ABN Amro

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Scepticist
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 80
Lid geworden op: 03 Mei 2015 15:08
waarderingen: 81
Contact:

ABN Amro

Berichtdoor Scepticist » 11 Nov 2015 17:37

AMSTERDAM (Dow Jones)--Beleggers hebben al ingetekend op alle aandelen die worden aangeboden bij de beursgang van ABN Amro, meldde persbureau Bloomberg woensdag.

De Nederlandse Staat biedt een aandelenbelang aan van 20% in de bank, of 188 miljoen aandelen. Inclusief overtoewijzigingsoptie is dat 23% of 216 miljoen aandelen. Ook deze extra hoeveelheid zou al een dag na publicatie van het prospectus volledig zijn ingetekend.

Volgens Bloomberg heeft de Nederlandse regering een tekort gecreeerd, met de eerdere uitspraak dat er mogelijk een belang van 30% zou worden aangeboden bij de beursgang.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saxo Bank: aandeel ABN Amro koopje

Ivo Bökkerink

Vandaag, 14:48
Update: vandaag, 15:20

De waardering van ABN Amro is veel te laag. Met een waarde van €15 tot 19 mrd is de bank 'onjuist geprijsd' en een koopje voor beleggers. Zelfs tot een waardering van €25 mrd zouden kopende beleggers nog rendement kunnen maken.

Dat schrijft hoofd Equity Strategy Peter Garny van Saxo Bank woensdag in een jubelend rapport aan klanten van de bank.

De analist noemt ABN Amro ‘Europa’s interessantste IPO sinds jaren’. De bank presteert financieel veel beter dan zijn Europese concurrenten. Op basis van het midden van de in het prospectus afgegeven waarderingsrange noteert ABN Amro echter maar op circa 1 keer de boekwaarde.

Slechts één bank goedkoper

Opgeteld bij het feit dat de Nederlandse economie het volgend jaar waarschijnlijk beter gaat doen, zou het aandeel ABN Amro de wind in de rug moeten krijgen. Dat betekent dat het zelfs met een waardering van €18 mrd nog veel te laag in de markt wordt gezet.

Op basis van beschikbare cijfers van vergelijkbare Europese banken denkt Saxo Bank dat het aandeel ABN Amro ‘tot bijna 40% duurder zou kunnen zijn dan de €18 midprice van de range’. Van de 36 Europese banken in de Stoxx 600, is alleen Credit Agricole onjuister geprijsd, aldus de analist.

Veel interesse

Als de Nederlandse Staat de prijsrange niet aanpast, ziet Saxo Bank zeer veel potentieel rendement in het aandeel tot een prijs van €25. 'Ook daarboven is er nog waarde te halen, maar zijn de toekomstige rendementen wel een stuk minder.'

Persbureau Bloomberg meldde woensdagochtend dat er nu al is ingetekend op alle stukken ABN Amro die beschikbaar zijn. Het persbureau baseert zich op documenten die naar grote beleggers zijn gestuurd. Het intekenen op stukken zegt nog niets over de uiteindelijke prijs van het aandeel, maar geeft wel aan dat er veel interesse is voor de beursgang.

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeM DEGIRO LYNX
Inbev à €6.000 €3,60 €4,28 €6,00
Extra's o.a. 3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers


powered by Surfing Waves

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 17 Nov 2015 13:27

'ABN AMRO wordt dividendaandeel'
Gepubliceerd op 17 nov 2015 om 12:35

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO wordt een niet al te spannend dividendaandeel. Dat stelde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen dinsdag. De zakenbank adviseert beleggers om in te schrijven op de aandelen van de bank die nu nog in handen is van de Staat. ,,ABN AMRO zal hard moeten werken om nog wat winstgroei te boeken, maar de balans is sterk en de risico’s zijn laag'', aldus Versteeg. ,,ABN AMRO heeft vooral een aantrekkelijk dividendrendement van circa 4,5 à 5 procent. Aardig voor wie de lage rente op de spaarrekening zat is en wel wat meer risico kan dragen.''

ABN AMRO gaat vrijdag naar de beurs. Vorige week werd gemeld dat de introductiekoers tussen 16 en 20 euro zal liggen. Versteeg schat de fundamentele waarde van het aandeel op 19 euro. Omdat er uiteindelijk nog meer aandelen moeten worden verkocht, gaat de bank volgens hem waarschijnlijk niet voor het maximum van 20 euro naar de beurs.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 18 Nov 2015 10:23


'Prijsrange beursgang ABN AMRO aangescherpt'
Gepubliceerd op 18 nov 2015 om 08:42

08:42 - 'Prijsrange beursgang ABN AMRO aangescherpt'
AMSTERDAM (AFN) - De bandbreedte voor de prijs waarvoor ABN AMRO vrijdag naar de beurs wordt gebracht, is aangescherpt tot tussen de 17 en 19 euro per aandeel. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van voorwaarden die naar investeerders zijn gestuurd.

Eerder bood ABN AMRO zijn certificaten van aandelen aan tussen de 16 en 20 euro per stuk. Bloomberg weet verder te melden dat er tegen een prijs in het midden van de afgegeven bandbreedte voldoende belangstelling is om alle aangeboden stukken te plaatsen.

De overheid brengt vrijdag een belang van maximaal 23 procent in ABN AMRO naar de beurs. Dat kan volgens de nieuwe prijsrange tussen de 3,7 en 4,1 miljard euro opleveren. Het prijskaartje voor heel ABN AMRO komt op 16 tot bijna 18 miljard euro.

raymondscholten
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Aug 2015 17:54
waarderingen: 0

Re: ABN Amro

Berichtdoor raymondscholten » 20 Nov 2015 10:29

Voldoende belangstelling is er zeker, maar of de huidige constructie en de voorgeschiedenis nu echt voor winstgevendheid op de lange termijn gaan zorgen? Waarschijnlijk heeft de beursgang van ABN vooral rendement voor de staat op (middel-)lange termijn
http://contractfordifference.nl/cfd-artikelen/beursgang-abn-amro-2015

Scepticist
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 80
Lid geworden op: 03 Mei 2015 15:08
waarderingen: 81
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Scepticist » 27 Nov 2015 22:25

De geplande beursgang van ABN AMRO is Europa’s interessantste IPO sinds jaren
, stelt
Peter
Garnry, Head of Equity Strategy bij Saxo Bank. Volgens
Garnry is het aandeel met een geplande prijs
van
16
-
20 euro per aandeel zeer aantrekkelijk en zelfs erg goedkoop. "ABN Amro doet het in
financieel opzicht beter dan zijn Europese peers. Op basis van de cijfers in de IPO
-
prospectus, schat
Saxo Bank de winst in 2015 op 2,16 miljard euro. De gemiddelde IPO
-
prijs van 18 euro betekent een
price
-
to
-
book ratio van 1.05x. Andere Europese banken handelen tegen gemiddeld 0,96x. Als de
Nederlandse Staat de price range niet verandert, biedt het aandeel zeer veel potentieel rendement."
De koers zou kunnen stijgen tot
25 euro ofwel met minimaal 25%.

raymondscholten
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 Aug 2015 17:54
waarderingen: 0

Re: ABN Amro

Berichtdoor raymondscholten » 30 Nov 2015 00:36

Zeer interessant om in de gaten te houden, aangezien de Nederlandse staat waarschijnlijk snel nieuwe aandelen op de markt brengt, en wellicht binnenkort ook brokers die in binare opties ABN AMRO zullen gaan handelen? Las o.a. hier een interessant stukje over wat de toekomst kan gaan brengen http://www.binoptie.nl/artikelen/beursg ... ire-opties" onclick="window.open(this.href);return false;

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 04 Jan 2016 16:21

Analisten positief over ABN AMRO
Gepubliceerd op 4 jan 2016 om 08:42

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van internationale banken zien brood in het aandeel ABN AMRO. Dat blijkt uit diverse rapporten die op de eerste handelsdag van het jaar werden gepubliceerd. Daarin gaven analisten van Citigroup een koopadvies voor het aandeel ABN AMRO. Barclays en Morgan Stanley zetten het aandeel in de positieve categorie 'overweight'.

Volgens Barclays kan de bank profiteren van zijn relatief sterke kapitaalpositie en het herstel van de Nederlandse economie. Daardoor hoeft minder geld te worden gereserveerd voor wanbetalingen op leningen. Citigroup wees onder meer op de mogelijkheid van een groeiend dividend bij ABN.

JPMorgan
Analisten van JPMorgan toonden zich wat terughoudender. Zij gaven beleggers een neutraal advies over het aandeel van de bank, die nog altijd grotendeels in handen is van de Staat. ABN AMRO keerde op 20 november terug op de beurs, met een introductiekoers van 17,75 euro per aandeel. De bank sloot 2015 op een koers van 20,67 euro.

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1507
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
waarderingen: 879
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Banner » 25 Jan 2016 08:49

'ABN betaalt derivaatgedupeerden terug'
Gepubliceerd op 25 jan 2016
ABN AMRO 22 jan
18,900 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO is begonnen met het actief terugbetalen van ondernemers die een rentederivaat bij de bank hadden aangeschaft. Dat blijkt maandag uit een brief van het advocatenkantoor van ABN AMRO die RTL Z heeft ingezien.

Naar schatting kost de stap de bank vele miljoenen euro's. De compensatie betreft de opslag op de rente die leidde tot extra en onverwachte kosten.

ABN laat in een reactie weten dat de bank al een aantal maanden bezig is met het compensatieproces. Een woordvoerder wil niet zeggen hoeveel ondernemers worden terugbetaald en om hoeveel geld het gaat.

Renteschommelingen

De bank heeft vorig jaar in totaal ruim een half miljard euro opzij gezet voor meerdere zaken. Daarbij heeft ABN 6000 derivatendossiers van 4500 mkb-klanten opnieuw beoordeeld.

Of ondernemers een vergoeding krijgen, wordt per geval bekeken. Volgens de zegsman was slechts bij een klein deel sprake van een opslagverhoging, en daarvan zou de voorlichting aan de klant slechts bij een beperkt aantal niet op orde zijn geweest.

De ondernemers die een rentederivaat aanschaften, deden dat om renteschommelingen af te dekken. Door de sterke rentedaling viel dat echter nadelig uit, maar ABN had ook allerlei bepalingen in de voorwaarden van het product ingebouwd die voor klanten nadelig waren. In november kreeg een ondernemer van het gerechtshof in Amsterdam gelijk in een zaak tegen de bank.
I don't give a schit.

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1507
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
waarderingen: 879
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Banner » 09 Feb 2016 08:49

ABN AMRO lost leningen af
Gepubliceerd op 9 feb 2016
ABN AMRO 08 feb
17,450 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO lost een obligatielening ter waarde van 1 miljard euro af en koopt het restant van een in Britse ponden uitgegeven lening af. De bank liet dinsdag weten dat de grootste transactie plaatsvindt op 10 maart. De obligaties kunnen voor het laatst verhandeld worden op 7 maart.

Van de andere lening, met een aanvankelijke omvang van 750 miljoen pond, is nog 149 miljoen pond in omloop. Die stukken kunnen op 12 februari voor het laatst worden verhandeld.
I don't give a schit.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: ABN Amro

Berichtdoor Hunter » 17 Feb 2016 08:05

Heffingen drukken winst ABN AMRO
Gepubliceerd op 17 feb 2016 om 08:02

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft de winst in het vierde kwartaal op jaarbasis met een derde zien dalen tot 272 miljoen euro. Dat komt met name door wettelijke heffingen als de bankenbelasting, die het resultaat met 190 miljoen euro drukten, meldde de bank woensdag.

De bank heeft daarnaast in het vierde kwartaal voorzieningen getroffen voor klanten in het midden- en kleinbedrijf waar mogelijk problemen met rentederivaten spelen en voor juridische claims. Verder zakten als gevolg van lagere rentebaten de opbrengsten met 4 procent tot 2,1 miljard euro.

Over heel 2015 wist ABN AMRO, dat in november terugkeerde op de beurs in Amsterdam, de onderliggende nettowinst wel met een kwart op te voeren tot 1,9 miljard euro. Daarbij profiteerde de bank met name van economisch herstel. Er hoefde fors minder geld opzij te worden gezet voor dubieuze leningen.

Langdurig lage rente
De toevoeging aan de stroppenpot kwam uit op iets meer dan een half miljard, ruim de helft minder dan in 2014. Ondanks de fikse daling van de prijzen van olie en andere grondstoffen, bleven de risicokosten op leningen aan bedrijven in die sector binnen de perken. Wel worden die klanten scherp in de gaten gehouden.

De belangrijkste bedreigingen voor ABN AMRO vormen de langdurig lage rente, de toenemende concurrentie van met name verzekeraars op de hypotheekmarkt, en steeds strengere regelgeving. ,,Een ding dat we zeker weten, is dat de wettelijke heffingen in 2016 verder zullen toenemen'', zei topman Gerrit Zalm.

Overheid
,,We zien dat de Nederlandse economie echt verbeterd is vorig jaar'', zei Zalm. En hoewel de vooruitzichten voor de wereldeconomie onzekerder zijn, staan in Nederland de signalen ,,op groen''. ABN AMRO, dat voor 80 procent afhankelijk is van de Nederlandse markt, voorziet dan ook ,,een redelijk jaar''.

De Nederlandse overheid bracht op 20 november een eerste pluk aandelen ABN AMRO naar de beurs. De in 2008 genationaliseerde bank is nog wel voor zo'n drie kwart in staatshanden. De eerstvolgende mogelijkheid om dat belang te verkleinen is in mei, een halfjaar na de beursgang.


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen