Aegon

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1198
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 968
Contacteer:

Re: Aegon

Bericht door ringoeur »

Cfra verhoogt het houdadvies voor Aegon naar kopen
donderdag 14 mei 2020 - 07:02u -

Cfra verlaagt het koersdoel van Aegon naar € 4,00 van € 4,50. Het houdadvies van vrijdag 23 augustus 2019 wordt vervangen door een koopadvies.
ritchie liked last!Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1198
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 968
Contacteer:

Re: Aegon

Bericht door ringoeur »

Solvabiliteitsprobleem Aegon Nederland helemaal verdwenen
Geplaatst door Lieuwe Koopmans - 12 mei 2020

Nog niet zo lang geleden gold de Nederlandse tak van Aegon als zorgenkindje op het vlak van solvabiliteit. Dat is nu helemaal verdwenen.

De solvabiliteit kwam per eind maart in Nederland uit op maar liefst 249%. Dat is fors hoger dan eind december (171%) en vorig jaar juni (152%). Nog verder terug kwam de vermogenspositie in de buurt van een kritische ondergrens. Maar daar is nu niks meer van te merken. De Nederlandse tak was afgelopen kwartaal zelfs in staat om 100 mln euro aan dividend uit te betalen aan de wereldwijde holding, waar een paar jaar geleden vanuit de holding nog een kapitaalinjectie moest worden gegeven.

Voor een deel komt dit door de herverzekering van de levenportefeuille. Daarnaast profiteert de Nederlandse tak van waarde-aanpassingen vanuit Europese verzekeringsregelgeving. Verder is Aegon Nederland bevrijd van de last van de dure pensioenregeling voor eigen medewerkers, wat en positieve impact heeft op de solvabiliteit.

Voor wat betreft de corona-schade had Aegon in Nederland naar eigen zeggen 9 mln aan extra claims bij reis- en inkomensverzekeringen. De verzekeraar heeft daardoor de verzekeringsvoorwaarden aangepast. Zo is het bij AOV-polissen (tijdelijk) niet mogelijk om een eigen risico van 14 dagen te kiezen, hebben alle nieuwe verzuimverzekeringen een eigen risicotermijn van tenminste dertig dagen en worden (tijdelijk) geen stoploss verzekeringen meer aangeboden.

Op het vlak van nieuwe productie werd bij de ppi van Aegon voor 25 mln euro aan nieuwe contracten binnengehaald. Een negatief effect kwam van de afnemende verkoop van individuele levenpolissen; Aegon heeft dit onderdeel afgestoten. De nieuwe hypotheekproductie bedroeg in het eerste kwartaal 2,5 mrd euro. Aegon noemt dit een ‘sterke’ prestatie.

https://www.findinet.nl/persbericht/sol ... verdwenen/

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1198
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 968
Contacteer:

Re: Aegon

Bericht door ringoeur »

ABM FN-Dow Jones - donderdag, 14 mei 2020 17:30

Beursblik: Morgan Stanley verlaagt koersdoel Aegon

Morgan Stanley heeft het koersdoel voor Aegon verlaagd van 3,30 naar 2,80 euro bij een ongewijzigd Gelijkgewogen advies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De neerwaartse risico's zijn vooralsnog beheersbaar, maar de onzekerheid door de coronacrisis kan de nieuwbakken CEO Lard Friese wel belemmeren in het uitstippelen van een nieuwe strategie.

Na de resultaten over het eerste kwartaal, die eerder deze week verschenen, hebben de analisten hun model aangepast, gebaseerd op een lagere waardering van de Amerikaanse tak van Aegon. Daar rekent Morgan Stanley nu op een 7 procent lagere onderliggende winst in 2021 dan eerder voorspeld, onder meer vanwege hogere claims dan normaal.

De dividendverwachting per aandeel voor het boekjaar 2021 blijft ongewijzigd gezien de solide kaspositie van Aegon, aldus Morgan Stanley.

Het aandeel Aegon noteerde donderdag rond het slot 0,9 procent lager op 2,08 euro.

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1198
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 968
Contacteer:

Re: Aegon

Bericht door ringoeur »

Aandeelhouders Aegon stemmen in met komst Lard Friese
Gepubliceerd op 15 mei 2020 17:07 |


AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van verzekeraar Aegon hebben ingestemd met de komst van Lard Friese als nieuwe topman. Op de algemene aandeelhoudersvergadering stemde een meerderheid voor zijn toetreding tot het bestuur van het bedrijf.

De 57-jarige Friese stond eerder aan het hoofd van verzekeringsconcern NN Group. Bij Aegon is hij de opvolger van Alex Wynaendts, die na elf jaar aan het roer bij de verzekeraar aangaf die functie neer te leggen.

Friese is geen onbekende bij Aegon. Tussen 1993 en 2003 was hij ook al werkzaam bij de verzekeraar. Analisten voorspelden eerder deze week dat hem bij Aegon een monsterklus staat te wachten. Kenners vinden dat het concern snel met een strategiewijziging moet komen, nu het bedrijf dit jaar zijn rendementsdoelen waarschijnlijk niet gaat halen.

Aandeelhouders gaven ook groen licht voor de benoeming van Caroline Ramsay en Thomas Wellauer tot leden van de raad van commissarissen. Hun aanstelling geldt voor een termijn van vier jaar.

https://www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP ... riese.aspx

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1198
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 968
Contacteer:

Re: Aegon

Bericht door ringoeur »

Achmea: impact corona op verzekeringsactiviteiten beperkt
Gepubliceerd op 18 mei 2020 10:29

https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-180520-12 ... perkt.aspx
charel01 liked last!

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 23713
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 12299
Contacteer:

Re: Aegon

Bericht door charel01 »

Aegon sluit deal met IBM Services over levensverzekeringpolissen
Aegon en IBM hebben een deal gesloten voor het beheer van Aegons individuele levensverzekeringpolissen. Dit werd woensdag bekend, zonder financiële details.

IBM Services zal het beheer van Aegons huidige polissen op zich nemen tot de laatste polis in 2066 haar einddatum bereikt. Aegon sluit inmiddels geen nieuwe polissen meer af. De bestaande polissen zullen naar IBMs Open Insurance Platform worden gemigreerd.

De overeenkomst draagt bij Aegon bij aan de verdere digitalisering en het bieden van klantenservice aan meer dan 800.000 klanten.

Door het uitbesteden aan IBM dalen voor Aegon ook de beheerkosten per polis.

Door: ABM Financial News.
Go with the flow.

Gebruikersavatar
lacrimas
Premiummember
Premiummember
Berichten: 29
Lid geworden op: 01 apr 2020 10:44
waarderingen: 55
Contacteer:

Re: Aegon

Bericht door lacrimas »

TA: Financials in de lift
Door Royce Tostrams op 5 juni 2020 08:17

In de slipstream van de oplopende rente, lijken aandelen in de financiële sector explosief te herstellen.

Onlangs heb ik hier het technische plaatje van de Nederlandse kapitaalmarktrente besproken, die steeds serieuzer opwaarts tendeert. Pensioenfondsen moeten dus opschieten om hun geld bij de staat te parkeren.

Ik heb hier ook al eerder aangegeven dat, in de slipstream van de oplopende rente, aandelen in de financiële sector explosief kunnen herstellen.

Enkele financials draaien omhoog
In de afgelopen week hebben wij, op de Tostram-site, het technische plaatje van Aegon beloond met een concreet koopadvies. Bovendien was Aegon 'Tip van de Dag' op de Tostrams site.

In het oog van de coronastorm had Aegon medio maart nog de bodem van begin 2009 rond €1,82 met succes getest.

Ook andere financials draaien thans omhoog. Zo is onder andere ING uitgebroken, na een eerdere succesvolle test van de bodem uit 2011.

Technisch kunnen financiële waarden nu verder herstellen, vandaag leg ik Aegon onder de loep.

Tip van de Dag: Aegon
Bij Aegon keren de kopers op korte termijn weer terug. De koers is medio maart goed opgevangen door de lange termijn steun rond €1,82, gevormd door de oude bodem uit 2009. Vanaf dit niveau zien we de laatste maanden een stevig herstel.

Op korte termijn is een koopsignaal opgetreden, nadat de weerstand op €2,55 is doorbroken. Hierdoor is het technische plaatje verbeterd en is er ruimte tot aan de weerstand van €4,02 (de top van 12 februari).

De steun ligt op €2,55 (de bodem van 25 maart).

De relatieve sterktelijn is opwaarts gericht, wat op een betere prestatie van Aegon ten opzichte van de rest van de beurs duidt.

De moneyflow (zwarte doorlopende lijn in de onderste helft van de grafiek) geeft aan dat er bij Aegon sprake is van nieuw kapitaal dat de markt binnenkomt.

Afbeelding

Conclusie
Met de doorbraak boven de voorliggende toppen is een speculatief koopsignaal gegenereerd, voor korte-termijnbeleggers.

Voor defensieve posities (voor lange-termijnbeleggers) zien we nog geen kansen. Het beeld voor de lange termijn overtuigt nog niet.
ritchie liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.


Plaats reactie