Pharming

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sharky
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2082
Lid geworden op: 25 Jan 2015 19:47
waarderingen: 626
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor sharky » 16 Mei 2018 14:26

Weet er iemand website waar real time koersen te vinden zijn van Pharming.Ik gebruik meestal die van beursduivel market monitor maar ik vind daar nergens Pharming .
Aegon ,KBCA,Galapagos,Pharming,Mithra en nog wat cash momenteelLIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1138
Lid geworden op: 03 Jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 332
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor LIEVE » 16 Mei 2018 15:20

sharky schreef:Weet er iemand website waar real time koersen te vinden zijn van Pharming.Ik gebruik meestal die van beursduivel market monitor maar ik vind daar nergens Pharming .
https://marketviewer.equiduct.com/ ;)

Gebruikersavatar
sharky
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2082
Lid geworden op: 25 Jan 2015 19:47
waarderingen: 626
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor sharky » 16 Mei 2018 18:05

LIEVE schreef:
sharky schreef:Weet er iemand website waar real time koersen te vinden zijn van Pharming.Ik gebruik meestal die van beursduivel market monitor maar ik vind daar nergens Pharming .
https://marketviewer.equiduct.com/ ;)


Thanks. ;)
Aegon ,KBCA,Galapagos,Pharming,Mithra en nog wat cash momenteel

Brammeke
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 594
Lid geworden op: 19 Okt 2016 15:33
waarderingen: 178
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor Brammeke » 17 Mei 2018 07:28

Bijgaand een belangrijk deel van de tekst van het Q1 2018 bericht dat we zonet hebben verspreid, alsmede de PDF van dat bericht. Het doet met groot genoegen voor het eerst netto-winstgevendheid over een kwartaal te kunnen rapporteren.

Met vriendelijke groet,

Sijmen de Vries, CEO Pharming Group
---------------------------------------
Pharming Group publiceert financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2018

93% hogere omzet uit productverkopen en 110% hogere operationele winst in vergelijking met het eerste kwartaal van 2017
Voor de eerste maal netto-winstgevendheid voor Pharming

Leiden, 17 mei 2018: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “de Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt haar (niet-gecontroleerde) resultaten over het eerste kwartaal 2018 eindigend op 31 maart bekend.

Operationele hoofdpunten
• Investering in commerciële teams en aanhoudende onderliggende vraag naar RUCONEST® in de VS na stabilisatie van bevoorradingstekorten bij belangrijke concurrenten drijven groei en een hogere patiënt-retentie;
• FDA accepteert ingediende file voor goedkeuring van aanvullende biologics-licentie voor toepassing van RUCONEST® bij de preventie van erfelijk angio-oedeem-aanvallen; actiedatum vastgesteld voor 21 september 2018;
• Voortgaande voorbereiding voor de start van de klinische ontwikkeling van nieuwe indicaties voor RUCONEST®. Deze zullen samen met vooraanstaande deskundigen worden toegelicht tijdens een live gewebcaste Capital Markets Briefing op donderdag 21 juni 2018 in New York.

Financiële hoofdpunten
• De netto productverkopen stegen op vergelijkbare basis met 93% tot € 29,3 miljoen (Q1 2017: € 15,2 miljoen), voornamelijk als gevolg van de aanhoudende onderliggende groei van de omzet uit de Amerikaanse verkopen en ondanks een waardevermindering van 15% van de Amerikaanse dollar in dezelfde periode;
• De onderliggende productverkopen namen toe met 122% ten opzichte van Q1 2017;
• De totale omzet steeg met 90% tot € 29,5 miljoen (inclusief € 0,2 miljoen licentieomzet) vergeleken met € 15,5 miljoen in het eerste kwartaal van 2017 (inclusief € 0,3 miljoen licentieomzet);
• De operationele winst steeg met 110% tot € 8,2 miljoen, vergeleken met € 3,9 miljoen in het eerste kwartaal van 2017 en een positief operationeel resultaat van € 21,9 miljoen over het volledige jaar 2017, ondanks de gestegen marketingkosten in de VS en toegenomen R&D-uitgaven;
• Eerste netto kwartaalwinst van de Onderneming van € 3,3 miljoen, vergeleken met een verlies van € 5,7 miljoen in Q1 van 2017, voornamelijk als gevolg van de sterke verkoopprestaties. Daarnaast profiteerde Pharming van een daling van de niet-contante financieringskosten die moesten worden getoond onder IFRS in verband met de verschillende Converteerbare Obligaties die werden geconverteerd of afgelost rond het jaareinde.
• De eigen vermogenspositie verbeterde van € 18,8 miljoen in december 2017 (maart 2017: € 28,9 miljoen) tot € 31,6 miljoen eind maart 2018, voornamelijk als gevolg van de nettowinst van € 3,3 miljoen en de schuldreductie door de aflossing van obligaties;
• De voorraden namen toe van € 18,3 miljoen eind 2017 tot € 21,6 miljoen aan het eind van het eerste kwartaal van 2018, grotendeels als gevolg van de hogere vraag in de VS en het bieden van extra capaciteit om verdere potentiële voorraadtekorten bij concurrenten te dekken. Dit resulteerde in een groter deel van de voorraden dat werd vastgehouden in de einddoseringsvorm van het product in plaats van grondstoffen, die normaliter worden gewaardeerd tegen een lagere boekwaarde per eenheid;
• Conversies door alle resterende obligatiehouders tijdens het kwartaal leidden ertoe dat er thans geen schuldinstrumenten meer uitstaan, afgezien van de leningsfaciliteit met Orbimed Advisors, waarvoor de kwartaalsgewijze aflossingen zullen starten in het derde kwartaal van dit lopende boekjaar;
• De kaspositie van de Onderneming bleef stabiel op € 59,8 miljoen (december 2017: € 60,0 miljoen, en € 27,6 miljoen op 31 maart 2017), grotendeels als gevolg van de toegenomen bereiding van de productvoorraad en bijkomende aanloopkosten in verband met investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten;
• Als gevolg van de gestegen aandelenkoers tussen januari 2017 en maart 2018, werd Pharming in maart 2018 toegelaten tot de SmallCap-index van Euronext Amsterdam (AScX).

Chief Executive Officer van Pharming, Sijmen de Vries, zegt in reactie:
"De opmerkelijke groei van 2017 heeft zich in 2018 gecontinueerd. En ik ben bovendien bijzonder verheugd ons allereerste netto winstgevende kwartaal te kunnen rapporteren; eveneens een belangrijke mijlpaal voor Pharming. Investeringen in ons commerciële team alsmede de aanhoudende onderliggende vraag naar RUCONEST® in de VS vormen belangrijke stimulansen voor deze groei. We zien ook goede patiëntretentiecijfers na de stabilisatie van het aanbod van concurrerende producten, wat een bewijs is voor de werkzaamheid van RUCONEST®. We zijn ervan overtuigd dat we met ons toenemende bereik onder patiënten en onze zich ontwikkelende pijplijn aanzienlijke waarde kunnen blijven leveren aan onze patiënten en andere belanghebbenden."
lode78 liked last!

Brammeke
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 594
Lid geworden op: 19 Okt 2016 15:33
waarderingen: 178
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor Brammeke » 17 Mei 2018 07:29

Toelichting
Het eerste kwartaal van 2018 verliep zeer positief voor Pharming. We kwamen uit een periode met hoge druk op de productie en leveranties in Q4 2017, toen beide toonaangevende profylaxe-productleveranciers in de VS te maken kregen met leveringsproblemen (wat zich in een geval uitbreidde tot Europa). Dit resulteerde in extra verkoop en gedoneerde productvoorraden aan het einde van het vierde kwartaal van 2017. Als een verantwoordelijk opererende farmaceutische partner bleven we RUCONEST® op recept (ook gratis) leveren zodat geen patiënt zonder een door hun arts voorgeschreven C1-esteraseremmer zou komen te zitten.
Deze patiënten hebben zelf de betrouwbaarheid, veiligheid en effectiviteit van RUCONEST® kunnen ervaren. Als bewijs van de werkzaamheid zijn veel van hen op onze therapie blijven zitten, ondanks de stabilisatie van de crisis in de aanvoer van de uit bloedplasma geproduceerde producten in december 2017.

We blijven goede voortgang boeken in de groei van de behandeling van acute erfelijke angio-oedeem (HAE) -aanvallen. Als gevolg hiervan lag de omzet in de VS in dit kwartaal voor op het voorgaande kwartaal ($34,3 miljoen vergeleken met $33,8 miljoen voor het vierde kwartaal van 2017). Belangrijk is dat deze sterke verkoopprestaties ertoe hebben geleid dat Pharming voor het eerst een nettowinst over een kwartaal realiseerde.

Pharming investeert in de verdere verbetering van het toedieningsgemak van RUCONEST®. Onze R&D-mensen hebben nieuwe formuleringen van RUCONEST® ontwikkeld die worden getest in klinische onderzoeken die binnenkort de werkzaamheid bij intramusculaire en subcutane toediening van kleinere injecties en andere meer praktische toepassingen van RUCONEST® zullen aantonen.

Toelichting nieuwe indicaties RUCONEST® en overige pijplijnprogramma’s
In onze resultaten over het jaar 2017 meldden we aanvullende indicaties voor RUCONEST® te onderzoeken. Het doel van de Capital Markets Briefing op 21 juni is om meer details te geven over de voortgang met RUCONEST® in HAE en over de vooruitzichten voor deze nieuwe indicaties voor RUCONEST®. De presentatie zal zijn gelardeerd met bijdragen van vooraanstaande artsen in de betreffende specialismen inclusief uiteenzettingen waarom we menen dat RUCONEST® geheel, dan wel deels, een oplossing voor deze momenteel nog onvervulde medische behoeften zou kunnen zijn. We zullen ook onze klinische plannen en tijdlijnen voor de studies hiervoor toelichten, alsmede een update geven van ons pijplijnprogramma voor de ziekte van Pompe.

We rapporteren onze resultaten ook voor de eerste keer in Amerikaanse dollars, zoals weergegeven op pagina's 11-13 hieronder.

We zijn vol vertrouwen over een aanhoudende groei van Pharming in de rest van 2018, met een hogere omzet, een nieuwe en zeer opwindende pijplijn en nieuwe mogelijkheden voor vergroting van de aandeelhouderswaarde.


Vooruitzichten

Voor de rest van 2018 verwacht Pharming:

• Aanhoudende groei van de inkomsten uit de verkoop van RUCONEST®, voornamelijk gedreven door de Amerikaanse activiteiten;

• Realisatie van positieve operationele en netto kwartaalresultaten gedurende het jaar;

• Voortgaande investeringen in de productie van RUCONEST® voor het waarborgen van de continuïteit van de toevoer naar de groeiende markten in de VS, Europa en de rest van de wereld;

• Investering in RUCONEST® voor de profylaxe van HAE (na goedkeuring) en in de ontwikkeling van nieuwe intramusculaire en subcutane versies van RUCONEST®;

• Investering in klinische ontwikkeling met RUCONEST® voor andere indicaties waarbij de unieke eigenschappen van het geneesmiddel kunnen helpen bij het oplossen van onvervulde medische behoeften;

• Voortgaande investeringen in onze pijplijnprogramma's voor de ziekten van Pompe en Fabry en streven naar verwerving van extra ontwikkelingsmogelijkheden en -activa zodra deze zich voordoen.

• Toenemende marketingactiviteiten waar deze winstgevend zijn voor Pharming, zoals in onze huidige belangrijkste regio’s VS en in Europa: Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het VK.

• We zullen patiënten in alle gebieden blijven ondersteunen, omdat we blijven geloven dat RUCONEST® een snelwerkend, effectieve, betrouwbare en veilige behandelingsoptie is voor HAE-patiënten.

Voor 2018 worden geen nadere financiële vooruitzichten gegeven.

=== E I N D E P E R S B E R I C H T ===
fricandel liked last!

Stofke
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 314
Lid geworden op: 13 Okt 2017 16:18
waarderingen: 199
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor Stofke » 17 Mei 2018 07:40

Eerste kwartaalwinst voor Pharming
Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 07:35

LEIDEN (AFN) - Pharming heeft voor het eerst een kwartaalwinst in de boeken gezet. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag in een handelsbericht over de eerste verslagperiode van het jaar. De opbrengsten van de onderneming dikten bovendien flink aan.

Pharming zette een nettowinst van 3,3 miljoen euro in de boeken. Dat was een jaar eerder nog een verlies van 5,7 miljoen euro. Topman Sijmen de Vries sprak dan ook van een belangrijke mijlpaal. Pharming dankt het positieve resultaat naar eigen zeggen onder meer aan ,,sterke verkoopprestaties''. De operationele winst steeg met 110 procent tot 8,2 miljoen euro.

De totale omzet van Pharming steeg met 90 procent tot 29,5 miljoen euro. Pharming zag de productverkopen van zijn middel Ruconest in de Verenigde Staten flink bijdragen aan de opbrengsten, ondanks een flinke waardevermindering van de Amerikaanse dollar in dezelfde periode.

De kaspositie van Pharming bleef stabiel op 59,8 miljoen euro.

Voor de rest van 2018 voorziet Pharming dat de inkomsten uit de verkoop van Ruconest aanhoudend zullen blijven groeien. Dat komt voornamelijk op het conto van de Amerikaanse activiteiten. Een en ander zal leiden tot het realiseren van positieve operationele en netto-kwartaalresultaten gedurende het hele jaar. Pharming geeft geen nadere financiële vooruitzichten.
lode78 liked last!

fricandel
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 80
Lid geworden op: 18 Jan 2018 11:35
waarderingen: 46
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor fricandel » 17 Mei 2018 07:52

BRIEF-Pharming Group Q1 Operating Profit Up At 8.2 Million Euros

07:43 (17/05) - Bron: RTRS

May 17 (Reuters) - PHARMING GROUP NV PHAR.AS :
* Q1 NET PRODUCT SALES INCREASED BY 93% TO EUR 29.3 MILLION
(Q1
2017: EUR 15.2 MILLION) LFL
* Q1 TOTAL REVENUES UP 90% AT EUR 29.5 MILLION (INCL. EUR
0.2
MILLION OF LICENSE REVENUE) FROM EUR 15.5 MILLION YEAR AGO
* NO FURTHER FINANCIAL GUIDANCE FOR 2018 IS PROVIDED
* Q1 OPERATING PROFIT INCREASED BY 110% TO EUR 8.2 MILLION
(COMPARED WITH EUR 3.9 MILLION IN Q1 2017)
* Q1 NET PROFIT OF EUR 3.3 MILLION
* RECORDING A NET PROFIT FOR QUARTER FOR FIRST TIME
* IN 2018, EXPECTS CONTINUED GROWTH IN REVENUES FROM SALES
OF
RUCONEST
* FOR 2018, SEES POSITIVE QUARTERLY OPERATING RESULTS AND
NET
RESULTS THROUGHOUT YEAR

Source text for Eikon:
Further company coverage:

(Gdynia Newsroom)
((gdynia.newsroom@thomsonreuters.com; +48 58 772 0920;))

LIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1138
Lid geworden op: 03 Jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 332
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor LIEVE » 17 Mei 2018 07:56

Pharming boekt voor eerst nettowinst :lol: ;)

Omzet afgelopen kwartaal bijna verdubbeld.
(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft het afgelopen kwartaal voor het eerst in zijn geschiedenis een nettowinst geboekt bij een bijna verdubbeling van de omzet, nadat het biotechbedrijf uit Leiden vorig jaar de commerciële rechten op Ruconest in Noord-Amerika terugkocht en de verkoop van het middel sterk steeg. Dit maakte Pharming donderdag voorbeurs bekend tijdens de publicatie van kwartaalresultaten.
"De opmerkelijke groei van 2017 heeft zich in 2018 gecontinueerd. En ik ben bovendien bijzonder verheugd ons allereerste netto winstgevende kwartaal te kunnen rapporteren", zei CEO Sijmen de Vries. "Investeringen in ons commerciële team alsmede de aanhoudende onderliggende vraag naar Ruconest in de VS zijn de aanjagers voor deze groei", voegde de topman toe.
Pharming boekte in het eerste kwartaal van 2018 een operationele winst van 8,2 miljoen euro, tegen een winst van 3,9 miljoen euro een jaar eerder, ondanks gestegen marketingkosten in de VS en toegenomen R&D uitgaven. Onder de streep realiseerde de onderneming een nettowinst van 3,3 miljoen miljoen euro, vergeleken met een verlies van 5,7 miljoen in het eerste kwartaal van van 2017, voornamelijk als gevolg van de aantrekkende verkopen.
Pharming profiteerde ook van een daling van de niet-contante financieringskosten die moesten worden getoond onder IFRS in verband met de verschillende obligaties die werden geconverteerd of afgelost rond het jaareinde.
Vorig jaar leed de biotechonderneming juist nog forse verliezen als gevolg van onder meer eenmalige herfinancieringskosten en reserveringen voor toekomstige mijlpaalbetalingen.
De totale omzet van Pharming steeg afgelopen kwartaal met 90 procent naar 29,5 miljoen euro.
De netto productverkopen stegen het afgelopen kwartaal op vergelijkbare basis met 93 procent tot 29,3 miljoen, ten opzichte van 15,2 miljoen euro een jaar eerder. De groei was volgens Pharming voornamelijk het gevolg van de aanhoudende onderliggende groei van de omzet uit de Amerikaanse verkopen. Een waardevermindering van 15 procent van de Amerikaanse dollar woog zelfs op de netto productverkopen.
Het eigen vermogen trok in de verslagperiode aan van 18,8 miljoen euro in december 2017 tot 31,6 miljoen euro eind maart 2018, voornamelijk als gevolg van de toevoeging van de nettowinst en een schuldreductie door de aflossing van obligaties.
Outlook
Pharming rekent op een aanhoudende groei van de inkomsten uit de verkoop van Rucdonest, voornamelijk gedreven door de Amerikaanse activiteiten. Daarnaast voorziet de onderneming positieve operationele en netto resultaten gedurende het jaar.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 17, 2018 01:33 ET (05:33 GMT)
© 2018 ABM Financial News. All rights reserved.

Gebruikersavatar
Lucien
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1093
Lid geworden op: 19 Jul 2012 17:52
waarderingen: 481
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor Lucien » 17 Mei 2018 08:01

Kan allemaal goed zijn maar het orderboek ziet er (voorlopig)toch niet optimistisch uit,kan wel nog veranderen natuurlijk :)

fricandel
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 80
Lid geworden op: 18 Jan 2018 11:35
waarderingen: 46
Contact:

Re: Pharming

Berichtdoor fricandel » 17 Mei 2018 08:01

Alé Pharming liefhebbers, wat is hier aan de hand?
Mijn inziens toch heel goed nieuws en toch voorbeurs in het rood gaan. Op binck van 1.468 naar 1.455€. Op Infront nog iets lager.
Wat heb ik over het hoofd gezien???