Prosus

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Beleggen met ongekend lage tarieven?
Aandelen BE/NL €2+0,03% / VS €0,50+$0,004 p/st
Kernselectie: Geen kosten turbo's, ETF's en fondsen
DEGIRO: meer informatie / rekening openen


megab
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 412
Lid geworden op: 24 aug 2018 19:02
waarderingen: 227
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door megab »

7/01/2021 9:15:04

Delivery Hero haalt 1,2 miljard euro op
Plaatst nieuwe aandelen

(ABM FN-Dow Jones) Delivery Hero heeft 1,2 miljard euro opgehaald met de plaatsing van nieuwe aandelen. Dit maakte de maaltijdbezorger woensdagavond bekend.

Er werden 9,4 miljoen nieuwe aandelen geplaatst bij institutionele beleggers voor een prijs van 132,00 euro per stuk.

Het aandeel Delivery Hero sloot woensdag op 138,35 euro.

Door: ABM Financial News.

Benieuwd wat dit betekent voor Prosus.
Feed the Muscle. liked last!Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


megab
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 412
Lid geworden op: 24 aug 2018 19:02
waarderingen: 227
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door megab »

Feed the Muscle. schreef:
07 jan 2021 20:06
Veel vragen, weinig antwoorden precies. Is mss net de reden van de daling dat beleggers niet goed kunnen inschatten wat een impact dit allemaal kan hebben. Ga voorlopig niet kopen Wil een grotere veiligheidsmarge hebben. Ook nog geen analisten gehoord, mss weten ze het zelf niet.

Chinese telecomaandelen

Vandaag is de laatste noteringsdag van de ADS-aandelen van China Mobile, China Unicom en China Telecom op de beurs van New York (Nyse) wegens hun banden met het Chinese leger. Deze aandelen noteren ook op de beurs van Hongkong. Bij de meeste banken/brokers zullen deze aandelen naar de beurs van Hongkong worden overgezet, maar mogelijk is dit niet overal zo. En een broker wist te vertellen dat die overzetting mogelijk enkele maanden kan in beslag nemen, zodat tijdelijk niet in het aandeel kan gehandeld worden. Niet alle banken/brokers bieden de beurs van Hongkong immers aan. Dus best snel te checken bij uw bank of broker. Toch zal u bij de meeste banken/brokers uw aandelen wel later kunnen verkopen op de beurs van Hongkong, zelfs al zit het niet in hun gamma. Toch brengt een notering in Hongkong een aantal ongemakken met zich mee. Zo liggen de transactiekosten hoger dan op Nyse en zult u bij sommige banken/brokers uw verkooporder niet online kunnen doorgeven, maar zal dit telefonisch moeten gebeuren.
Mogelijk blijft het niet bij deze drie telecomaandelen, maar worden in een latere fase ook andere bedrijven geviseerd. Zo wordt ook Cnooc genoemd. Wordt dus vervolgd.
De voorbije dagen zijn deze aandelen door dit nieuws verder onderuit gegaan. Die druk kan nog even aanhouden aangezien deze aandelen uit heel wat indexen verdwijnen en ook uit Amerikaanse ETF’s die daarin beleggen. Amerikaanse institutionele beleggers moeten dus verkopen. Anderzijds zijn deze aandelen zo fors gedaald dat het wellicht niet meer opportuun is om nu nog te verkopen, al moet u er dan wel de ongemakken bijnemen. De nettocashpositie van China Mobile bijvoorbeeld zou door de koersdaling al meer dan 40% van de beurswaarde uitmaken.


In principe gaan dus veel beleggers kiezen om dit te verkopen, puur voor hogere kosten en de moeilijke transacties te vermijden. Maar aangezien Prosus rechtstreeks aandeelhouder is van Tencent, betekent het in principe niet zo heel veel lijkt mij. Buiten dat er dan een dip komt door veel mensen die plots willen verkopen, gevolgd door mensen die het 'origineel' weer oppikken in Hong Kong om er in te investeren voor de lange termijn.
Feed the Muscle. liked last!

megab
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 412
Lid geworden op: 24 aug 2018 19:02
waarderingen: 227
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door megab »

Of misschien is het gevolg wel dat die beleggers nu volop Prosus gaan kopen om die omweg te vermijden... :think: :D
Feed the Muscle. liked last!

megab
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 412
Lid geworden op: 24 aug 2018 19:02
waarderingen: 227
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door megab »

(ABM FN-Dow Jones) Prosus was in 2020, in zijn tweede jaar met een Amsterdamse beursnotering, één van de grote winnaars op het Damrak, maar dit jaar heeft het aandeel vooralsnog de wind tegen.

De internet-investeerder, die zijn waarde vooral ontleent aan het grote belang in de Chinese internetreus Tencent boekte vorig jaar een koerswinst van zo'n 33 procent.

Het debuutjaar verliep minder succesvol: met een eerste slotkoers van 74 euro naar 66,53 euro eind 2019. Dat had misschien iets te maken met een overnamebod op Just Eat, dat werd afgewezen, omdat het Britse bedrijf liever met sectorgenoot Takeaway.com samenging, en met zorgen over de beperkte verhandelbaarheid en bescheiden invloed op het beleid van het bedrijf, dat nog merendeels in handen is van het Zuid-Afrikaanse Naspers.

Ook was de winst op het belang in Tencent minder groot dan een jaar eerder. De markt twijfelde over de overnamestrategie en kocht het aandeel alleen tegen een flinke korting op de boekwaarde.

Nadat Prosus eind 2019 de AEX index binnenwandelde, ten koste van rivaal Takeaway.com, ging het beter. JPMorgan en Morgan Stanley gaven koopadviezen in januari en moederbedrijf Naspers verkocht nog een plukje aandelen, waardoor er 27,5 procent van de aandelen vrij verhandelbaar werd, maar de rest nog in handen van het Zuid-Afrikaanse moederbedrijf zat.

De coronacrisis zorgde voor een flinke dip van de koers in maart, hoewel het aandeel de schade beperkt hield met een koersdaling tot net onder 50 euro. De pandemie biedt voor-, maar ook nadelen, was de boodschap van het bedrijf.

Hierna volgde een herstel tot bijna 90 euro, geholpen door meevallende omzetcijfers, hoewel de winst achterbleef bij de verwachtingen bij de jaarcijfers in juni.

Eind oktober volgde opname in de Euro Stoxx 50, waarmee het voormalige Zuid-Afrikaanse mediabedrijf nu officieel één van de grootste Europese techaandelen is geworden. De Amsterdamse betaalspecialist Adyen, ook onderdeel van de AEX, maakte samen met Prosus de entree in de Europese index.

Een forse aandeleninkoop van 5 miljard dollar, verdeeld tussen aandelen Naspers en Prosus, verraste de markt. Omdat het aandeel tegen een korting op de boekwaarde wordt verhandeld, verkleint Prosus die korting door dat voordeel ‘te cashen’ en al doende de winst per aandeel te verhogen. Zakenbank Morgan Stanley was weer positief.

In november volgden sterke halfjaarcijfers, met een sterke omzetgroei van 32 procent tot krap 13 miljard dollar en een winst van dik 2 miljard dollar. Vooral het segment maaltijdbezorging groeit zeer hard, en het belang in Tencent wierp vruchten af in de vorm van dividend.

Volgens Morgan Stanley is de coronacrisis een aanjager voor het aandeel gebleken. De pandemie heeft geleid tot een cultuuromslag, waardoor er meer vertrouwen is in investeringen in ecommerce en online-opleidingen, centrale beleggingsthema's bij Prosus. De zakenbank denkt dat de korting op het aandeel zal verdwijnen.

Ook Credit Suisse blijft positief over Prosus voor 2021. De analisten van de Zwitserse bank zien nog veel potentie in Tencent, en daar profiteert Prosus ook van.

Sowieso zien beursexperts veel koerspotentieel in Prosus, zo bleek uit de maandenquête van Actiam onder 119 experts. Het is het meest getipte aandeel voor dit jaar.

Maar 2021 is vooralsnog slecht begonnen voor het techaandeel. De koers zakte op weekbasis 1,6 procent. Alleen betaalspecialist Adyen en vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield deden het slechter.

De koersdruk voor Prosus wordt voor een belangrijk deel bepaald door de politiek. In China staat sectorgenoot Alibaba onder druk nadat oprichter Jack Ma zich kritisch uitliet over de toezichthouders in zijn land. Sindsdien is Ma niet meer in het openbaar gesignaleerd. Onduidelijk is waar hij is en of hij eventueel wordt vastgehouden.

Ma en Alibaba werden jarenlang door Beijing op het schild gehesen als uithangbord van de Chinese techsector. Maar ook gigant Tencent werd vaak geroemd. Kritiek op de politieke top is, zo blijkt maar weer, een riskante keuze.

In de koersval die Alibaba maakte trok het ook sectorgenoot Tencent mee.

Maar het was niet alleen de Chinese politiek die de koersdruk voor Tencent veroorzaakte.

In de VS is de Amerikaanse president Donald Trump bezig met een kruistocht tegen Chinese techbedrijven. Vanwege hun, vermeende, banden met het Chinese leger wil Trump deze techbedrijven weren. Hij vreest dat gevoelige data zo bij de machthebbers in Beijing terecht komt. En sowieso willen de VS hun technologische voorsprong behouden.

Volgende week worden al drie Chinese telecomaandelen op de New York Stock Exchange geschrapt en Trump deed ook al 8 Chinese apps in de ban, waaronder Alipay van Alibaba en WeChat Payvan Tencent. En de geluiden wordt steeds luider dat Alibaba en Tencent ook moeten vrezen voor hun Amerikaanse aandelennotering, net als de drie telecomaandelen uit China.

Wat de uitkomst van dit politieke spel is, is lastig te voorspellen, maar met een gemiddeld koersdoel voor Prosus van 114 euro volgens data van ABM Financial News, is er voldoende opwaarts potentieel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wimpie85 liked last!

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2998
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1307
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door Wimpie85 »


(ABM FN-Dow Jones) De Chinese autoriteiten hebben zaterdag maatregelen aangekondigd in reactie op de nieuwe wetten en restricties in de VS tegen Chinese bedrijven en burgers.

Onder druk van de Amerikaanse president Donald Trump schrapt beursbedrijf NYSE komende week de noteringen van drie Chinese telecomaandelen. En dit zou ook dreigen voor Alibaba en Tencent.

Trump verbood afgelopen week ook al acht betaalapps van Chinese makelij.

In het verleden richtten de VS hun pijlen al op Bytedance, het bedrijf achter de populaire app TikTok, en op het Chinese techbedrijf Huawei.

Het Chinese ministerie sprak van "ongerechtvaardigde" maatregelen en wil de gevolgen hiervan gaan beoordelen.

Indien de nieuwe regels in strijd zijn met de internationale wetgeving en dit tot "significante verliezen" lijdt, dan wil de Chinese overheid te hulp schieten en ook zei het eventueel "noodzakelijke tegenmaatregelen" te zullen nemen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Gebruikersavatar
ZyppBe
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 118
Lid geworden op: 07 sep 2020 14:59
waarderingen: 202
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door ZyppBe »

Prosus in de kijker bij KBC Asset Management

"Tencent aan soldenprijs en koopwaardig"

De huidige korting waaraan Prosus noteert, lijkt volgens KBC AM aantrekkelijk. De opvolging van het aandeel wordt dan ook gestart met een “Kopen”-aanbeveling en een koersdoel van 120 euro.

Dossier: https://www.bolero.be/uploads/media/5ff ... sus-nl.pdf
megab liked last!
ABI / ACPH / ADBE / BABA / EMBRAC / ESPO / GLPG / INGA / IVA / MVOL / PHARM / PNL / PRX

Gebruikersavatar
ZyppBe
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 118
Lid geworden op: 07 sep 2020 14:59
waarderingen: 202
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door ZyppBe »

Top 10 holdings van Tencent momenteel:

Value of Top 10 $TCEHY Holdings now worth $249bn, up another $62bn (33%) since the end of November... assuming that Epic's valuation is flat. Which is highly unlikely given $U (Unity) performance and (Tencent holding) Roblox's recent $29.5bn valuation.

Afbeelding
Kootpenne liked last!
ABI / ACPH / ADBE / BABA / EMBRAC / ESPO / GLPG / INGA / IVA / MVOL / PHARM / PNL / PRX

megab
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 412
Lid geworden op: 24 aug 2018 19:02
waarderingen: 227
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door megab »

Alibaba en Tencent schieten omhoog in de VS, de reden waarom is nog niet duidelijk. Volgens sommige bronnen zou er toch geen ban komen van de VS op de Chinese apps. Als iemand meer info heeft, laat maar weten.

Kans bestaat dat dit ook enkel is omdat de mogelijke impeachment wordt gestemd tegen Trump.
Feed the Muscle. liked last!

Gebruikersavatar
Steinway
Premiummember
Premiummember
Berichten: 432
Lid geworden op: 03 feb 2017 11:31
waarderingen: 106
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door Steinway »

megab schreef:
13 jan 2021 20:28
Alibaba en Tencent schieten omhoog in de VS, de reden waarom is nog niet duidelijk. Volgens sommige bronnen zou er toch geen ban komen van de VS op de Chinese apps. Als iemand meer info heeft, laat maar weten.

Kans bestaat dat dit ook enkel is omdat de mogelijke impeachment wordt gestemd tegen Trump.
https://www.wsj.com/articles/americans- ... Abody_link
vogelspotter liked last!

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3145
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3485
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door vogelspotter »

14-01-2021

08:08

Goed nieuws voor beleggers in Prosus

Volgens The Wall Street Journal komt er dan toch geen verbod voor Amerikanen om te investeren in de techreuzen Alibaba, Tencent en Baidu. De Amerikaanse regering heeft de link van de techreuzen met het Chinese leger afgewogen tegenover de economische impact van een investeringsverbod. Negen andere Chinese bedrijven komen wel op een verboden lijst.

We zien op de beurs van Hongkong Tencent 5 procent hoger gaan. Dat is ook goed nieuws voor beleggers in Prosus
op de beurs van Amsterdam, vermits Tencent het gros van de intrinsieke waarde uitmaakt van de holding.

Bron:"De Tijd"
Alverman liked last!
In port:Avantium, Deceun,Deutsche Bank,CARNIVAL CORP , LUFTHANSA,econocom,
EVS, Weight Watchers, X-Fab, Greenyard , Prosus, Basic-Fit.
cash :30%


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie