Prosus

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
Alverman
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 205
Lid geworden op: 15 okt 2018 19:39
waarderingen: 102
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door Alverman »

TikTok heeft niets met Prosus te maken, toch?Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


Gebruikersavatar
Zechs
Premiummember
Premiummember
Berichten: 950
Lid geworden op: 02 jul 2013 20:01
waarderingen: 361
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door Zechs »

Alverman schreef:
20 sep 2020 13:05
TikTok heeft niets met Prosus te maken, toch?
Wechat ging vandaag geband worden in de VS en is zeer populair bij Chinezen in de VS. Of er hier al een oplossing voor is, weet ik niet. Wechat is sinds juni ook al geband in India.
I sense there's something in the wind
That feels like tragedy's at hand
And though I'd like to stand by him
Can't shake this feeling that I have
The worst is just around the bend

Gebruikersavatar
Pidb
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 90
Lid geworden op: 24 feb 2016 20:10
waarderingen: 42
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door Pidb »

Zechs schreef:
20 sep 2020 15:23
Alverman schreef:
20 sep 2020 13:05
TikTok heeft niets met Prosus te maken, toch?
Wechat ging vandaag geband worden in de VS en is zeer populair bij Chinezen in de VS. Of er hier al een oplossing voor is, weet ik niet. Wechat is sinds juni ook al geband in India.
Voor de banning van wechat waren enkele grote Amerikaanse tech spelers ook tegen. Daar wechat ook een betaalmethode heeft. Ook is het verbod op wechat door een rechtbank in een staat verworpen.

Gebruikersavatar
Alverman
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 205
Lid geworden op: 15 okt 2018 19:39
waarderingen: 102
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door Alverman »

Rechter blokkeert Amerikaans verbod op WeChat

Gepubliceerd op 20 september 2020 17:23 |
(ABM FN-Dow Jones) Een federale rechtbank in San Francisco heeft de voorgenomen ban van WeChat in de Verenigde Staten tijdelijk geblokkeerd.

Vanaf zondag rond middernacht zou het gebruik van de populaire chatservice van het Chinese Tencent flink worden ingeperkt in de VS. De rechter oordeelde echter dat er geen vervangend platform voor de Chinees sprekende Chinees-Amerikaanse gemeenschap. WeChat heeft 19 miljoen regelmatige gebruikers in de VS.

Het oordeel is een overwinning voor niet alleen Tencent maar ook gebruikersgroepen als de U.S. WeChat Users Alliance, een nonprofitorganisatie die de rechtszaak in augustus aanspande en bestaat uit gebruikers die WeChat zowel voor werk als privé gebruiken.

De rechtbank oordeelde verder dat er te weinig bewijs is dat de nationale veiligheid in het geding komt. Dit was een belangrijk argument van de Amerikaanse regering om de ban in te voeren. Washington stelt dat WeChat gebruikersgegevens doorspeelt naar de Chinese regering, iets dat Tencent tegenspreekt.

De regering Trump kondigde vrijdag aan dat het gebruik van WeChat en videodienst TikTok van ByteDance aan banden zou worden gelegd vanaf zondag middernacht. Het download- en uploadverbod van TikTok in de VS werd zaterdag echter al met een week uitgesteld omdat het bedrijf een principeakkoord bereikte met Oracle en Walmart om in Amerikaanse handen te komen.

ABMFN
ABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Sigmund
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 jul 2018 12:13
waarderingen: 8
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door Sigmund »

Prosus is nu nog iets te duur, oppikken of bijkopen rond €70.
Heeft inderdaad op zich niks te maken met Tiktok, maar Trump en WeChat blijft geen goed huwelijk. Ik denk dat dit aandeel de komende weken nog iets naar beneden zal gaan, ook al omdat Trump als voorbereiding op de verkiezingen wild om zich heen gaat slaan. En dan is de opleving in de handelsoorlog tussen VS en China nooit veraf.

Anderzijds geloof ik in India als groeimarkt, en daarin heeft Prosus al enkele belangen. Lijkt me dus iets voor op de lange termijn

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3076
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3390
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door vogelspotter »

12-10-2020

Advies omschrijving

Glasgow - Op 12 okt herhalen de analisten van Barclays hun koopadvies voor Prosus (). Het 12-maands koersdoel wordt opwaarts bijgesteld van 97.0 EUR naar 112.0 EUR.•In 2019 bedroeg de koerswinstverhouding(berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2019) 30.24.
•De forward PE (de slotkoers van 11 oktgedeeld door de winst per aandeel over 2019) bedraagt 35.26.
•Over 2019 rapporteerde het bedrijf een omzet van 2.65 miljard EUR.
Gauthier liked last!
In port:Avantium,Basic-Fit, Deceun,Deutsche Bank,LUFTHANSA,econocom,
EVS,Fastned, Weight Watchers, X-Fab, Greenyard , Prosus,PETROLEO BRASILEIRO -ADR -A.
Verkocht:UCB , Euronav ,OneSpan , Arcelormittal.
cash :40%

Gebruikersavatar
ZyppBe
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 12
Lid geworden op: 07 sep 2020 14:59
waarderingen: 7
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door ZyppBe »

15-10-2020

PROSUS : JP Morgan maintains a Buy rating

In his latest research note, analyst Marcus Diebel confirms his positive recommendation. The broker JP Morgan is keeping its Buy rating. The target price is increased from EUR 112 to EUR 116.
Gauthier liked last!
ABI / ACPH / CDPR / GLPG / INGA / IVA / PHARM / PNL / PRX

Gebruikersavatar
ZyppBe
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 12
Lid geworden op: 07 sep 2020 14:59
waarderingen: 7
Contacteer:

Re: Prosus

Bericht door ZyppBe »

20-10-2020

Analyse https://insidebeleggen.knack.be/beurs/a ... 55493.html

Prosus trakteert op een internetgigant bij de buren

Prosus biedt de mogelijkheid op Euronext Amsterdam Tencent te kopen tegen 20 tot 25 procent korting.

Prosus maakte ruim een jaar geleden, op 11 september 2019, een spectaculair debuut op Euronext Amsterdam. Het was de grootste beursintroductie in jaren op de Europese aandelenmarkten. De koers sprong afgerond 30 procent hoger, van de introductieprijs van 58,7 euro naar een piek van 77,4 euro, zodat de beurswaarde in de buurt van 125 miljard euro uitkwam.

Daarmee werd Prosus de grootste internetbelegging van Europa. Het moet in beurswaarde op Euronext Amsterdam enkel Royal Dutch Shell en Unilever voor laten gaan. Zowat 90 procent van de waarde komt van het belang in Tencent Holdings (31%). Daarnaast zijn er participaties in onder meer DeliveryHero, Ctirp, iFood, Swiggy, MakeMyTrip, Udemy en Mail.ru.

Prosus werd naar de beurs gebracht door zijn Zuid-Afrikaanse hoofdaandeelhouder Naspers(72,5%), een van de markantste beurssprookjes van de afgelopen decennia. Het bedrijf werd opgericht in 1915 als De Nationale Pers, de moedermaatschappij voor de Nederlandstalige krant De Burger. Nu is het een mediaconglomeraat met haast een monopolie op het Afrikaanstalige nieuwsaanbod en satelliettelevisie in Zuid-Afrika. In mei 2001, in volle dotcomcrisis, nam Naspers voor 32 miljoen dollar een belang van 46,5 procent in Tencent.Dat Chinese technobedrijf lanceerde in 2011 de mobiele berichtjesapp WeChat, die zou uitgroeien tot het overheersende Chinese platform. Gebruikers kunnen er alles doen: gamen, winkelen, producten kopen, artikels lezen, tv kijken, tickets reserveren, bellen, chatten en betalen. WeChat heeft maandelijks meer dan een miljard actieve gebruikers, die er gemiddeld anderhalf uur per dag spenderen. In tegenstelling tot de concurrentie, zoals Facebook,haalt WeChat zijn belangrijkste inkomsten niet uit onlineadvertenties, maar uit onlinegaming. Tencent is het grootste onlinegamingbedrijf ter wereld.

Tencent heeft de helft van de Chinese onlinemarkt in handen, een ongezien cijfer. De jongste jaren is Tencent een aanzienlijk deel van zijn winsten beginnen te investeren in beloftevolle internetbedrijven. Naspers (Prosus) is met 31 procent nog altijd veruit de grootste aandeelhouder van Tencent. Zijn belang is nu afgerond 200 miljard dollar waard, of meer dan 5000 keer de oorspronkelijke investering van negentien jaar geleden.

Om de chronische onderwaardering van het Naspers-aandeel af te bouwen, kondigde de Nederlandse CEO, Bob van Dijk, aan dat de internationale internetbelangen worden afgesplitst in Prosus. De koers van Tencent staat dicht bij een historisch record. Sinds de lockdown steeg de marktwaarde met bijna 60 miljard dollar, met dank aan de toegenomen inkomsten uit gaming door de quarantainemaatregelen. De onlinegamingverkopen sprongen 38 procent hoger in het tweede kwartaal, en duwden de groepsomzet 29 procent hoger. Prosus boekte tijdens het boekjaar 2019-2020, afgesloten op 31 maart, 23 procent meer omzet (21,5 miljard dollar) en 13 procent meer winst (3,36 miljard dollar).

Conclusie

De aantrekkingskracht van het Prosus-aandeel is overduidelijk dat het de kans biedt op Euronext Amsterdam Tencent te kopen met vandaag 20 tot 25 procent korting. Heel wat analisten prefereren tegenwoordig Tencent boven die andere Chinese gigant, Alibaba, omwille van de snellere groeikansen in gaming. We kunnen het enkel maar bevestigen. Tencent Holdings is een van de meest beloftevolle groeiers voor de komende jaren. We wachten op koerszwakte voor een adviesverhoging en om een positie in te nemen voor de voorbeeldportefeuille.

Advies: houden/afwachten
Risico: gemiddeld
Rating: 2B
Koers: 83,28 euro
Ticker: PRX NA
ISIN-code: NL0013654783
Markt: Euronext Amsterdam
Beurskapitalisatie: 135,6 miljard euro
K/w 2019: 41
Verwachte k/w 2020: 36
Koersverschil 12 maanden: +24%
Koersverschil sinds jaarbegin: +25%
Dividendrendement: -
vogelspotter liked last!
ABI / ACPH / CDPR / GLPG / INGA / IVA / PHARM / PNL / PRX


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie