Gratis/goedkoop beleggen in aandelen of fondsen (BE) / fondsen (NL)


Gratis/goedkoop beleggen in
aandelen
 of fondsen (BE) / fondsen (NL)Aandeel Pharming

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1421
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 1567
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door jack. » 09 mar 2020 07:51

Pharming ontvang goedkeuring VS voor nieuwe Ruconest-faciliteit
Gepubliceerd op 9 maart 2020 07:18 | Views: 1.365 | Onderwerpen: biotechnologie, Verenigde Staten

Artikel
Reacties (2)
Gerelateerde instrumenten
07:18 - Pharming ontvang goedkeuring VS voor nieuwe Ruconest-faciliteit
Pharming 06 mrt
1,11 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft nu ook van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedkeuring gekregen voor het toevoegen van de nieuwe productiefaciliteit voor zijn middel Ruconest. Met de toevoeging van deze nieuwe faciliteit voor de Amerikaanse voorraden, kan Pharming naar eigen zeggen de verkopen op alle markten blijven uitbreiden.

Pharming mag nu ook Ruconest dat is vervaardigd met grondstof uit deze faciliteit voor commercialisering in de VS vrijgeven. Eerder kreeg Pharming al goedkeuring van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor de productie van de nieuwe faciliteit voor de commerciële toepassing in de Europese Unie. Met Ruconest wordt onder meer erfelijk angio-oedeem behandeld.
Dirk19 liked last!beursfre
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 115
Lid geworden op: 02 mar 2018 15:26
waarderingen: 21
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door beursfre » 09 mar 2020 08:43

pfff
je zal maar met zo een nieuws moeten komen bij dit
negatief sentiment...
is plus maar wordt wss rood zoals de rest vd markt....
ritchie liked last!
Asit (0,23) - Biocartis (4,10) - IBA (9,15) - Inventiva (2,75) - Mdx (0,90) - PostNl (1,40)- Pharming (1,17) - Orange (18,00) - Wereldhave (14,50) - Celyad (9,00)

LIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1049
Lid geworden op: 03 jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 316
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door LIEVE » 11 mar 2020 07:18

CFO Pharming kondigt aan terug te treden

Leiden, 11 maart 2020: Pharming Group NV (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat Chief Financial Officer Robin Wright heeft besloten zich om familiale redenen tijdens de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 20 mei 2020 niet herkiesbaar te stellen als lid van de Raad van Bestuur en Chief Financial Officer en dat, als gevolg van dit besluit, zijn termijn bij de onderneming op die datum eindigt.

Paul Sekhri, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt:
“Namens de onderneming wil ik Robin dankzeggen voor zijn vele bijdragen aan Pharming. In de afgelopen vijf jaar heeft Robin een belangrijke rol gespeeld in de transformatie van Pharming tot de krachtige winstgevende zelfstandige onderneming die we zijn geworden. We danken Robin voor zijn toewijding en vele werk en wensen hem al het goede in zijn verdere carrière.”

Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt in reactie:
“Robins vaardigheden, tomeloze inzet en toewijding speelden een cruciale rol bij het sluiten van de deals die Pharming fundamenteel hebben veranderd en waardoor een klein Nederlands bedrijf is veranderd in een internationale geïntegreerde commerciële biofarmaceutische onderneming met een krachtige pijplijn en een sterk financieel fundament. We willen hem voor dit alles danken en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Robin Wright, Chief Financial Officer:
“Ik heb enorm genoten van mijn vijf jaar bij Pharming en ik kijk met trots terug op wat we hebben bereikt. Het was een voorrecht om deel te mogen uitmaken van het team dat de transformatie van Pharming heeft bewerkstelligd tot een succesvolle en winstgevende internationale onderneming met veel potentie voor toekomstige groei. Ik wens Pharming daarbij alle succes.”

Inmiddels is het werving- en selectieproces voor de benoeming een nieuwe Chief Financial Officer gestart.
dochter123 liked last!

LIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1049
Lid geworden op: 03 jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 316
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door LIEVE » 11 mar 2020 09:45

Door Arend Jan Kamp op 11 maart 2020 08:45


PHARMING NAAR DE AMX
Corné van Zeijl
@beursanalist
De AEX wordt verrijkt met ASM int en Takeaway (weer terug). Vopak en Aalberts verhuizen van AEX naar AMX. Pharming en NSI promoveren van Small cap index naar AMX. AMG en Wereldhave gaan naar de small cap index. Dat alles gebeurt op het slot van 20 maart.
jack. liked last!

LIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1049
Lid geworden op: 03 jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 316
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door LIEVE » 23 mar 2020 08:26

Pharming ziet geen problemen voor uitlevering Ruconest
07:23 23/03/2020

Pharming Group

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group ziet voorlopig geen problemen met betrekking tot de continuïteit in de uitlevering van Ruconest als gevolg van de corona-uitbraak. Dit meldde Pharming maandag voorbeurs.
CEO Sijmen de Vries zei met vertrouwen uit te zien naar "de perspectieven op de lange termijn".
De topman wees in zijn boodschap onder meer op "aanzienlijk" lagere financieringslasten en de recente versterking van de financiële positie van Pharming.
Pharming maakt per vandaag deel uit van de Midcap index.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Dirk19 liked last!

LIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1049
Lid geworden op: 03 jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 316
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door LIEVE » 23 mar 2020 08:30

Pharming opgenomen in Euronext Amsterdam Midkap Index (AMX)


Leiden, 23 maart 2020: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “de Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) is per heden opgenomen in de Euronext Amsterdam Midkap Index (AMX).

De samenstelling van de AMX wordt elk kwartaal beoordeeld door Euronext Amsterdam. Toelating tot een van de Amsterdamse indices wordt beoordeeld aan de hand van bepaalde criteria, waaronder de vrij verhandelbare marktkapitalisatie en de omzetsnelheid van vrij verhandelbare aandelen. Op basis van deze evaluaties rangschikt Euronext de ondernemingen naar grootte in een van de drie indices: AEX, AMX of AScX van de Amsterdamse effectenbeurs.

Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt in reactie:
"De promotie naar de AMX onderstreept nog eens de sterke groei die Pharming doormaakt, alsmede het succes van het commercialisatieplatform en biedt ons toegang tot een nieuwe pool van beleggingsfondsen met een mandaat om in ondernemingen in deze index te investeren. Naast een recordomzetgroei van Ruconest® voor de behandeling van acuut erfelijk angio-oedeem, behaalde Pharming in 2019 een aantal belangrijke mijlpalen die hebben bijgedragen aan onze sterke positie. Zo kreeg Pharming wederom de resterende Europese commercialiseringsrechten voor Ruconest® in handen, werd een nieuwe faciliteit gebouwd voor verdubbeling van de productiecapaciteit en namen we van Novartis Leniolisib in licentie, een laat-stadium kandidaatmedicijn voor de behandeling van een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem.

We konden ons succesvolle pad in 2020 vervolgen met de recente afronding van de herfinanciering via converteerbare obligaties ter waarde van € 125 M, met een looptijd van vijf jaar tegen 3% rente. Dit heeft onze financieringslasten aanzienlijk omlaag gebracht en onze financiële positie versterkt. Maar ons ook in staat gesteld in onze klinische onderzoeksprogramma’s en de uitbreiding van onze productiecapaciteit en commercialisering te investeren, en uit te kunnen blijven zien naar aanvullende mogelijkheden voor inlicentiëring en/of acquisities.

Ondanks de onzekerheid rond COVID-19 voorzien we voorlopig geen problemen met betrekking tot de continuïteit in de uitlevering van Ruconest® en blijven we voor de Onderneming met vertrouwen uitzien naar de perspectieven op de lange termijn.”
jack. liked last!

dochter123
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1127
Lid geworden op: 18 apr 2012 10:16
waarderingen: 543
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door dochter123 » 25 mar 2020 19:09

jack. liked last!

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1421
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 1567
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door jack. » 26 mar 2020 07:36

Pharming ondergewaardeerd'
Door Belegger.nl op 25 maart 2020 10:20 | Views: 8.942

'Pharming ondergewaardeerd'
De koers van Pharming heeft te lijden onder de wereldwijde corona sell-off, maar dat doet niets af aan de verdiencapaciteit van het biotechbedrijf. Dat stelt Nico Inberg van de IEX Beleggersdesk in een update.

Maandag liet CEO Sijmen de Vries weten dat het bedrijf zelf voorlopig nog geen last heeft van de coronacrisis.

Inberg: “Dat 'voorlopig' in het persbericht heeft uiteraard te maken met de maatregelen die overal genomen worden om het virus in te dammen. In principe zullen medicijnen en medisch personeel gewoon getransporteerd blijven worden, maar je weet maar nooit in deze bizarre tijd.’

Volwassen
De jaarcijfers zijn weinig verrassend, maar dat hoort bij een bedrijf dat volwassen wordt, zei de analist eerder al.

“Pharming behaalde over 2019 een 25% hogere omzet van 169 miljoen euro. Het vierde kwartaal leverde in de VS 50,8 miljoen dollar op, omgerekend in euro’s is dat 45,6 miljoen. Voor dit jaar voorziet De Vries aanhoudende omzetgroei. Het operationeel resultaat is sterk en hoger dan verwacht, 60,9 miljoen euro. De winst per aandeel over 2019 bedroeg 0,058 euro, wat de koers/winstverhouding voor 2019 doet uitkomen op 20,7.”

Enorme kaspositie
De kaspositie is enorm, maar Inberg waarschuwt dat dit niet verward mag worden met kasposities bij andere biotechbedrijven. “Het bedrag bestaat voor een groot deel uit schulden en is dus geen eigen vermogen. Het moet ooit nog worden terugbetaald.”

“Het geld wordt onder andere gebruikt voor verdere afbetaling van Valeant, verbetering van het productieproces en investeringen in een verkoopapparaat in Europa. Daarnaast wordt rond gekeken naar nieuwe medicijnen die bij het assortiment van Pharming passen.”

Ondergewaardeerd
Gezien de pijplijn en de groei die verwacht wordt, vindt Inberg dat het aandeel ondergewaardeerd is. “Pharming heeft te lijden onder de sell-off, maar dat doet niets af aan de verdiencapaciteit."
Lieve16 liked last!

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1421
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 1567
Contacteer:

Re: Aandeel Pharming

Bericht door jack. » 27 mar 2020 17:10

Pharming mag kinderen met angio-oedeem behandelen
Gepubliceerd op 27 maart 2020 17:08

https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-270320-28 ... 1585255445

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) goedkeuring binnen om kinderen vanaf twee jaar met zijn middel Ruconest te behandelen tegen angio-oedeem. Daarmee mag het beursgenoteerde bedrijf zijn medicijn in Europa bij een bredere leeftijdscategorie patiënten toepassen.

Pharming mocht Ruconest al inzetten bij volwassenen en tieners met dezelfde ziekte. EMA verleende goedkeuring na resultaten van fase 2-testen. Daaraan deden twintig kinderen mee.

Nu moet de Europese Commissie nog haar goedkeuring geven aan de nieuwe toepassing van het medicijn. Pharming verwacht daar in juni een oordeel over. Als dat positief is, kan Ruconest later dit jaar ingezet worden voor de behandeling van kinderen in Europa.
dochter123 liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen.


Plaats reactie