Hunter Douglas

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Zeus
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 744
Lid geworden op: 30 Mar 2015 21:35
waarderingen: 288
Contact:

Hunter Douglas

Berichtdoor Zeus » 11 Dec 2017 12:31

Eventjes voorstellen (Wikipedia):

Hunter Douglas NV is wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex) en een vooraanstaand producent van bouwproducten (Luxalon). Het bedrijf bestaat uit meer dan 125 ondernemingen met 50 fabrieken en 75 assemblagebedrijven (...) Het bedrijf is in 1919 gestart door Henry Sonnenberg in Duitsland als verkoper van machinegereedschappen. In 1933 is Sonnenberg verhuisd naar Nederland en startte aan de Piekstraat te Rotterdam een machinefabriek. In 1940 verliet Sonnenberg Nederland, om zich te vestigen in de Verenigde Staten waar hij de Douglas Machinery Company oprichtte. In 1946 vormde hij een joint venture met Joe Hunter en Hunter Douglas was geboren. Het hoofdkantoor van de holdingmaatschappij werd in 1971 naar Rotterdam verplaatst. Het Europese distributiecentrum staat tegenwoordig in Oudenbosch.

Een blik op de lijst van bestuursleden leert dat de familie Sonnenberg ook heden ten dage nog een belangrijke rol in het bedrijf speelt. Ralph Sonnenberg is naast directeur tevens meerderheidsaandeelhouder. In de zomer van 2005 breidde hij zijn belang verder uit middels een tenderbod. Hierdoor is tegenwoordig slechts ongeveer dertig procent van de aandelen van Hunter Douglas vrij verhandelbaar.


Hunter Douglas lijkt mij wat 'underfollowed' door particuliere beleggers. Op het eerste zicht lijkt het nochtans aantrekkelijke te zijn: P/E rond de 10, 2.5 procent dividendrendement, gezonde balans, mooie vrije kasstroom, stabiele familiale aandeelhouders. Het toont ook ambitie door de overname van een divisie van Newell Brands en Hillarys en een participatie in Vietnamese rolgordijnenproducent Blaze.
Ahold, C&C Group, Deutsche Bank, Dynavax, EVS, Exmar, Flow Traders, Gazprom, Intercept, Noble Corp, OCI, PostNL, Publicis, Roularta, Suez, Synergy, Thrombo, US Silica, Veolia, Yamana Gold


Gebruikersavatar
Umi
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1555
Lid geworden op: 06 Mar 2013 19:06
waarderingen: 563
Contact:

Re: Hunter Douglas

Berichtdoor Umi » 11 Dec 2017 16:39

Zeker dit artikel eens lezen (& een iets ouder) van dezelfde schrijver.
https://seekingalpha.com/article/412216 ... ring-items