Nationale Nederlanden Group / NN Group

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesX-5
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 134
Lid geworden op: 23 aug 2019 07:59
waarderingen: 30

Re: Nationale Nederlanden Group / NN Group

Bericht door X-5 »

Advies De BElegger
09h26
Woekerpolis tergt NN Group
Het Nederlandse gerechtshof stelt in een tussentijds oordeel dat NN Group teveel kosten aanrekende en klanten slecht informeerde in de zogenaamde Woekerpolis-affaire. NN Group gaat hiermee niet akkoord en gaat in cassatie. Hiermee wordt een oud, langlopend dossier opnieuw opgerakeld, wat de markten duidelijk verontrust. Het betreft overigens heel de Nederlandse verzekeringssector, zodat dit ook voor de anderen (o.a. ASR Nederland) extra claims kan teweegbrengen. Schattingen voor de claims voor NN Group lopen op tot zowat 400 mln. EUR. Het aandeel verliest een kwartier na opening echter meer dan een miljard EUR aan beurswaarde.

ADVIES : K2

Een overdreven reactie. Het zal de komende weken wellicht opnieuw bekoelen, temeer het proces (nu al 10 jaar aan de gang) nog een tijd kan aanslepen. Koopwaardig.
plantation liked last!


loe
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 810
Lid geworden op: 06 jan 2012 19:10
waarderingen: 45

Re: Nationale Nederlanden Group / NN Group

Bericht door loe »

En we gaan nog dieper de put in.

Decanus
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1137
Lid geworden op: 01 jul 2014 17:12
waarderingen: 807

Re: Nationale Nederlanden Group / NN Group

Bericht door Decanus »

Beursblik: NN en ASR te hard afgestraft
De koersdalingen van NN Group en ASR Nederland woensdag na de negatieve uitspraken van het Gerechtshof in Den Haag lijken overdreven. Dat stelt analist Jason Kalamboussis van ING donderdag in een rapport.

Woensdag verloor ASR 14 procent en NN Group 19 procent, omdat beleggers er niet op hadden gerekend dat de al jaren lopende rechtszaak nog zo slecht zou kunnen uitvallen. Donderdag ging NN Group in de ochtendhandel nog eens met 5 procent onderuit maar dat verlies was in de middag alweer grotendeels weggepoetst.

Analist Jason Kalamboussis had voorafgaand aan de uitspraak wel rekening gehouden met een forse verliespost voor beide verzekeraars en kwam op basis daarvan tot zijn koersdoel van 41 euro voor NN Group en 48 euro voor ASR.
Na lezing van het oordeel ziet de analist reden om de verwachte compensatie per actieve polis te verdubbelen van 1.000 tot 2.000 euro, wat zou neerkomen op een verdubbeling van de voorziening voor NN Group tot 739 miljoen euro en voor ASR tot 926 miljoen euro. "Dit achten personen rond de Vereniging Woekerpolis een goed startpunt", aldus de analist, die sprak met enkele leden.

Kalamboussis gaat er overigens van uit dat er voor eind 2025 niets zal gebeuren en vraagt zich daarom af in hoeverre deze bedragen nu al in zijn waarderingsmodel moeten worden opgenomen. Hij merkt op dat de koersval van NN Group gelijkstaat aan een compensatie van 6.800 euro per polis wat hij "erg hoog" noemt. Een eerdere schikking ging niet verder dan 1.000 euro.

Als de compensatie toch ruim boven 2.000 euro per polis zou oplopen, dan zou dit toch wel tot problemen kunnen leiden voor de kasposities van de twee verzekeraars, die nu nog behoorlijk ruim is, aldus de analist.

Wel zou NN zijn jaarlijkse aandeleninkoop van 250 miljoen euro kunnen opschorten en ASR zou kunnen afzien van de inkoop van 200 miljoen euro die voor 2025 wordt verwacht. Voorlopig gaat ING nog uit van een ongewijzigd dividendbeleid.

Het is volgens Kalamboussis nu wachten op het eindoordeel van de Hoge Raad over achttien maanden. Daarna kunnen de verzekeraars de zaak nog enorm rekken omdat alle polishouders zelf een claim moeten indienen. De analist denkt wel dat een snelle schikking tot de mogelijkheden behoort, omdat iedereen het hoofdstuk uit 2006 graag wil sluiten en omdat dat juridische kosten kan uitsparen. De uitkomst van de cassatieprocedure is bovendien zeer onzeker, concludeerde de analist.
filmo liked last!

ILAD
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2704
Lid geworden op: 25 jul 2014 12:28
waarderingen: 1512

Re: Nationale Nederlanden Group / NN Group

Bericht door ILAD »

NN Group: de groep blijft het oneens met de uitspraak van 26 september van de rechtbank in de
Woekerpolis-affaire en wacht nu op de uitspraak in cassatie, waarschijnlijk in 2025. In de tussentijd
heeft NN wat aanvullende informatie verstrekt over unit-linked polissen, hoewel het onmogelijk blijft
om de blootstelling betrouwbaar te kwantificeren. KBC Securities blijft van mening dat een gunstige
uitkomst nog steeds realistisch is, met een uitbetaling van een paar honderd miljoen tot 500 miljoen als
het ergste geval. KBC Securities heeft een “Kopen”-advies voor de aandelen met koersdoel van 55 euro
X-5 liked last!

Decanus
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1137
Lid geworden op: 01 jul 2014 17:12
waarderingen: 807

Re: Nationale Nederlanden Group / NN Group

Bericht door Decanus »

Interessante analyse :

Niels Koerts op vrijdag 29 september 2023

"Ik heb aandelen NN Group bijgekocht"
Het is een week die menige belegger niet snel zal vergeten. En dat geldt voornamelijk voor de aandeelhouders van verzekeraars. Het Hof veegde de vloer aan met het verweer van NN Group dat het zijn polishouders voldoende heeft geïnformeerd over de risico's en kosten van wat bekend is geworden als Woekerpolissen. Gevolg: een ongenadig harde koersdaling voor zowel NN Group als ASR.

https://www.iex.nl/Artikel/781957/Ik-he ... kocht.aspx

Berenberg heeft het koersdoelen voor NN Group verlaagd, na de overwinning van de Vereniging Woekerpolis bij het Gerechtshof in Den Haag op 26 september.

Het koersdoel voor NN Group gaat omlaag van 55,80 naar 51,70 euro en biedt een opwaarts potentieel van 70 procent voor NN Group , merkt Berenberg op. De zakenbank herhaalde dan ook de koopaanbeveling .

Hoebeet
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3667
Lid geworden op: 14 jun 2013 11:28
waarderingen: 1708

Re: Nationale Nederlanden Group / NN Group

Bericht door Hoebeet »

Bubble Breaker liked last!

Plaats reactie