Philips

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesGebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1621
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 1146

Re: Philips

Bericht door ringoeur »

ABM FN-Dow Jones - maandag, 6 juli 2020 11:17
Philips geeft 18 miljoen aandelen uit voor dividend

Philips zal circa 18,1 miljoen aandelen uitgeven als onderdeel van de dividenduitkering. Dit maakte het van originele Eindhovense bedrijf maandag bekend.

Voor iedere 49,3 bestaande aandelen Philips ontvangt de aandeelhouder één nieuw aandeel.

Philips kwam uit op deze omwisselratio op basis van de gemiddelde koers van het aandeel Philips tussen 30 juni en 2 juli en het brutodividend van 0,85 euro per aandeel in contanten.

Op 7 juli wordt het dividend betaalbaar gesteld.

https://www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2 ... -dividend/Gebruikersavatar
Jixi
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 101
Lid geworden op: 05 sep 2018 13:46
waarderingen: 41

Re: Philips

Bericht door Jixi »

Maandag publiceert Philips cijfers van het tweede kwartaal. Wat zijn jullie verwachtingen?

Ik verwacht/hoop stiekem dat corona voor een aantal aanjagers gezorgd heeft en dat dit al enigzins zichtbaar is in de cijfers of dat er toch een vooruitzicht op gegeven wordt. Kan misschien ijdele hoop zijn, maar toch...

Ikzelf sta eigenlijk op het punt om een pakketje te verkopen, aangezien de top de voorbije week er quasi voor zorgde dat ik op 50% winst stond (gemiddelde aankoop ligt op 30.5€). Afwachten dus wat de resultaten zeggen. Het blijft in ieder geval wel een mooi, stabiel bedrijf. [disclaimer: de koers gaat niet imploderen met mijn verkoop... ik heb maar een bescheiden pakket ;) ]

Op binck verscheen vandaag een stukje over de analystenverwachting:

Beursblik: resultaten Philips vermoedelijk onder druk
(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten onder druk zien staan, mede vanwege de coronacrisis. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips vermoedelijk een omzet van ruim 4,3 miljard euro tegen 4,7 miljard euro een jaar eerder. Vooral de divisie Diagnosis & Treatment droeg met 1,9 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,4 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam vermoedelijk uit op 977 miljoen euro.

Dit zou goed zijn voor een vergelijkbare omzetdaling van 7,1 procent, waarbij de krimp bij Personal Health het grootst was met 26,4 procent, tegen een daling van 8,8 procent bij Diagnosis & Treatment. Bij Connected Care was er juist een vergelijkbare omzetgroei van 18,7 procent.

Het aangepaste EBITA-resultaat kwam volgens analisten afgelopen kwartaal uit op 344 miljard euro tegen 549 miljoen euro een jaar eerder. De bijbehorende marge wordt ingeschat op 7,9 procent, tegenover 11,8 procent vorig jaar.

Onder de streep restte vermoedelijk een nettowinst van 92 miljoen euro. Dit is flink minder dan de 246 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019.

"De coronacrisis is vermoedelijk de grootste test voor het bedrijf tot dusver, maar we zijn van mening dat Philips die uitdaging aankan", aldus analisten van Berenberg. De marktvorsers verwachten op korte termijn een sterke vraag naar beademingsapparatuur en IC-monitors.

ING hoopt meer inzicht te krijgen in de verdeelde effecten van de coronacrisis. Analist Marc Hesselink is benieuwd hoe groot de aanjager voor Connected Care is en hoe groot de negatieve impact is op de consumentenactiviteiten.

ING verwacht een omzet die in lijn ligt met de consensus, maar is iets positiever over de margeontwikkeling.

Hesselink merkte op dat Philips in het eerste kwartaal nog een scherpe daling binnen Personal Health voorzag, een hoog enkelcijferige daling bij Diagnosis & Treatment en een significante stijging bij Connected Care.

ING benadrukte dat in het eerste kwartaal de orderinstroom met 23 procent nog "erg sterk" was, vooral vanwege apparatuur die wordt ingezet voor de coronacrisis. Hesselink verwacht dat deze trend zich heeft doorgezet in het tweede kwartaal, maar wel in mindere mate met een voorziene groei van circa 10 procent.

Voor heel het jaar voorziet Philips een bescheiden vergelijkbare omzetgroei en een verbetering van de aangepaste EBITA-marges ten opzichte van de marge van 13,2 procent in 2019. Het grootste deel van de groei zal daarbij richting het einde van het jaar plaatsvinden, zo merkte ING op.

ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 40,00 euro. Berenberg heeft een koopadvies met een koersdoel van 46,00 euro.

Philips opent de boeken maandag voorbeurs.
AB Inbev, AEGON, Ageas, Ahold Delhaize, Argenx, Barco, Basic-Fit, CFE, Exmar, Fisker, Galapagos, Inventiva, Kinepolis, Luckin, McEwen, MDxHealth, Mithra, Ontex, Orange, Pharming, Philips, RD Shell, Umicore, Yamana

Gebruikersavatar
Jixi
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 101
Lid geworden op: 05 sep 2018 13:46
waarderingen: 41

Re: Philips

Bericht door Jixi »

Philips presteert beter dan verwacht
(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de resultaten, conform verwachting, onder druk zien staan, mede vanwege de coronacrisis, maar presteerde desalniettemin beter dan voorzien. Dit bleek uit de cijfers die het bedrijf maandag voorbeurs publiceerde.

"We verwachten in de tweede jaarhelft weer terug te keren naar groei en verbetering van de winstgevendheid", zei CEO Frans van Houten maandag in een toelichting.

Dat betekent, aldus de topman, dat Philips dit jaar een "bescheiden" vergelijkbare omzetgroei zal laten zien en en verbetering van de aangepaste EBITA-marge. Die marge was 13,2 procent in 2019.

Cijfers

In het afgelopen kwartaal boekte Philips een omzet van 4,4 miljard euro tegen 4,7 miljard euro een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op 4,3 miljard euro. De vergelijkbare orderinstroom steeg met 27 procent dankzij de vraag van ziekenhuizen naar apparatuur die kon worden ingezet bij coronapatiënten. Aan de andere kant zorgde de virusuitbraak ook voor uitstel bij de levering van andere apparatuur.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg 2,0 miljard euro bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,3 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam uit op 1,1 miljard euro. Analisten hadden gerekend op respectievelijk 1,9 miljard, 1,4 miljard en 977 miljard euro.

De vergelijkbare omzet daalde met 6 procent, waar analisten hadden gerekend op een min van 7,1 procent. De krimp bij Personal Health was, zoals voorzien, het grootst met 9 procent, waar de consensus vooraf op een daling van 8,8 procent rekende. Bij Connected Care was er juist een vergelijkbare omzetgroei van 14 procent. De consensus lag op 18,7 procent.

Het aangepaste EBITA-resultaat bedroeg 418 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 549 miljoen euro en analisten hadden gerekend op 344 miljoen euro. De bijbehorende marge werd ingeschat op 7,9 procent, tegenover 11,8 procent vorig jaar, maar kwam daadwerkelijk uit op 9,5 procent.

Onder de streep restte een nettowinst van 210 miljoen euro. Dit is minder dan de 246 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2019, maar ruim meer dan de 92 miljoen euro waarop analisten hadden gerekend.

De operationele kasstroom verbeterde naar 558 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 390 miljoen euro.

"De coronacrisis is vermoedelijk de grootste test voor het bedrijf tot dusver, maar we zijn van mening dat Philips die uitdaging aankan", aldus analisten van Berenberg in aanloop naar de kwartaalcijfers.
Wimpie85 liked last!
AB Inbev, AEGON, Ageas, Ahold Delhaize, Argenx, Barco, Basic-Fit, CFE, Exmar, Fisker, Galapagos, Inventiva, Kinepolis, Luckin, McEwen, MDxHealth, Mithra, Ontex, Orange, Pharming, Philips, RD Shell, Umicore, Yamana

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3304
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1468

Re: Philips

Bericht door Wimpie85 »


AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben te midden van de corona-uitbraak mogelijk tot een half miljard dollar te veel betaald voor beademingsapparatuur van Philips. Dat beweren Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Volgens een rapport van een speciale commissie heeft Philips de regering van president Donald Trump een bepaald model van beademingsapparatuur geadviseerd, omdat daarin betere schermpjes opgenomen zouden zijn. Maar volgens de commissie zouden de schermpjes exact hetzelfde zijn als die in een goedkoper model waar eerder voor werd gekozen in Washington, tijdens het bewind van Barack Obama.

Philips zegt zich niet te kunnen vinden in de conclusies van het rapport. "Ik wil graag duidelijk maken dat Philips in geen enkel geval de prijzen heeft verhoogd om te profiteren van de crisissituatie", reageert topman Frans van Houten. Het Nederlandse concern is er volgens hem juist trots op dat het met zijn zorgtechnologie een bijdrage levert aan de bestrijding van de viruspandemie.

Contract

Philips geeft wel toe dat de beademingsapparatuur die enkele jaren terug werd geleverd in de VS goedkoper was. Maar dat kwam volgens het bedrijf omdat toen sprake was van een onderzoeks- en ontwikkelingscontract. Daarbij werden de apparaten eenmalig ver onder de commerciële waarde van de hand gedaan.

Philips ligt momenteel op schema met de productie en levering van 43.000 EV300-apparaten voor beademing in het ziekenhuis. In het in april overeengekomen contract zouden de Amerikanen ook een korting krijgen. In een pakket met onder meer bepaalde accessoires kost zo'n apparaat normaal meer dan 21.000 dollar. De VS betaalde hiervoor slechts 15.000 dollar.
Jixi liked last!

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1621
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 1146

Re: Philips

Bericht door ringoeur »

NOS NIEUWS • ECONOMIE • VANDAAG, 08:36
VS stoppen met afname beademingsapparatuur Philips, streep door contract

De Amerikaanse overheid heeft een contract voor de levering van beademingsapparatuur door Philips stopgezet. Het Nederlandse technologiebedrijf meldt dat in een verklaring. Wat de reden daarvoor is, blijft in het bericht onduidelijk.

In april tekenden de Amerikanen een contract voor de levering van 43.000 beademingsapparaten van Philips, voornamelijk bedoeld om corona-patiënten op de intensive care te beademen. De levering zou in stappen plaatsvinden tot en met december dit jaar.

Maar de Amerikaanse overheid maakt daar nu vroegtijdig een eind aan. Het Nederlandse bedrijf zal de leveringen die voor deze maand gepland stonden nog afmaken. Daarna stopt het.

Honderden miljoenen euro's
In totaal heeft Philips eind deze maand dan 12.300 beademingsapparaten aan de Amerikanen geleverd, wat betekent dat door de levering van de overige ruim 30.000 machines een streep gaat. In totaal was het contract 646,7 miljoen dollar waard, zo'n 543,5 miljoen euro.

Waarom de Amerikaanse overheid de apparaten nu toch niet wil hebben, is niet duidelijk. Philips-topman, Frans van Houten zegt er niets over in de verklaring.

'Teleurgesteld'
Het lijkt voor het bedrijf zelf als een verrassing te komen. "Tot op de dag van vandaag hebben we geleverd wat we beloofden", zegt Van Houten. Hij wijst erop dat Philips door de grote vraag naar beademingsapparaten flink geïnvesteerd heeft in de productie, die is verviervoudigd.

Van Houten: "We hebben honderden nieuwe collega's aangenomen voor onze fabrieken in de VS en hebben onze toeleveranciers gevraagd om een enorme extra inzet, allemaal in reactie op de covid-19 pandemie." Hij zegt dan ook teleurgesteld te zijn, zeker gezien de enorme inspanning die geleverd is.

https://nos.nl/artikel/2346115-vs-stopp ... tract.html

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1621
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 1146

Re: Philips

Bericht door ringoeur »

31/08/2020 9:14:16
Beursblik: stopzetten Amerikaans contract Philips geen drama

(ABM FN-Dow Jones) Dat het Amerikaans ministerie van volksgezondheid het contract met Philips voor de levering van 43.000 EV300 beademingsapparaten heeft opgezegd, is niet iets om wakker van te liggen. Dit zei marktanalist Jos Versteeg van InsingerGilissen in reactie op de aankondiging van Philips maandag voorbeurs.

Het beëindigen van het contract zal waarschijnlijk samenhangen met de eerdere beschuldigingen uit Washington dat Philips de prijzen zou hebben verhoogd voor deze apparatuur om te profiteren van de coronacrisis, zei Versteeg.

"Het kan gebeuren dat een contract wordt gecanceld. Ik lig er niet wakker van", zei Versteeg. Ook het feit dat Philips maandag de outlook voor 2020 licht neerwaarts bijstelde, maakt weinig indruk op de analist. Waar Philips eerst nog een uitging van een margestijging, voorziet het bedrijf nu een EBITA-marge rond hetzelfde niveau als in 2019. Vorig jaar bedroeg de marge 13,2 procent. "Een verbetering van de marge zit er nu gewoonweg niet in", aldus Versteeg.

Insinggilissen hanteert een Niet Aanbevolen-advies voor Philips. Het aandeel noteerde maandag direct na opening 2,5 procent lager op 40,04 euro.

Door: ABM Financial News.

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1621
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 1146

Re: Philips

Bericht door ringoeur »

VS stopt met afname beademingsapparatuur van Philips
31 augustus 2020 09:18

VS stopt met afname beademingsapparatuur van Philips

De Verenigde Staten stoppen met de afname van beademingsapparatuur van Philips, meldt het bedrijf maandag. De VS zet een streep door een contract voor de levering van beademingsapparaten, waardoor het bedrijf de verwachtingen voor dit jaar omlaag bijstelt.

Oorspronkelijk zouden er 43.000 beademingsapparaten worden geleverd. Nu de deal eind augustus komt te vervallen, worden er in totaal maar 12.300 afgenomen door de Verenigde Staten. Wat de reden is voor het schrappen van de order wordt niet bekendgemaakt.

Philips was een van de bedrijven waarmee de Amerikaanse overheid een contract heeft afgesloten voor de levering van in totaal 187.000 beademingsapparaten.

Philips, dat zich specialiseert in medische apparatuur, zei in juli nog dat de enorme toename aan orders voor medische apparatuur zou leiden tot omzetgroei. Het schrappen van de deal heeft "uiteraard impact op de financiële cijfers van Philips", zegt CEO Frans van Houten. Het bedrijf verwacht nu vergelijkbare cijfers met vorig jaar.

https://www.nu.nl/economie/6074245/vs-s ... ilips.html

Gebruikersavatar
Karl
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2762
Lid geworden op: 07 dec 2014 14:52
waarderingen: 782

Re: Philips

Bericht door Karl »

Beurshuis Goldman Sachs
Aandeel Philips Koninklijke
Datum 28 mei 2021
Advies Kopen
Koersdoel 54,00 EUR

Plaats reactie