Basic Fit

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesGebruikersavatar
Umi
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3257
Lid geworden op: 06 mar 2013 19:06
waarderingen: 1379

Re: Basic Fit

Bericht door Umi »

stukje uit een rapport van ER Capital op VFB.be
http://www.vfb.be/vfb/Media/Default/Aan ... %20Fit.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Motivatie
Wij vragen ons af of Basic Fit de voorgespiegelde groei en schaalvoordelen kan waarmaken. De waardering loopt hier al op vooruit, waardoor de kans op teleurstellingen toeneemt. Het bedrijf is van plan om een dividend van 10 tot 20% van de nettowinst uit te keren aan de aandeelhouders. De
opbrengsten van de beursgang worden gebruikt voor schuldenverlichting en om de explosieve groei voort te kunnen zetten. Het bedrijf opende in 2015 78 nieuwe sportclubs in de vijf landen waar het actief is en verwacht de komende jaren een soortgelijke expansie. Wij nemen een terughoudende houding aan. Het aandeel lijkt hoog in de markt gezet te worden. Ons koersdoel is ‚ā¨ 15. Wij adviseren het aandeel niet te kopen.
Mannie liked last!


Gebruikersavatar
Zechs
Premiummember
Premiummember
Berichten: 961
Lid geworden op: 02 jul 2013 20:01
waarderingen: 145

Re: Basic Fit

Bericht door Zechs »

De eerste beursdag is geen spetterend succes geworden voor Basic Fit het aandeel daalde van 15 euro naar 14,50. Basic fit had wel 2 nadelen. Ten eerste zijn vrij prijzige noteren waardoor het opwaarts potentieel beperkt lijkt/leek. Daarnaast was het ook een zeer slechte beursdag en zaten ze daarom mee in de verkoopstroom.
charel01 liked last!
I sense there's something in the wind
That feels like tragedy's at hand
And though I'd like to stand by him
Can't shake this feeling that I have
The worst is just around the bend

BarryF
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 12
Lid geworden op: 03 mei 2017 11:55
waarderingen: 3

Sportschoolketen Basic-Fit ziet ledenaantal groeien

Bericht door BarryF »

Gepubliceerd: 11 mei 2017 07:55

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit heeft het aantal leden het afgelopen kwartaal zien groeien tot ruim 1,3 miljoen. Volgens de beursgenoteerde sportschooluitbater dikte het aantal mensen dat een abonnement afsloot daarmee met bijna een kwart aan, zo bleek donderdag.

Basic-Fit zette in de verslagperiode een omzet in de boeken van 76,9 miljoen euro. Dat is 27 procent meer dan een jaar eerder. In het eerste kwartaal werden 21 sportschoolfillialen geopend en kwam het totaal uit op 440. Van de nieuwe filialen werden er zestien geopend in Frankrijk, drie in Belgi√ę en twee in Spanje.

Het bedrijf heeft een pijplijn van 150 nog te openen clubs en ligt naar eigen zeggen op koers om dit jaar minimaal 100 filialen te openen.
Founder liked last!
BNTX - GOOG - XIOR - GLPG - ABI - SPCE - TNET - OPTI

Gebruikersavatar
Inactief op verzoek
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 601
Lid geworden op: 27 okt 2016 00:09
waarderingen: 334

Re: Basic Fit

Bericht door Inactief op verzoek »

https://m.tijd.be/ondernemen/diensten/F ... ge/9912181

De fa­mi­lie De Cler­ck, be­kend van de che­mie­groep Domo, zet haar fit­nesske­ten Jims in de eta­la­ge. Jims, dat uit­pakt met goed­ko­pe abon­ne­men­ten, lijkt een lo­gi­sche prooi voor de be­ken­de­re fit­ness­reus Ba­sic-Fit.

Jims - de naam ver¬≠wijst naar de En¬≠gel¬≠se be¬≠na¬≠ming ‚Äėgym‚Äô - werd zeven jaar ge¬≠le¬≠den op¬≠ge¬≠richt door Fran¬≠cis Ot¬≠te¬≠vae¬≠re, een oud¬≠ge¬≠dien¬≠de van de Brit¬≠se in¬≠ves¬≠te¬≠rings¬≠maat¬≠schap¬≠pij 3i. Ot¬≠te¬≠vae¬≠re kreeg de steun van zijn leef¬≠tijds¬≠ge¬≠noot Gre¬≠go¬≠ry De Cler¬≠ck, de oud¬≠ste zoon van Do¬≠mo-top¬≠man Jan De Cler¬≠ck. Via hun in¬≠ves¬≠te¬≠rings¬≠ve¬≠hi¬≠kel Do¬≠ves¬≠co be¬≠zit¬≠ten de De Cler¬≠cks nu zowat 60 pro¬≠cent van de aan¬≠de¬≠len, Ot¬≠te¬≠vae¬≠re heeft zo‚Äôn 40 pro¬≠cent in han¬≠den. Ope¬≠ra¬≠ti¬≠o¬≠neel di¬≠rec¬≠teur Gae¬≠tan De Smet zou ook een klei¬≠ne par¬≠ti¬≠ci¬≠pa¬≠tie be¬≠zit¬≠ten.

Met goed¬≠ko¬≠pe abon¬≠ne¬≠men¬≠ten zette Jims zich in de markt als de luis in de pels van Ba¬≠sic-Fit, de do¬≠mi¬≠nan¬≠te spe¬≠ler in de fit¬≠ness¬≠markt. De keten telt 26 ves¬≠ti¬≠gin¬≠gen, waar¬≠van 22 in Belgi√ę, twee in Frank¬≠rijk en twee in Luxem¬≠burg. De groep is goed voor een omzet van ruim 11 mil¬≠joen euro.

In het la¬≠ge¬≠kos¬≠ten¬≠seg¬≠ment is het de enige con¬≠cur¬≠rent van Ba¬≠sic-Fit met een re¬≠de¬≠lij¬≠ke om¬≠vang, valt te horen bij bron¬≠nen. De fit¬≠ness¬≠markt is naar ver¬≠luidt heel ma¬≠tuur en con¬≠cur¬≠ren¬≠ti¬≠eel. Om eruit te sprin¬≠gen moet je steeds meer dien¬≠sten aan¬≠bie¬≠den tegen lage prij¬≠zen. In die con¬≠cur¬≠ren¬≠ti√ęle markt heb¬≠ben klei¬≠ne, on¬≠af¬≠han¬≠ke¬≠lij¬≠ke fit¬≠ness¬≠za¬≠ken het steeds moei¬≠lij¬≠ker om op te bok¬≠sen tegen de gro¬≠te¬≠re spe¬≠lers. ‚ÄėZe mis¬≠sen schaal¬≠groot¬≠te, onder meer voor de aan¬≠koop van fit¬≠ness¬≠toe¬≠stel¬≠len. Daar¬≠door over¬≠le¬≠ven ze maar met moei¬≠te‚Äô, is te horen.

Do¬≠ves¬≠co zou vol¬≠gens onze in¬≠for¬≠ma¬≠tie ING Belgi√ę heb¬≠ben ge¬≠man¬≠da¬≠teerd om een koper te vin¬≠den voor Jims. Zowel fi¬≠nan¬≠ci√ęle als in¬≠du¬≠stri√ęle be¬≠drij¬≠ven zou¬≠den in aan¬≠mer¬≠king komen als mo¬≠ge¬≠lij¬≠ke koper.

On¬≠ge¬≠twij¬≠feld zal ook Ba¬≠sic-Fit het dos¬≠sier be¬≠kij¬≠ken. Het Ne¬≠der¬≠land¬≠se be¬≠drijf, dat op de beurs van Am¬≠ster¬≠dam no¬≠teert, had vorig jaar 159 fit¬≠ness¬≠clubs in Belgi√ę. Dat zijn er 20 meer dan het jaar voor¬≠dien. Ba¬≠sic-Fit con¬≠tro¬≠leert on¬≠ge¬≠veer een derde van de markt. Jims‚Äô markt¬≠aan¬≠deel zou on¬≠ge¬≠veer 5 pro¬≠cent be¬≠dra¬≠gen.

Zowel Ba¬≠sic-Fit als Jims is ac¬≠tief als ‚Äėla¬≠ge¬≠kos¬≠ten¬≠fit¬≠nesske¬≠ten‚Äô, waar je maan¬≠de¬≠lijks en¬≠ke¬≠le tien¬≠tal¬≠len euro‚Äôs be¬≠taalt voor een abon¬≠ne¬≠ment. Ter ver¬≠ge¬≠lij¬≠king: bij luxe¬≠spe¬≠lers zoals As¬≠pria en David Lloyd loopt de prijs voor zo‚Äôn abon¬≠ne¬≠ment al mak¬≠ke¬≠lijk op tot 150 √† 200 euro per maand.

Warrant
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 285
Lid geworden op: 31 jan 2015 13:26
waarderingen: 59

Re: Basic Fit

Bericht door Warrant »

Hunter schreef:Basic-Fit breidt verder uit
Gepubliceerd op 11 aug 2017 om 08:09

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit heeft naar eigen zeggen een sterk eerste halfjaar achter de rug. Omzet en winst namen flink toe en de beursgenoteerde sportschooluitbater slaagde er in om per saldo 47 nieuwe fitnessclubs te openen. Volgens topman Rene Moos is het bedrijf daarmee goed op weg om in heel 2017 zo'n honderd filialen erbij te krijgen.

Basic-Fit werkt de laatste jaren sterk aan het uitbreiden van zijn sportscholenbestand. Het netwerk telt inmiddels 466 fitnessclubs. Dat is 27 procent meer dan een jaar terug. Het aantal leden steeg op jaarbasis met dik een vijfde naar een kleine 1,4 miljoen.

De top van het bedrijf voorziet voor komende jaren nog veel verdere groei. Er zitten nu al tientallen nieuwe clubs in de pijplijn. Vooral in Frankrijk, waar Basic-Fit nu 114 sportscholen telt, valt nog veel groei te verwachten. Daar mikt het op termijn op zo'n zeshonderd filialen. Wat betreft Nederland, Belgi√ę, Luxemburg en Spanje wordt niet van zulke grote aantallen gesproken, maar ook in die markten ziet Basic-Fit nog mogelijkheden voor uitbreiding.

Nettoverlies
De opbrengsten groeiden in de eerste zes maanden van dit jaar met ruim een kwart vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot 156 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) liep met 23 procent op naar 45,5 miljoen euro. Vanwege de vele nieuwe clubs rekent het bedrijf in de tweede helft van dit jaar op een versnelling van de winstgroei.

Onder de streep bleef gecorrigeerd voor onder meer eenmalige posten 10,3 miljoen euro over, tegen een een aangepaste nettowinst van 2,7 miljoen euro over de eerste helft van vorig jaar.

Basic-Fit zette een jaar geleden overigens strikt genomen nog een nettoverlies in de boeken van dik 26 miljoen euro, wat nu is omgebogen in een positief resultaat van 2,2 miljoen euro. Dat verschil hangt onder meer samen met eenmalige kosten in verband met de beursgang in juni vorig jaar.
Wat is jouw mening over dit aandeel?

Ik overweeg te kopen, enkel de hoge schuldpositie baart me lichtjes zorgen. Ik zie ze een kapitaalverhoging doen om een verdere groei te financieren.

Warrant
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 285
Lid geworden op: 31 jan 2015 13:26
waarderingen: 59

Re: Basic Fit

Bericht door Warrant »

Hunter schreef:Ik heb nog geen interesse omdat ik teveel twijfel over het bedrijf. Zoals je zegt willen en moeten ze blijven groeien maar of het dan ook ooit omgezet gaat worden naar mooie winstcijfers in een markt die erg concurrerend is? Voorlopig nog maar aankijken.
Mja, je hebt wel enorme schaalvoordelen hé als grote speler. Denk al maar aan de fitness toestellen die je aan forse kortingen kunt kopen tegenover een kleinere speler. Ze hebben momenteel zo een 400 ketens terwijl ik schat dat er in Europa zeker plaats is voor een 10.000 "low budget" ketens. Los van bovenstaande wacht ik ook nog even (o.a door schuldpositie), maar ik denk wel dat hier heel veel potentieel in zit.

Wat betreft die winst: is inderdaad ook heel laag op dit moment maar dat komt volgens mij voornamelijk door het snelle groei tempo. Het zal steeds een tijdje duren vooraleer een keten winstgevend wordt. De afschrijvingen nemen ook een aanzienlijke hap uit de winst, mogelijks zal die in de toekomst ook lager (qua % van omzet) uitvallen.
lode78 liked last!

BarryF
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 12
Lid geworden op: 03 mei 2017 11:55
waarderingen: 3

Re: Basic Fit

Bericht door BarryF »

Koers heeft de laatste weken flink wat winst genomen (reden niet meteen duidelijk). Begin september onder de 16, nu op 18,8. Ik pak er momenteel +16% winst op, niet slecht.
BNTX - GOOG - XIOR - GLPG - ABI - SPCE - TNET - OPTI

lode78
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 309
Lid geworden op: 03 feb 2018 22:22
waarderingen: 57

Basic Fit

Bericht door lode78 »

al die jongeren tegenwoordig (en ouderen) pakken hele tijd selfies en instagram twitter enz...enkel uiterlijk is belangrijk en wordt belangrijker dus...hersenen zijn bijzaak...
basic fit is mijn aandeel voor de toekomst!
goede organisatie en nu nog paar ketens in andere landen overnemen en dan prijs 5 euro per maand duurder!

Gebruikersavatar
Umi
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3257
Lid geworden op: 06 mar 2013 19:06
waarderingen: 1379

Re: Basic Fit

Bericht door Umi »

Blijkbaar toch niet slecht geboerd hier!
Sterke cashflows, maar uiteraard ook hoge investeringskosten, dus FCF is negatief. Moeilijk in te schatten hoeveel daarvan naar groei gaat (het overgrote deel wss)...

Is het uiteindelijke doel niet stiekem de prijzen stap voor stap te verhogen nadat ze iedereen de markt uit geconcurreerd hebben?
toch enkele sterktes;
- groot groeipotentieel. in 2018 komen er weer 20% extra clubs bij!
- Grote onderhandelingsmarge op hun 'toestellen' gezien de schaalgrootte.
- Kleine verhogingen van abo-kosten kunnen volgens mij al zorgen voor serieuze winsten in het onderste lijntje
- Sterk gegroeid de laatste jaren, dus veel nieuwe/opgeknapte zaken die de eerste periode nog weinig onderhoud vergen? (dus de komende jaren nog een lage 'maintenance capex')
lode78 liked last!

lode78
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 309
Lid geworden op: 03 feb 2018 22:22
waarderingen: 57

Re: Basic Fit

Bericht door lode78 »

Umi schreef:Blijkbaar toch niet slecht geboerd hier!
Sterke cashflows, maar uiteraard ook hoge investeringskosten, dus FCF is negatief. Moeilijk in te schatten hoeveel daarvan naar groei gaat (het overgrote deel wss)...

Is het uiteindelijke doel niet stiekem de prijzen stap voor stap te verhogen nadat ze iedereen de markt uit geconcurreerd hebben?
toch enkele sterktes;
- groot groeipotentieel. in 2018 komen er weer 20% extra clubs bij!
- Grote onderhandelingsmarge op hun 'toestellen' gezien de schaalgrootte.
- Kleine verhogingen van abo-kosten kunnen volgens mij al zorgen voor serieuze winsten in het onderste lijntje
- Sterk gegroeid de laatste jaren, dus veel nieuwe/opgeknapte zaken die de eerste periode nog weinig onderhoud vergen? (dus de komende jaren nog een lage 'maintenance capex')
is volgens mij normaal dat ze achteraf prijs een beetje optrekken..paar maanden geleden was het nog niet 1 euro..voor mij als klant niets voor hun superveel...stel nog na bepaalde tijd wegens kosten en uitleg blabla 2 euro erbij is nog maar een 23 euro per maand abonnement...is nog..niks voor trainen + douchen....vroeger betaalde ik per maand minstens 30 a 40 euro...das dan wel bijna 20 jaar geleden! IEDEREEN van jongeren is bezig met selfies twitter en instagram...mooi zijn is belangrijk voor meesten die nu opgroeien...verstand hebben is bijzaak en zelfs verstandige jongeren die niet enkel op uiterlijk uitzijn gaan ook fitnessen maar dit vooral voor het element sport
vraag nu aan iemand waar hij fitnesst of welke fitnessclub hij kent dan antwoordt iedereen in koor BASIC FIT....
dit doet mij denken aan aandeel kinepolis die ook hun keten uitbreidde...had ik toen maar kinepolis gekocht

Plaats reactie