Takeaway.com

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Gebruikersavatar
Alverman
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 205
Lid geworden op: 15 okt 2018 19:39
waarderingen: 102
Contacteer:

Re: Takeaway.com

Bericht door Alverman »

13/08/2020 9:51:49

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway
(ABM FN-Dow Jones) ING heeft donderdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway verhoogd van 110,00 naar 130,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De maaltijdbezorger kwam volgens analist Marc Hesselink met solide halfjaarcijfers, aangejaagd door de coronacrisis.

Hesselink denkt dat de trend naar online eten bestellen door de coronacrisis is versneld en ook daarna doorzet. Om die reden verhoogde de analist zijn omzettaxaties met circa 5 procent. Voor dit jaar rekent ING op een omzet van bijna 2,3 miljard euro, waar de oude raming onder de 2,2 miljard euro lag. In 2021 stijgt de omzet naar 2,8 miljard euro en in 2022 zelfs naar 3,4 miljard euro, denkt Hesselink.

De analist werd ook positiever over de winstontwikkeling. Voor dit jaar rekent ING niet langer op een EBITDA van 222 miljoen euro, maar op 367 miljoen euro. In 2022 zal Just Eat Takeaway op net geen 700 miljoen euro zitten, voorziet de bank.

Het aandeel Just Eat Takeaway noteerde donderdag 2,4 procent hoger op 101,65 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


Gebruikersavatar
Droopymaes
Premiummember
Premiummember
Berichten: 338
Lid geworden op: 23 apr 2020 13:51
waarderingen: 335
Contacteer:

Re: Takeaway.com

Bericht door Droopymaes »

Weekbericht Binck:

Just Eat Takeaway heeft flink weten te profiteren van de coronacrisis en de gedane overnames, zo bleek uit de halfjaarcijfers.

CEO Jitse Groen sprak van goede prestaties in de meeste landen en een gezonde brutomarge, waardoor de aangepaste EBITDA in de plus uitkwam. Ook beleggers reageerden positief: de koers steeg afgelopen week met 1,9%.

Ordergroei
Het aantal orders steeg op jaarbasis met 32% naar 257 miljoen. Vooral Duitsland deed het goed, met een plus van 76%. In Nederland was sprake van een groei van 24%. Daarbij ging de gemiddelde prijs per bestelling omhoog.

Groen verwacht dat de ordergroei ook in de rest van het jaar sterk zal zijn. Analisten van ING zijn het daarmee eens. Ze denken dat de populariteit van online eten bestellen door de coronacrisis versneld is gegroeid en dat dit ook zal doorzetten.

Taxatieverhoging
Om die reden verhoogde de bank de omzettaxaties voor Just Eat Takeaway voor dit jaar met circa 5% naar bijna 2,3 miljard euro. In 2021 stijgt de omzet naar 2,8 miljard euro en in 2022 zelfs naar 3,4 miljard euro, zo verwacht ING.

Over het afgelopen halfjaar kwam de omzet uit op 1.031 miljoen euro, een plus van 44% op jaarbasis. De aangepaste EBITDA steeg met maar liefst 133% naar 177 miljoen euro.

Desondanks boekte Just Eat Takeaway een verlies van 158 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 27 miljoen euro.

Acquisities
Dat verlies schreef het bedrijf vooral toe aan kosten voor de overname van het Amerikaanse GrubHub en Just Eat. Deze kosten bedroegen maar liefst 142 miljoen euro.

De integratie van Just Eat ligt volgens Groen mooi op schema. In zijn ogen is er de laatste jaren te weinig geïnvesteerd in Just Eat, maar komt daar nu verandering in. De topman sprak van een "agressief investeringsplan".

Just Eat Takeaway verwacht de overname van GrubHub voor 7,3 miljard euro in de eerste helft van 2021 te kunnen afronden.

Nieuwe overnamekansen
Zijn er nog nieuwe overnamekansen? Volgens JPMorgan Cazenove wel, in bijvoorbeeld Spanje en Italië. De zakenbank verwacht niet dat de maaltijdbezorger zal wachten tot de deal met GrubHub definitief rond is. De analisten rekenen al op een nieuwe aankondiging in de komende maanden.

Degroof Petercam verwacht eerder een overname buiten Europa, bijvoorbeeld in de VS, Canada, Australië of Nieuw-Zeeland.

Maar de eerstvolgende aanjager voor de koers zal misschien niet een nieuwe overname zijn, maar een desinvestering. Just Eat Takeaway wil vermoedelijk het belang in het Braziliaanse iFood van de hand doen.

Analisten schatten gemiddeld dat het Braziliaanse belang meer dan 2,5 miljard euro kan opbrengen.
Alverman liked last!

johnny
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 okt 2013 23:34
waarderingen: 1
Contacteer:

Re: Takeaway.com

Bericht door johnny »

Just eat takeaway is uitgebroken!

Heb een pakketje gekocht.

Gebruikersavatar
Droopymaes
Premiummember
Premiummember
Berichten: 338
Lid geworden op: 23 apr 2020 13:51
waarderingen: 335
Contacteer:

Re: Takeaway.com

Bericht door Droopymaes »

Weekbericht Binck:

De tussentijdse handelsupdate van Just Eat Takeaway.com viel bij beleggers in de smaak: de koers steeg met ruim 13%.

De maaltijdbezorger zag de ordergroei in het derde kwartaal toenemen met 46% tot 151,4 miljoen stuks. Vooral Canada deed het goed, met een plus van 98%. In Nederland was sprake van een stijging van 32%. In Australië verdubbelde het aantal bestellingen zelfs.

Positieve reacties
Volgens CEO Jitse Groen wordt het gat tussen Just Eat Takeaway.com en diens concurrenten steeds groter. Hij sprak van een sterke aangepaste EBITDA, maar noemde geen concreet cijfer.

Analisten reageerden positief. ING sprak van een sterke groei die de verwachtingen overtrof. Dit legt de basis voor verdere groei in de komende kwartalen, geholpen door investeringen en rugwind door de coronacrisis.

ING denkt dat de maaltijdbezorger in de tweede helft van dit jaar een vergelijkbaar resultaat kan boeken als in de eerste helft, ondanks de extra investeringen die worden gedaan.

Degroof Petercam noemde het kwartaal bemoedigend en is ook te spreken over de outlook voor het vierde kwartaal.

Koersdoelverhogingen
Deutsche Bank en Barclays zagen voldoende redenen om het koersdoel te verhogen tot 116 en zelfs 130 euro.

"We hadden wel verwacht dat de kwartaalcijfers een aanjager voor de koers zouden zijn, maar we werden toch verrast door de toelichting op de vooruitgang met Just Eat", tekende Deutsche Bank op.

Terughoudendheid over Grubhub
Het toont volgens de Duitse bank aan dat de maaltijdbezorger goed in staat is om overnames te verteren. Maar vanwege de overname van het Amerikaanse Grubhub hanteert Deutsche Bank toch een Houden-advies. Ook Barclays blijft terughoudend over de plannen in de Verenigde Staten.

De maaltijdbezorger liet zich afgelopen week verder niet uit over de geplande overname. Eerder deze maand gaven aandeelhouders wel groen licht voor de overname.

Een analist van IEX verwacht dat de verdere ontwikkeling in de VS de komende tijd een schaduw zal werpen over de resultaten van de maaltijdbezorger. "De marktdynamiek is daar anders en het is niet automatisch gezegd dat Grubhub, met de steun van Takeaway, marktaandeel kan terugwinnen."

"Niettemin spreken de cijfers in Europa voor zich. De groei manifesteert zich duidelijk en met steeds meer aangesloten restaurants lijkt ook de horecasector zich gewonnen te geven", concludeerde hij.

Veel koopadviezen
Data van ABM Financial News wijzen op een gemiddeld koersdoel voor Just Eat Takeaway van 129 euro. Vrijwel alle analisten hebben ook een koopaanbeveling voor het aandeel.


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie