KPN

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2179
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 427
Contact:

Re: KPN

Berichtdoor sjos » 07 Jul 2019 10:42

"...Verder hebben de analisten van Bank of America Merrill Lynch (BoAML) een koopadvies gegeven voor KPN. Ze verwachten dat de resultaten met 8% groeien, waarmee het beter presteert dan de concurrentie. Ook de analisten van Exane BNP Paribas zien de toekomst voor KPN weer iets positiever in. Ze veranderen hun advies van verkopen naar kopen. KPN sloot 0,41% hoger op €2,70.".
bron: https://fd.nl/beurs/1307173/lichtgroene ... k-op-komst
3 juli 2019
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.powered by Surfing Waves

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2179
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 427
Contact:

Re: KPN

Berichtdoor sjos » 13 Jul 2019 12:29

Ook Belgische telecombedrijven overstag: Proximus en Orange delen netwerk
De Belgische telecombedrijven Proximus en Orange gaan de infrastructuur voor hun mobiele netwerken delen. Ze rekenen erop daarmee beide tientallen miljoenen euro's per jaar te kunnen besparen.
De bedrijven kondigden de stap donderdag nabeurs aan. Ze richten samen een joint venture op waarin ze onder meer hun antennes en basisstations onderbrengen. De joint venture zal ook de uitrol van het nieuwe 5G-netwerk van Proximus en Orange voor zijn rekening nemen. Door samen te werken kunnen de bedrijven de kosten voor apparatuur, onderhoud en stroom delen.
Kosten delen is populair
Het delen van infrastructuur is bij telecombedrijven populair. In onder meer Zwitserland en Italië hebben bedrijven hier al concrete stappen in gezet. Het Britse Vodafone en het Spaanse Telefónica hebben gezegd er ook interesse in te hebben. In Denemarken heeft het telecombedrijf TDC zijn mobiele netwerk in een apart bedrijf ondergebracht.De Nederlandse telco's hebben zich tot nog toe niet erg enthousiast over deze trend uitgelaten. KPN en T-Mobile lieten afgelopen voorjaar weten dat ze hun eigen netwerk juist zien als een belangrijke troef in de concurrentiestrijd. 'Een hoogwaardig netwerk is de basis van ons bedrijf en een belangrijke voorwaarde voor klanten om te kiezen voor KPN', liet een woordvoerder toen tegen het FD weten. VodafoneZiggo meldde dat 'het delen van een netwerk nu niet aan de orde is.'
Beleggers positief
De vraag is hoe lang de bedrijven de toenemende druk van buitenaf kunnen negeren. De aanleg van de nieuwe generatie mobiel internet 5G gaat een kostbare zaak worden. De bedrijven moeten naar verwachtingen honderden miljoenen, zo niet enkele miljarden gaan betalen voor de frequenties, waarna ze dus nog apparatuur moeten aanschaffen.
Belgische beleggers reageerden positief op de stap van Proximus en Orange. De aandelenkoersen stonden tegen het eind van de handelsdag respectievelijk 0,8% en 1,6% hoger.

bron: https://fd.nl/ondernemen/1308668/ook-be ... en-netwerk

En nu wachten we tot KPN dit ook inziet
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2179
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 427
Contact:

Re: KPN

Berichtdoor sjos » 22 Jul 2019 12:28

AMSTERDAM - Telecomconcern KPN heeft in het tweede kwartaal naar verwachting een lagere omzet behaald dan een jaar geleden. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. KPN opent woensdag voorbeurs de boeken.De onderliggende omzet komt naar verwachting uit op bijna 1,37 miljard euro, tegen 1,4 miljard euro een jaar eerder. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) zou volgens de consensus uitkomen op 579 miljoen euro. Dat was 577 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2018.
Naast de cijfers zal de aandacht ook uitgaan naar topman Maximo Ibarra, die in juni liet weten per eind september te vertrekken bij KPN vanwege "dringende familiaire redenen". Zijn vertrek kwam als een verrassing op de financiële markten en voor KPN zelf. Ibarra gaat aan de slag bij betaaltelevisiebedrijf Sky Italia. KPN heeft al gezegd niet te zullen tornen aan de strategie na de exit van Ibarra. Het bedrijf heeft nog niks gemeld over een opvolger van Ibarra.
Storing
KPN kampte in juni ook met een grote storing die urenlang alarmnummer 112 platlegde. Volgens KPN was een softwarefout de vermoedelijke oorzaak. In politiek Den Haag is om opheldering gevraagd over de storing.
Daarnaast kondigde het bedrijf in juni aan dat zijn resterende belang van bijna 3 procent in Telefónica Deutschland is verkocht, zonder financiële details te verstrekken. De opbrengsten worden aangewend om "de operationele en financiële flexibiliteit te vergroten", aldus KPN.
bron: https://www.telegraaf.nl/financieel/243 ... kpn-omlaag

AMSTERDAM - De Europese telecomsector kan in de tweede helft van dit jaar interessant worden voor beleggers. Dat zeggen analisten van Morgan Stanley die erop wijzen dat telecomaanbieders de afgelopen tijd niet goed hebben gepresteerd, maar goede voortgang boeken op het gebied van kostenbesparingen. Daarbij noemen de marktvorsers onder meer KPN.Volgens Morgan Stanley is de groei in de markt voor mobiele telefonie beter in de tweede jaarhelft. Dat heeft ook te maken met de recente zwakkere periode voor techaandelen, waardoor er ruimte is voor verbeteringen. De Duitse groei is volgens de Amerikaanse zakenbank "redelijk" en de vooruitzichten voor markten als Italië en Spanje zijn "minder slecht".De analisten van Morgan Stanley noemen KPN als een van hun voorkeursaandelen in de sector. Ook Cellnex, Tele2, MásMóvil en Telefónica kunnen de goedkeuring van de kenners wegdragen.
Morgan Stanley heeft geen specifiek advies voor KPN. Het aandeel KPN sloot vrijdag op 2,62 euro.
bron: https://www.telegraaf.nl/financieel/117 ... comaandeel

Vandaag even naar de 5,58 gegaan.
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2179
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 427
Contact:

Re: KPN

Berichtdoor sjos » 26 Jul 2019 11:54

Dividendknip en alle stoplosses gaan eraan.
Momenteel: Koers 2,530
Verschil -0,108 (-4,09%)
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2179
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 427
Contact:

Re: KPN

Berichtdoor sjos » 27 Jul 2019 11:11

Concurrent vodafone steeg met 5% tot 146 GBp:
Vodafone maakt zijn zendmasten te gelde
In Londen gaat Vodafone VOD0,00% zo'n 5 procent hoger. De mobiele operator laat in een update weten dat hij zijn 61.700 Europese zendmasten - het grootste 'torenpark' van het continent - gaat afsplitsen. Die zendmasten zijn als bron van stabiele cashflow tegenwoordig gegeerd bij beleggers die frenetiek op zoek zijn naar rendement en vormen dus een relatief makkelijke manier om cash op te halen.
bron: De Tijd online
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers, profiteer van minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere gebruikservaring en abonneer op uw favoriete onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen