Kent u de chatbox al? chat met andere beleggers


Akzo Nobel

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
panamapapers
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 370
Lid geworden op: 02 jan 2017 15:09
waarderingen: 124
Contacteer:

Re: Akzo Nobel

Bericht door panamapapers »

AKZONOBEL'S RESULTATEN 1E KWARTAAL 2019 TONEN VOORUITGANG NAAR 15 BY 20 STRATEGIE, ONDANKS TEGENWIND DOOR HOGERE GRONDSTOFKOSTEN EN MACRO-ECONOMISCHE ONZEKERHEID
24 april 2019

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) publiceert resultaten 1e kwartaal 2019

Aangepast bedrijfsresultaat1 9% hoger naar €163 miljoen
Hogere grondstofprijzen duren voort, variabele kosten €77 miljoen hoger
Doorlopende prijsinitiatieven resulteerden in prijs/mix van 6%
Kostenbesparingsprogramma leverde €38 miljoen
Lagere volumes door 'value over volume' strategie
Rendement op verkopen (ROS2) (exclusief niet-toegewezen) kosten steeg tot 9,1% (2018: 8,7%)
Aanhoudend goed momentum bij Decorative Paints in een traditioneel rustiger kwartaal
Automotive en Specialty Coatings beïnvloed door orderpatroon
Op koers met terugbetaling van in totaal €6,5 miljard aan aandeelhouders
Betaling van €639 miljoen cash aan belangrijkste Britse pensioenfondsen
AkzoNobel CEO, Thierry Vanlancker:
"De bedrijfsresultaten in dit traditioneel rustige kwartaal moedigen ons aan. Onze prijsinitiatieven en kostenbesparende programma's resulteerden in een 9% hogere winst en een hoger rendement op verkopen (ROS) van 9,1%.

Decorative Paints liet een goed momentum zien en alle onderdelen van Performance Coatings boekten een hogere winst, behalve Automotive en Specialty Coatings als gevolg van orderpatronen.

Onze plannen voor een doelmatige organisatie liggen op koers en resulteerden dit kwartaal in totale besparingen van €38 miljoen. We blijven zeer sterk gefocust op onze transformatie en de realisatie van onze Winning together: 15 by 20 strategie."

AkzoNobel in € miljoenen Q1 2018 Q1 2019 Delta% Delta% CC3
Omzet 2.176 2.185 -% 1%
Aangepast bedrijfsresultaat1 149 163 9%
ROS exclusief niet-toegewezen kosten2 8,7% 9,1%

Belangrijkste ontwikkelingen eerste kwartaal 2019
Turkse stad getransformeerd met regenboog aan kleuren
In het kader van een groot "Let's Colour"-project hebben we in een Turkse stad aan de Egeïsche kust het leven van honderden mensen getransformeerd. Met 50.000 liter verf van ons merk Marshall werden meer dan 400 woningen in de tegen de heuvels gelegen wijk Tepe van Kusadasi nieuw leven ingeblazen. Dit is het meest recente voorbeeld van hoe onze passie voor verf een verschil kan maken.

Start van nieuw seizoen voor McLaren Formule 1-team
Bij de start van het seizoen 2019 hielp onze nieuwste kleurentechnologie het McLaren Formule 1-team om indruk te maken. Het nieuwe design voor de schitterende MCL34 toont een frisse kijk op het Papaya Spark-ontwerp, dat vorig jaar voor het eerst werd toegepast. Het door ons merk Sikkens ontwikkelde coatingsysteem biedt talloze voordelen op het gebied van prestaties en duurzaamheid, alles met aanzienlijk lagere emissies.

AkzoNobel opent grensverleggende R&D innovatiecampus
In het Verenigd Koninkrijk opende AkzoNobel een baanbrekend laboratoriumcomplex waar nieuwe producten kunnen worden getest door nabootsing van 's wereld meest extreme omstandigheden. Op de in Felling gelegen R&D innovatiecampus ter waarde van €12,6 miljoen wordt 115 jaar ervaring met productontwikkeling gekoppeld aan ultramoderne faciliteiten waarmee AkzoNobel een leidende rol kan blijven spelen in de coatingsindustrie.

Unieke Dulux concept store opent in Sjanghai
In het Chinese Sjanghai opende een nieuwe Dulux concept store die klanten een volledig interactieve ervaring biedt. Met behulp van digitale technologie en gepersonaliseerde diensten helpt de winkel om schilderen leuker en eenvoudiger te maken. Deze winkel is de eerste in zijn soort in China en presenteert de kleurenexpertise en duurzame producteigenschappen van Dulux. Ook zijn er deskundigen aanwezig die advies en real-time demonstraties geven van aangepaste kleuren en ontwerpen.

Vooruitzichten:
We werken met succes aan onze Winning together: 15 by 20 strategie door een doelmatige organisatie te creëren voor een doelgerichte verf- en coatingsonderneming die bijdraagt aan de realisering van onze prognose voor 2020.

De ontwikkeling van de vraag verschilt per regio en segment in een onzekere macro-economische omgeving. De inflatie van de grondstofprijzen zal naar verwachting tijdens de eerste helft van 2019 voortduren, hoewel in een lager tempo dan in 2018.

Robuuste prijsinitiatieven en kostenbeheersing zijn aanwezig om de huidige uitdagingen het hoofd te bieden. We werken verder aan onze transformatie om in 2020 de volgende kostenbesparing van €200 miljoen te realiseren, waarvoor eenmalige kosten worden gemaakt in 2019 en 2020.

We streven naar een leverage ratio tussen de 1.0 a 2.0 keer de netto schuld/ EBITDA tegen het eind van 2020. We committeren ons om onze sterke credit rating vast te houden om te investeren.
Het rapport voor het 1e kwartaal 2019 kan worden gelezen en gedownload op http://akzo.no/Q12019Report

1 Aangepast bedrijfsresultaat = bedrijfsresultaat exclusief geïdentificeerde posten (voorheen EBIT)
2 ROS is aangepast bedrijfsresultaat als percentage van de omzet uitgezonderd de niet toegewezen kosten
3 Berekeningen van constante valuta's zijn exclusief het effect van wisselkoerswijzigingen

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1370
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 1026
Contacteer:

Re: Akzo Nobel

Bericht door ringoeur »

12/12/2019 8:40:08
Beursblik: JPMorgan haalt AkzoNobel van verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft het advies voor AkzoNobel verhoogd van Onderwogen naar Neutraal en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 76,50 naar 85,00 euro. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De bank meent dat de margedoelstelling van AkzoNobel nog altijd uitdagend is, terwijl de consensusverwachting van analisten ook aan de hoge kant is.

Wel slaagt AkzoNobel er volgens de analisten van JPMorgan in om de beloofde kostenbesparingen ook daadwerkelijk te realiseren.

De zorgen richten zich vooral op het prijsbeleid van AkzoNobel, omdat het bedrijf juist via deze weg de marge wil verbeteren. Dit jaar dalen de volumes vermoedelijk met zo'n 5 procent, en JPMorgan betwijfelt of AkzoNobel er in 2020 in slaagt om de volumes op peil te houden, terwijl de prijzen met 1 tot 2 procent worden verhoogd.

Gezien de recente koersstijging concludeerden de analisten evenwel dat de markt het bedrijf het voordeel van de twijfel gunt. "We zien weinig redenen om voor de korte termijn negatiever over het aandeel te worden", aldus het rapport. Daarbij zijn de koersstijgingen van Amerikaanse sectorgenoten van AkzoNobel een steun in de rug voor de koers.

"We wachten een beter moment af om in te stappen, ongeacht de richting van de koers", aldus JPMorgan.

Door: ABM Financial News.

Gebruikersavatar
Droopymaes
Premiummember
Premiummember
Berichten: 313
Lid geworden op: 23 apr 2020 13:51
waarderingen: 311
Contacteer:

Re: Akzo Nobel

Bericht door Droopymaes »

Weekbericht Binck:

AkzoNobel had afgelopen week over positieve aandacht niet te klagen, nadat het met een geruststellende boodschap naar buiten kwam.

Het verf- en coatingsbedrijf meldde dat de verkooptrend in het derde kwartaal verder is verbeterd en dat het verwacht dat de omzet in de buurt van het niveau van vorig jaar uitkomt, uitgaand van gelijke wisselkoersen.

Volgens AkzoNobel is de vraag op de eindmarkt voor decoratieve verf sterk in Europa en Zuid-Amerika. Bij Performance Coatings blijft de vraag verbeteren.

Analisten reageren positief
De koers van AkzoNobel zat hierop in de lift en eindigde op weekbasis 6% hoger. Ook analisten reageerden positief. Op basis van de marktupdate berekende ING dat de analistenconsensus voor de omzet met 5% omhoog kan. Morgan Stanley kwam zelfs uit op 7%.

Credit Suisse verhoogde het koersdoel van 102 euro naar 104 euro. Morgan Stanley heeft een koersdoel van 105 euro, terwijl ING mikt op 95 euro. Al deze drie banken geven een koopadvies.

'Hogere marge'
Credit Suisse ziet de volumes normaliseren, de grondstofprijzen zich gunstig ontwikkelen en AkzoNobel aanhoudend sturen op lagere kosten. Dit laatste moet volgens de bank de marge jaarlijks met 0,5 procentpunt omhoog krijgen in de komende drie jaar.

Volgens Credit Suisse heeft AkzoNobel daarnaast de middelen om overnames te doen en de aandeelhouder te belonen. AkzoNobel kan jaarlijks voor 500 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen, aldus de zakenbank.

Prognose derde kwartaal
Op 21 oktober publiceert AkzoNobel de cijfers over het derde kwartaal. Als de omzet dan inderdaad met 7% is opgelopen, zou het bedrijfsresultaat (EBIT) volgens Morgan Stanley zelfs zo'n 10 tot 20% hoger kunnen uitvallen dan analisten nu gemiddeld nog voorzien.

De consensus, nog opgesteld voor de handelsupdate, gaat voor het derde kwartaal uit van een omzet van ruim 2,19 miljard euro en een een EBITDA van 392,5 miljoen euro. De EBIT voor bijzondere posten wordt ingeschat op 306,3 miljoen euro.

In het derde kwartaal vorig jaar behaalde AkzoNobel op een omzet van 2,40 miljard euro een EBITDA van 387 miljoen euro en een EBIT van 300 miljoen euro.

...en heel 2020
Voor heel 2020 ligt de omzetverwachting van de analisten op 8,39 miljard euro, met een EBITDA van 1.331 miljoen euro en een EBIT van 986 miljoen euro.

Dit zou dan een winst per aandeel betekenen van 2,99 euro, met een dividenduitkering van 1,93 euro per aandeel tot gevolg.

Van de analisten die het aandeel volgen hanteert bijna 80% een koopadvies en slechts 4% een verkoopadvies.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie