ABN Amro

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Beleggen met ongekend lage tarieven?
Aandelen BE/NL €2+0,03% / VS €0,50+$0,004 p/st
Kernselectie: Geen kosten turbo's, ETF's en fondsen
DEGIRO: meer informatie / rekening openen


Gebruikersavatar
LIEVE
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1020
Lid geworden op: 03 jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 262
Contacteer:

ABN

Bericht door LIEVE »

2015 goed moment voor beursgang ABN


DEN HAAG (AFN) - Begin 2015 zou wel eens een goed moment kunnen zijn voor een beursgang van staatsbank ABN Amro. ABN-topman Gerrit Zalm zei dat woensdag in een hoorzitting in de Tweede Kamer.


ABN heeft wel last van de huidige recessie in Nederland, want de bank moet voorzieningen treffen op leningen aan het midden- en kleinbedrijf. Als de Nederlandse economie de komende tijd uit het dal komt, verandert de situatie.

“Mijn vermoeden is dat als blijkt dat we dit jaar echt uit het dal komen, dat begin 2015 wel eens een goed moment zou kunnen zijn”, zei hij over de toekomstige beursgang. Mocht het begin 2015 nog te vroeg zijn, dan is het mogelijk om de beursgang een half jaar of een jaar uit te stellen.

Verstandig

Hij noemde het tempo van de beursgang zoals door het kabinet is voorgesteld verstandig. Aan de voorbereiding van een beursgang wordt nu gewerkt. Ook het kabinet gaat ervan uit dat er al snel anderhalf jaar overheen gaat voor een daadwerkelijke beursgang.

Volgens Zalm stijgen de waarde van bankaandelen de laatste tijd weer. Dat zou een hogere opbrengst voor de Staat kunnen betekenen. Het kabinet schatte in augustus in dat ABN nu rond de 15 miljard euro moet kunnen opbrengen, waar de afgelopen jaren inmiddels 21,66 miljard in de bank is gestoken. Premier Mark Rutte gaf toen toe dat de kans dat de Staat nog winst maakt op ABN klein is.Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


Gebruikersavatar
LIEVE
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1020
Lid geworden op: 03 jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 262
Contacteer:

Re: ABN

Bericht door LIEVE »

'Markt positief over strategie ABN Amro'


DEN HAAG (AFN) - Institutionele beleggers zijn positief over de huidige ,,heldere strategie'' die staatsbank ABN Amro voert onder leiding van Gerrit Zalm. Voorzitter Michael Enthoven van de NLFI, de stichting die de staatsdeelnemingen in ABN Amro en ASR voor de overheid beheert, zei dat woensdag in een hoorzitting in de Tweede Kamer.


Volgens Enthoven moet Zalm met zijn team voor de beursgang van ABN nog wel zorgen voor een aanscherping van het “verdienmodel en een verdere groei in de winstcapaciteit”. Als dat lukt, is het niet uit te sluiten dat de Staat op hele lange termijn toch meer binnen haalt op de beursgang van ABN dan de 15 miljard waar het kabinet nu vanuit gaat.

Enthoven zei dat in een eerste tranche mogelijk 20 tot 25 procent van de aandelen verkocht wordt. De aandelen kunnen daarna in waarde stijgen, waardoor volgende tranches de Staat meer opleveren. Voordat de Staat de bank volledig van de hand heeft gedaan, kunnen er jaren over heen zijn gegaan. In Zweden duurde een vergelijkbare beursgang van een staatsbank bijna 20 jaar, zei Enthoven.

ABN zal een gematigd risicoprofiel kennen en het is niet mogelijk om bij de eerste tranche van de beursgang al de hoogste prijs voor de aandelen op te halen. Het aandeel ABN zal geen Google of Facebook zijn, aldus Enthoven. Hij beloofde dat hij zich er “buitengewoon bewust” van is dat het bij ABN om belastinggeld gaat en dat de kosten van de beursgang op alle mogelijke manieren zullen worden beperkt.

Gebruikersavatar
LIEVE
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1020
Lid geworden op: 03 jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 262
Contacteer:

Re: ABN

Bericht door LIEVE »

Rothschild bereidt beursgang ABN voor
AMSTERDAM -
De Nederlandse Staat heeft het roemruchte bankiershuis Rothschild ingehuurd om de beursgang van ABN Amro voor te bereiden. De kleine, onafhankelijke zakenbank gaat minister Dijsselbloem (Financiën) adviseren over hoe, wanneer en met hulp van wie ABN Amro in de eerste helft van 2015 weer terug naar de vrije markt gaat. :?
Rothschild komt voort uit een Duits-Joodse bankiersfamilie, die in de 18e en 19e eeuw over heel Europa uitwaaierde, en in Frankrijk ook in de wijn stapte. Geldwisselaar Mayer Amschel Rotschild, geboren in 1744, wordt als stamvader gezien. De bankiersfamilie sponsorde onder andere de Engelse oorlogsmachine versus Napoleon, en speelde een belangrijke rol bij de onafhankelijkheid van Brazilië.

Rothschild doet vaker zaken met de Staat, zo werd het in 2008 ingevlogen om bij een aantal gevallen van staatssteun, zoals SNS Reaal, het rekenwerk voor Den Haag te doen. En in een verder verleden hielp het de Staat in de jaren tachtig bij de privatisering van DSM en in de jaren negentig bij KPN. Beide leverden succesvolle beursgangen op.

Met Rothschild speelt minister Dijsselbloem van Financiën ook qua reputatiemanagement op safe. De bank met de chique naam staat als degelijk bekend en is niet in verband gebracht met bonusschandalen, gemanipuleer met de Libor of valutakoersen, iets waar politici momenteel gevoelig voor zijn. Een bijkomend voordeel voor de Staat is dat een kleine boetiek als Rothschild, anders dan de grote zakenbanken als Goldman Sachs, niet zijn eigen balans inzet bij de privatisering. De zakenbanken zetten hun balansen normaal gesproken in om aandelen te plaatsen of om, indien nodig, de koers te ondersteunen na de beursgang. Ook geven ze leningen en verkopen ze andere financiële producten, bijvoorbeeld aan ABN Amro. Rothschild treedt louter op als adviseur en rekenmeester. Daarmee wordt in de beleving van Dijsselbloems ambtenaren belangenverstrengeling voorkomen.

Pikant is overigens dat zakenbank Lazard achter het net vist voor de begeleiding van de ABN Amro-beursgang. Lazard werd bij het grote publiek bekend, rond de nationalisatie van ABN Amro/Fortis in 2008. De zakenbank had in opdracht van toenmalig minister Bos (Financiën) de waarde van de te nationaliseren delen van ABN Amro/Fortis berekend. Later bleek dat er nog een miljardengat in die waardering zat, waar Nederland voor moest opdraaien en waardoor de rekening voor de belastingbetaler opliep tot €32 miljard. Lazard moest zich later verantwoorden voor de misser bij de parlementaire enquêtecommissie De Wit.

Met de selectie van Rothschild loopt Lazard een uitgelezen kans op rehabilitatie mis. Pleister op de wonde is dat Lazard voor de Staat het minder gevoelig dossier van verzekeraar ASR (ex-Fortis) mag helpen opknappen.

Scepticist
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 90
Lid geworden op: 03 mei 2015 15:08
waarderingen: 84
Contacteer:

ABN Amro

Bericht door Scepticist »

AMSTERDAM (Dow Jones)--Beleggers hebben al ingetekend op alle aandelen die worden aangeboden bij de beursgang van ABN Amro, meldde persbureau Bloomberg woensdag.

De Nederlandse Staat biedt een aandelenbelang aan van 20% in de bank, of 188 miljoen aandelen. Inclusief overtoewijzigingsoptie is dat 23% of 216 miljoen aandelen. Ook deze extra hoeveelheid zou al een dag na publicatie van het prospectus volledig zijn ingetekend.

Volgens Bloomberg heeft de Nederlandse regering een tekort gecreeerd, met de eerdere uitspraak dat er mogelijk een belang van 30% zou worden aangeboden bij de beursgang.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saxo Bank: aandeel ABN Amro koopje

Ivo Bökkerink

Vandaag, 14:48
Update: vandaag, 15:20

De waardering van ABN Amro is veel te laag. Met een waarde van €15 tot 19 mrd is de bank 'onjuist geprijsd' en een koopje voor beleggers. Zelfs tot een waardering van €25 mrd zouden kopende beleggers nog rendement kunnen maken.

Dat schrijft hoofd Equity Strategy Peter Garny van Saxo Bank woensdag in een jubelend rapport aan klanten van de bank.

De analist noemt ABN Amro ‘Europa’s interessantste IPO sinds jaren’. De bank presteert financieel veel beter dan zijn Europese concurrenten. Op basis van het midden van de in het prospectus afgegeven waarderingsrange noteert ABN Amro echter maar op circa 1 keer de boekwaarde.

Slechts één bank goedkoper

Opgeteld bij het feit dat de Nederlandse economie het volgend jaar waarschijnlijk beter gaat doen, zou het aandeel ABN Amro de wind in de rug moeten krijgen. Dat betekent dat het zelfs met een waardering van €18 mrd nog veel te laag in de markt wordt gezet.

Op basis van beschikbare cijfers van vergelijkbare Europese banken denkt Saxo Bank dat het aandeel ABN Amro ‘tot bijna 40% duurder zou kunnen zijn dan de €18 midprice van de range’. Van de 36 Europese banken in de Stoxx 600, is alleen Credit Agricole onjuister geprijsd, aldus de analist.

Veel interesse

Als de Nederlandse Staat de prijsrange niet aanpast, ziet Saxo Bank zeer veel potentieel rendement in het aandeel tot een prijs van €25. 'Ook daarboven is er nog waarde te halen, maar zijn de toekomstige rendementen wel een stuk minder.'

Persbureau Bloomberg meldde woensdagochtend dat er nu al is ingetekend op alle stukken ABN Amro die beschikbaar zijn. Het persbureau baseert zich op documenten die naar grote beleggers zijn gestuurd. Het intekenen op stukken zegt nog niets over de uiteindelijke prijs van het aandeel, maar geeft wel aan dat er veel interesse is voor de beursgang.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867
Contacteer:

Re: ABN Amro

Bericht door Hunter »

'ABN AMRO wordt dividendaandeel'
Gepubliceerd op 17 nov 2015 om 12:35

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO wordt een niet al te spannend dividendaandeel. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen dinsdag. De zakenbank adviseert beleggers om in te schrijven op de aandelen van de bank die nu nog in handen is van de Staat. ,,ABN AMRO zal hard moeten werken om nog wat winstgroei te boeken, maar de balans is sterk en de risico’s zijn laag'', aldus Versteeg. ,,ABN AMRO heeft vooral een aantrekkelijk dividendrendement van circa 4,5 à 5 procent. Aardig voor wie de lage rente op de spaarrekening zat is en wel wat meer risico kan dragen.''

ABN AMRO gaat vrijdag naar de beurs. Vorige week werd gemeld dat de introductiekoers tussen 16 en 20 euro zal liggen. Versteeg schat de fundamentele waarde van het aandeel op 19 euro. Omdat er uiteindelijk nog meer aandelen moeten worden verkocht, gaat de bank volgens hem waarschijnlijk niet voor het maximum van 20 euro naar de beurs.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867
Contacteer:

Re: ABN Amro

Bericht door Hunter »


'Prijsrange beursgang ABN AMRO aangescherpt'
Gepubliceerd op 18 nov 2015 om 08:42

08:42 - 'Prijsrange beursgang ABN AMRO aangescherpt'
AMSTERDAM (AFN) - De bandbreedte voor de prijs waarvoor ABN AMRO vrijdag naar de beurs wordt gebracht, is aangescherpt tot tussen de 17 en 19 euro per aandeel. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van voorwaarden die naar investeerders zijn gestuurd.

Eerder bood ABN AMRO zijn certificaten van aandelen aan tussen de 16 en 20 euro per stuk. Bloomberg weet verder te melden dat er tegen een prijs in het midden van de afgegeven bandbreedte voldoende belangstelling is om alle aangeboden stukken te plaatsen.

De overheid brengt vrijdag een belang van maximaal 23 procent in ABN AMRO naar de beurs. Dat kan volgens de nieuwe prijsrange tussen de 3,7 en 4,1 miljard euro opleveren. Het prijskaartje voor heel ABN AMRO komt op 16 tot bijna 18 miljard euro.

raymondscholten
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 aug 2015 17:54
waarderingen: 0

Re: ABN Amro

Bericht door raymondscholten »

Voldoende belangstelling is er zeker, maar of de huidige constructie en de voorgeschiedenis nu echt voor winstgevendheid op de lange termijn gaan zorgen? Waarschijnlijk heeft de beursgang van ABN vooral rendement voor de staat op (middel-)lange termijn
http://contractfordifference.nl/cfd-art ... -amro-2015

Scepticist
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 90
Lid geworden op: 03 mei 2015 15:08
waarderingen: 84
Contacteer:

Re: ABN Amro

Bericht door Scepticist »

De geplande beursgang van ABN AMRO is Europa’s interessantste IPO sinds jaren
, stelt
Peter
Garnry, Head of Equity Strategy bij Saxo Bank. Volgens
Garnry is het aandeel met een geplande prijs
van
16
-
20 euro per aandeel zeer aantrekkelijk en zelfs erg goedkoop. "ABN Amro doet het in
financieel opzicht beter dan zijn Europese peers. Op basis van de cijfers in de IPO
-
prospectus, schat
Saxo Bank de winst in 2015 op 2,16 miljard euro. De gemiddelde IPO
-
prijs van 18 euro betekent een
price
-
to
-
book ratio van 1.05x. Andere Europese banken handelen tegen gemiddeld 0,96x. Als de
Nederlandse Staat de price range niet verandert, biedt het aandeel zeer veel potentieel rendement."
De koers zou kunnen stijgen tot
25 euro ofwel met minimaal 25%.

raymondscholten
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 aug 2015 17:54
waarderingen: 0

Re: ABN Amro

Bericht door raymondscholten »

Zeer interessant om in de gaten te houden, aangezien de Nederlandse staat waarschijnlijk snel nieuwe aandelen op de markt brengt, en wellicht binnenkort ook brokers die in binare opties ABN AMRO zullen gaan handelen? Las o.a. hier een interessant stukje over wat de toekomst kan gaan brengen http://www.binoptie.nl/artikelen/beursg ... ire-opties" onclick="window.open(this.href);return false;

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867
Contacteer:

Re: ABN Amro

Bericht door Hunter »

Analisten positief over ABN AMRO
Gepubliceerd op 4 jan 2016 om 08:42

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van internationale banken zien brood in het aandeel ABN AMRO. Dat blijkt uit diverse rapporten die op de eerste handelsdag van het jaar werden gepubliceerd. Daarin gaven analisten van Citigroup een koopadvies voor het aandeel ABN AMRO. Barclays en Morgan Stanley zetten het aandeel in de positieve categorie 'overweight'.

Volgens Barclays kan de bank profiteren van zijn relatief sterke kapitaalpositie en het herstel van de Nederlandse economie. Daardoor hoeft minder geld te worden gereserveerd voor wanbetalingen op leningen. Citigroup wees onder meer op de mogelijkheid van een groeiend dividend bij ABN.

JPMorgan
Analisten van JPMorgan toonden zich wat terughoudender. Zij gaven beleggers een neutraal advies over het aandeel van de bank, die nog altijd grotendeels in handen is van de Staat. ABN AMRO keerde op 20 november terug op de beurs, met een introductiekoers van 17,75 euro per aandeel. De bank sloot 2015 op een koers van 20,67 euro.


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie