Varo Energy

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3871
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 921
Contact:

Varo Energy

Berichtdoor Hunter » 16 Mar 2018 20:07

'Beursplannen Varo Energy komen snel'
Gepubliceerd op 16 mrt 2018 om 18:41

AMSTERDAM (AFN) - De beursplannen van de Zwitserse brandstoffenhandelaar Varo Energy komen naar verluidt volgende week naar buiten. Volgens persbureau Bloomberg werken eigenaren als Carlyle en Vitol al enige tijd aan een beursgang van het bedrijf, dat waarschijnlijk een notering krijgt in Amsterdam.

Ingewijden stellen dat Varo met de beursgang gewaardeerd zal worden op zo'n 2 miljard euro. Varo verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. In 2015 ging Varo samen met het Nederlandse Argos, dat actief is in de opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Argos is bij consumenten vooral bekend van de tankstations.

Tot de aandeelhouders van Varo behoort ook het Nederlandse Reggeborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Wessels. Vorig jaar jaar bracht Reggeborgh bouwbedrijf VolkerWessels naar de beurs in Amsterdam.Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3871
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 921
Contact:

Re: Varo Energy

Berichtdoor Hunter » 10 Apr 2018 20:36

Aandeelhouders Varo Energy zien af van Amsterdamse beursgang
Gepubliceerd: 10 april 2018 12:10
Laatste update: 10 april 2018 17:48

De beursgang van brandstofleverancier Varo Energy in Amsterdam gaat niet door, vanwege de negatieve stemming op de aandelenbeurzen. Dat maken de aandeelhouders Vitol, Carlyle en Reggeborgh dinsdag bekend. Deze aandeelhouders maakten vorige maand bekend 30 tot 40 procent van hun bestaande belang te willen verkopen, mits de omstandigheden daarvoor juist waren.

De bieding was aan zowel institutionele als Nederlandse particuliere beleggers gericht. Ingewijden stelden eerder dat Varo met de beursgang gewaardeerd zou worden op ongeveer 2 miljard euro.

De aandeelhouders van Varo spreken wel van een ''aanzienlijke belangstelling van institutionele beleggers'', maar besloten desondanks de stap nu niet te wagen.

Teleurstellend
Naar verluidt hangt het afketsen van de beursgang ook samen met recente teleurstellende beursgangen in Amsterdam, van zakenbank NIBC, laadpalenfabrikant Alfen en distributie- en groothandelsbedrijf B&S.

Varo verzorgt raffinage, opslag en distributie van olieproducten in Duitsland en Zwitserland. In 2015 ging Varo samen met het Nederlandse Argos, dat actief is in de opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Argos is bij consumenten vooral bekend van de tankstations.

Tot de aandeelhouders van Varo behoort de Nederlandse investeringsmaatschappij Reggeborgh van de familie Wessels. Vorig jaar bracht Reggeborgh bouwbedrijf VolkerWessels naar de beurs in Amsterdam.