Kent u de chatbox al? chat met andere beleggers


ING

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

megab
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 314
Lid geworden op: 24 aug 2018 19:02
waarderingen: 150
Contacteer:

Re: ING

Bericht door megab »

(ABM FN-Dow Jones) De topvrouw van de Wholesale Banking-divisie van ING, Isabel Fernandez, vertrekt bij de bank om haar carrière elders voort te zetten. Dat maakte ING woensdag bekend.

Fernandez blijft tot het einde van het jaar om haar taken over te kunnen dragen aan haar opvolger, die nog niet is gevonden.

Fernandez kwam vier jaar geleden van General Electric naar ING.

Door: ABM Financial News.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


berke85
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 34
Lid geworden op: 21 nov 2013 17:00
waarderingen: 42
Contacteer:

Re: ING

Bericht door berke85 »

Derde keer terug in ING gestapt aan 6.73 na 2 winstnames op 4 maanden tijd. Mooie W (kopje met hendel) formatie. Banken positief gesloten in amerika. Nu relaxed naar de 8. : :wave:

Gebruikersavatar
ringoeur
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1370
Lid geworden op: 25 jun 2013 11:07
waarderingen: 1026
Contacteer:

Re: ING

Bericht door ringoeur »

Argentijns bedrijf plots failliet
'Rabo, ING en ABN Amro voor 208 miljoen schip in door fraude'
11 minuten geleden

Rabobank, ING, ABN Amro en overheidsinstelling FMO dreigen bij elkaar voor 245 miljoen dollar (208 miljoen euro) te verliezen doordat een sojahandelaar in Argentinië zonder waarschuwing failliet ging.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD). Het Argentijnse bedrijf Vicentin, dat in soja handelt, is door een aantal internationale banken aangeklaagd bij de rechbank in New York.

Er zou mogelijk sprake zijn van frauduleus handelen. Banken denken dat er geld is weggesluisd, maar Vicentin ontkent dat, aldus het FD.

FMO is grootste verliezer
Grootste verliezer zou de Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) zijn, dat nog 150 miljoen dollar (127 miljoen euro) tegoed heeft. Bij ING zou het om 72 miljoen dollar gaan en voor Rabobank om 23 miljoen dollar.

ABN Amro lijkt ook te worden geraakt, omdat het samen met Rabo en ING een belang heeft van 34,7 procent in FMO. De Nederlandse overheid heeft 51 procent van de aandelen van FMO, zodat ook de Nederlandse belastingbetaler flink lijkt te worden geraakt.

Leningen
Vicentin is een van de grootste Argentijnse agro-industriële conglomeraten. Het bedrijf ging in december plotseling failliet.

Vorig jaar kreeg het nog voor 500 miljoen dollar aan leningen van een groep banken. Bijna de helft daarvan, 245 miljoen dollar zou zijn geleend door Rabobank, ING, ABN Amro en FMO.

FMO was niet onmiddelijk bereikbaar voor commentaar. ING geeft aan nooit iets te zeggen over individuele klanten. Rabo bevestigt aangifte te hebben gedaan tegen Vicentin samen met andere banken.

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedri ... tinie-soja

bertje
Forum elite
Forum elite
Berichten: 6529
Lid geworden op: 30 jul 2012 14:53
waarderingen: 1458
Contacteer:

Re: ING

Bericht door bertje »

9 is nog altijd zwak, maar toch beter dan 7.5.

ING krijgt fanmail van Credit Suisse
Goed nieuws voor de Nederlandse bank ING want analist Jon Peace van Credit Suisse verhoogt zijn advies van 'houden' naar 'kopen'. Het koersdoel stijgt van 7,50 naar 9 euro. De analist doet dat in een analyse van Europese banken in het algemeen, hij is niet positief over de sector als geheel. 'De rentes zullen nog langer laag blijven en Europa gaat meer in de richting van Japan waar bankaandelen goedkoper zijn. We verwachten een significante stijging in de inflatie, maar zonder hogere rentes waardoor dat slecht is voor banken.'

Peace maakt zich daarnaast zorgen over strengere regulering. 'De regulering is versoepeld om de kredietstroom richting bedrijven overeind te houden in de pandemie. Maar toezichthouders hebben al gewaarschuwd dat banken de buffers na de crisis weer moeten opbouwen. Dat kan ervoor zorgen dat er meer kapitaal nodig is in de sector.'

Daardoor zijn volgens de analisten banken met hoge buffers in het voordeel. Daarnaast voorziet hij dat er in de bankensector meer overnames zullen komen, omdat dit wordt aangemoedigd door de toezichthouders om de lagere winsten te compenseren. Verder denkt de analist dat banken in staat zijn tot kostenbesparingen, omdat steeds meer consumenten digitaal bankieren en omdat veel personeelsleden vanuit huis werken. 'UBS denkt op de lange termijn 20 tot 30 procent te kunnen besparen op vastgoedkosten.'

Op basis van deze ontwikkelingen heeft Credit Suisse nu een koopadvies voor het Britse Lloyds LLOY-1,09% en het Nederlandse ING. Volgens de zakenbank zijn deze twee aandelen te hard getroffen door de verkoopgolf. ING klimt vandaag met 0,7 procent, Lloyds zakt 1,2 procent.

Putbruy
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4401
Lid geworden op: 18 jul 2013 12:19
waarderingen: 1181
Contacteer:

Re: ING

Bericht door Putbruy »

wat is de laatste stand rond het dividend ?
in port : vanalles..

Gebruikersavatar
Lukang
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1869
Lid geworden op: 18 feb 2012 17:18
waarderingen: 629
Contacteer:

Re: ING

Bericht door Lukang »

Putbruy schreef:
08 sep 2020 18:15
wat is de laatste stand rond het dividend ?
Nettowinst 299 mln. EUR in Q2, ondanks forse afboekingen. CET1-ratio 15%. Boekwaarde 13,92 EUR p.a. Geen dividend meer in 2020. (D.B.)
Advies
Houden & (bij)kopen op koerszwakte
Risico
Hoger dan gemiddeld risico
Geen dividend is een domper, maar omdat het geld in het bankbedrijf blijft wordt ING ook sterker. Het aandeel noteert overigens fors onder het eigen vermogen van 13,92 EUR p.a. en is daarom stevig te behouden.
D.B.
port. Bekaert Proximus Nyrstar Elia Agfa Tess. Socfinasia Ahold engie Enel Telecom Italia Pfizer tinc Solvay Telenet kbc euronav Xior Sofina ab inbev gimv umicore neste nokia en fondsen

Gebruikersavatar
Erik1040
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 150
Lid geworden op: 31 okt 2013 09:48
Locatie: Pangasinan
waarderingen: 56
Contacteer:

Re: ING

Bericht door Erik1040 »

ING-dochter betrokken bij wegvoeren dubieus Russisch geld :o

Het Financieele Dagblad en Trouw melden dat de Poolse dochter van ING jarenlang heeft geholpen om dubieuze gelden vanuit Rusland naar het Westen te sluizen. Uit Amerikaanse staatsgeheime documenten blijkt dat twee obscure Nederlandse venootschappen, Tristane Capital bv en Schildershoven Finance bv, betrokken waren bij verdachte transactie. Tristane is nog klant van ING, met Schildershoven werd in 2018 de relatie beëindigd. Het geld werd weggesluisd via ‘spiegeltransacties’, waarbij op hetzelfde moment effecten in de ene valuta gekocht en in een andere verkocht worden. Dat is niet verboden, maar op banken die dit mogelijk maken rust wel een zwarte antiwitwasverplichting.

Gebruikersavatar
a21
Premiummember
Premiummember
Berichten: 5147
Lid geworden op: 17 nov 2012 12:19
waarderingen: 4696
Contacteer:

Re: ING

Bericht door a21 »

Beursblik: nieuw witwasschandaal vooral pijnlijk voor ING
Gepubliceerd op 21 september 2020 09:35 |

(ABM FN-Dow Jones) De betrokkenheid van ING bij een grote witwaszaak in Polen, volgens gelekte FinCen-rapportages, is vooral pijnlijk voor de reputatie van de Nederlandse bank, maar zal geen grote gevolgen hebben voor de organisatie. Dat schreef KBC Securities maandag in een rapport.

De nieuwe CEO Steven van Rijswijk heeft sinds 2017, na de eerdere grote boete die ING kreeg voor witwaszaken, een stevig systeem opgezet om anti-witwasregels beter na te leven en crimineel geld op te sporen. "We denken dat ING heeft gedaan wat nodig is op het gebied van compliance", stelde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities.

De zaken die speelden bij de Poolse ING-dochter Bank Slaski speeden in 2014 en het Nederlandse bedrijf Tristane Capital is nog steeds klant bij ING, terwijl het andere betrokken bedrijf Schildershoven Finance in 2018 de deur werd gewezen. In 2014 en 2015 ging er 675 miljoen van die twee bedrijven naar Danske Bank, dat de spil was van een groot witwasschandaal in 2018.

Zoals eerder in Italië, is een mogelijke boete voor ING niet het grootste risico, maar wel een verbod om nieuwe klanten te accepteren, volgens Kalamboussis. In dat opzicht kan ING mogelijk nieuwe stappen van toezichthouders verwachten.

De huidige CEO Van Rijswijk was in deze periode niet direct verantwoordelijk voor de naleving van de witwasregels, hoewel hij verantwoordelijk was voor zakelijke klanten, waaronder vermoedelijk de genoemde bedrijven. KBC verwacht niet dat Van Rijswijk door de zaken persoonlijk in opspraak zal komen. Eerder zal het gunstig voor hem zijn dat hij een stevig compliance-systeem heeft opgezet in de jaren daarna.

Putbruy
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4401
Lid geworden op: 18 jul 2013 12:19
waarderingen: 1181
Contacteer:

Re: ING

Bericht door Putbruy »

koopmomentje
in port : vanalles..

Pallieter
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 aug 2020 20:41
waarderingen: 0
Contacteer:

Re: ING

Bericht door Pallieter »

Putbruy schreef:
21 sep 2020 11:25
koopmomentje
Ik heb nog een stevig pakketje liggen, aangekocht juist voor de corona-crisis, vandaar een echt collectersitem dat al heel wat roetsjbanen heeft meegemaakt. Ik doe ze weg aan 10,80 per stuk. Geïnteresseerden mogen zich altijd melden 8-)

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie