Takeaway.com

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3878
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: Takeaway.com

Berichtdoor Hunter » 02 Mei 2017 12:17

Meer orders voor Takeaway
Gepubliceerd op 2 mei 2017 om 07:37

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com heeft het aantal orders in het eerste kwartaal flink zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van het beursgenoteerde moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl.

Takeaway zag het aantal orders op jaarbasis aandikken met 47 procent, tot 15,8 miljoen. In Nederland was sprake van een groei met 31 procent op jaarbasis, in Duitsland groeide het aantal orders met 47 procent. De divisie 'Others' van Takeaway kende een ordergroei van 79 procent.

De bezorgdienst voor restaurants was goed voor 1,1 procent van het totaal aantal orders. Scoober, zoals de dienst binnen het bedrijf bekend staat, groeide daarmee sterker dan waar rekening mee werd gehouden. Mede daardoor ziet Takeaway de verwachting voor het bedrijfsresultaat in Nederland zonniger in.

Marktpositie
De Belgische en Duitse activiteiten van online voedselbezorgingsmarktplaats Resto-In, dat eind vorig jaar werd ingelijfd, zijn in januari volledig geïntegreerd binnen Takeaway. Daarmee versterkte het bedrijf zijn aanwezigheid in verschillende steden.
Topman Jitse Groen benadrukte in een verklaring dat Takeaway zijn marktpositie alom heeft verstevigd. Hij zei verder dat het bedrijf verder zal investeren in marketing en in bezorgdienst Scoober om ,,zo snel als mogelijk" verder te groeien.powered by Surfing Waves

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3878
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: Takeaway.com

Berichtdoor Hunter » 06 Jun 2017 15:14

KFC laat Thuisbezorgd eten rondbrengen
Gepubliceerd op 6 jun 2017 om 10:26

AMSTERDAM (AFN) - KFC gaat zijn eten via Thuisbezorgd.nl naar klanten brengen. Dat hebben de twee bedrijven dinsdag bekendgemaakt. In Den Haag start de bezorgdienst dinsdag al in een testproject vanuit één restaurant. KFC wil ook snel gaan bezorgen in Eindhoven en Amsterdam.

Vorige week kondigde McDonald's ook al aan maaltijden te gaan bezorgen. Dat bedrijf koos voor Thuisbezorgd-concurrent UberEATS om de bezorging voor zijn rekening te nemen.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3878
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: Takeaway.com

Berichtdoor Hunter » 02 Mar 2018 15:55

Restaurants komen met eigen concurrent voor Thuisbezorgd
Gepubliceerd: 02 maart 2018 15:19

Restauranthouders beginnen hun eigen maaltijdbezorgingswebsite als concurrent voor Thuisbezorgd.nl. Eten.com heeft een lagere commissie per bezorging dan de marktleider in Nederland en moet in juni online zijn.
Voor Eten.com hebben zich tot nu toe twaalfhonderd restaurants aangemeld. De site wordt bestuurd als een coöperatie zonder winstoogmerk en vraagt een commissie van 6 procent.

De nieuwe site is een initiatief van de Enschedese horecaondernemer Sleman Mirza die daarmee reageert op een tariefsverhoging van Thuisbezorgd.

Die etenbestelsite verhoogde per 1 januari de tarieven voor restaurants. Per bezorging werd eerst 12 procent commissie gevraagd en dat is nu 13 procent.

Eerder waren Mirza en een aantal Twentse collega's al een petitie begonnen om andere voorwaarden overeen te komen met Thuisbezorgd.

Bij die actie werden de restauranthouders gesteund door brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN).
14-11-2014 liked last!

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1186
Lid geworden op: 14 Sep 2017 11:17
waarderingen: 1227
Contact:

Re: Takeaway.com

Berichtdoor jack. » 01 Aug 2018 07:37

Takeaway verwerkt weer meer bestellingen

Gepubliceerd op 1 aug 2018 om 07:32


AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com heeft het afgelopen halfjaar meer maaltijdbestellingen verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het totale aantal verwerkte bestellingen steeg op jaarbasis met 30 procent tot 41,7 miljoen, maakt het bedrijf achter bestelsites als Thuisbezorgd.nl bekend.

In Nederland nam het aantal bestellingen met 21 procent toe en in Duitsland met 34 procent. In andere belangrijke markten, zoals Polen, België, Oostenrijk en Frankrijk, steeg het aantal bestellingen in een nog hoger tempo.

De opbrengsten stegen in de eerste zes maanden van dit jaar met 42 procent tot 110,2 miljoen euro. Het operationeel verlies (ebitda) bedraag nog wel 6,1 miljoen, maar dat verlies is met meer dan de helft teruggedrongen ten opzichte van een jaar eerder. Takeaway ziet daarin bewijs dat het bedrijf op schema loopt om winstgevend te worden. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 14,7 miljoen euro, tegen 21,8 miljoen euro in de eerste helft van 2017.

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5287
Lid geworden op: 01 Jan 2012 20:51
waarderingen: 3407
Contact:

Re: Takeaway.com

Berichtdoor Beheerder » 17 Mei 2019 21:10

Aandelen van maaltijdbezorgers zoals Takeaway stonden flink onder druk door nieuws dat Amazon zich gaat mengen in deze sector:

Amazon vreet zich in maaltijdenmarkt
Updated Vandaag, 13:06

Aandelen van alle Europese maaltijdbezorgers slanken vrijdag wel erg snel af. De reden: de Amerikaanse prijsvechter Amazon klopt in Europa aan hun deur, door een miljoenenbelang te nemen in maaltijdbezorger Deliveroo. Beleggers verkochten direct Deliveroo-concurrenten zoals het Nederlandse Takeaway.

Bron: https://www.telegraaf.nl/financieel/360 ... eeding-dft
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. 
Registreer binnen enkele tellen