht. Dit maakte Ordina woensdagmiddag bekend, nadat voorbeurs de verkoop werd aangekondigd.

Er werden 13,8 miljoen aandelen Ordina verkocht tegen een prijs van 1,95 euro via een zogenoemde 'accelerated bookbuild process'. In totaal leverde de verkoop 27 miljoen euro op.

Na de verkoop houdt Project Holland nog een belang van 9,3 procent in Ordina. Op dit belang geldt een lock up van 180 dagen.

Het aandeel Ordina noteerde woensdagmiddag 3,7 procent lager op 1,96 euro.

Door: ABM Financial News.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Ordina

Bericht door arreno »

Geert Schaaij ziet in de succesvolle plaatsing van die 15% een teken dat er veel belangstelling is voor dit soort aandelen.
Ondanks de enorme rit die al gemaakt is ziet hij een koers van 2.50 in het verschiet
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Ordina

Bericht door arreno »

arreno schreef:Geert Schaaij ziet in de succesvolle plaatsing van die 15% een teken dat er veel belangstelling is voor dit soort aandelen.
Ondanks de enorme rit die al gemaakt is ziet hij een koers van 2.50 in het verschiet
Vanmorgen noemde hij Ordina bij Harry Mens waarbij hij de verwachting uitsprak dat bovenop de toch al fors gestegen koers er nog wel eens 20 tot 25% bij zou kunnen dit jaar
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
Bannerke
Forum elite
Forum elite
Berichten: 8186
Lid geworden op: 03 jan 2012 08:23
Locatie: Suriname
waarderingen: 735

Re: Ordina

Bericht door Bannerke »

NICE!!!!

Ordina krijgt Goldstatus Microsoft

DINSDAG 17 JUNI 2014

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina heeft van technologieconcern Microsoft de status Gold Partner in Business Intelligence (BI) gekregen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.
Microsoft kent deze status toe aan partijen die “uitgebreide kennis hebben van Microsoft SQL Server, Integration Services, Analysis Services en Reporting Services”, aldus het bedrijf in een persverklaring. Ook moet de Gold Partner ervaring hebben met succesvolle implementaties van Business Intelligence.
De status van Gold Partner wordt volgens Ordina gezien als een wereldwijd kwaliteitskeurmerk.
Voor dringende vragen of problemen gelieve zich te wenden tot de chat.
Ik ben bereikbaar ts. 6.45u en 7.45u.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Ordina

Bericht door Hunter »

Ordina hervat dividendbetaling
Gepubliceerd op 16 feb 2017 om 07:50

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina gaat weer dividend uitkeren. De automatiseerder schreef vorig jaar weer zwarte cijfers en stelt een uitkering aan de aandeelhouders voor van 2 eurocent per aandeel, zo werd donderdag bekend.

Ordina behaalde het afgelopen jaar een winst van 5 miljoen euro, na een verlies van 3,2 miljoen euro een jaar eerder. De omzet daalde wel, met 1,3 procent naar bijna 344 miljoen euro. Wederom was in Nederland sprake van krimpende opbrengsten, hier daalde de omzet bijna 6 procent tot ruim 256 miljoen euro. In België en Luxemburg dikte de omzet aan, met bijna 15 procent.

In het laatste kwartaal van het jaar daalde de omzet van Ordina met ruim 7 procent naar iets meer dan 84 miljoen euro. Ook het onderliggende bedrijfsresultaat (recurring ebitda) nam duidelijk af. Topman Stépan Breedveld wijst er in een toelichting op dat Ordina een matig vierde kwartaal beleefde, maar het jaar ,,winstgevend en schuldenvrij'' werd afgesloten. De omzetdaling kwam met name door de overheidsmarkt en financiële dienstverlening in Nederland. ,,Alle aandacht is nu gericht op het ombuigen van de krimp naar groei in Nederland'', aldus de bestuurder.

Recentelijk werden 11 raamovereenkomsten voor ICT-inhuur bij de Nederlandse overheid verworven, merkt de onderneming daarbij op. Ordina zet ook flink in op het werven van mensen. Dit jaar wil het 700 medewerkers aannemen, onder meer via een speciale campagne.

Gebruikersavatar
starter
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1222
Lid geworden op: 04 jan 2013 10:53
waarderingen: 248

Re: Ordina

Bericht door starter »

Nou, hier lijkt het ook goed prijs te zijn !

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Ordina

Bericht door Hunter »


'Groeiversnelling bij Ordina'
Gepubliceerd op 15 feb 2018 om 09:33

AMSTERDAM (AFN) - De prestaties van ICT-bedrijf Ordina in het vierde kwartaal waren goed. Het bedrijf zag de groei versnellen, zo constateerden analisten van ING donderdag.

De marktkenners wijzen er daarbij op dat het bedrijfsresultaat in het laatste kwartaal van het jaar 4,9 miljoen euro bedroeg, meer dan de 4,5 miljoen die ze hadden voorzien. De omzetgroei van 7,2 procent in het kwartaal was veel meer dan de 3 procent waar ING op rekende en ook duidelijk sterker dan de 0,2 procent die in het derde kwartaal op jaarbasis werd gezien.

ING blijft wel voorzichtig over de groei en marges van Ordina in de toekomst. Dat heeft te maken met de moeilijkheden die het bedrijf en de sector heeft in het recruiteren van personeel. ING hanteert een hold-advies op het aandeel, dat omstreeks 09.25 uur 6,2 procent steeg tot 1,64 euro.

mivedb
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 379
Lid geworden op: 17 sep 2018 14:14
waarderingen: 88

Re: Ordina

Bericht door mivedb »

Allee hop!!

Plaats reactie