Curetis

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Dominiquetg
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 398
Lid geworden op: 14 Jan 2014 14:40
waarderingen: 73
Contact:

Re: Curetis

Berichtdoor Dominiquetg » 02 Mei 2018 16:01

zit zelf in biocartis. hou curetis wel in het oog. Idd niet zo'n goed nieuws, terug naar af..
Argen-X Kiadis Pharming Biocartis Celyad MithraBodeSan
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 129
Lid geworden op: 05 Jun 2018 15:33
waarderingen: 51
Contact:

Re: Curetis

Berichtdoor BodeSan » 05 Jun 2018 15:42

Weet iemand waar deze plotse sterke koersstijging vandaan komt?
Knowledge is Betting
Mithra Curetis Kiadis Acacia Akers

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 733
Lid geworden op: 14 Sep 2017 11:17
waarderingen: 625
Contact:

Re: Curetis

Berichtdoor jack. » 04 Sep 2018 07:58

https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-040918-08 ... 1535192876

Curetis-dochter werk aan test voor infecties
Gepubliceerd op 4 sep 2018 om 07:51

AMSTERDAM (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, werkt aan een test voor de diagnose van microbiële infecties en de respons op bepaalde medicijnen tegen die infectieziekten. De technologie, ARESupa Universal Pathogenome Assay, kan volgens Curetis voor een brede keur aan ziekteverwekkers worden toegepast.
ADVERTENTIECuretis maakt verder bekend dat het durfkapitaal wil aantrekken voor de versnelde ontwikkeling van ARESupa. Het medisch-technologische bedrijf zoekt daartoe strategische partners in de Verenigde Staten.

BodeSan
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 129
Lid geworden op: 05 Jun 2018 15:33
waarderingen: 51
Contact:

Re: Curetis

Berichtdoor BodeSan » 04 Sep 2018 08:47

Hopelijk zorgt dit voor een positief effect op de koers. Wat vooruitgang kan dit aandeel wel gebruiken
De vraag blijft of ze hierbij een emissie van aandelen bedoelen
Knowledge is Betting
Mithra Curetis Kiadis Acacia Akers

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 733
Lid geworden op: 14 Sep 2017 11:17
waarderingen: 625
Contact:

Re: Curetis

Berichtdoor jack. » 04 Sep 2018 08:49

BodeSan schreef:Hopelijk zorgt dit voor een positief effect op de koers. Wat vooruitgang kan dit aandeel wel gebruiken
De vraag blijft of ze hierbij een emissie van aandelen bedoelen


Het medisch-technologische bedrijf zoekt daartoe strategische partners in de Verenigde Staten. :D
BodeSan liked last!

BodeSan
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 129
Lid geworden op: 05 Jun 2018 15:33
waarderingen: 51
Contact:

Re: Curetis

Berichtdoor BodeSan » 17 Sep 2018 15:28

De dochteronderneming van Curetis, Ares Genetics, start de ontwikkeling van AI-Powered Infectious Disease Test
- ARESupa-test is gericht op brede detectie van microbiële infecties met behulp van next-generation sequencing en kunstmatige intelligentie
- Curetis onderzoekt venture capital (VC) -financiering voor Ares Genetics en analyseert alle strategische en tactische financieringsmogelijkheden voor groei van de kernactiviteiten van Unyvero
Amsterdam, Nederland, Holzgerlingen, Duitsland en Wenen, Oostenrijk, 4 september 2018, 01:00 uur EST - Curetis NV (de "Vennootschap" en, samen met haar dochterondernemingen, "Curetis"), een ontwikkelaar van het volgende niveau moleculaire diagnostische oplossingen, kondigde vandaag aan dat zijn 100% dochteronderneming Ares Genetics GmbH ("Ares Genetics") de ontwikkeling van zijn ARESupa Universal Pathogenome Assay heeft geïnitieerd. De test voor de diagnose van microbiële infecties en antimicrobiële geneesmiddelenrespons is gebaseerd op het gepatenteerde ARES Technology Platform en de genetische antimicrobiële resistentie-database ARESdb van het bedrijf.
ARESupa is bedoeld om bijna elk pathogeen in een breed scala van soorten monsters te dekken en om antimicrobiële geneesmiddelenrespons op een breed scala aan behandelingsopties te voorspellen met behulp van een enkele, uniforme laboratoriumworkflow. Hoewel Ares Genetics van plan is om de test eerst als een in het laboratorium ontwikkelde test te starten, probeert hij uiteindelijk regelgevende goedkeuring te krijgen als een in vitro diagnostische test ("IVD"), die hij uiteindelijk zal proberen te commercialiseren. Voor de interne testontwikkeling en de eerste commercialisering van een door een laboratorium ontwikkelde test in Europa, is Ares Genetics bezig met de oprichting van een speciaal R & D- en diagnostisch servicelaboratorium op de Vienna BioCenter Campus in Wenen, Oostenrijk. Gesteund door de Oostenrijkse Economische Kamers ("WKO") als winnaar van de Oostenrijkse "GoSiliconValley" -wedstrijd eerder dit jaar, onderzoekt Ares Genetics de snelste opties om ARESupa te lanceren als een in het laboratorium ontwikkelde test in de VS, eens de ontwikkeling van een ARESupa van de eerste generatie is voltooid. Microbiële infecties en antibioticaresistentie zijn een grote uitdaging voor de gezondheidszorg geworden, met een geschatte toename van antimicrobiële resistentie die wereldwijd 700.000 doden heeft veroorzaakt in 2016, een aantal dat naar verwachting tot 2050 dramatisch zal toenemen tot 10 miljoen sterfgevallen als er geen tegenmaatregelen worden genomen (Ref. 1) . Ares Genetics tracht deze uitdaging aan te pakken met een disruptieve benadering met behulp van hoge-resolutie Next Generation Sequencing ("NGS") technologie in combinatie met een gepatenteerde, kunstmatige intelligentie ("AI") curated genetische pathogenen-referentiedatabase, ARESdb, om resultaten te interpreteren. Met een op partnerschap gerichte aanpak, sloten Ares Genetics en Curetishave een overeenkomst met MGI, een BGI Group Company, gevestigd in Shenzhen, China, om een geïntegreerde en volledig geautomatiseerde oplossing te ontwikkelen voor het analyseren van diverse menselijke monsters voor microbiële infecties met behulp van NGS. Gesprekken met andere NGS-technologieproviders om hun platforms te gebruiken voor de inzet van ARESupa zijn aan de gang.
"We zijn verheugd om het ontwikkelingsprogramma voor onze ARESupa Universal Pathogenome Assay aan te kondigen voor het algemeen detecteren van microbiële infecties en resistentie tegen antibiotica," zei Dr. Andreas Posch, Managing Director van Ares Genetics. "Met deze test bouwen we niet alleen verder op ARESdb, waarvan we geloven dat het 's werelds meest uitgebreide database is van dgenetica van antibioticaresistentie, maar ook gebruik maken van ons uitgebreide IP-portfolio met antibioticaresistentie biomarkers, monstervoorbereidingstechnologieën, bioinformatica en kunstmatige intelligentiemethoden. We zijn er daarom van overtuigd dat Ares Genetics goed gepositioneerd is om de ontwikkeling van snelle moleculaire testen van de volgende generatie voor microbiële infecties en medicatierespons te bevorderen met als doel de resultaten voor de patiënt te verbeteren en de snelgroeiende antibioticaresistentie tegen te gaan. "
"Opgericht in 2017, biedt Ares Genetics data-intelligentie voor het ontwerp en de voortdurende optimalisatie van testpanels en de interpretatie van testresultaten voor Curetis 'kernactiviteiten van snelle multiplex PCR-tests op basis van het Unyvero-platform", zei Dr. Achim Plum, tevens Managing Director van Ares Genetics GmbH en CBO van Curetis NV "Met ARESupa willen we moleculaire testen voor microbiële infecties naar een hoger niveau tillen, gebruikmakend van de verwachte acceptatie van NGS-technologie in klinische diagnostiek. Met de steun van de WKO onderzoeken we nu hoe we deze oplossing commercieel in de VS kunnen implementeren zodra de ontwikkeling van een ARESupa van de eerste generatie is voltooid. "
Met de initiële seed-financiering van Ares Genetics, verstrekt door Curetis en met ondersteuning van de WKO, identificeert Ares Genetics momenteel Amerikaanse strategische partners en onderzoekt opties voor toegang tot Amerikaanse durfkapitaalfinanciering om de ontwikkeling van ARESupa en de commerciële inzet ervan op de Amerikaanse markt te versnellen.
Dit initiatief maakt deel uit van de voortdurende beoordeling door Curetis van strategische en tactische financieringsopties om passende financiering en contanten te verkrijgen voor voortgezette activiteiten gedurende ten minste de volgende 12 maanden, een strategie die eerder werd gecommuniceerd in de publicatie van de resultaten van het FY 2017 op 30 april, 2018. Hoewel er geen definitieve beslissingen zijn genomen, overweegt de Vennootschap om gebruik te maken van de aandeelhoudersbesluiten die de raad van bestuur machtigen extra kapitaal van institutionele beleggers bijeen te brengen via de niet-preventieve uitgifte van aandelen. Deze besluiten werden tijdens de AVA op 21 juni 2018 goedgekeurd voor maximaal 50% van het geplaatste kapitaal voor strategische financiering
Knowledge is Betting
Mithra Curetis Kiadis Acacia Akers