Pershing Square Holdings

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Pershing Square Holdings

Berichtdoor Arendsoog » 03 Okt 2014 14:47

Waarschijnlijk bij de meeste beleggers bekend, Bill Ackman, komt met een beursgang van zijn hedgefonds naar Amsterdam. Als ik mij goed heb laten informeren heeft Ackman een goede staat van dienst en hij komt regelmatig in de media. Maandag 13 oktober zal de eerste handelsdag zijn.

vr 03 okt 2014, 11:53
Rothschild en Qatar investeerders in Pershing
AMSTERDAM

Rothschild en Qatar Holding behoren tot de zogeheten 'cornerstone investors' van Pershing Square Holdings. Dat bleek vrijdag uit het prospectus naar aanleiding van de beursgang van het hedgefonds van de bekende Amerikaanse investeerder Bill Ackman.
Ook het Zweedse pensioenfonds Forsta Ap-Fonden behoort tot die groep, die in totaal uit 30 partijen bestaat. Rothschild Bank heeft toegezegd 716.000 aandelen te kopen voor 17,9 miljoen dollar, Rothschild Wealth Management koopt er 10,2 miljoen voor 256 miljoen dollar en Qatar Holding heeft zich gecommiteerd aan de aankoop van 5,6 miljoen stukken met een waarde van 140,8 miljoen dollar.

De inschrijving van Forsta Ap-Fonden wordt gewaardeerd op 200 miljoen dollar en betreft 8 miljoen aandelen. Uit het prospectus bleek verder dat Blackstone en Schroder elk meer dan 3 procent van het stemrecht bezitten na het beursdebuut. Pershing meldde eerder nog steeds te streven naar een beursintroductie in Amsterdam op 13 oktober.


Voor wie wat meer over Ackman wil weten kan ik dit aanraden om te lezen: http://www.forbes.com/sites/nathanvardi ... s-america/" onclick="window.open(this.href);return false;


Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Re: Pershing Square Holdings

Berichtdoor Arendsoog » 13 Okt 2014 14:01

Niemand die dit volgt? Voor Europese begrippen een grote beursgang.

ma 13 okt 2014, 11:38
Interview met activistische belegger

Ackman wil met notering Pershing Buffett achterna

Vanochtend ging het hedgefonds Pershing Square van Bill Ackman in Amsterdam naar de beurs. De miljardiar en tennisliefhebber nam zelf de moeite om met aan ferme backhand de handel met een gongslag te openen.

De aandelen Pershing zijn op voorhand voor $25 per stuk verkocht aan een groep investeerders. De openingskoers maandagochtend direct na de gongslag, was $24,70. Om 10 uur was de koers tot bijna $23 geduikeld. Bent u teleurgesteld over de lagere opening?
„Welnee. Als de koers was gestegen, dan hadden we onze aandelen te goedkoop verkocht.”

Waarom hebt u ervoor gekozen uw hedgefonds in Amsterdam te noteren, en niet in Londen of New York?
„We hebben er heel lang erg goed op gestudeerd waar we heen wilden. Amsterdam heeft een goede traditie met internationale listings en fondsen zoals de onze. En in de VS is het niet toegestaan een fonds in onze hoedanigheid te noteren.”

Wat verwacht u ervan?
We wilden onze aandeelhoudersbasis uitbreiden, in het oorspronkelijke bedrijf investeerden vooral Amerikaanse partijen. PSCM is nu geplaatst bij Europese aandeelhouders en anderen (uit het Midden Oosten, red.). Voor Warren Buffett was de beursnotering van Berkshire Hathaway (Buffett verkreeg die in de jaren ’60 red.) ook de stap naar de volgende groeifase.”

Uw beursgang is net op tijd. Slechte Duitse exportcijfers en de geflopte ipo van Zalando en Rocket Internet hebben beursgangen wereldwijd on hold gezet, zoals dat van het Franse ingenieursbureau Spie. Maakt u zich zorgen om de financiele markt?
„Wij hebben net een paar miljard dollar opgehaald, dus nee, niet echt.”

Gaat u uw Amsterdamse notering gebruiken om meer zaken in Nederland of Europa te doen?
„Niet noodzakelijk. We zullen wel, eind november, een grote nieuwe investering bekend maken.”

U bent bekend van uw vetes, onder andere met Carl Icahn (’noemde Ackman ’crybaby’) inzake Herbalife. Recent hebt u uw belang in Herbalife teruggebracht. Waarom?
We hebben ons belang niet teruggebracht. Herbalife is een bedrijf dat niet deugt. We hebben een deel van ons kapitaal nu in put-opties zitten, en gezien het feit dat de Koers van Herbalife dit jaar al 40% verloor, hebben wij gelijk.”

Blijft de notering in dollars, of gaat die naar verloop van tijd over in euro’s? Dan zou u immers in de AEX index terecht kunnen komen.
„Die blijft in dollars. ”

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Re: Pershing Square Holdings

Berichtdoor Arendsoog » 14 Okt 2014 08:55

Pershing Square krijgt lokale notering

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het beleggingsfonds Pershing Square Holdings Ltd (PSH), dat sinds maandag in Amsterdam verhandeld wordt, krijgt een lokale notering en komt niet in aanmerking voor opname in de aandelenindices van Euronext Amsterdam.

Het investeringsfonds van de activistische Amerikaanse hedgefondsbelegger Bill Ackman zag het aandeel wegzakken na een licht lagere openingskoers van $23,22. Eind september was de koers nog $25.

Voor opname in de aandelenindex AEX van Amsterdam moeten bedrijven aan een reeks eisen voldoen. Zij mogen onder andere niet in andere valuta noteren, waarmee Pershing Square uitgesloten is.

Een woordvoerder van Pershing Square zegt dat de Amsterdamse beurs de juiste combinatie bood van een aandelenstructuur met A-aandelen en B-aandelen, met de juiste splitsing van bezits- en stemrechten.

Het fonds behoort tot de 'closed ended' beleggingsfondsen, die als aandeel worden verhandeld op de beurs. Dit in tegenstelling tot open beleggingsfondsen, die de portefeuille steeds kunnen uitbreiden door nieuwe aandelen uit te schrijven.

Andere voorbeelden van gesloten beleggingsfondsen op Amsterdam zijn Apollo Alternative Assets, Tetragon Financial, HarbourVest, Boussard & Gavaudan, NB Private Equity Partners, HAL Trust. Volta Finance, Yatra Capital, Aareal Bank Fund Trust, Leo Capital Growth SPC en Eurocastle Investment.

Het hedgefonds plaatste voor de Amsterdamse beursgang voor $3 miljard aandelen bij niet-Amerikaanse professionele beleggers, inclusief een overtoewijzingsoptie van 10% voor Deutsche Bank, dat de beursgang begeleidde. Ruim de helft van de 120 miljoen nieuwe aandelen werd toen geplaatst bij dertig 'hoeksteeninvesteerders'.

In het prospectus van 2 oktober meldt het bedrijf dat het onder de grote aandeelhouders telt: Blackstone Alternativ Asset Management, met een vermogen van 5,96%, Rothschild Wealth Management (4,13%) en Qatar Holding (4,58%).

Pershing Square belegt in aandelen of obligaties van bedrijven, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten, derivaten en andere instrumenten. De portefeuille van het fonds sluit aan bij andere fondsen van Pershing Square Capital Management, dat in totaal $14 miljard beheert.

De grootste beleggingen deed het fonds in Allergan ($1,05 miljard), Canadian Pacific Railway ($544 miljoen) en nog een tiental andere Amerikaanse bedrijven. Het fonds werd in het eerste halfjaar $494 miljoen meer waard voor aandeelhouders, een stijging van $2,373 miljard naar $2,867 miljard.

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Re: Pershing Square Holdings

Berichtdoor Arendsoog » 17 Nov 2014 20:59

Vandaag een procent boven de introductie koers van vorige maand gesloten en ik verwacht meer. Bill Ackman presteert als hedge fund manager ruim boven gemiddeld en alleen al op het belang in Allergan heeft zijn fonds een winst van 2,2 miljard dollar (op papier). Dit aandeel ga ik deze maand nog kopen, hopelijk nog onder €25 en eerst ruimte maken in portefeuille.

WALL STREET 11/17/2014 @ 2:31PM 1,177 views
Bill Ackman Wins 2014
Comment Now Follow Comments

This has been a very difficult and humbling year for most hedge fund managers. But billionaire William Ackman is doing great, distinguishing himself as the hedge fund manager of 2014 by trouncing just about all big shot money managers and the U.S. stock market with a series of bold and closely-watched bets that have performed very well.

Ackman’s incredible year seems to have peaked with Monday’s announcement that Actavis has agreed to buy Allergan AGN +4.57%, the biggest single position of Ackman’s portfolio. Ackman’s Pershing Square hedge fund has made more than $2.2 billion in paper profits from the position. Valeant Pharmaceuticals had teamed up with Ackman in an effort to purchase Allergan, which turned into a bruising hostile takeover fight that looked like something out of the 1980s era of corporate raiders. Ackman’s Allergan trade was creative and controversial, even producing accusations by Allergan that Ackman had committed insider-trading. But while Valeant on Monday conceded defeat and lost its long quest to get Allergan, Ackman won because he owned shares of Allergan, which are up another 5.6% on Monday and have soared by 88.9% this year.

Stefan123
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1032
Lid geworden op: 26 Feb 2012 11:19
waarderingen: 80
Contact:

Pershing Square Holdings

Berichtdoor Stefan123 » 06 Mar 2015 12:11

Is er al een draadje over dit aandeel? Persoonlijk vind ik interessant aandeel alleen al om de boeiende persoonlijkheid Bill Ackman, superrijk en supergedisciplineerd hedge-fund manager.
Nyrstar-Aegon-KPN-Delta Lloyd-Banco Popular

Stefan123
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1032
Lid geworden op: 26 Feb 2012 11:19
waarderingen: 80
Contact:

Re: Pershing Square Holdings

Berichtdoor Stefan123 » 07 Mar 2015 22:35

Arendsoog, heb je Bill Ackman in port? Vraagje: stel dat hij zijn shortpositie op Herbalife gaat sluiten, gaat dit effekt hebben op het aandeel dat in Amsterdam genoteerd staat?

Groetjes...
Nyrstar-Aegon-KPN-Delta Lloyd-Banco Popular

Stefan123
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1032
Lid geworden op: 26 Feb 2012 11:19
waarderingen: 80
Contact:

Re: Pershing Square Holdings

Berichtdoor Stefan123 » 11 Mar 2015 16:44

Arendsoogggg??? Are you alive??? :D
Nyrstar-Aegon-KPN-Delta Lloyd-Banco Popular

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5292
Lid geworden op: 03 Jan 2012 23:46
waarderingen: 590
Contact:

Re: Pershing Square Holdings

Berichtdoor Arendsoog » 12 Mar 2015 08:28

Stefan123 schreef:Arendsoog, heb je Bill Ackman in port? Vraagje: stel dat hij zijn shortpositie op Herbalife gaat sluiten, gaat dit effekt hebben op het aandeel dat in Amsterdam genoteerd staat?

Groetjes...

Ik heb het aandeel niet maar het staat wel in mijn lijstje met favorieten die ik volg bij Binck. Ik verwacht wel dat het resultaat van het sluiten van zijn posities in Herbalife gaat wegen op het aandeel Pershing Square. Ik weet alleen niet wat zijn resultaat daarop is of zouden zijn posities al worden meegewogen in kwartaalcijfers omdat ze een bepaalde waarde vertegenwoordigen.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3816
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 883
Contact:

Re: Pershing Square Holdings

Berichtdoor Hunter » 13 Mar 2015 12:30

'Ackman manipuleerde aandeel Herbalife'
Gepubliceerd op 13 mrt 2015 om 09:20

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse investeerder Bill Ackman, topman van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Pershing Square, zou de koers van het bedrijf Herbalife hebben gemanipuleerd. Volgens ingewijden is de FBI een onderzoek gestart naar de bestuurder en medewerkers van zijn beleggingsbedrijf.

Ackman heeft het al langer aan de stok met Herbalife, een verkoper van dieetproducten. De investeerder predikt al tijden dat Herbalife feitelijk een piramidespel is. De beurswaarde kelderde door zijn opmerkingen, maar ook door een federaal onderzoek naar de praktijken van het concern.

Nu ligt Ackman zelf onder vuur. De beleggingsstrategie van Ackman richt zich juist op een koersdaling van Herbalife. De FBI onderzoekt nu een consultant die door Pershing zou zijn ingehuurd, en mogelijk valse verklaringen heeft afgelegd. Volgens een bron hebben Ackman en Pershing zelf geen dagvaarding gehad.

Een woordvoerder van Herbalife gaf aan dat Ackman een ,,gok'' van een miljard dollar op het bedrijf heeft uitstaan en een direct financieel belang heeft bij het schade toebrengen aan het bedrijf.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3816
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 883
Contact:

Re: Pershing Square Holdings

Berichtdoor Hunter » 06 Aug 2015 16:54

Ackman bouwt flink belang in Mondelez op
Gepubliceerd op 6 aug 2015 om 13:57

AMSTERDAM (AFN) - De activistische investeerder Bill Ackman, die vorig jaar zijn bedrijf Pershing Square naar de beurs bracht in Amsterdam, heeft een belang opgebouwd in levensmiddelengigant Mondelez. Dat bleek donderdag. Pershing heeft een belang van 7,5 procent in het Amerikaanse voedselconglomeraat, met een waarde van bijna 5,6 miljard dollar bij de slotkoers van woensdag. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal wil Ackman dat Mondelez significant de kosten omlaag brengt, omdat de opbrengsten te langzaam groeien. De krant baseert zich daarbij op ingewijden, die ook een verkoop van Mondelez aan een rivaal noemden.

Een potentiële kandidaat waaraan Mondelez verkocht zou kunnen worden is de onlangs gevormde voedingsmiddelenkolos Kraft Heinz. Architect van die deal was de Braziliaanse investeringsmaatschappij 3G Capital, waarin Ackman persoonlijk investeert. Naar verluidt heeft Ackman de investering in Mondelez niet besproken met 3G.

PepsiCo
Een andere mogelijkheid, volgens The Wall Street Journal, is een verkoop van Mondelez aan PepsiCo. ,,Wij verwelkomen Pershing Square als een investeerder in ons bedrijf'', aldus een woordvoerster van Mondelez. ,,We zullen ons blijven richten op het uitvoeren van de strategie en het leveren van waarde voor onze aandeelhouders'', voegde ze toe. Mondelez is onder meer bekend van de Oreo-, Lu- en Tuc-koekjes, Milka-, Côte d'Or- en Toblerone-chocolade en Jacobskoffie.