Bols

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesGebruikersavatar
bartel
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1030
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 335

Bols

Bericht door bartel »

Jeneverstoker en drankenproducent BOLS plant een beursgang.

http://www.telegraaf.nl/tv/dft/analyse- ... ls___.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2202437" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nu.nl/ondernemen/3969076/bol ... veren.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Drankenproducent Lucas Bols wil met de opbrengst van 125 miljoen euro die de beoogde beursgang moet opleveren de Chinese markt stap voor stap veroveren.

Dat zegt Huub van Doorne, directievoorzitter van Bols Lucas, tegen NU.nl. Donderdag maakte het bedrijf bekend om op korte termijn een notering aan de Amsterdamse beurs te willen.

"We bouwen eerst onze schuldenpositie af en zetten daarna onze groeistrategie door. In China zijn we al tien jaar actief, daarna willen we onze positie stapje voor stapje uitbouwen. Dat moet je geleidelijk aan doen", zegt Van Doorne.

Lucas Bols is al met ruim twintig merken in meer dan 110 landen actief. Bijna de helft van de omzet komt uit West-Europa. Azië en Noord-Amerika zijn goed voor respectievelijk 23 en 18 procent en in de opkomende markten wordt ruim 12 procent van de omzet gehaald.

.../...

Voor verdere details verwijst hij naar het prospectus waarin de voorwaarden van de beursgang staan vermeld. Die wordt gepubliceerd voorafgaand aan de beursintroductie, wanneer dat precies is maakt Van Doorne nog niet bekend.

"De markt moet goed zijn, dat ziet er op dit moment ook prima uit. De precieze datum maken we nog niet bekend, maar ga er maar van uit dat dit binnen afzienbare tijd is", aldus Van Doorne.

Door: NU.nl/Edo van der Goot
If you’re happy and you know it clap your hands - If you’re happy and you know it clap your hands -
If you’re happy and you know it - And you really want to show it - If you’re happy and you know it clap your hands - Singing ay-ay-jippie-jippie-jee - Singing ay-ay-jippie-jippie-jee,Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Bols

Bericht door Hunter »

wo 21 jan 2015, 07:57
Prijsrange tussen €13,50 en €18

Beursgang Bols op 4 februari

AMSTERDAM - Drankenproducent Lucas Bols krijgt op 4 februari een notering aan de beurs in Amsterdam. Dat maakte het moederbedrijf van merken als Bols, Bokma, Pisang Ambon en Coebergh woensdag bekend.

De prijs van het aandeel, dat onder het beurssymbool BOLS zal noteren, is gezet op 13,50 tot 18,00 euro per stuk. Dat geeft de onderneming een waarde mee van maximaal 207 miljoen euro.

Bols ontstond in 1575 in Amsterdam en is daarmee het oudste merk gedestilleerde drank ter wereld. Het huidige LucasBols ontstond in 2006 doordat investeerder AAC Capital samen met het management van het bedrijf de likeuren en gedestilleerde dranken overnam van het Franse Rémy Cointreau.
bartel liked last!

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Bols

Bericht door Hunter »

wo 21 jan 2015, 15:23
Bols sluit DE-scenario niet uit

AMSTERDAM (AFN) - De topman van Lucas Bols, Huub van Doorne, sluit een scenario waarbij het bedrijf in relatief korte tijd weer van de beurs wordt gehaald niet uit.

Dat zei hij woensdag in een toelichting op de aankondiging van de beursgang van de jeneverproducent op 4 februari. Eerder overkwam dat Douwe Egberts (DE), dat zijn beursavontuur na amper een jaar zag eindigen toen het werd overgenomen door investeringsmaatschappij Joh. A. Benckiser (JAB).

Bij Bols, dat zijn officiële debuut op het Damrak overigens al in 1954 maakte, erkennen ze dat een scenario als dat van DE tot de mogelijkheden behoort. ,,Als het komt, dan komt het", zei Van Doorne. ,,Maar in de basis zijn we daar niet op uit en hopen we met geleidelijke groei het merk Bols verder uit te bouwen", voegde hij toe.

Het sentiment van een oer-Hollands bedrijf dat naar de beurs gaat, speelt bij de aankomende stap van Lucas Bols een belangrijke rol. Maar het is meer dan die emotie alleen. Naast het 'Hollandse' sentiment biedt het bedrijf aandeelhouders stevige groeiverwachtingen, met name op de markten in Noord-Amerika en Azië, en een mooi dividend, aldus de top van het moederbedrijf van merken als Bols, Bokma, Pisang Ambon en Coebergh. ,,Op 4 februari slaan wij met een tevreden gevoel op de gong", zo verwacht financieel bestuurder Joost de Vries.

Verder sluit Bols kleine overnames, zoals die van bottelaars en distributeurs, niet uit.

Gebruikersavatar
bartel
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1030
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 335

Re: Bols

Bericht door bartel »

De Vereniging van Effectenbezitters licht beursgang van Bols door.
De schuldgraad van het bedrijf ligt nogal hoog.

http://www.veb.net/content/HoofdMenu/Ho ... tbols.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
If you’re happy and you know it clap your hands - If you’re happy and you know it clap your hands -
If you’re happy and you know it - And you really want to show it - If you’re happy and you know it clap your hands - Singing ay-ay-jippie-jippie-jee - Singing ay-ay-jippie-jippie-jee,

DeBeursman
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 11
Lid geworden op: 14 sep 2014 13:19
waarderingen: 2

Re: Bols

Bericht door DeBeursman »

Mij lijkt het dat beleggers hier niets te zoeken hebben.
Er is geen groei en voor het dividendrendement >4%? zijn er andere meer solide bedrijven beschikbaar.
Adidas, Alstom, ArcelorMittal, BijouBrigitte, Paddy Power, Reesink, SAP, SBMO, Swatch Gr, Technip, Sipef, Syngenta, TrustBuddy, Vallourec, Nedap, KONE

Gebruikersavatar
Arendsoog
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5111
Lid geworden op: 03 jan 2012 23:46
waarderingen: 569

Re: Bols

Bericht door Arendsoog »

Als iemand dan toch zou willen investeren in een drankenproducent dan zou ik eerder naar Diageo kijken al waren de cijfers vandaag niet echt goed.
Daling omzet en winst Diageo
Gepubliceerd op 29 jan 2015 om 08:56

LONDEN (AFN) - Het Britse drankenconcern Diageo heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar de winst en omzet zien dalen, onder druk van een afzwakkende verkoop in de meeste regio's. Dat maakte de producent van merken als Smirnoff en Johnny Walker donderdag bekend. De omzet in de periode die eind december werd afgesloten, zakte met 1 procent tot 5,9 miljard pond (7,9 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst ging met 18 procent omlaag tot 1,3 miljard pond. Diageo verkocht in alle regio's minder drank, met uitzondering van Afrika. Operationeel ging het resultaat licht omhoog, geholpen door kostenbesparingen, zo maakte het grootste drankenconcern ter wereld bekend.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Bols

Bericht door Hunter »

Prijs beursgang Lucas Bols bepaald op EUR15,75 per aandeel

AMSTERDAM (Dow Jones)--Lucas Bols Holding (BOLS.AE) maakt woensdag bekend dat de prijs van de gewone aandelen bij de beursgang van het drankenbedrijf op Euronext Amsterdam is vastgesteld op EUR15,75 per aandeel, waarmee Lucas Bols een marktcapitalisatie heeft van EUR196 miljoen.

"We zijn opgetogen over de grote belangstelling die beleggers hebben getoond in deze IPO. We zijn verheugd om weer terug te zijn op de Amsterdamse beurs en samen met onze nieuwe aandeelhouders deze nieuwe fase in te gaan", zegt chief executive Huub van Doorne.

De IPO was ruim overschreven. In totaal zijn ruim 8,1 miljoen aandelen toegewezen, waarmee de totale omvang van de beursgang EUR128 miljoen bedraagt. De handel in het aandeel start waarschijnlijk vandaag om 9.00 uur.

Het percentage vrij verhandelbare aandelen, ook bekend als free float, bedraagt 64,9%, ervan uitgaande dat de overtoewijzingsoptie niet wordt uitgeoefend.

Bols is van plan de netto-opbrengsten van de beursgang te gebruiken voor gedeeltelijke afbetaling van de bestaande kredietfaciliteiten en voor volledige aflossing van de uitstaande preferente aandelen.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Bols

Bericht door Hunter »

Bols behaalt hogere brutomarge op lagere omzet in derde kwartaal

AMSTERDAM (Dow Jones)--Lucas Bols (BOLS.AE) heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere brutomarge behaald op een omzet die vooral vanwege wisselkoerseffecten lager uitkwam.

De drankenproducent die vorige week naar de beurs in Amsterdam ging, bericht maandag in een tussentijdse verklaring over de ontwikkelingen in het afgelopen kwartaal en stelt dat deze informatie ook in de prospectus van 20 januari bekend is gemaakt.

In West-Europa stabiliseerde de omzet en steeg de brutomarge. In de regio Azie-Pacific zette de groei door, maar werd er minder drank verscheept ten opzichte van een jaar eerder als gevolg van de voorraadvermindering in de markten voor Zuidoost Azie en vanwege de hogere verschepingen vorig jaar in anticipatie op klantengroei, vooral in Japan. De omzet in Noord-Amerika bleef vrijwel ongewijzigd.

In de opkomende markten werd een dalende omzet in Rusland, als gevolg van de politieke instabiliteit in deze regio, gecompenseerd door meer inkomsten in het Caribische gebied en Afrika.

Bols ging 4 februari naar de beurs voor een introductieprijs van EUR15,75. Vrijdag sloot het aandeel op EUR16,40.

Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3709
Lid geworden op: 01 sep 2013 14:05
waarderingen: 867

Re: Bols

Bericht door Hunter »

Old Mutual meldt belang in Lucas Bols
Gepubliceerd op 11 feb 2015 om 08:27

AMSTERDAM (AFN) - Old Mutual heeft een belang van 3,05 procent in Lucas Bols. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bols kreeg onlangs een notering op Beursplein 5. Het is de eerste melding van Old Mutual in de jenever- en likeurproducent. Ook Lucerne Capital Management heeft een deelneming in Bols van 5,49 procent, aldus de registers van de AFM. Nolet Holding en BlackRock bezitten respectievelijk 3,48 procent en 3,56 procent. Delta Lloyd heeft een belang van 5,01 procent.

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3380
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 764

Re: Bols

Bericht door sjos »

Hunter schreef:Old Mutual meldt belang in Lucas Bols
Gepubliceerd op 11 feb 2015 om 08:27

AMSTERDAM (AFN) - Old Mutual heeft een belang van 3,05 procent in Lucas Bols. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bols kreeg onlangs een notering op Beursplein 5. Het is de eerste melding van Old Mutual in de jenever- en likeurproducent. Ook Lucerne Capital Management heeft een deelneming in Bols van 5,49 procent, aldus de registers van de AFM. Nolet Holding en BlackRock bezitten respectievelijk 3,48 procent en 3,56 procent. Delta Lloyd heeft een belang van 5,01 procent.
Als de grote jongens er "brood" in zien, wil deze kleine belegger een instap overwegen tijdens een algemene beurscorrectie.
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Plaats reactie