Takeaway.com

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesHunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Takeaway.com

Bericht door Hunter »


Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl naar de beurs
Gepubliceerd op 6 sep 2016 om 07:41

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com, het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, gaat naar de beurs in Amsterdam. De onderneming wil zo'n 175 miljoen euro aan nieuw kapitaal ophalen, bedoeld om schulden af te lossen en te investeren in zowel bestaande activiteiten als mogelijke overnames.

De beursgang zal in de komende weken plaatsvinden, afhankelijk van onder meer de marktomstandigheden. De bestaande aandeelhouders, onder wie twee durfinvesteerders, bieden ook stukken aan. Topman en oprichter Jitse Groen blijft grootaandeelhouder, maar zal geen controlerend belang hebben, zei hij in een toelichting.

Takeaway.com werd opgericht in 2000 en is in negen Europese landen actief. Naast Nederland zijn dat onder meer Duitsland, België, Oostenrijk en Polen. In totaal bestelden klanten vorig jaar zo'n 34 miljoen maaltijden ter waarde van bij elkaar 651 miljoen euro via de websites van het bedrijf.

Overnames
Die bestellingen leverden Takeaway.com een omzet op van 77 miljoen euro, twee derde meer dan een jaar eerder. Die groei is mede te danken aan overnames. Winstgevend is het bedrijf nog niet. Het bedrijfsresultaat (ebitda) was vorig jaar 13,8 miljoen euro negatief, het nettoverlies bedroeg 19,6 miljoen euro.

Met name in Duitsland drukken hoge marketingskosten het bedrijf nog diep in de rode cijfers. ,,Wij richten ons op de massa'', zei topman Groen. ,,We gaan er vanuit dat iedereen wel minstens één keer per jaar een maaltijd bestelt. Maar om iedereen te bereiken heb je wel televisiereclame en grote billboards nodig.''

Daarom blijven de marketingkosten voorlopig toenemen. Dat geldt zeker voor Duitsland, waar de omslag naar online eten bestellen later is begonnen dan bijvoorbeeld in Nederland. Daar valt dus nog veel te winnen voor het bedrijf. ,,Wij zijn daar nu al de grootste speler, maar behalen in eigen land nog altijd meer omzet'', aldus Groen.
Takeaway.com verwacht dat binnen twee tot drie jaar de omzet zo sterk zal zijn gegroeid, dat in ieder geval het bedrijfsresultaat positief is, zowel voor de Duitse tak als voor het gehele bedrijf. Het is de bedoeling dat de onderneming na de beursgang geheel schuldenvrij is.


Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »


'Banken taxeren Takeaway op 1 à 1,2 miljard'
Gepubliceerd op 15 sep 2016 om 07:04

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com, het moederbedrijf achter maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, kent volgens analisten van Morgan Stanley, UBS en ABN AMRO een beurswaarde van 1 miljard à 1,2 miljard euro. Dat meldde het Financieele Dagblad donderdag.

De banken begeleiden de beursgang van de onderneming. De krant is in het bezit van de nog vertrouwelijke rapporten die de kenners hebben geschreven. De financiële instellingen baseren zich bij de waardering vooral op de omzetcijfers van twee vergelijkbare bedrijven die al wel beursgenoteerd zijn: het Britse Just Eat en het Amerikaanse GrubHub. Anders dan Takeaway zijn deze twee bedrijven wel winstgevend.

Takeway.com maakte onlangs bekend naar de beurs in Amsterdam te gaan. Het bedrijf wil zo'n 175 miljoen euro aan nieuw kapitaal ophalen, bedoeld om schulden af te lossen en te investeren in zowel bestaande activiteiten als mogelijke overnames. De beursgang zal in de komende weken plaatsvinden, afhankelijk van onder meer de marktomstandigheden.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »


Takeaway op 30 september naar de beurs
Gepubliceerd op 19 sep 2016 om 09:29

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com gaat waarschijnlijk op 30 september naar de beurs in Amsterdam. Dat bleek maandag uit het prospectus van het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl.

De onderneming biedt zijn aandelen aan voor een prijs tussen de 20,50 euro en 26,50 euro per stuk. De bandbreedte impliceert een marktwaarde van 904 miljoen euro tot 1,12 miljard euro.

In totaal worden er circa 19,1 miljoen aandelen geplaatst, exclusief een overtoewijzingsoptie van 2,5 miljoen aandelen. De aangeboden stukken vertegenwoordigen maximaal 44,1 procent van het totaal geplaatste aandelenkapitaal, na volledige uitoefening van de overtoewijzingsoptie.

Topman Jitse Groen is van plan zo'n 95 procent van zijn belang te behouden. Takeway.com wil minstens 350 miljoen euro ophalen met de beursgang. De opbrengsten worden gebruikt voor aflossing van schulden, voor investeringen in bestaande activiteiten en voor mogelijke overnames.

De uiteindelijke prijs en het exacte aantal aandelen worden op donderdag 29 september bekendgemaakt.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »

Is er iemand geïnteresseerd in deze beursgang? Ik verwacht er wel wat van maar heb bij mijn broker nog niks gelezen.'Boeken beursgang Takeaway gevuld'
Gepubliceerd op 20 sep 2016 om 08:31

AMSTERDAM (AFN) - De boeken voor de beursgang van Takeaway.com zijn gevuld. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag.
Het moederbedrijf van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl gaat waarschijnlijk op vrijdag 30 september naar de beurs in Amsterdam, zo kondigde het eerder aan. De onderneming biedt zijn aandelen aan voor een indicatieve prijs tussen de 20,50 euro en 26,50 euro per stuk.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »

'Takeaway.com is riskante belegging'
Gepubliceerd op 23 sep 2016 om 17:02

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com, dat waarschijnlijk volgende week vrijdag een gang naar de beurs in Amsterdam maakt, is een ,,riskante belegging''. Dat schrijft analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen vrijdag in een commentaar.

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl is volgens hem wel een ,,kansrijk bedrijf''. ,,Eindelijk komt er weer eens een bedrijf dat geld ophaalt om te groeien in plaats van aandeelhouders die willen cashen'', stelt de analist. Takeaway.com heeft geld nodig om overnames te financieren en de zeer kostbare marketingcampagne in Duitsland vol te kunnen houden.

,,Kern van het verhaal is de strijd in Duitsland'', aldus Versteeg. ,,Concurrent Delivery Hero is een sterke partij met twee merken die gecombineerd groter zijn dan Takeaway.com. Lukt het niet in Duitsland, dan is de kans groot dat het wordt overgenomen.''

Speculatieve belegging
Theodoor Gilissen adviseert om in te schrijven op het aandeel. ,,Maar het is wel een speculatieve belegging; aardig voor het risicohoekje in de portefeuille'', benadrukt Versteeg. Het bedrijf gaat naar verwachting naar de beurs tegen een waarde van circa 700 tot 900 miljoen euro. Versteeg noemt dat een ,,hoge waardering'', gezien de huidige verliezen bij de onderneming. Vergeleken met concurrenten Just Eat en Grubhub, die ook beursgenoteerd zijn, vindt de analist Takeaway.com anderzijds ,,redelijk gewaardeerd''.

,,Het is belangrijk te beseffen dat Takeaway.com de verliezen boekt door de extreem hoge marketingkosten in Duitsland'', aldus de marktkenner. ,,Het bedrijf zou in 2017 winstgevend kunnen zijn en bij stabilisatie van de kosten in Duitsland circa 0,10 euro per aandeel kunnen verdienen.''
'Takeaway.com ruim twee keer overtekend'
Gepubliceerd op 23 sep 2016 om 19:59

AMSTERDAM (AFN) - De beursgang van Takeaway.com is inmiddels tweemaal overtekend. Dat meldt De Telegraaf op basis van betrokkenen. Het maaltijdbestelbedrijf gaat naar verwachting volgende week vrijdag in Amsterdam naar de beurs.

Het orderboek zou gemiddeld halverwege de prijsvork van 20,50 tot 26,50 euro per aandeel zijn gevuld. De komende dagen zullen management en begeleidende banken proberen de prijs omhoog te krijgen.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »

FMR en Adelphi melden belang in Takeaway
Gepubliceerd op 6 okt 2016 om 08:14

AMSTERDAM (AFN) - FMR en Adelphi Capital hebben hun belang in Takeaway aangemeld bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dat bleek donderdag.

FMR heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 4,86 procent in Takeaway. Voor Adelphi is dat een kapitaalbelang van 4,05 procent en een stemrecht van 3,26 procent.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »

BEURSBLIK: STERKE ORDERGROEI TAKEAWAY.COM
ABM Financial News - 10:02

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het derde kwartaal van 2016 meer orders verwerkt dan verwacht, waarmee de groei accelereerde ten opzichte van het eerste halfjaar. Dit schreven analisten van Morgan Stanley in reactie op de trading update van het bezorgbedrijf.

Het aantal orders steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 45 procent, waar Morgan Stanley rekende op 41 procent groei. In de eerste jaarhelft nam het aantal orders nog met 43 procent toe. De orders trokken aan, ondanks het warme zomerweer.

Het aandeel Takeaway.com noteerde vrijdag op een rood Damrak 5,4 procent hoger op 23,50 euro.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »

Bestellingen bij Takeaway nemen fors toe
Gepubliceerd op 12 jan 2017 om 07:35

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com heeft vorig jaar 46 procent meer bestellingen voor maaltijden ontvangen dan in 2015. Dat maakte het beursgenoteerde moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl donderdag bekend.

In heel Europa stroomden 49,3 miljoen orders binnen op de platforms van Takeaway. In Nederland liepen de bestellingen daarbij met bijna een derde op, tot 21 miljoen. In Duitsland zwol de orderstroom met 48 procent aan naar 17,3 miljoen bestellingen. Het bedrijf is verder onder meer actief in België, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Polen en Zwitserland en bezorgde ook in die landen veel meer maaltijden dan een jaar eerder.

Takeaway zag de groei in de laatste drie maanden van 2016 verder aantrekken. In het vierde kwartaal werden bijna 15 miljoen bestellingen ontvangen, 54 procent meer dan een jaar eerder.

Topman Jitse Groen schreef de vooruitgang toe aan de beursgang van vorig jaar, die het bedrijf meer financiële armslag heeft gegeven, en de afnemende concurrentie in de markt. Takeaway is in Duitsland nu groter dan de nummers twee en drie samen, terwijl het bedrijf in landen als Polen en Oostenrijk veel meer orders ontvangt dan alle andere aanbieders samen. Groen rekent erop dat Takeaway zijn leidende positie dit jaar verder kan uitbouwen.
De volledige resultaten van 2016 worden op 15 maart gepubliceerd.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »

'Duitsland blijft gok voor Takeaway'
Gepubliceerd op 15 mrt 2017 om 10:02

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De investeringen in Duitsland blijven een ,,grote gok" voor Takeaway.com, vooral omdat de ontwikkelingen op deze markt voor de etenbestelsite onzeker blijven. Dat schijven analisten van Jefferies woensdag in een rapport over de onderneming achter onder meer Thuisbezorgd.nl.

De provisie die Takeaway in Duitsland beurt, blijven volgens de marktkenners structureel achter. Daarbij blijft de verschuiving naar het online bestellen van eten beperkt en is het slechts de pizza die online gretig aftrek vindt. De zogeheten last-mile delivery kan volgens de kenners een ,,essentieel onderdeel" zijn voor succesvolle propositie in het land. Jefferies ziet wel het marktaandeel in Duitsland stijgen, maar dit ging ten koste van stevige verliezen.

De resultaten die Takeaway publiceerde waren goeddeels als verwacht. De vooruitzichten die daarbij werden gegeven noemden de analisten minder relevant, tenzij de marges in Duitsland worden verbeterd. Verder zei Jefferies dat Takeaway niet als een overnameprooi te boek staat.

Marktverwachtingen

Theodoor Gilissen verklaarde dat de resultaten van Takeaway in lijn lagen met de marktverwachtingen. Volgens Gilissen is het van belang dat de zaken in Duitsland goed verlopen. Verder stelt Gilissen dat Takeaway een goed gevulde kas en een sterk eigen vermogen heeft.

Jefferies hanteert een hold-advies op Takeaway. Bij Gilissen is dat 'speculatief aanbevolen', er wordt gewerkt aan een fundamenteel advies.

Het aandeel noteerde woensdag omstreeks 11.50 uur 5 procent in de min op 32,43 euro.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3794
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 893

Re: Takeaway.com

Bericht door Hunter »

Meer orders voor Takeaway
Gepubliceerd op 2 mei 2017 om 07:37

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com heeft het aantal orders in het eerste kwartaal flink zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van het beursgenoteerde moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl.

Takeaway zag het aantal orders op jaarbasis aandikken met 47 procent, tot 15,8 miljoen. In Nederland was sprake van een groei met 31 procent op jaarbasis, in Duitsland groeide het aantal orders met 47 procent. De divisie 'Others' van Takeaway kende een ordergroei van 79 procent.

De bezorgdienst voor restaurants was goed voor 1,1 procent van het totaal aantal orders. Scoober, zoals de dienst binnen het bedrijf bekend staat, groeide daarmee sterker dan waar rekening mee werd gehouden. Mede daardoor ziet Takeaway de verwachting voor het bedrijfsresultaat in Nederland zonniger in.

Marktpositie
De Belgische en Duitse activiteiten van online voedselbezorgingsmarktplaats Resto-In, dat eind vorig jaar werd ingelijfd, zijn in januari volledig geïntegreerd binnen Takeaway. Daarmee versterkte het bedrijf zijn aanwezigheid in verschillende steden.
Topman Jitse Groen benadrukte in een verklaring dat Takeaway zijn marktpositie alom heeft verstevigd. Hij zei verder dat het bedrijf verder zal investeren in marketing en in bezorgdienst Scoober om ,,zo snel als mogelijk" verder te groeien.

Plaats reactie