Order €1.000 aandelen ING = €2,30 bij DEGIRO
Beleg met zeer lage tarieven, meer informatie

Boskalis

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

wimvd
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3455
Lid geworden op: 15 feb 2013 12:40
waarderingen: 785
Contacteer:

Re: Boskalis

Bericht door wimvd »

1e instap gedaan bij Boskalis, ik had ze al een tijdje op de watchlist, maar de Q1-cijfers bevestigen voor mij dat de corona-impact al met al beperkt is gebleven en dus de koersbeweging fel overdreven. Deze trading update stelt me ook al meer op m'n gemak voor de Q2-cijfers. Op het moment dat ook de oliemarkt terug wat stabieler wordt, zal dit aandeel er mee van kunnen profiteren. Uiteindelijk staan ze ook niet heel ver boven hun absolute 52W low van 14,14 EUR in vergelijking met de meeste aandelen die (te) ver naar boven zijn geschoten. En wie weet in 2021 terug een dividend.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
Erik1040
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 138
Lid geworden op: 31 okt 2013 09:48
Locatie: Pangasinan
waarderingen: 49
Contacteer:

Re: Boskalis

Bericht door Erik1040 »

:up: Boskalis verwerft twee contracten voor baggerwerkzaamheden in Finland

Papendrecht, 27 mei 2020

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft in Finland twee contracten verworven van het Finse Agentschap voor Transportinfrastructuur, de haven van Helsinki en de stad Helsinki met een gecombineerde contractwaarde van EUR 32 miljoen. In de haven van Helsinki zal Boskalis de Vuosaari-vaargeul en het havenbassin verdiepen van elf naar dertien meter en een deel van het gebaggerde materiaal gebruiken voor de ontwikkeling van Helsinki’s Hernesaari-gebied, dat dicht bij het centrum van de stad ligt. De werkzaamheden gaan direct van start en zullen eind 2021 worden afgerond.
wimvd liked last!

Gebruikersavatar
Erik1040
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 138
Lid geworden op: 31 okt 2013 09:48
Locatie: Pangasinan
waarderingen: 49
Contacteer:

Re: Boskalis

Bericht door Erik1040 »

Boskalis geselecteerd voor Fécamp Offshore Wind Farm funderingen project in consortium met Bouygues en Saipem

Papendrecht, 2 juni 2020

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft in consortium met Bouygues Travaux Publics (Bouygues) en Saipem het contract verworven voor het ontwerp, de bouw en de installatie van 71 betonnen Gravity-Based Structures (GBS) die als fundering dienen voor de turbines van het Fécamp offshore windpark in Normandië, Frankrijk. Het contract werd toegekend door Eoliennes Offshore des Hautes Falaises (EOHF). De totale contractwaarde bedraagt EUR 552 miljoen waarvan het aandeel Boskalis 19% is en Bouygues en Saipem ieder 40,5%.

Het offshore windpark komt 13 tot 22 kilometer uit de kust van Fécamp in Normandië te liggen. De 71 windturbines worden verbonden met de GBS funderingen die worden geïnstalleerd op het zeebed op een diepte tussen 25 en 30 meter.

Binnen het consortium zijn Bouygues, als penvoerder, en Saipem verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de installatie op het zeebed van de 71 GBS-funderingen, die met een individueel gewicht tot wel 5.000 ton de vereiste stabiliteit verschaffen van de 7MW windturbines. Boskalis is verantwoordelijk met het ontwerp en voorbereiding van het zeebed met stenen voorafgaand aan de GBS installatie en het ballasten van de geïnstalleerde funderingen evenals het aanbrengen van de erosiebescherming.

De funderingen zullen worden gebouwd op de scheepswerf Bougainville in de Grand Port Maritime in Le Havre, Frankrijk en op bakken naar het offshore windpark worden vervoerd. De werkzaamheden vangen binnen enkele dagen aan en zijn naar verwachting eind 2022 afgerond. De ingebruikname en operationele opstart van het windpark zijn gepland voor 2023.

Met een totaalvermogen van ongeveer 500 MW moet het offshore windpark van Fécamp het equivalent produceren van het binnenlandse elektriciteitsverbruik van ongeveer 770.000 mensen, wat neerkomt op meer dan 60% van de inwoners van het departement Seine-Maritime.

Om dit project uit te voeren heeft EOHF internationaal erkende bedrijven geselecteerd op het gebied van civiele techniek en bouw, baggeren, offshore installatie en maritieme werken. Met deze unieke combinatie van expertise zijn de consortiumpartners ervan overtuigd dat ze met succes kunnen bijdragen aan het energie diversificatieprogramma van de Franse regering.

wimvd liked last!

wimvd
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3455
Lid geworden op: 15 feb 2013 12:40
waarderingen: 785
Contacteer:

Re: Boskalis

Bericht door wimvd »

De spike naar 19,3 EUR deze week heeft me doen inzien dat ik eigenlijk veel te weinig aandelen gekocht heb van deze parel.
Van deze terugval gebruik gemaakt positie te vergroten. Ok, het kan mogelijks nog wel lager, maar dan koop ik bij. Uiteindelijk heeft de CEO zijn aandelen gekocht aan 17 EUR dus alles wat je er onder koopt, is meegenomen.

Gebruikersavatar
Alverman
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 170
Lid geworden op: 15 okt 2018 19:39
waarderingen: 82
Contacteer:

Re: Boskalis

Bericht door Alverman »

2/07/2020 16:20:26
Boskalis aan de slag met twee dijkversterkingsprojecten

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft twee dijkversterkingsprojecten aangenomen. Dit meldde de maritiem dienstverlener woensdagmiddag.

De gecombineerde contractwaarde van de twee opdrachten is circa 200 miljoen euro.

Boskalis gaat tussen Zwolle en Olst in opdracht van het Waterschap Drents Overijsselse Delta de IJsseldijk over een afstand van bijna 30 kilometer versterken.

Daarnaast gaat het bedrijf in opdracht van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard de IJsseldijk bij Krimpenerwaard versterken over een afstand van tien kilometer.

De projecten hebben een totale doorlooptijd tot en met 2026.

Het aandeel Boskalis noteerde woensdag op een rood Damrak 1,5 procent lager op 16,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie