Kent u de chatbox al? chat met andere beleggers


HAL Trust

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analyses

megab
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 314
Lid geworden op: 24 aug 2018 19:02
waarderingen: 150
Contacteer:

Re: HAL Trust

Bericht door megab »

(ABM FN-Dow Jones) De voorzieningenrechter in Rotterdam heeft maandag de vordering van EssilorLuxottica tegen GrandVision en HAL afgewezen. Dit bevestigde GrandVision maandag nadat de uitspraak ook al online was verschenen.

De uitspraak betekent dat EssilorLuxottica geen toegang krijgt tot gevraagde bedrijfsgevoelige informatie van GrandVision en HAL.

In 2019 sloot EssilorLuxottica een overeenkomst om de aandelen van HAL in GrandVision over te nemen. Daarbij werden afspraken vastgelegd, die GrandVision en HAL volgens EssilorLuxottica zou hebben geschonden.

EssilorLuxottica startte half juli 2020 een kort geding gestart tegen GrandVision, waarbij het concern HAL en GrandVision er van beschuldigd informatie achter gehouden te hebben met betrekking tot de maatregelen die de keten heeft genomen om door de coronacrisis te komen.

Ook was het Frans-Italiaanse concern van mening dat mede daardoor afspraken zijn geschonden die bij de overname zijn gemaakt.

Toen de coronapandemie uitbrak, sloot GrandVision een groot deel van zijn ruim 7.000 winkels.

Hoewel de overname vorig jaar is ondertekend, is deze nog niet afgerond. Dat komt onder andere doordat de Europese mededingingsautoriteiten zorgen hebben over de marktmacht van de nieuwe combinatie.

GrandVision zei in een eerste reactie maandag dat men EssilorLuxottica blijft steunen in het gemeenschappelijke doel om goedkeuring te krijgen voor de overname binnen 12 tot 24 maanden.

Door: ABM Financial News.
Alverman liked last!

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
Alverman
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 193
Lid geworden op: 15 okt 2018 19:39
waarderingen: 99
Contacteer:

Re: HAL Trust

Bericht door Alverman »

KBC Sec herhaalt hun "kopen"-advies met koersdoel van 145 EUR.


Gisteren, na het sluiten van de markt, rapporteerde Hal zijn halfjaarcijfers. In de eerste 6 maanden van 2020 daalde de onderliggende waarde met 998 miljoen tot 12,7 miljard euro 152,25 euro per aandeel. Dat is vóór de uitkering van het op 24 juli betaalde dividend van 5,8 euro per aandeel dat voor 50% uit contanten en 50% uit aandelen bestond. In de periode van 30 juni tot 21 augustus is de waarde van de beursgenoteerde participaties verder gedaald met 4,38 euro per aandeel waardoor het totaal op 142 euro per aandeel uitkomt (incl. dividenduitkering). KBCS schat de onderliggende waarde momenteel op 150,2 per aandeel, wat neerkomt op een korting van 22,9% op de huidige aandelenkoers. Aangezien ze van mening zijn dat de huidige korting te hoog is in vergelijking met het 2-jaarsgemiddelde van 11,4%, herhalen ze hun “Kopen”-advies met koersdoel van 145 euro.
(Bron: Beurs bij 't ontbijt ; Bolero)
phille_g liked last!

megab
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 314
Lid geworden op: 24 aug 2018 19:02
waarderingen: 150
Contacteer:

Re: HAL Trust

Bericht door megab »

HAL Trust is voor 49% aandeelhouder van Coolblue, dus misschien wel goed nieuws?

https://nieuws.coolblue.nl/coolblue-maa ... -duitsland
goudhaantje liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie