Gratis/goedkoop beleggen in aandelen of fondsen (BE) / fondsen (NL)


Gratis/goedkoop beleggen in
aandelen
 of fondsen (BE) / fondsen (NL)ABN Amro

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1422
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 1568
Contacteer:

Re: ABN Amro

Bericht door jack. » 26 mar 2020 08:47

ABN AMRO boekt eenmalig verlies van 183 miljoen euro
Gepubliceerd op 26 maart 2020 08:39

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO neemt in het eerste kwartaal van dit jaar een eenmalig verlies van ongeveer 200 miljoen dollar (183 miljoen euro). Dit vanwege problemen bij zijn clearingsbank in de Verenigde Staten. Een bepaalde klant van ABN AMRO Clearing kwam in de problemen door de ongekende volumes en schommelingen op de financiële markten sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Deze klant had een specifieke strategie bij het handelen in Amerikaanse opties en futures, maar was niet in staat om aan de minimumvereisten voor risico- en margedekking te voldoen. Volgens ABN AMRO door de stress op de markten. Om verdere verliezen te voorkomen, besloot de clearingbank van ABN AMRO de posities van deze klant te sluiten.

ABN AMRO Clearing bedient professionele klanten die actief zijn op financiële markten wereldwijd. Eerder trof de clearingbank een schikking met de Amerikaanse beurswaakhond SEC van ruim een half miljoen euro. Het kantoor van de clearingbank in Chicago schond bepaalde regels rond de handel met Amerikaanse aandelen in buitenlandse bedrijven, stelde de toezichthouder vast.

ADR's

Die kwestie draaide om zogeheten ADR's, oftewel in de Verenigde Staten te verhandelen aandelen van buitenlandse bedrijven. Voor die aandelen is het doorgaans nodig om ook de daadwerkelijke aandelen in kas te hebben. Het is echter ook mogelijk ADR's uit te geven zonder de daadwerkelijke aandelen in kas te hebben. Maar dan moeten de ontvangende handelaren evenveel buitenlandse aandelen hebben als ADR's en goede afspraken hebben met depotbanken.

ABN AMRO Clearing Chicago leende volgens de SEC dit soort "vooraf vrijgegeven" ADR's van aandelenhandelaren, terwijl duidelijk was dat deze brokers niet de benodigde aandelen bezaten. De toezichthouder neemt het de clearingbank ook kwalijk dat er onvoldoende toezicht op medewerkers was.

ABN AMRO Clearing kocht met de boete van 586.000 dollar (535.315 euro) verdere vervolging af. De financieel dienstverlener erkende daarmee echter niet fout te hebben gehandeld, maar ontkende het ook niet.

COMMUNITY TRENDbesportie
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1146
Lid geworden op: 13 feb 2012 18:07
waarderingen: 282
Contacteer:

Re: ABN Amro

Bericht door besportie » 30 mar 2020 08:31

AMSTERDAM (Reuters) - Dutch bank ABN Amro <ABNd.AS> said on Monday it expected the economic impact of the coronavirus outbreak to drive it to a loss in the first quarter, while it scrapped dividend payouts until at least Oct. 1.

ABN Amro said last week that its clearing business had suffered a net loss of around $200 million during the market turmoil sparked by the coronavirus pandemic.

It added that the economic fallout of the fight against the coronavirus had significantly increased its costs overall, which would lead to a loss in the first three months of the year.

Following similar moves by the other two big banks in the Netherlands, ING <INGA.AS> and Rabobank[RABOVR.UL], ABN said it would follow the European Central Bank's advice to scrap dividend payouts until at least Oct. 1, to bolster its capital position.

(Reporting by Bart Meijer. Editing by Carmel Crimmins)
Turbo long Galapagos, Argen-x / Turbo short Uber, Dow Jones / aandelen: Soligenix 3.47$, Pharnext 2.96 eur / cash

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.


Plaats reactie