Fastned

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3076
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3390
Contacteer:

Re: Fastned

Bericht door vogelspotter »

Fastned en Tesla openen grootste snellaadstation van Duitsland

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 08:41 |Views: 1.768| Onderwerpen: Duitsland

FASTNED 09:40

AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned opent donderdag samen met maker van elektrische auto's Tesla het grootste snellaadstation van Duitsland. Volgens een woordvoerster van Fastned gaat het om een unieke samenwerking.

De twee partijen waren allebei gevraagd door terreinuitbater Seed & Greet om snelladers neer te zetten op het Ladepark Kreuz Hilden. "Zo is het ontstaan", legt de zegsvrouw uit. Deze krachtenbundeling hoeft volgens haar niet te betekenen dat Fastned en Tesla vaker als partners zullen optreden.

Ladepark Kreuz Hilden ligt in de buurt van Düsseldorf, vlak bij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46. Fastned leverde acht snellaadpunten, Tesla zette er twintig eigen superchargers neer. De laders van de Amerikanen kunnen alleen door Tesla-rijders gebruikt worden. Op het terrein is ook een horecagelegenheid aanwezig.

Het beursgenoteerde Fastned werkt al langer aan een Europees netwerk van duizend snellaadstations. Tot nu toe heeft het bedrijf er circa 125 in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.
Wimpie85 liked last!
In port:Avantium,Basic-Fit, Deceun,Deutsche Bank,LUFTHANSA,econocom,
EVS,Fastned, Weight Watchers, X-Fab, Greenyard , Prosus,PETROLEO BRASILEIRO -ADR -A.
Verkocht:UCB , Euronav ,OneSpan , Arcelormittal.
cash :40%Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3076
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3390
Contacteer:

Re: Fastned

Bericht door vogelspotter »

13-10-2020

Omzet Fastned steeg met 54% in Q3 2020

Snellaadbedrijf Fastned zag de omzet gerelateerd aan opladen in het derde kwartaal van 2020 met 54% stijgen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2019. De omzet van Fastned herstelde na het dieptepunt in maart eerder dit jaar. Verdere groei werd geremd doordat veel bestuurders van elektrische voertuigen nog thuis werkten.

“Wat niet tot uiting komt in onze cijfers is de kwantumsprong in onze onderliggende markt, waarbij in veel van onze markten de leveringen van volledig elektrische voertuigen verschoof van 1-2% van de totale autoverkopen in 2019 naar een verkoop van 5-10% in september van dit jaar. Zodra mensen weer meer gaan rijden, verwachten we een versnelde omzetgroei. Daarom blijven we de capaciteit uitbreiden door nieuwe en grotere stations te bouwen. Ik ben er echt trots op dat ons team de afgelopen dagen het grootste laadstation van Duitsland heeft geopend en ons eerste station in België heeft opgeleverd. Dit station wordt eind oktober officieel geopend en voegt daarmee een vierde land toe aan ons netwerk.”

Michiel Langezaal, CEO van Fastned

Kerngetallen:
•Omzet gerelateerd aan opladen: € 1,6 miljoen (+54% vs. Q3 2019)
•Afzet: 2,9 GWh duurzame energie (+50% vs. Q3 2019)
•Actieve klanten Q3 2020: 47.213 (+53% vs. Q3 2019)
•Meer dan 167K laadsessies
•2,25 miljoen kg aan CO2 vermeden
•14,3 miljoen elektrische kilometers mogelijk gemaakt

Mijlpalen:
•Fastned verkocht 50% meer duurzame elektriciteit in Q3 2020 in vergelijking met Q3 2019, waardoor 2,25 miljoen aan CO2-uitstoot werd vermeden. In dezelfde periode groeide het aantal geregistreerde volledig elektrische voertuigen met 83% in Nederland en 63% in Duitsland.
•Fastned opende haar 100e snellaadstation van Nederland.
•In totaal werden er 7 nieuwe stations geopend, waarmee het totaal eind september op 123 Fastned stations komt.
•Met de overname van het snellaadbedrijf van MisterGreen verkreeg Fastned de rechten om snellaadstations te exploiteren op 16 drukke verzorgingsplaatsen in Nederland.
•In twee nieuwe landen ging de eerste spade in de grond, door de bouwstart van twee nieuwe stations in Zwitserland en één in België.
•Als onderdeel van een stations upgrade programma zijn in totaal 15 stations uitgebreid met 32 snelladers. Inmiddels heeft meer dan de helft van de Fastned- stations snelladers van 150 kW of meer.
•In juli haalde Fastned ruim 13 miljoen euro op met de uitgifte van obligaties. Daarnaast hebben investeerders voor 2,7 miljoen euro aan obligaties uit eerdere uitgiftes ingewisseld, waarmee het totaal opgehaalde bedrag op ruim 16 miljoen euro komt.
•De huidige kasbuffer geeft Fastned naar verwachting tot in 2022 voldoende liquiditeit.

Vandaag zal er van 11.00 tot 11.40 uur een webcast zijn (in het engels) met betrekking tot de derde kwartaalcijfers van 2020. Klik hier om u vooraf aan te melden voor de webcast. De investeerders presentatie kunt u via deze link bekijken.

Na afloop zal de webcast op onze website worden gepubliceerd.

Over Fastned

Fastned’s missie is vrijheid geven aan de elektrische rijder en de transitie naar elektrisch rijden versnellen. Daarom bouwt Fastned aan een Europees netwerk van duizend snellaadstations. Hier kunnen elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik bijladen met stroom van zon en wind. Fastned heeft momenteel 126 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Alle stations zijn 24/7 publiek toegankelijk. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker AMS:FAST). Meer informatie is te vinden op: fastnedcharging.com.
In port:Avantium,Basic-Fit, Deceun,Deutsche Bank,LUFTHANSA,econocom,
EVS,Fastned, Weight Watchers, X-Fab, Greenyard , Prosus,PETROLEO BRASILEIRO -ADR -A.
Verkocht:UCB , Euronav ,OneSpan , Arcelormittal.
cash :40%


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie