Order €1.000 aandelen ING = €2,30 bij DEGIRO
Beleg met zeer lage tarieven, meer informatie

SBM Offshore

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

joni
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 458
Lid geworden op: 02 jan 2019 20:04
waarderingen: 103
Contacteer:

Re: SBM Offshore

Bericht door joni »

Klokkenluider omkoopaffaire SBM Offshore in Kroatië gearresteerd :oops:

https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-310720-22 ... teerd.aspx
WB: “Rule No. 1: Never lose money. Rule No. 2: Don't forget rule No. 1”

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 24084
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12901
Contacteer:

Re: SBM Offshore

Bericht door charel01 »

Beursblik: SBM Offshore boekt waarschijnlijk hogere resultaten
(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in de eerste zes maanden van 2020 waarschijnlijk betere resultaten geboekt in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

De analisten voorzien een omzet van 1.162 miljoen dollar, in vergelijking met 965 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder en een omzet van 607 miljoen euro in het eerste kwartaal van dit jaar.

Daarbij wordt voor de divisie Lease & Operate een omzet voorziet van 784 miljoen dollar, tegen 646 miljoen dollar in de eerste helft van 2019. Bij de divisie Turnkey wordt door de analisten gerekend op een omzet van 378 miljoen dollar. Dat was 319 miljoen dollar vorig jaar.

De markt rekent voor de eerste helft van het jaar op een EBITDA van 457 miljoen dollar, tegenover 399 miljoen dollar vorig jaar. Lease & Operate is volgens de prognoses goed voor een bedrijfsresultaat van 487 miljoen dollar en Turnkey voor 5 miljoen dollar. Diverse andere posten worden door de analisten ingeschat op 30 miljoen euro negatief.

De oliedienstverlener zei tijdens een kwartaalupdate half mei geen reden te zien, ondanks de coronacrisis, om zijn afgegeven winstoutlook voor het hele boekjaar te verlagen. SBM voorziet een EBITDA in 2020 van ongeveer 900 miljoen dollar. De markt gaat uit van een bedrijfsresultaat van 918 miljoen.

Wel stelde SBM Offshore zijn omzetverwachting voor het lopende jaar neerwaarts bij, van ‘meer dan’ naar ‘ongeveer’ 2,3 miljard dollar. De marktconsensus bedraagt 2.281 miljoen dollar.

CEO Bruno Chabas zei bij de laatste kwartaalupdate dat SBM Offshore de effecten voelt van de gecombineerde crisis van vraag- en aanbod op de olie- en gasmarkt en zei derhalve maatregelen te nemen om zich aan te passen aan de onzekere dynamische marktomstandigheden. Hij zei tevens kostenbesparingen door te voeren om de impact van het coronavirus te pareren.

Olie-en gasbedrijven schroeven momenteel hun investeringen terug vanwege de lage prijzen. SBM zei te merken dat het aantal potentiële opdrachten afneemt. Eind 2019 had de onderneming evenwel een goed gevuld orderboek van 20,7 miljard dollar. Analist Quirijn Mulder van ING voorziet om die reden dat de crisis uiteindelijk slechts een beperkte impact zal hebben op de resultaten van SBM Offshore, tenzij de olieprijs nog jaren laag blijft.

SBM Offshore opent donderdag voorbeurs boeken.

Door: ABM Financial News.
Go with the flow.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie