ASML

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesGebruikersavatar
Founder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7610
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 3580
Contacteer:

ASML

Bericht door Founder »

Klik hier voor meer informatie over ASML (link zal op korte termijn werken)
Bulls Make Money, Bears Make Money, Pigs Get Slaughtered

[Dit account modereert niet meer]


ochtendgrijs
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 200
Lid geworden op: 22 mar 2012 11:15
waarderingen: 11

Re: ASML

Bericht door ochtendgrijs »

Groot nieuws, check!

Minder mooi voor concurrent Nikon. (http://www.reuters.com/article/2012/07/ ... ompanyNews)
(Van groot naar piepklein) XDWD, DX2X, XMME, ASML, ASMI, BESI, GBLB, KBCA, EVS, BAR, RRTL, EXM

loverboy
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 106
Lid geworden op: 26 jun 2012 13:10
waarderingen: 5

Re: ASML

Bericht door loverboy »

Pennystocker, had jij dan zo'n nieuws verwacht of was het een gok? Ik moet nog veel leren blijkbaar.
Mvg

ochtendgrijs
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 200
Lid geworden op: 22 mar 2012 11:15
waarderingen: 11

Re: ASML

Bericht door ochtendgrijs »

Ik heb er maandag ook even aan gedacht om opnieuw in te stappen, maar dan louter op basis van technische gegevens:
(1) algemene uptrend
(2) de laatste dagen opnieuw een beetje gezakt richting bodem van het meest recente KT-prijskanaal (i.e. het meest recente slot onder de 40 (hogere bodem) op onderstaande grafiek).

Uiteindelijk niet gekocht. Had overigens geen weet dat er nieuws zat aan te komen.
ObjectChart.gif
Daarnaast (en interessant voor langere termijn): enigszins crisisbestendig want weinig last van de eurocrisis (immers, Azië (en in mindere mate de V.S.) als grootste rechtstreekse afzetmarkt), net twee topjaren achter de rug (want geniet mee van het hele smartphone- en tablet-succes (Apple, Samsung)), nieuwe ontwikkelingen in de pijplijn...
U kunt zich hier registreren waarna u de bijlage kunt bekijken.
(Van groot naar piepklein) XDWD, DX2X, XMME, ASML, ASMI, BESI, GBLB, KBCA, EVS, BAR, RRTL, EXM

ochtendgrijs
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 200
Lid geworden op: 22 mar 2012 11:15
waarderingen: 11

Re: ASML

Bericht door ochtendgrijs »

Pennystocker schreef:
Gezamelijk nemen Intel, TSMC en Samsung een belang van 23% in ASML voor een totaalbedrag van EUR3,85 miljard in cash. Dit bedrag zal volledig worden uitgekeerd aan aandeelhouders via een aandeleninkoop waarmee het verwaterende effect teniet wordt gedaan.
Ik vond het al even niet zo duidelijk wat ze nu net met dit geld en tegen het 'verwateren' zouden doen. ''t Zijn dus niet de centjes die ze nu ontvangen die in R&D zullen worden geinvesteerd want die gaan ze gebruiken voor het nieuwe inkoopprogramma.

Later pas volgt nog o.a. een miljard van Samsung dat naar de verdere ontwikkeling van 450 mm-systemen/het EUV-programma zal gaan.

Quasi-monopolie, afzetmarkt buiten Europa, massa's nieuwe vacatures in de maak... Laat ons hopen dat de tablets en smartphones (en Apple) het nog even goed blijven doen.

http://www.electronicsweekly.com/Articl ... n-asml.htm
(Van groot naar piepklein) XDWD, DX2X, XMME, ASML, ASMI, BESI, GBLB, KBCA, EVS, BAR, RRTL, EXM

convertible_chaos
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 21
Lid geworden op: 09 aug 2012 12:10
Locatie: Brugge
waarderingen: 0

Re: ASML

Bericht door convertible_chaos »

Hallo!
Interessant aandeel na wat lezen en zo.
Alleen, nog interessant om nu in te stappen?
Wat denken jullie?

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 441

Re: ASML

Bericht door arreno »

Helft dockwise verkocht en in ASML gestoken zag de koers oplopen rond drie uur en kocht te hoog aan 41,41
Dus 9,5 cent verlies om te beginnen op dag 1.
Kijken wat het ons morgen zal brengen
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
Lucien
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1199
Lid geworden op: 19 jul 2012 17:52
waarderingen: 335

Re: ASML

Bericht door Lucien »

Nieuws
ASML Holding NV
41,32 ( 16/10 )ASML boekt lagere omzet en winst, neemt Cymer over
17-10-2012 07:32:00
Door Ben Zwirs

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--ASML Holding nv (ASML.AE) heeft in het derde kwartaal van 2012 zowel de winst als de omzet zien dalen ten opzichte van een jaar terug en voorziet voor het huidige kwartaal een lagere omzet dan de afgelopen verslagperiode. Daarnaast maakte de chipmachinefabrikant de overname bekend van een Amerikaanse leverancier van lithografie lichtbronnen.

"We hebben zoals verwacht gepresteerd in het derde kwartaal wat betreft omzet en winst, en verwachten voor het vierde kwartaal een omzet van circa EUR1 miljard, resulterend in een omzet in het tweede halfjaar aan de onderkant van onze eerdere guidance van EUR2,2 miljard tot EUR2,4 miljard", zegt chief executive Eric Meurice in een toelichting.

Als eerste bedrijf in de AEX-index maakte de toeleverancier aan de chipindustrie woensdag zijn kwartaalresultaten bekend. De omzet daalde naar EUR1,23 miljard van EUR1,46 miljard een jaar eerder. De nettowinst zakte naar EUR275 miljoen van EUR355 miljoen in het derde kwartaal van 2011.

Analisten rekenden op een omzet van EUR1,21 miljard en een nettowinst van EUR275,4 miljoen.

In totaal ontving het bedrijf uit Veldhoven in het derde kwartaal voor EUR831 miljoen aan nieuwe orders, exclusief orders voor EUV-systemen. Dit is een afname ten opzichte van de EUR949 miljoen een kwartaal eerder en is lager dan de EUR921 miljoen waar analisten gemiddeld op hadden gerekend.

Verder maakte ASML de overname bekend van het Amerikaanse Cymer, een leverancier van lithographie lichtbronnen, voor EUR1,95 miljard. Deze overname is volgens chief financial officer (CFO) Peter Wennink belangrijk voor de volgende generatie chips. De combinatie van de twee bedrijven zal grote voordelen opleveren, zegt hij.

Afgelopen zomer rondde het concern het Customer Co-Investment Program voor innovatie af. De belangrijkste klanten van ASML, het Amerikaanse Intel Corp. (INTC), het Taiwanese TSMC (TSM) en het Koreaanse Samsung Electronics (005930.SE), zullen daarbij meebetalen aan de ontwikkeling van technologieen om goedkoper chips te produceren voor smartphones en tablet pc's.

In totaal leverde het investeringsprogramma EUR1,38 miljard op. Daarnaast nemen Intel, TSMC en Samsung gezamenlijk een belang van 23% in ASML voor een totaalbedrag van EUR3,85 miljard in cash. Dit bedrag zal volledig worden uitgekeerd aan aandeelhouders via een aandeleninkoop waarmee het verwaterende effect teniet wordt gedaan.

De geplande overname van Cymer is vergemakkelijkt door het investeringsprogramma, licht ASML toe.

Wat betreft de vooruitzichten zegt CFO Wennink dat er voor 2013 nogal wat macro-economische onzekerheden zijn. Ook is het volgens hem onzeker wanneer de geheugenmarkt herstelt.
:D

Michael
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1003
Lid geworden op: 05 mar 2012 10:44
waarderingen: 6

Re: ASML

Bericht door Michael »

Ik volg dit aandeel al een tijdje en ik wilde kopen aan 39, maar net te laat deze morgen (had het niet gezien), nu stond ik op het punt te kopen aan 40, maar nu lees ik het volgende

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijzige overname van Cymer door ASML (ASML.AE) toont dat de druk van de nieuwe aandeelhouders Intel, Samsung en TSMC groot is om een EUV-machine te leveren, zeggen analisten van Commerzbank. Afgelopen zomer rondde ASML het Customer Co-Investment Program af, waarbij Intel, TSMC en Samsung zullen meebetalen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieen. Commerzbank deelt de visie van ASML dat verticale integratie de EUV-ontwikkeling kan versnellen. De geboden premie oogt echter hoog, zeggen de analisten. De cijfers over het derde kwartaal waren ongeveer gelijk aan de verwachtingen, maar de orderinstroom was zwakker dan voorzien, stellen ze verder. Het advies van Commerzbank luidt reduce met een koersdoel van EUR28. Woensdag omstreeks 10.45 uur noteert het aandeel 2,9% lager op EUR40,13, terwijl de AEX met 0,1% stijgt.

Staat daar nu echt 28 euro als koersdoel???? 28 euro > dat is toch wel een andere wereld ! Niet dat analisten te vertrouwen, voor mij wil dit gewoon zeggen dat de jongens van Commerzbank short staan om ASML, maar 28 euro vind ik zo raar. Bedoelden ze niet 38 euro???

ochtendgrijs
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 200
Lid geworden op: 22 mar 2012 11:15
waarderingen: 11

Re: ASML

Bericht door ochtendgrijs »

De 28 euro noteert 'nog maar' van november vorig jaar. 2011 was een topjaar trouwens (2010 ook), en nu zal het wat minder zijn, maar dat wisten we al een tijdje. De resultaten zijn zoals verwacht, dus het lijkt erop dat die koersdoelverlaging volledig te wijten zou zijn aan de (dure) overname? Mja.
(Van groot naar piepklein) XDWD, DX2X, XMME, ASML, ASMI, BESI, GBLB, KBCA, EVS, BAR, RRTL, EXM

Plaats reactie