Kiadis Pharma

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses


Beste broker van 2020 (volgens Beleggers Belangen)
Profiteer van voorbeurs en nabeurs handelen!
Aandelen kopen voor €3.000: €1,80 kosten (o.a. BE&NL)
Vraag het informatiepakket van MeXeM aan


Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Kiadis Pharma

Bericht door Hunter »

Biotechbedrijf Kiadis gaat in Amsterdam en Brussel noteren
Vandaag om 08:10

Het Nederlandse biotechbedrijf Kiadis trekt naar de beurs, met een notering in Amsterdam en Brussel. Dat heeft het bedrijf, dat een medicijn voor bloedkanker ontwikkelt, woensdag aangekondigd.
In het Financieele Dagblad zegt ceo Manfred Rüdiger dat voor Amsterdam en Brussel wordt gekozen omdat het bedrijf gevestigd is in Amsterdam, en een deel van het onderzoek in België gebeurt.

Het bedrijf hoopt met de uitgifte van nieuwe aandelen enkele tientallen miljoenen euro’s op te halen. De beursgang moet ondersteuning bieden aan de sterke ontwikkeling die Kiadis reeds heeft gerealiseerd, luidt het in een persbericht.
Weet iemand meer over de ipo en een eventueel prospectus?
candy kain liked last!

Fugazi
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 45
Lid geworden op: 08 feb 2015 20:56
waarderingen: 15

Kiadis Pharma

Bericht door Fugazi »

Het Nederlandse Kiadis Pharma bereidt een beursgang voor op de beurzen van Amsterdam en Brussel.

Pionier in strijd tegen leukemie trekt naar Brusselse beurs

Het Nederlandse Kiadis Pharma probeert met zijn producten een einde te maken aan de soms wanhopige zoektocht naar stamceldonoren om leukemie te behandelen. Nu schakelt Kiadis een versnelling hoger en trekt het naar de beurs.

Na de succesvolle beursgang van Bone Therapeutics en van het diagnosticabedrijf Biocartis en sinds de koersexplosie van Galapagos acht ook Kiadis de tijd rijp om beleggers aan te spreken.

De Nederlandse groep, die focust op celtherapie voor de behandeling van bloedkanker of leukemie, heeft drie zakenbanken in de arm genomen om een beursgang voor te bereiden. Kiadis wil nieuwe aandelen uitgeven die zowel op de beurs van Amsterdam als op die van Brussel zullen noteren.

Hoeveel Kiadis wil ophalen, wilde de groep gisteren niet bekendmaken. Maar volgens onze informatie gaat het om circa 30 miljoen euro. Dat geld moet dienen om de ontwikkeling van twee celtherapieën verder te financieren.

Met die therapieën zou de soms pijnlijke zoektocht van leukemiepatiënten naar een gepaste stamcel- of beenmergdonor op termijn tot het verleden moeten behoren. Stamceltransplantatie geldt als de beste manier om leukemie te behandelen. Maar niet iedereen kan stamcellen afstaan. Soms is het risico te groot dat de cellen van de donor zich tegen die van de patiënt keren. De twee producten die Kiadis ontwikkelt, pakken dat probleem aan. Familieleden zullen daardoor gemakkelijker als stamceldonor kunnen optreden voor patiënten die anders niet op tijd een passende donor zouden vinden.

De opbrengst van de beursgang moet garanderen dat de twee therapieën sneller kunnen worden ingezet. Voor het verst gevorderde product hoopt Kiadis ergens in de lente van 2016 te beginnen met de laatste fase van zijn onderzoek, om in 2019 uiteindelijk een vergunning te vragen. De tweede therapie zit nog in een veel vroeger stadium.

Een deel van die onderzoeken vindt plaats in ziekenhuizen in Leuven, Brussel en Brugge. Maar dat is niet de enige link die het Nederlandse bedrijf heeft met ons land. De Leuvense investeringsmaatschappij Quest for Growth is al lang aandeelhouder. Kiadis is sinds kort zelfs het grootste bedrijf in Quests portefeuille met niet-beursgenoteerde ondernemingen. Quest for Growth wilde geen commentaar geven op Kiadis’ beursplannen.

Bron: De Tijd

Fugazi
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 45
Lid geworden op: 08 feb 2015 20:56
waarderingen: 15

Re: Kiadis Pharma

Bericht door Fugazi »

Voor de Press Release hieromtrent kan ik verwijzen naar hun officiële site:

http://www.kiadis.com/wp-content/upload ... -DUTCH.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Kiadis Pharma

Bericht door Hunter »


Kiadis Pharma begin juli naar de beurs
Gepubliceerd op 17 jun 2015 om 07:47

AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse farmaceutisch oncologiebedrijf Kiadis Pharma zal naar verwachting op of rond 2 juli zijn debuut op de beurzen van Amsterdam en Brussel maken. Dat bleek woensdag.

De onderneming biedt bijna 2,3 miljoen nieuwe aandelen aan, een aantal dat kan worden verhoogd tot een maximum van zo'n 2,6 miljoen stukken. Verder is er sprake van een overtoewijzingsoptie. De indicatieve prijsrange van de effecten is daarbij gezet op 11 tot 13,75 euro per aandeel.

Die bandbreedte, de verhogingsoptie én de overtoewijzingsoptie geeft Kiadis Pharma bij volledige uitoefening een marktkapitalisatie tussen de 160 miljoen euro en 170 miljoen euro. Enkele bestaande aandeelhouders van de onderneming, en de nieuwe investeerder Nyenburgh Investment Partners, doen mee aan de beursgang voor een bedrag van 12 miljoen euro.

Investeerders
Kiadis heeft onder meer Life Sciences Partners, DFJ Esprit, Alta Partners, Quest for Growth, MedSciences Capital en NOM als investeerders. Het bedrijf gaf woensdag geen specificatie welke van hen inschrijft.

Het biotechbedrijf ontwikkelde een technologie die helpt bij het uitvoeren van beenmergtransplantaties met een niet-matchende donor. Het is een celtherapie die het mogelijk maakt donormateriaal geschikt te maken voor beenmergtransplantaties bij terminaal zieke bloedkankerpatiënten.

Leukemie
Het belangrijkste product, ATIR101, bevindt zich momenteel in een internationaal fase-II onderzoek voor leukemie. De onderzoeksresultaten worden begin 2016 verwacht, Kiadis wil in het vierde kwartaal van 2016 voorwaardelijke goedkeuring vragen in de Europese Unie en Canada.

Het tweede product van Kiadis, ATIR201, wordt ontwikkeld voor erfelijke bloedaandoeningen met aanvankelijk een focus op thalassemie. Dat is een erfelijke bloedziekte waarbij het lichaam bijvoorbeeld onvoldoende hemoglobine aanmaakt. De klinische fase van ATIR201 zal mogelijk gestart worden in het eerste kwartaal van 2016 met een fase-I/II onderzoek.

Opbrengst
Kiadis wil de opbrengst van de beursgang, waarbij de hoofdnotering zich in Amsterdam zal bevinden en die dus tussen de 28,1 miljoen euro en 37,2 miljoen euro kan opleveren, onder meer gebruiken voor de verdere ontwikkeling van ATIR101 en ATIR201, de optimalisering en automatisering van het productieproces en algemene bedrijfsdoeleinden.

Het is voor het eerst in lange tijd dat een Nederlands biotechnologiebedrijf de gang naar het Damrak weet te vinden. Het in 1997 opgerichte Kiadis Pharma stelde overigens eind 2007 een beursgang uit vanwege de slechte financiële markten. De onderneming heeft zijn hoofdkantoor en labfaciliteiten in Amsterdam. Er werken 23 mensen.
charel01 liked last!

bertje
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7394
Lid geworden op: 30 jul 2012 14:53
waarderingen: 1705

Kiadis Pharma

Bericht door bertje »

Zullen we hier een biocartisje kunnen doen of is het klimaat omgeslagen?

Ik vind het eerste probleem al het kleine bedrag dat ze ophalen. Bij Biocartis werd de eerste dag al voor 650 miljoen ingeschreven en daar haalden ze nog maximum 115 miljoen op, hier tussen de 28 en 37 miljoen.

Aan de andere kant: Voor het verst gevorderde product hoopt Kiadis ergens in de lente van 2016 te beginnen met de laatste fase van zijn onderzoek, om in 2019 uiteindelijk een vergunning te vragen. De tweede therapie zit nog in een veel vroeger stadium.

Dus aan de ene kant twijfel je om er veel meer te vragen dan je wil wegens de zeer kleine uitgifte (maar als iedereen zo denkt dan zullen ze 100'den miljoenen euro in aanvraag krijgen die niemand wilde) maar aan de andere kant is het nog een tijdje voor hun product op de markt kan komen.

Wat denken jullie?

bertje
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7394
Lid geworden op: 30 jul 2012 14:53
waarderingen: 1705

Re: Kiadis Pharma

Bericht door bertje »

Heb bescheiden ingeschreven voor 300 stuks bij Bolero.

De huidige aandeelhouders verkopen niet en zullen meedoen voor 12 miljoen dus er zal nog wel potentieel inzitten.
De huidige aandeelhouders DFJ Esprit, Lenildis Holding B.V., Life
Sciences Partners B.V., Life Sciences Partners II B.V., Alta Partners
en Quest for Growth en de nieuwe investeerder Nyenburgh Holding
B.V. (de "Deelnemende Partijen") hebben toegezegd voor een
totaal bedrag van €12 miljoen deel te nemen aan de Aanbieding.

Verwacht dat we vanavond al het verdict zullen weten.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Kiadis Pharma

Bericht door Hunter »

Bertje minder nieuwe aandelen is ook minder verwatering en volgens mij ook minder kans op falen van de beursgang omdat er wel voldoende interesse zal zijn. Ze zouden zelfs al een medicijn tegen leukemie voorbij fase 1 hebben. Valt mij op dat er nog niet veel beleggers warm lopen hiervoor.

Gebruikersavatar
De Wereld
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7002
Lid geworden op: 14 dec 2012 16:08
waarderingen: 1445

Re: Kiadis Pharma

Bericht door De Wereld »

Aandeel in de Kijker - Kiadis Pharma: "Beursintroductie"

Bolero:

"Beursintroductie Kiadis Pharma"

De beurs van Brussel mag deze maand alweer een nieuwkomer verwelkomen: Kiadis Pharma. Dat Nederlands biotech bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van innovatieve celtherapieën voor de behandeling van voornamelijk bloedkanker (leukemie) en erfelijke bloedziekten.

Een stamceltransplantatie wordt algemeen beschouwd als de meest genezende behandeling voor patiënten met leukemie en erfelijke bloedziekten. Voor een groot deel van de patiënten is er evenwel geen passende donor beschikbaar.

ATIR is het belangrijkste product in ontwikkeling van Kiadis Pharma en pakt dit donortekort aan. Het zou een transplantatie mogelijk kunnen maken van familieleden die slechts een gedeeltelijke match hebben met de patiënt. Daarnaast zou ATIR kunnen zorgen voor een sneller herstel van het immuunsysteem, zonder dat er ernstige afstotingsverschijnselen optreden.

Afhankelijk van de resultaten van de huidige (fase II) klinische studie van ATIR voor leukemie, verwacht begin 2016, heeft Kiadis Pharma de intentie om een voorwaardelijke goedkeuring in Europa en Canada aan te vragen. Met de beursgang wil de vennootschap middelen verwerven om de verdere klinische onderzoeken voor ATIR te financieren en het productieproces te optimaliseren.

Lees meer over Kiadis Pharma en de voorwaarden van het aanbod in de Aandelenfocus en het prospectus hierbij aangehecht.


Beleggen in aandelen houdt substantiële risico's en onzekerheden in. Beleggers moeten het volledige prospectus doornemen en extra aandacht schenken aan de risicofactoren vooraleer te investeren. De risicofactoren zijn beschreven in het prospectus in elementen D.1 en D.3 van de samenvatting vanaf pagina 14, in het hoofdstuk Risicofactoren vanaf pagina 60 en in de Aandelenfocus vanaf pagina 4. Beleggers moeten in staat zijn om het economische risico van een belegging te dragen en het belegde kapitaal geheel of gedeeltelijk te verliezen. Kiadis kandidaat-product ATIR bevindt zich in klinische ontwikkeling (fase II voor leukemie en klaar voor een fase 1 voor thalassemie). Kiadis heeft nog geen producten op de markt gebracht en is nog nooit winstgevend geweest.

Aandelen hebben een onbeperkte looptijd zonder dat er in terugbetaling wordt voorzien. Dit aandeel wordt verwacht te noteren en te verhandelen op de gereglementeerde markten van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel, wat aanleiding kan geven tot het realiseren van een min- of meerwaarde. Dit aandeel kan recht geven op dividenden (hoewel dit niet de bedoeling is op korte termijn). Besluit U in te tekenen op dit aandeel dan zijn er geen kosten of taksen verbonden en zullen uw rechten als aandeelhouder beheerst worden door Nederlands recht. Overige kosten en taksen worden vermeld in de Aandelenfocus vanaf pagina 8 en in het prospectus.

Aandeel in de kijker:

http://data.kbcsecurities.be/40/40/206/131373.pdf

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Kiadis Pharma

Bericht door Hunter »


Voldoende interesse voor beursgang Kiadis
Gepubliceerd op 24 jun 2015 om 17:42

AMSTERDAM (AFN) - Er is voldoende belangstelling voor de aanstaande beursgang van Kiadis Pharma om alle aangeboden aandelen te kunnen plaatsen. Dat maakte het biotechnologiebedrijf woensdag bekend.
Kiadis kondigde op 17 juni aan dat het in totaal ruim 2,27 miljoen aandelen naar de beurs wil brengen, met de mogelijkheid 15 procent meer stukken te verkopen. Daarnaast is met Kempen & Co, dat de beursgang in goede banen moet leiden, een overtoewijzingsoptie van nog eens 15 procent afgesproken.

Geïnteresseerde beleggers kunnen zich nog tot en met 30 juni melden. De definitieve introductiekoers, waarvoor de bandbreedte nu nog op 11 tot 13,75 euro staat, wordt op 1 juli bekendgemaakt. Een dag later gaat naar verwachting de handel van start.

davey
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jun 2015 13:18
waarderingen: 0

Re: Kiadis Pharma

Bericht door davey »

idd hunter volgens mij zal veel meer vraag zijn dan aanbod dit zal ongeveer zelfde zijn als biocartis !
dus dat zal de koers op de eerste dag flink stijgen ! wie mihtra wilt kopen doe ,maar zou maar opletten marc coucke is gevaarlijk speleke aan het spelenPlaats reactie