Envipco

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

Beleggen met ongekend lage tarieven?
Aandelen BE/NL €2+0,03% / VS €0,50+$0,004 p/st
Kernselectie: Geen kosten turbo's, ETF's en fondsen
DEGIRO: meer informatie / rekening openen


Mickelangelo
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 10
Lid geworden op: 07 sep 2020 11:35
waarderingen: 3
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door Mickelangelo »

Iemand enig idee wat de koersdrop van 11,70 naar 10,30 van afgelopen dagen zou kunnen zijn?
Ik twijfel om mijn eerste Envipco's aan te schaffen aan 10,00.Volg Beursig.com op Twitter en Facebook


Gebruikersavatar
panamapapers
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 425
Lid geworden op: 02 jan 2017 15:09
waarderingen: 158
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door panamapapers »

Ik zou er niet meteen een reden achter zoeken. Bid en ask liggen ver uiteen. Volume is ook vrij klein dus stevige schommelingen kunnen zich voordoen. Vandaag +20% zelfs, maar bij relatief laag volume.

abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 525
Lid geworden op: 14 jan 2012 13:13
waarderingen: 329
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door abdel »

panamapapers schreef:
31 dec 2020 18:16
Vandaag +20% zelfs, maar bij relatief laag volume.
Window dressing van één van de fondsen? Die anderhalve euro er bij maakt dat het aandeel het jaar nog in 't groen afsluit...

abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 525
Lid geworden op: 14 jan 2012 13:13
waarderingen: 329
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door abdel »

abdel schreef:
25 nov 2020 10:06
En dan een kleine Griekse preview, voor wie niet de moeite gedaan heeft om al mijn Griekse translate-links uit te pluizen :roll:. https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/26 ... nakyklosis
Envipco heeft in Griekenland samen met partner Texan ingeschreven op een openbare aanbesteding voor dik 500 rvm's (in de vorm van 170 kiosken) inclusief 4 jaar service en onderhoud met optie voor bijkomend nog eens 4 jaar service en onderhoud.
Budgetraming van de aanbestedende overheid (Griekse provincie Attica) inclusief optie was meer dan 60 miljoen...
Geen garantie dat ze de opdracht binnenhalen, maar ze waren al vast de enig inschrijver (er werden door oppositie/concurrentie wel vragen gesteld bij de regelmatigheid van de aanbesteding).
Die procedure loopt al een hele tijd, ik zou er niet van verschieten als de koopinteresse van de laatste weken daar iets mee te maken heeft.
Nu is het dus enkel nog wachten op de (al dan niet) aanvaarding van de offerte en eventuele bezwaren van de concurrentie/oppositie. Kwestie van enkele weken/maanden, maar lang kan dat niet duren.Het is samen met partner Texan, dus het contract moet gedeeld worden. Als ze dat binnenhalen kunnen ze wel heel snel een groot deel inventory in cash omzetten. Want al leveren ze enkel de machines en spare parts, zou er voor Envipco toch 10 miljoen in zitten...
Ik wil de beurskoers wel eens zien als daar een pr van komt... 8-)
Nog wat over Griekenland:
Het Hellenic Recycling Agency (afgekort EOAN, soort Griekse OVAM?) houdt toezicht op de Griekse afvalbeheerders (soort vzw's), waarvan de belangrijkste Antapoditiki (die van de recycling huizen met Envipco rvm's) en EEAA (grootste concurrent met een blauwe bakkensysteem) zijn.
Dat toezicht houdt onder andere in dat ze het businessplan van die afvalbeheerders moeten goedkeuren.De gedelegeerd bestuurder van EOAN is Argyro Remoundo, met een Syriza-signatuur (oppositie). De raad van bestuur wordt voorgezeten door Nikos Chiotakis, die bij de meerderheid aanleunt. Recept voor problemen zo blijkt, want het botst daar langs alle kanten, en het bedrijfsplan van Antapoditiki geraakt al jaren niet goedgekeurd.Wie echt geïnteresseerd is:
https://translate.googleusercontent.com ... NjFQ-_t9fA
https://translate.googleusercontent.com ... OQErL-6vQw
https://translate.google.com/translate? ... ch&pto=aue
https://translate.google.com/translate? ... ch&pto=aue

En dat is allemaal erg sneu voor Envipco. Antapoditiki werkt met Texan als onderaannemer, en Texan verdeelt in joint venture met Envipco de recycling huizen.
Envipco heeft daar al eens een vet raamcontract binnengehaald (4,8 miljoen euro, nauwelijks iets van gekomen), eind vorig jaar was Texan de enige indiener voor een overheidsopdracht van provincie Attica met een geraamde waarde van 60 miljoen (verder niks van gehoord) en dit jaar komen er aanbestedingen in kader van het "Antonis Tritsis"-programma ten belope van 220 miljoen euro waarvan Texan ook een groot deel wil binnenhalen.
Daar ligt dus een ongelooflijke vetpot voor Envipco, en de moment dat het bedrijfsplan van Antapoditiki goedgekeurd wordt (if ever), schiet de koers los 10 euro hoger, of gaan ze op z'n minst extra aandelen kunnen uitgeven aan 15 euro. Maar zo lang dat alles politiek geblokkeerd zit kunnen we daar naar fluiten.
.
panamapapers liked last!

abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 525
Lid geworden op: 14 jan 2012 13:13
waarderingen: 329
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door abdel »

En nog ééntje om het af te leren. Een mooie samenvatting (zij het vanuit de oppositie), en blijkbaar is er dinsdag al een belangrijke vergadering om het bedrijfsplan al dan niet goed te keuren...

De minister van Milieu Kostis Hatzidakis wordt aangevallen door de minister van Binnenlandse Zaken Takis Theodorikakos en de premier kijkt zonder deelname
● Oorzaak, het nieuwe businessplan voor recycling en de chronische controverse van de bedrijven die de blauwe bakken beheren vanuit de een andere, waarbij de twee ministers "kampen" kozen.
● Geen van de twee recyclingsystemen slaagde erin geweldige prestaties te leveren, terwijl de onderlinge concurrentie leidde tot krimp en rechtszaken.

Binnen de overheid is een burgeroorlog uitgebroken temidden van tientallen miljoenen euro's aan recyclingsystemen. Minister van Milieu Kostis Hatzidakis wordt fel aangevallen door minister van Binnenlandse Zaken Takis Theodorikakos, en de premier volgt de controverse ongedeerd, terwijl hij harde kritiek krijgt van grote milieuorganisaties.

De reden voor de meedogenloze belangenoorlog die aan de oppervlakte komt, is de lange geschiedenis van recycling, vooral op het gebied van productverpakkingen. Dit is waar het conflict tussen twee systemen, de blauwe bakken van EEAA (Hellenic Recycling Company) en de Reciprocal Recycling met de "recyclingbedrijven", het afgelopen decennium aan de gang is.

EEAA startte in 2002 door in samenwerking met de gemeenten duizenden blauwe bakken te plaatsen waar de te recyclen materialen gemengd worden geplaatst en ingezameld om te worden gescheiden in Sorting Centers (SAC).

De huizen begonnen in 2009 met enkele tientallen machines die de materialen apart inzamelden en een schamele prijs gaven aan degene die ze daarheen bracht en ze een voor een plaatste. De tijden van welvaart werden gevolgd door de grote crisis en het is duidelijk dat geen van beide systemen erin slaagde geweldige prestaties neer te zetten, terwijl de concurrentie tussen hen leidde tot krimp en rechtszaken, ondanks het feit dat er achter hen grote bedrijven zaten die zogenaamd weten hoe de markt gaat.

Het resultaat was dat het land achterbleef bij de recycling en duizenden tonnen nuttige materialen werden begraven. In het najaar van 2019 heeft de minister van Binnenlandse Zaken, Takis Theodorikakos, deze achterstand onder druk gezet om, als kenner van communicatie, Griekenland te vullen met huizen van Antapodotiki.

Zoals we schreven in een recent artikel ( "Recycling huizen met problemen in de ... stichtingen" , 29/12/2020), negeerde de heer Theodorikakos het feit dat Antapodotodiki sinds 2017 actief was zonder een goedgekeurd businessplan en ploegde hij de gemeenten die het controleert , samen met burgemeesters en de Amerikaanse ambassadeur Payat ‘huizen’ inhuldigen. Hij plaatste ook een "huis" voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar de premier naartoe snelde om een ​​fles te gooien. Blijkbaar vond hij het vanzelfsprekend dat de Hellenic Recycling Organization (EOAN) het bedrijfsplan zou goedkeuren.

De president van EOAN is nu de "blauwe" voormalige burgemeester van Kifissia Nikos Chiotakis, die ook vice-president is van de instantie die verantwoordelijk is voor afval in Attica (EDSNA). EDSNA bereidt zich voor om 180 van dergelijke "huizen" aan te schaffen voor 66 miljoen euro, niet van Antapadodotiki maar van het bedrijf TEHAN dat ze levert, terwijl andere voorraden verlopen via het "Antonis Tritsis" -programma (220 miljoen) dat ook wordt beheerd door dhr. Theodorikakos.

De almacht die regeringsfunctionarissen zoals de heer Theodorikakos voelden, begon echter in omgekeerde richting te werken. De diensten van EOAN hebben een voorstel opgesteld dat het businessplan van Antapodotiki verwierp. Toen brak er een gecoördineerde oorlog uit met berichten in de media waarin de regering werd geprezen, maar hier beschuldigden ze rechtstreeks K. Hatzidakis, die toezicht houdt op EOAN. Nadat ze hem hadden beschuldigd van het beschermen van de blauwe bakken, begonnen ze specifieke medewerkers van de organisatie te beschuldigen.

Het is de moeite waard om op te merken dat soortgelijke publicaties van dezelfde media vóór de verkiezingen van 2019 een aanval hadden gelanceerd op de toenmalige regering van SYRIZA en de vorige regering van EOAN. Dan, het bestuur werd verhinderd om bijeen te komen voor het businessplan van Antapodotiki, na juridische beroepen, tussenkomsten van de politie, zelfs van de Metropoliet van Ioannina Maximos! ...

De grote vraag is wat het bestuur nu gaat beslissen van EOAN die aanstaande dinsdag 5/1 eindelijk een vergadering via videoconferentie heeft gepland. President N. Chiotakis zette de evaluatie van het businessplan van Antapodotiki op de agenda, zoals gevraagd in hun gezamenlijke brief waarin ze drie milieuorganisaties citeerden. De sfeer is echter explosief en niemand weet waar of waar de bijeenkomst zal eindigen.

Indicatief zijn de uitspraken van George Sotiropoulos, lid van de Raad, die door Takis Theodorikakos in EOAN is geplaatst. In een schriftelijk verzoek beschuldigt de vertegenwoordiger van de minister van Binnenlandse Zaken de administratie ervan hem geen gegevens en documenten te verstrekken wegens "illegale overdrachten en onwettige betaling van salarissen" aan werknemers. Dit zijn dezelfde medewerkers als genoemd in de berichten die we hierboven noemden.

In een nogal onbewerkte tekst spreekt de man van Theodorikakos over de noodzaak van transparantie in de werking van EOAN, "dat bestaat uit leden, van wie de meesten zijn benoemd door ministers van de regering van Kyriakos Mitsotakis" ... vraagt ​​dringend om de documenten betreffende de specifieke medewerkers maar ook het ontslag uit hun functie. Hij spreekt niet voor een regering van excellentie, maar vraagt ​​om "de tijdige verstrekking van de gevraagde documenten om de opschorting van de specifieke theorieën over ondoorzichtigheid en voortdurende plichtsverzuim als de huidige leden van de Raad te stoppen. Ik ben ervan overtuigd dat we niets te verbergen hebben en dat we niets te vrezen hebben over deze kwesties ".

Ten slotte dreigt hij niet dat als hij de informatie niet ontvangt 'hij alle juridische stappen zal ondernemen om zowel de operationele betrouwbaarheid als de transparantie van EOAN te verdedigen en niet beschuldigd zal worden van plichtsverzuim als gevolg van synergie of het niet naleven van juridische energie ".


bron: https://translate.google.com/translate? ... ch&pto=aue
Oli4 liked last!

Phil
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 343
Lid geworden op: 28 dec 2016 21:56
waarderingen: 147
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door Phil »

Op welgeteld 4 maanden is dit aandeel met 130% gestegen zonder specifiek nieuws of melding van gesloten deals of wat dan ook. We gaan op een maand tijd van een koers in de 9 euro naar > 13 euro. :clap:

De toekomst voor de sector van recycling en bijzonder voor het aandeel ziet er nog steeds goed uit.Enigste minpunt blijft de beperkte liquiditeit van het aandeel.


PS mijn rendement is (helaas) niet 130% op dit aandeel. ;)
" The word crisis in Chinese is composed of two characters: the first, the symbool of danger .... the second, of opportunity"

Phil
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 343
Lid geworden op: 28 dec 2016 21:56
waarderingen: 147
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door Phil »

Duurzaam maakt duur

Waar zitten de stevige schuimkoppen dan? ‘Veel van de overgewaardeerde aandelen zitten in het ESG-thema’, zegt Van Geeteruyen. Dat zijn bedrijven die goed scoren op milieu (Ecological), sociaal (Social) en bestuurlijk (Governance) vlak. ‘Voor meer en meer vermogensbeheerders is duurzaamheid een belangrijk thema. Ook de regelgeving pusht dat. Alle beheerders gaan op zoek naar de beste ESG-ideeën. Maar zoveel pure spelers zijn er niet. Al snel zit iedereen in dezelfde vijver te vissen. Ik las onlangs een rapport van Société Générale dat stelt dat je in een waarderingsmodel een premie van 3 procent per jaar mag toepassen op duurzame bedrijven. Het verklaart waarom de windenergiespeler Orsted en de maker van statiegeldmachines Tomra in een jaar zijn verdubbeld.’

https://www.tijd.be/markten-live/homepa ... 77646.html
abdel liked last!
" The word crisis in Chinese is composed of two characters: the first, the symbool of danger .... the second, of opportunity"

abdel
Premiummember
Premiummember
Berichten: 525
Lid geworden op: 14 jan 2012 13:13
waarderingen: 329
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door abdel »

Amersfoort, The Netherlands –January19, 2021–Envipco Holding N.V. (“Envipco”, or the “Company”), a leading global provider of recycling systems and Reverse Vending Machine technology, announces it is evaluatinga secondary listing on Euronext Growth Osloalong with funding opportunities to support the Company’s growth initiatives. Building on our Euronext Amsterdam listing,Euronext Growth Oslo will raise the Company’s profile, increase market awareness and facilitate accessibility among the Nordic investment community. The Nordics, and Norwayin particular,is a well-developed market for Envipco’s industry. Envipco has appointed Carnegie AS to serve as its financial advisor in this process.

Da's onverwacht, een tweede notering in Oslo... Zou Carnegie ook mee instappen? Die zitten alleszins ook in Tomra, misschien dat ze wel in onze kleine groeier geïnteresseerd zijn?
Phil liked last!

Gebruikersavatar
panamapapers
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 425
Lid geworden op: 02 jan 2017 15:09
waarderingen: 158
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door panamapapers »

Verrassend en goed nieuws! Als de berg (geld) niet naar Mohammed komt, dan gaat Mohammed naar de berg. :)

Ook uitkijken naar donderdag (21/1), aanstelling van de scheme administrator in Schotland.
kayva liked last!

Phil
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 343
Lid geworden op: 28 dec 2016 21:56
waarderingen: 147
Contacteer:

Re: Envipco

Bericht door Phil »

FF zaken op een rijtje zetten:
1. Op 21 september schrappen ze dubbele notering in Brussel met onderstaande motivatie:
Het bedrijf zegt dat gezien de omvang van de onderneming en marktwaarde een dubbele notering niet langer gerechtvaardigd is.
Daarnaast zegt Envipco dat de tweede notering in Brussel geen noemenswaardige toevoeging biedt aan de liquiditeit, maar wel extra kosten met zich meebrengt. De stap zal dan ook helpen met het verlagen van kosten en de druk van regelgeving.


2. Een maand later word op 09 November Derk Visser aangeworven als nieuwe group CFO.
H.J.T (Derk) Visser (48) is a Dutch national with over 20 years of international financial leadership for high growth businesses. His most recent position was as CFO with Crocs EMEA, leading development of a strong EMEA structure and supporting rapid business growth.

3. Aankondiging vandaag van opnieuw een tweede notering
Envipco Holding overweegt een tweede beursnotering aan de beurs van Oslo en opties voor financiering om de groeiplannen van het bedrijf te ondersteunen. Dat maakte de leverancier van recyclingsystemen dinssag bekend.

Er moet een specifieke trigger geweest zijn om een tweede notering aan te vragen, 3 maanden nadat je de tweede geschrapt hebt. Zouden ze weet hebben van toegezegde contracten waarvoor extra financiering nodig is? Zouden ze willen meesurfen op de ESG golf waarvoor de Nordics geschikt is?
Zeer benieuwd ...
panamapapers liked last!
" The word crisis in Chinese is composed of two characters: the first, the symbool of danger .... the second, of opportunity"


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie