Heineken

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6337
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 4770
Contacteer:

Heineken

Bericht door Beheerder »

Klik hier voor meer informatie over Heineken (link zal op korte termijn werken)
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


Pennystocker
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1968
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:32
waarderingen: 29
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door Pennystocker »

Heineken neemt Belgisch cider producent over

AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) heeft de Belgische cider producent Stassen SA overgenomen, waarmee de brouwer productiecapaciteit voor cider in continentaal Europa heeft verkregen.

Volgens Heineken neemt de internationale vraag naar cider toe en de onderneming wil hiervan profiteren door nieuwe producten aan te bieden. Merken die Heineken aanbiedt zijn Bulmers No. 17, Jacques cider en Strongbow Gold.

Heineken is de grootste producent van cider ter wereld en heeft in het Verenigd Koninkrijk, de grootste cider markt, een nummer e e n positie. Er worden geen financiele details bekend gemaakt.
Mag een beursgenoteerd bedrijf financiële details voor zichzelf houden?

Pennystocker
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1968
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:32
waarderingen: 29
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door Pennystocker »

Heineken geeft Fraser & Neave nog een week om bod te overwegen

Heineken nv (HEIA.AE) geeft het Singaporese conglomeraat Fraser & Neave Ltd (F99.SG) nog een week de tijd om het bod van Heineken van S$5,1 miljard op diens aandeel in de joint venture Asia Pacific Breweries Ltd (A46.SG) met Heineken te overwegen.

Fraser & Neave had Heineken om meer tijd gevraagd, overigens zonder verdere opgaaf van reden. Fraser & Neave heeft nog geen ander bod van derden ontvangen.

Het bod van Heineken vertegenwoordigt volgens de Nederlandse bierbrouwer nog steeds een premie van 45% boven de gemiddelde gewogen koers over e e n maand van ABP. Het aandeel ABP is sinds het bod van Heineken met 24% opgelopen naar een zogeheten all-time-high van S$52, terwijl het bod van Heineken S$50 per aandeel APB bedraagt. Donderdag sloot de koers overigens exact op dat niveau.

Mocht het bod van Heineken slagen, dan vergroot Heineken zijn schaal in Azie aanzienlijk. Analisten schatten in dat het bod van Heineken een biedingsstrijd kan ontketenen om de overige activa van Fraser & Neave. Asia Pacific Breweries (APB) is producent van onder meer Tiger Beer en verkoopt Heineken-biermerken onder licentie.

Pennystocker
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1968
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:32
waarderingen: 29
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door Pennystocker »

Heineken verhoogt bod op F&N-belang in APB tot S$53 per aandeel

Heineken nv (HEIA.AE) heeft zoals verwacht zijn bod op alle aandelen die joint venture partner Fraser & Neave Ltd (F99.SG) direct en indirect houdt in de brouwerij Asia Pacific Breweries Ltd (A46.SG) verhoogd tot S$53 per aandeel van het aanvankelijke bod van S$50 per aandeel.

Het nieuwe bod van Heineken, dat in de markt al werd verwacht, volgt op een tegenbod van de private onderneming Kindest Place Group van $55 per aandeel in het directe belang van F&N in APB.

Heineken hoopt door de toevoeging van de directe en indirecte belangen van F&N aan de eigen belangen uit te komen op een belang van 81,56% in APB, een grote brouwer met 30 brouwerijen en 40 merken in 14 landen in de snel groeiende Aziatische markt.

Het directe belang van F&N in APB, waarop naast Heineken dus ook Kindest Place heeft geboden, bedraagt 7,26%. Heineken heeft al een direct belang van 9,49%. F&N en Heineken hebben daarnaast via hun 50-50 joint venture Asia Pacific Investment Pte Ltd samen indirect een belang van 64,81% in APB, dat Heineken met zijn bod dus ook geheel in eigen handen wil krijgen.

Als het management van F&N het nieuwe Heineken-bod accepteert, wat bij het eerste bod al het geval was, is de race nog niet gelopen, want dan is nog goedkeuring van de F&N aandeelhouders nodig. Het aan Kindest Place gelieerde Thai Beverage Plc (Y92.SG) heeft een belang van 26,2% in F&N opgebouwd en daarnaast heeft de Japanse bierbrouwer Kirin Holdings Ltd (2503.TO) een belang van 15%.

ThaiBev heeft op de beurs ook een direct belang van 8,6% in APB gekocht.

De aanzwellende geruchten over de komst van een verhoogd tegenbod van Heineken op de directe en indirect F&N-belangen in APB was vrijdag voor de beursautoriteiten in Singapore aanleiding om de handel in APB en F&N op te schorten.

Het aandeel Heineken is vrijdag 1,5% lager gesloten op EUR43,14 op een 0,6% hogere AEX.

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3141
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 764
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door arreno »

ze zullen teveel betalen en op moeten letten dat het geen kat in de zak wordt
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Pennystocker
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1968
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:32
waarderingen: 29
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door Pennystocker »

Morgen de cijfers en hier alvast de verwachtingen:
PREVIEW: Heineken KW3 omzet 6,7% hoger

Heineken (HEIA.AE) zal woensdag om 08.00 uur een 6,7% hogere omzet van EUR4,96 miljard bekendmaken, is de gemiddelde verwachting van zeven analisten. Ze voorzien omzetstijgingen in Noord- en Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten, Azie/Pacific en Centraal- en Oost-Europa. Ze verwachten dat de omzetdaling in West-Europa als gevolg van de economische crisis in verschillende landen deels is gecompenseerd door de positieve effecten van de goede weersomstandigheden in augustus en september. de analisten wijzen erop dat Heineken steeds nadrukkelijker aanwezig is in opkomende groeimarkten. Ze maken geen winsttaxaties voor het derde kwartaal bekend. Vorig jaar boekte Heineken in deze periode een nettowinst van EUR525 miljoen. Heineken meldde op 22 augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers voor het hele jaar een nettowinst (beia) op autonome basis te voorzien die in grote lijnen gelijk zal blijven aan de EUR1,43 miljard van 2011. Omstreeks 11.50 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR47,79, terwijl de AEX met 0,8% daalt.

Gebruikersavatar
bartel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 993
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 355
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door bartel »

De cijfers van Heineken zitten voorlopig nog goed, maar onderliggend zijn er tekenen van dalende omzet (vnl. Europa).
Oorzaak : koude winterweer, regenweer, crisis, accijnsverhogingen op bier (FR).

Heineken zelf tempert de groeiverwachting voor dit jaar. Ze gaan nog steeds uit van aanhoudende omzet- en volumegroei, maar het zal vermoedelijk iets minder zijn dan in 2012.
Mogelijk brengt Q2 klaarheid.
Bemoedigend is Azië waar het overgenomen drankenconcern ABP een omzetgroei van 8,1% toonde.
Moeilijk kwartaal voor Heineken.

Heineken had een moeilijk begin van het jaar. De slechte economische omstandigheden in Europa en het koude weer speelden de bierbrouwer parten. De onderneming verkocht minder bier en zag de autonome omzetgroei dalen. Dat maakte de brouwer woensdag bekend.

De omzet over het eerste kwartaal ging met 8,1 procent omhoog tot 4,15 miljard euro. Maar dat was voornamelijk het gevolg van de consolidatie van het in 2012 overgenomen drankenconcern ABP. Op autonome basis daalde de omzet met 2,7 procent. Het geconsolideerde biervolume daalde eveneens met 2,7 procent op autonome basis. Heineken had hier onder meer te maken met een sterke vergelijkingsbasis in het eerste kwartaal van 2012.

De nettowinst kwam uit op 227 miljoen euro, tegen 166 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2012. Het bedrijfsresultaat (ebit beia), waar Heineken in het eerste kwartaal geen exacte cijfers over verstrekt, ging met circa 15 procent omhoog, maar liet op autonome basis een daling zien van rond de 5 procent.

http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Econom ... eken.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja wadde we gaan ne gang.

Gebruikersavatar
bartel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 993
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 355
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door bartel »

De opmars van bierconcern Heineken
26 apr 2013
Heineken is terug in de bier-eredivisie.
Hoe wil het bedrijf de concurrentie voorblijven?
'Premiumisation' is het toverwoord.
http://www.mt.nl/479/76184/dossier-mt50 ... neken.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja wadde we gaan ne gang.

Gebruikersavatar
bartel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 993
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 355
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door bartel »

Na Carlsberg investeert ook Heineken in Myanmar.
HEINEKEN signs joint venture agreement in Myanmar
Publish Date: 2013-05-13, Time: 07:08

Amsterdam, 13 May 2013 - Heineken N.V. ('HEINEKEN') today announced that it has entered into a local joint venture agreement with privately-owned Alliance Brewery Company Ltd (ABC) to brew and sell HEINEKEN beers in Myanmar. ABC is majority-owned by Aung Moe Kyaw, a local entrepreneur and established leader in the spirits industry. The new joint venture company, APB Alliance Brewery Company Limited, which will build a new greenfield brewery in the country, has been approved by the Myanmar Investment Committee (MIC).

Under the terms of the agreement, HEINEKEN, through its subsidiary Asia Pacific Breweries Limited, will have a controlling 57 percent stake in the new joint venture company and be responsible for overall management, providing brewing and technical expertise, procurement of ingredients and the licensing of brands.

The brewery will be located near the country's capital Yangon and is expected to be operational by the end of 2014. The joint venture company plans to invest US$60 million in the brewery, create more than 400 jobs and brew leading brands, including Heineken®.

The new company will implement HEINEKEN's global policies and approaches in relation to Employees and Human Rights, Supplier Code, local sourcing, water management, employee healthcare, community investment and responsible alcohol marketing.

HEINEKEN's announcement follows the European Union Council decision on 22nd April 2013 to lift all sanctions, with the exception of the embargo on arms. It also reflects the recent international recognition by many countries of Myanmar's progress in terms of both political and social reform and the decision of a number of global companies to announce plans to enter the country (1).

Jean-François van Boxmeer, HEINEKEN CEO and Chairman of the Executive Board said: "This is a truly exciting business opportunity that expands further our exposure to high growth markets. There is a growing recognition of the positive progress that Myanmar is making in terms of its political and social reforms. Through our investment, job creation and implementation of our global policies, I believe that we will support this process."

Aung Moe Kyaw, Chairman, Alliance Brewery Company Ltd said: "We are excited by the prospect of working with a world class organisation such as HEINEKEN. We believe our knowledge and experience of the local market combined with the brewing and marketing know-how of HEINEKEN will deliver excellent products as well as attractive employment opportunities for the people of Myanmar."

Note to editors:

(1) Companies that have recently announced plans to enter Myanmar include: PepsiCo (10th August 2012), The Coca-Cola Company (12th September 2012), Carlsberg (1st February 2013) and most recently Ford Motor Company (April 30th 2013).
Ja wadde we gaan ne gang.

Flatbeat
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 336
Lid geworden op: 23 apr 2012 15:53
waarderingen: 15
Contacteer:

Re: Heineken

Bericht door Flatbeat »

Laat dat land eens met rust..

Elke keer als ik naar Azië ga wil ik gewoon local bier drinken :D


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie