JDE Peet's

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1917
Lid geworden op: 19 feb 2015 09:29
waarderingen: 1129
Contacteer:

JDE Peet's

Bericht door Banner »

IPO

Douwe Egberts gaat dan toch naar de beurs
Logo Business AM
BUSINESS
18/05/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd


Isopix

JDE Peet’s, het bedrijf achter de koffiemaker Douwe Egberts, gaat binnenkort naar de beurs. Dat kondigt moedergroep JAB Holdings later deze week aan, volgens de Britse zakenkrant Financial Times. Twee maanden geleden werd uitstel aangekondigd door de slechte marktomstandigheden.

Het van oorsprong Nederlandse koffiebedrijf zal noteren op de beurs van Amsterdam en wil 2 miljard euro ophalen. 700 miljoen euro daarvan zou moeten komen van de uitgifte van nieuwe aandelen, de rest van de verkoop van aandelen door bestaande aandeelhouders, waaronder de voedingsgroep Mondelez.

JAB zelf zou geen aandelen willen verkopen en blijft met 51 procent meerderheidsaandeelhouder.

De beursgang staat al sinds december op de agenda en was gepland voor de zomer van dit jaar. Twee maanden geleden zei de groep echter dat het niet meer zou gaan door de coronaklap die de beurzen hadden gekregen. Nu de beurzen zich weer hersteld hebben, lijkt JAB daarop terug te komen.

Egbert Douwes
Douwe Egberts heeft een bijzondere relatie met de beurs. Het ontstond in 1753 in Nederland met de oprichting van de kruidenierswinkel De Witte Os door Egbert Douwes. In 1968 ging het voor de eerste keer naar de beurs, maar het werd daar een jaar later afgehaald door de Amerikaanse consumentengoederengroep Sara Lee.

In 2012 ging het dan opnieuw naar de beurs, maar nog eens een jaar later kwam het bedrijf in handen van de Duitse investeringsmaatschappij JAB die het opnieuw van de beurs haalde en fuseerde met Mondelez.

Eerder dit jaar voegde JAB het bedrijf dan nog eens samen met de Amerikaanse koffiemaker Peet’s ter voorbereiding op de beursgang. Afwachten of het bedrijf het deze keer langer dan een jaar kan volhouden op de beurstabellen.

Source: BusinessAM
charel01 liked last!Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.


Plaats reactie