DSM

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysessjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5172
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 870

Re: DSM

Bericht door sjos »

Hetzelfde bericht bij De Telegraaf:
"Voedingsingrediëntenbedrijf DSM gaat samenwerken met ASR Dutch Science Park Fund om de Biotech Campus Delft (BCD) verder te ontwikkelen tot 'wereldwijde koploper' in biowetenschappen. Daarbij gaat het fonds van verzekeraar ASR de komende jaren honderden miljoenen euro’s investeren in de campus, onder andere in nieuwbouw en in de aankoop van kantoren en laboratoria.
De deal behelst onder meer dat het ASR-onderdeel bestaande kantoren en laboratoria koopt, die DSM verhuurt aan startende bedrijven. Daarnaast wil de investeerder over een periode van twintig jaar tot zo’n €500 miljoen steken in vastgoed op het terrein. DSM blijft eigenaar van het Rosalind Franklin Biotech Center en de Biotech Campus Delft, inclusief infrastructuur en voorzieningen.De Biotech Campus Delft brengt onder meer gerenommeerde onderzoeksinstituten, start-ups, fermentatie-expertise en commerciële activiteiten samen op één locatie. "Door deze samenwerking zal de Biotech Campus Delft als fermentatie- en bioscience hotspot een leidende rol spelen in de wereldwijde overgang naar eenduurzame, bio-based economie", aldus DSM.

De Biotech Campus Delft brengt onder meer gerenommeerde onderzoeksinstituten, start-ups, fermentatie-expertise en commerciële activiteiten samen op één locatie. "Door deze samenwerking zal de Biotech Campus Delft als fermentatie- en bioscience hotspot een leidende rol spelen in de wereldwijde overgang naar een
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.


sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5172
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 870

Re: DSM

Bericht door sjos »

Winstwaarschuwing DSM-Firmenich smaakt goed
Martine Hafkamp 3 juli 2023

Het net gefuseerde DSM-Firmenich, dat al weken lang Ă©Ă©n van de grote verliezers op de beurs is, waarschuwde vorige week in een trading update voor tegenvallende resultaten over het tweede kwartaal en de rest van dit jaar.
Bij de beknopte cijfers over het eerste kwartaal gaf het concern al aan last te hebben van de inflatie, de lage vitamineprijzen, afnemers die voorraden afbouwen en de zwakke vraag uit China. De afgelopen maanden zag DSM-Firmenich de vitaminemarkten verder verzwakken. Dat heeft vooral negatieve gevolgen voor de prestaties van de Animal Nutrition & Health (ANH) divisie. Een verbetering van die markt wordt voorlopig niet verwacht.
Op pro forma basis verwacht DSM-Firmenich dat het aangepaste bruto bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar zal uitkomen tussen de 920 en 940 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg het bedrijfsresultaat over deze periode nog 1.177 miljoen euro. Het verwachte negatieve effect als gevolg van de zwakke vitaminemarkten wordt daarbij ingeschat op circa 200 miljoen euro. Daarbovenop heeft DSM-Firmenich te maken met een negatief valuta-effect van circa 50 miljoen euro. Deze beide effecten zullen naar verwachting de rest van het jaar aanhouden. Voor heel 2023 gaat DSM-Firmenich er daarom nu vanuit een aangepast bedrijfsresultaat te kunnen behalen van tussen 1,8 en 1,9 miljard euro. Vorig jaar realiseerde het concern nog een bedrijfsresultaat van 2,275 miljard.
Op deze verlaging van de outlook dook de koers van het aandeel DSM-Firmenich in eerste instantie drie procent naar beneden op de beurs. Dat is niet zo verwonderlijk, beleggers houden nu eenmaal van verlagingen, maar al vrij snel wist de koers van het aandeel om te buigen naar een plus van meer dan drie procent. De waarschuwing zal voor heel veel beleggers niet uit de lucht zijn komen vallen.
Zoals al gezegd ligt de koers van DSM er dit jaar sowieso al uitermate slecht bij. Dalende vitamineprijzen vanwege de verhoogde vitamine A-productie bij BASF, een onderzoek bij Firmenich naar vermeende verboden prijsafspraken met sectorgenoten in de geur- en smaakstoffen en een winstwaarschuwing bij concurrent Croda begin juni, speelden DSM parten. De winstwaarschuwing lijkt dan ook voor opluchting te zorgen, alsof daarmee een zware last van de schouders van DSM-Firmenich valt. Het gaf beleggers duidelijkheid na een lange periode van zwijgen van de kant van DSM-Firmenich.
Daarnaast kondigde DSM ook aan dat het zijn strategie voor de ANH-divisie versneld zal aanpassen. De divisie wordt met andere woorden gereorganiseerd. Zo wordt er onder andere een aparte vitamine-unit binnen deze divisie gecreëerd die eenvoudiger en efficiënter in staat moet zijn om te reageren op veranderende marktomstandigheden. Ook wordt het werkkapitaal ofwel de voorraad verminderd en wordt de vitamine B6-fabriek in Xinghuo in China gesloten. Dit, samen met nog een aantal andere maatregelen, zal tegen eind 2024 moeten resulteren in een geschatte besparing van ongeveer 200 miljoen euro per jaar. Dit bedrag komt bovenop de verwachte jaarlijkse 350 miljoen euro aan synergievoordelen van de fusie.
Er was ook een positieve noot in het persbericht waar beleggers houvast aan kunnen hebben. Voor de middellange termijn houdt DSM-Firmenich namelijk vast aan de financiële doelstellingen. Die komen neer op een aangepaste brutowinstmarge van 22 à 23 procent en een jaarlijkse organische omzetgroei van 5 à 7 procent. De combinatie van DSM en Firmenich heeft dan ook voldoende groeimogelijkheden. Er is immers een bedrijf ontstaan met een sterke marktpositie. Zo is DSM goed in het maken van duurzame en gezonde voeding, Firmenich in het smakelijk maken daarvan. Naast het verbeteren van de smaak van sportdranken is DSM actief in de ontwikkeling van plantaardige vleesvervangers.
Op eigen kracht kon DSM al een gezond en milieuvriendelijk plantaardig alternatief voor hamburgers maken. Maar met de geur- en smaakstoffen van Firmenich wordt deze plantaardige hamburger bijna net zo lekker als een echte, zo niet lekkerder. Na het verschaffen van de nodige duidelijkheid kunnen beleggers dan ook, ondanks de onzekerheid over de uitkomst van het lopende kartelonderzoek, hun tanden weer in het aandeel DSM-Firmenich zetten."

als " die koers sowieso al uitermate slecht bij ligt" zouden we dan niet nu (bij)kopen ??
NewB76 liked last!
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Phillipe
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 155
Lid geworden op: 01 aug 2023 11:11
waarderingen: 30

Re: DSM

Bericht door Phillipe »

Beursblik: ING verlaagt koersdoel DSM-Firmenich
Vrijdag 22 December 2023 | Bron: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor DSM-Firmenich verlaagd van 182,00 naar 158,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de bank.

ING actualiseerde de ramingen op basis van de herstructureringen bij DSM, waarbij de vitamine-activiteiten de grondslag vormden voor een verlaging van de aangepaste EBITDA met 23 procent naar 1,9 miljard euro over 2024.

In navolging van de winstwaarschuwing en de aankondiging van de herstructurering van de vitaminetak halverwege dit jaar, gaven de cijfers over het derde kwartaal inzicht in de impact van de lagere vitamineprijzen, aldus ING. Op basis daarvan verlaagde de bank het koersdoel.

ING is positief over de synergievoordelen die voort moeten komen uit de fusie tussen DSM en Firmenich. ING raamt deze voordelen op 500 miljoen euro op omzetniveau en 350 miljoen euro op EBITDA-niveau voor de komende drie tot vier jaar.

DSM-Firmenich noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,6 procent lager op 91,19 euro.

Plaats reactie