Unilever

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
Droopymaes
Premiummember
Premiummember
Berichten: 338
Lid geworden op: 23 apr 2020 13:51
waarderingen: 335
Contacteer:

Re: Unilever

Bericht door Droopymaes »

Weekbericht Binck:

Bedrijven die met meevallende kwartaalcijfers komen, worden stevig beloond. Dit gold afgelopen week ook voor Unilever.

Unilever zou een slecht tweede kwartaal tegemoet gaan, zo verwachtten analisten. Zij rekenden op een onderliggende omzetdaling van 4,3%, terwijl er een jaar eerder nog sprake was van een groei van 3,5%.

Meevallende cijfers
Uiteindelijk vielen de resultaten mee. De omzet daalde onderliggend slechts met 0,3%. De volumes namen toe met 0,8%, maar de prijzen stegen met 0,5%. De tak Beauty & Personal Care zag de omzet onderliggend met 0,9% teruglopen. Bij Food & Refreshment was dit zelfs 1,8%.

Maar Home Care, waar hygiëneproducten onder vallen, behaalde juist een groei van 4,0%. De volumes bij deze tak stegen met 3,2%.

Konijn uit de hoed
"Onze voorzichtigheid rond de halfjaarresultaten van Unilever was ongegrond", schreef ING in een commentaar op de cijfers.

"We krabben achter onze oren om erachter te komen hoe Unilever zo'n konijn tevoorschijn heeft weten te toveren, terwijl de wereld in een lockdown zat", aldus de bank.

Berenberg benadrukte dat dit het slechtste kwartaal van Unilever was in meer dan een decennium, maar dat de omstandigheden ook "buitengewoon" waren.

Thee-activiteiten
Verder kondigde de levensmiddelengigant aan een flink deel van de thee-activiteiten apart te zetten. De thee-activiteiten in India en Indonesië blijven wel behouden.

Ook wil Unilever de samenwerkingen in ready-to-drink tea doorzetten. In 2019 was de nieuw te vormen tak goed voor een omzet van 2 miljard euro.

Unilever wilde vanwege de corona-onzekerheid geen outlook voor heel 2020 afgeven. De koers van het aandeel steeg afgelopen week met 6,6%.Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


Gebruikersavatar
Alverman
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 205
Lid geworden op: 15 okt 2018 19:39
waarderingen: 102
Contacteer:

Re: Unilever

Bericht door Alverman »

17/08/2020 10:41:24

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel Unilever
(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Unilever verhoogd van 54,00 naar 55,00 euro, op basis van licht hogere verwachtingen voor de omzetgroei op de middellange termijn. Het advies blijft Outperform, meldde de bank maandag in een analistenrapport.

De identieke omzetgroei van Unilever zal dit jaar met circa 1 procent opnieuw fors lager zijn dan de 3 procent voor Nestlé en de 6 procent voor Procter & Gamble, maar dit komt vooral door de coronacrisis, betogen de analisten van Credit Suisse.

Op de achtergrond blijkt Unilever beter te concurreren in ontwikkelde markten, zonder fors in te boeten op de marges. In de kerngebieden van Unilevers opkomende markten, zoals India, Indonesië en Brazilië, zal het bedrijf waarschijnlijk nog beter uit de crisis komen, verwacht de bank. Daar komt bij dat de vergelijkingsbasis voor Unilever volgend jaar veel minder uitdagend zal zijn dan die van de rivalen.

De huidige waardering gaat ervan uit dat Unilever zijn marges moet verlagen om concurrerender te worden, maar dat onderkent onvoldoende dat de recente terugval van marktaandeel in de ontwikkelde markten vooral door uitvoeringskwesties komt en niet door te hoge prijzen. Ook zou deze waardering het potentieel onderschatten van de opkomende markten, waar Unilever 60 procent van de omzet vandaan haalt.

Het aandeel Unilever stond maandag 0,5 procent lager op 49,78 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Gebruikersavatar
Erik1040
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 153
Lid geworden op: 31 okt 2013 09:48
Locatie: Pangasinan
waarderingen: 60
Contacteer:

Re: Unilever

Bericht door Erik1040 »

Unilever investeert miljard in verduurzamen schoonmaakmiddelen

Unilever trekt een miljard euro uit om zijn schoonmaakartikelen te verduurzamen. De investering moet ervoor zorgen dat het bedrijf over tien jaar geen fossiele brandstoffen meer gebruikt bij de productie van onder meer Omo, Glorix en Robijn. In veel schoonmaakmiddelen zitten chemicaliën die zijn gemaakt van fossiele brandstoffen. Unilever wil dat zijn schoonmaakmiddelen in 2030 alleen nog maar CO2 bevatten uit hernieuwbare of gerecyclede koolstof. De multinational wil het geld gebruiken voor het financieren van onderzoek naar nieuwe manieren om zijn CO2-voetafdruk te verminderen. Eerder al maakte het concern bekend dat het in 2039 CO2-neutraal wil zijn.

Gebruikersavatar
Erik1040
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 153
Lid geworden op: 31 okt 2013 09:48
Locatie: Pangasinan
waarderingen: 60
Contacteer:

Re: Unilever

Bericht door Erik1040 »

Nederlandse aandeelhouders zien Unilever graag vertrekken

Er heersen weinig vaderlandse gevoelens bij de Nederlandse aandeelhouders van Unilever.
In een buitengewonen aandeelhoudersvergadering stemde 99% voor de verhuizing van het hoofdkantoor uit Rotterdam naar Londen. Ondanks deze ‘overwinning’ voor het bedrijf, is de verhuizing nog niet in steen geschreven: GroenLinks heeft een spoedwet ingediend om een vertrekheffing te rekenen van circa 11 miljard euro. Hoewel het bedrijf de boete niet wil betalen, kan het er mogelijk niet onderuit: op 30 oktober keurt het Britse Gerechtshof de verhuizing hoogstwaarschijnlijk goed en is het bedrijf gebonden deze uit te voeren. De soap wordt vervolgd.

Gebruikersavatar
Erik1040
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 153
Lid geworden op: 31 okt 2013 09:48
Locatie: Pangasinan
waarderingen: 60
Contacteer:

Re: Unilever

Bericht door Erik1040 »

Ook Britse aandeelhouders stemmen Unilever collectief uit Nederland
:o
Britse aandeelhouders van Unilever hebben – niet geheel verbazingwekkend – met 99,5 procent ingestemd om het hoofdkantoor naar Londen te verkassen. Vorige maand lieten de Nederlandse aandeelhouders al weten het vertrek uit Rotterdam unaniem aan te moedigen. Of Unilever Nederland op 29 november Nederland definitief de rug toe keert is echter nog steeds de vraag. Onder leiding van GroenLinks hangt het bedrijf een miljardenboete boven het hoofd aan reeds ontvangen belastingvoordelen die het bedrijf mag terugbetalen aan de staat.

Gebruikersavatar
Alverman
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 205
Lid geworden op: 15 okt 2018 19:39
waarderingen: 102
Contacteer:

Re: Unilever

Bericht door Alverman »

Zou toch een vreemd signaal zijn voor Corporate Nederland moest die vertrekboete waarheid worden. Als bedrijf zou ik toch twee keer nadenken moest ik mijn hoofdkwartier in NL willen plaatsen. Ben benieuwd...


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie