FNG Group

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesGebruikersavatar
Blackadder
Moderator
Moderator
Berichten: 4747
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3265

FNG Group

Bericht door Blackadder »

Listing van consolidator in omnichannel retail

Dico wordt R&S Retail Group NV

NV Dico International (hierna ‘Dico International’) deelt mede dat overeenstemming is bereikt met FIPH BV over de verwerving van 100% van de aandelen van R&S Finance BV (hierna ‘R&S Finance’). R&S Finance is een vennootschap die zich richt op het verwerven, managen, optimaliseren en uitbouwen van retail- en fashionformules. In mei 2015 heeft R&S Finance de doorstart gerealiseerd van de bekende Nederlandse damesmodeketen Miss Etam. In het kader van deze reverse listing zal de naam van de vennootschap worden gewijzigd van Dico International naar R&S Retail Group NV (hierna ’R&S Retail Group’).

Doelstelling: omzetverdubbeling in komende 4 jaar

De strategie van R&S Retail Group is gericht op het verwerven van retail- en fashion ketens en het creëren van waarde door optimalisering van bedrijfsprocessen, het benutten van synergie en een sterke nadruk op de omnichannel benadering. R&S Retail Group ziet in de turbulente markt met veranderend consumentengedrag, de verdere verschuiving naar online en de vertraagde reactie van bestaande spelers als een goede voedingsbodem om te kunnen groeien. R&S Retail Group wil als consolidator in deze markt optreden en ziet deze listing als belangrijke stap in de voorbereiding op toekomstige activiteiten.

De doelstelling is om in 2017 een omzetniveau te behalen van 120 miljoen euro, met een EBITDA niveau van 5 procent. R&S Retail Group streeft ernaar om in de komende jaren verdere overnames te doen. In dat kader wordt ook deze reverse listing gerealiseerd. De beursnotering biedt mogelijkheden om risicodragend kapitaal aan te trekken om de groei van de groep te financieren. Daarbij kunnen acquisities geheel of gedeeltelijk in aandelen worden betaald, danwel kunnen emissies worden geplaatst om acquisities te financieren. Als uitgangspunt daarbij zal dienen dat iedere acquisitie moet bijdragen aan waardecreatie en de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat. Voor de middellange termijn (2 tot 4 jaar) wordt gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5 procent.

Geslaagde turn-around: omzetontwikkeling boven budget

Ten aanzien van Miss Etam (ondergebracht in R&S Finance) kan bijna 8 maanden na de doorstart worden geconcludeerd dat de noodzakelijke, drastische stappen die zijn gezet hun effect sorteren.De organisatie heeft een herijking gerealiseerd op het hoofdkantoor en een selectie doorgevoerd in het aantal filialen (van meer dan 180 naar een 100-tal) waarbij aangepaste huurcontracten zijn aangegaan.

Thans voorziet Miss Etam in een omzet op jaarbasis van ongeveer 110 miljoen euro, hetgeen hoger is dan aanvankelijk gebudgetteerd. Ook de tot op heden gerealiseerde bruto-marge en de EBITDA liggen hoger dan aanvankelijk was verwacht. Aan de commerciële kant blijft Miss Etam profiteren van de sterke merknaam, de hechte band met haar klanten en de sterke positie in online-verkoop. Inmiddels vindt wederom meer dan 20 procent van de omzet plaats via het internet. Met de overname van Miss Etam is er tevens een stevig logistiek, facilitair en ict-platform verworven dat in de toekomst dienst kan doen voor nog te acquireren retailketens.

Transactiestructuur

Dico International verwerft 100% van de aandelen R&S Finance tegen uitgifte van 10 miljoen nieuwe aandelen Dico International. Op basis van de beurskoers van 1,60 euro wordt R&S Finance gewaardeerd op 16 miljoen euro, waarmee de ondernemingswaarde circa 6 maal de verwachte EBITDA voor 2017 bedraagt.

Aandeelhoudersvergadering

Op 29 december 2015 zal een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (‘BAVA’) worden gehouden. De volgende besluiten worden voorzien en zullen worden voorgelegd aan de BAVA:
Voorgenomen besluit om R&S Finance over te nemen tegen betaling van 10.000.000 aandelen.
Wijziging van de naam NV Dico International in R&S Retail Group NV, deze wijziging maakt onderdeel uit van de voorgenomen statutenwijziging.
Voorgenomen integrale wijziging van de statuten, onder meer inhoudende:
Aanpassing van statuten aan actuele wet- en regelgeving;
Wijziging van het maatschappelijk kapitaal;
Wijziging benoemingsprocedures.
Wijziging in de samenstelling van de Raad van Bestuur
Aftreden van P.P.F. de Vries als bestuurder.
Aantreden van L.H. van der Schoor als bestuurder.
Wijziging in de samenstelling van de Raad van Commissarissen
Aftreden van G.P. Hettinga als commissaris.
Benoeming van E. Verbaere als commissaris
Voor de agenda, de toelichting, de voorgenomen statutenwijziging en de aandeelhouderscirculaire wordt verwezen naar de website van Dico International: http://www.dicointernational.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

N.V. Dico International

Peter Paul de Vries
Raad van Bestuur


14-11-2014
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2059
Lid geworden op: 29 dec 2017 16:39
waarderingen: 596

Re: Dico International wordt R&S retail group NV

Bericht door 14-11-2014 »

Het tegenwoordige FNG. Overweegt een tweede notering in, en verhuis naar, België.

Bovengemiddeld uitgebreid analistenrapport, eens iets anders dan een versimpelde, onvolledige "houden, koersdoel XX,XX". Van verleden jaar en mogelijk betaald opgesteld, dus een voorbeeld van analyses en niet per se het zorgvuldig selecteerde beste van het beste: http://www.fng.eu/wp/wp-content/uploads ... odis-1.pdf

Gebruikersavatar
Blackadder
Moderator
Moderator
Berichten: 4747
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3265

Re: Dico International wordt R&S retail group NV

Bericht door Blackadder »

14-11-2014 schreef:Het tegenwoordige FNG. Overweegt een tweede notering in, en verhuis naar, België.

Bovengemiddeld uitgebreid analistenrapport, eens iets anders dan een versimpelde, onvolledige "houden, koersdoel XX,XX". Van verleden jaar en mogelijk betaald opgesteld, dus een voorbeeld van analyses en niet per se het zorgvuldig selecteerde beste van het beste: http://www.fng.eu/wp/wp-content/uploads ... odis-1.pdf
Toevallig gisterenavond nog bekeken. Heb ze in port, en overweeg ze bij te kopen
14-11-2014 liked last!

Gebruikersavatar
Blackadder
Moderator
Moderator
Berichten: 4747
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3265

FNG Group

Bericht door Blackadder »

Omdat het oude topic ondertussen al een tijdje niet meer relevant is (R&S/Dico International), maar een nieuw topic gemaakt.

FNG ZET OPNIEUW STERKE CIJFERS NEER
30/04/2018
EBITDA STIJGT MET MEER DAN 20% TOT EUR 45 MIOMechelen/Zoetermeer, 30 april 2018, 23.30h – FNG N.V. (FNG, Euronext Amsterdam) (“FNG“) maakt haar jaarcijfers bekend en die tonen aan dat FNG in 2017 opnieuw een sterke prestatie neerzette.

FNG, de Benelux-modegroep die merkkleding en -schoenen ontwerpt en verdeelt, realiseerde over de 2017 een omzet van EUR 482,4 mio en een EBITDA van EUR 45,4 mio, wat 20,5% hoger is dan het resultaat op vergelijkbare basis van 2016 (EUR 37,6 mio). De omzet komt 4,9% hoger uit ten opzichte van 2016. De nettowinst over 2017 bedraagt EUR 7,3 mio ten opzichte van een nettoverlies van EUR 2,2 mio in 2016.

De sterke groei in rendabiliteit wordt verklaard door de realisatie van synergievoordelen in logistiek, aankoop en web-platformen, en een rationele aanpak bij de integratie van de verschillende overgenomen bedrijven.

Dieter Penninckx, CEO van FNG: “2017 was vooraleerst het jaar waarin FNG de uitdaging aanging om de in 2016 geacquireerde assets – Miss Etam, de FNG Brands (Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Expresso, Steps) en Brantano – in de groep te integreren en rendabiliteit toe te voegen. Daar zijn we duidelijk in geslaagd. Bovendien hebben we ons met gerichte overnames (Concept Fashion en Suitcase), ontwikkelingen van nieuwe winkelconcepten en belangrijke investeringen in ICT goed gewapend om ook de komende jaren in de snel veranderende modewereld het verschil te maken. ”

De omzet van de groep in 2017 bedraagt EUR 482,4 mio, waarvan meer dan de helft (52,8%) gerealiseerd werd door de FNG Brands. Miss Etam draagt met een omzet van EUR 101,9 mio bij voor 21,1% en Brantano met een omzet van EUR 126,6 mio voor 26,1%.

Ondanks de daling van het aantal winkels bij Brantano, dat in 2017 in het kader van de reorganisatie na de overname door FNG, gereduceerd werd tot een honderdtal winkels, stijgt de groepsomzet met 4,9% dankzij de sterke groei in online omzet (van EUR 44 mio naar EUR 59 mio) en de gerealiseerde stijging van omzet per vierkante meter in de bestaande winkels.

Miss Etam en Brantano sloten 2017 af met een EBITDA van respectievelijk EUR 4,5 mio en EUR 6,9 mio, een stijging van respectievelijk 53,5% en 56,8%. FNG Group wist zijn reeds hoge rendabiliteit nog te verbeteren tot 34,0 mio EUR, wat neerkomt op 13,3% op omzet.

De netto financiële schuld steeg als gevolg van het zware investeringsprogramma (voornamelijk Brantano) tot EUR 144,9 mio. In verhouding met de EBITDA over de laatste 12 maanden (EUR 45,4 mio) komt dit neer op een leverage ratio van 3,19.

Bij Brantano werd intussen drie kwart van de out-of-town winkels (elk 700m2-1000m2 groot) omgebouwd conform het nieuwe Brantano concept, waarbij er naast schoenen ook bijpassende kleding wordt aangeboden voor dames, heren en kinderen. Het nieuwe, frisse en hedendaagse concept slaat aan en doet klanten 20% en meer kopen.

Miss Etam blijft ook in 2017 excelleren in online verkoop (24,7% online) en profiteert van het centrale aankoopplatform van FNG, dat eigen aankoopkantoren heeft in Turkije, India en Hongkong. Door meer en meer stuks via dit platform aan te kopen werd een margeverbetering van meer dan 4% punten gerealiseerd.

Ook bij de FNG Brands (Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Expresso, Steps) werden belangrijke stappen gezet naar synergie toe. Het geautomatiseerd logistiek warehouse van Miss Etam te Zoetermeer bewees intussen zijn meerwaarde. Zo worden Steps en Promiss en de Belgische merken Fred & Ginger en CKS nu ook verdeeld vanuit Zoetermeer. De integratie van deze logistieke operatie is intussen “up and running”, de synergievoordelen in de vorm van kostenbesparingen kunnen vanaf dit jaar verwacht worden.

FNG was in 2017 ook actief in de overnamemarkt: Suitcase – een online personal shopping service voor mannen – en Concept Fashion – een high-end out-of-town-retailer met een 15-tal winkels – werden overgenomen.

Begin 2018 gaf FNG prijs hoe deze puzzelstukjes passen in een groter “Brantano” verhaal: FNG gaat Brantano de komende jaren uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en – schoenen. Met complementaire winkelformules en een nieuw online platform wil Brantano nog meer hét winkelmerk van kleding en schoenen voor iedereen worden en de eerste keuze zijn voor een brede doelgroep, online en offline.

Het volledige jaarverslag 2017 is beschikbaar op de website van FNG (http://www.fng.eu/).

Dit persbericht bevat ‘voorwetenschap’ als bedoeld in artikel 7 lid 1 van de verordening marktmisbruik (Verordening (EU) 596/2014), is gedeponeerd bij de Autoriteit Financiële Markten en is beschikbaar op de website van FNG (http://www.fng.eu/).

Gebruikersavatar
Blackadder
Moderator
Moderator
Berichten: 4747
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3265

Re: FNG Group

Bericht door Blackadder »

Mooie stijging van acht (8!) procent gisteren...Niemand die deze heeft?

lode78
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 309
Lid geworden op: 03 feb 2018 22:22
waarderingen: 72

Re: FNG Group

Bericht door lode78 »

Dirk19 schreef:Mooie stijging van acht (8!) procent gisteren...Niemand die deze heeft?
blij voor u dirk maar aandeel heeft al goede stijging achter de rug de laatste jaren dus nog echt potentieel?
misschien goed aandeel maar voor mij niet buitenkans nu
Blackadder liked last!

Gebruikersavatar
Blackadder
Moderator
Moderator
Berichten: 4747
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3265

Re: FNG Group

Bericht door Blackadder »

lode78 schreef:
Dirk19 schreef:Mooie stijging van acht (8!) procent gisteren...Niemand die deze heeft?
blij voor u dirk maar aandeel heeft al goede stijging achter de rug de laatste jaren dus nog echt potentieel?
misschien goed aandeel maar voor mij niet buitenkans nu
Buitenkans is het inderdaad niet.
Wat wel zo is, is dat ze investeringen hebben gedaan, die nu zullen gaan opbrengen.
lode78 liked last!

Gebruikersavatar
jens_dev
Forum elite
Forum elite
Berichten: 9179
Lid geworden op: 17 dec 2012 15:13
waarderingen: 4755

Re: FNG Group

Bericht door jens_dev »

Risicovolle business imo. Genereert weinig of geen vrije kasstroom, terwijl het toch een grote nettoschuldpositie van circa €115m heeft. En ik heb toch grote twijfels bij die transformatie van Brantano. Enorm veel concurrentie, zeer hoge vaste kosten. Free float is ook slechts 4% dus koersvorming niet altijd efficiënt.
lode78 liked last!
Never waste a good crisis
https://jensdev.blogspot.com

Gebruikersavatar
Nephus
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 183
Lid geworden op: 28 sep 2015 21:24
waarderingen: 56

Re: FNG Group

Bericht door Nephus »

Ik heb het aandeel willen oppikken net voor de toelichting vd CEO aan het beleggerspubliek enkele weken geleden. Vergeten echter, zou het nu opnieuw verkocht hebben. :geek:

De koers is enkele dagen erachter beginnen stijgen... typisch

Gebruikersavatar
Blackadder
Moderator
Moderator
Berichten: 4747
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3265

Re: FNG Group

Bericht door Blackadder »

'FNG wil binnen maand naar beurs Brussel'
Gepubliceerd op 13 jun 2018 om 08:01


BRUSSEL (AFN) - Kledingbedrijf FNG wil al uiterlijk half juli een notering aan de beurs in Brussel. Dat heeft topman Dieter Penninckx tegen Belgische media gezegd. Daarbij kan FNG, dat eigenaar is van kledingwinkels als Claudia Sträter, Miss Etam en Steps, mogelijk tientallen miljoenen euro's aan extra kapitaal ophalen.

De aandeelhouders van FNG stemden onlangs in met het plan om het hoofdkantoor officieel van Zoetermeer naar Mechelen te verplaatsen. Daarmee wordt FNG officieel weer een Belgisch bedrijf. Het werd in 2016 Nederlands toen het Miss Etam overnam, dat een Nederlandse beursnotering had.

Die beursnotering in Amsterdam wil FNG wel behouden. De notering in Brussel komt erbij.

Plaats reactie