De eerste beleggingstool die complete portefeuilles berekent

Beleggen en aandelen kopen in Nederland, beursberichten, informatie delen, beurskoersen analyseren + AMX, ASCX, Lokaal
bitzchecker
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 Mei 2014 14:17
waarderingen: 0
Contact:

De eerste beleggingstool die complete portefeuilles berekent

Berichtdoor bitzchecker » 13 Mei 2014 14:33

Apvest de eerste beleggingstool die complete portefeuilles berekent bij een gegeven risico niveau. hoe werkt het?

Apvest is een variant op de Modern Portfolio Theory die gebaseerd is op de risico definitie van Value-at-Risk. Het resultaat is een techniek die het dagelijks risicomanagement van Value-at-Risk combineert met het optimaliseren van de risico/rendement verhouding van Modern Portfolio Theory.
  • De gebruiker selecteert een aantal fondsen die hij / zij wil volgen van een "index-list". Typische voorbeelden zijn alle beursgenoteerde op een bepaalde beurs of in een bepaalde bedrijfstak.
  • Apvest verzamelt de relevante historische gegevens uit de database en berekent de statistische variabelen die nodig zijn voor de "scenario generator".
  • De scenario generator berekent een representatieve set van markt scenario's voor alle effecten op de index-lijst.
  • De beleggingsportefeuille, die in feite een combinatie van contanten en posities in een aantal aandelen van de index-lijst is, wordt gesimuleerd en beoordeeld met behulp van de gegenereerde markt scenario's. Resultaten van de simulatie worden gebruikt om het risico en de verwachte waardeontwikkeling van de portefeuille vast te stellen.
  • De laatste stap is om de risico/rendement verhouding van de portefeuille te verbeteren. De Optimiser berekent de transacties die nodig zijn voor een zo hoog mogelijk rendement bij een gegeven risico. De nieuwe, optimale portefeuille, wordt weer gesimuleerd en geëvalueerd op de scenario set ter controle. Door de optimalisering voor verschillende risico niveaus te herhalen ontstaat een goed beeld van risico en rendement dat haalbaar is met de geselecteerde index-lijst.
De prestaties van de optimale portefeuilles zijn uitgebreid getest en worden op de website getoond.Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5169
Lid geworden op: 01 Jan 2012 20:51
waarderingen: 3115
Contact:

Re: De eerste beleggingstool die complete portefeuilles bere

Berichtdoor Beheerder » 13 Mei 2014 14:41

Beste, wat leuk dat u ons forum heeft gevonden maar wellicht bent u vergeten ons forumreglement goed te lezen (kan gebeuren). U plaatst linkjes met al dan niet eem commerciële bedoeling maar in ieder geval om internetverkeer te genereren. In plaats van deze manier van commerciële activiteiten te willen ontplooien of internetverkeer te genereren kunt u ons benaderen om te adverteren, zie rechtsboven deze pagina. Waarschijnlijk zal dit geen probleem voor jullie zijn vanwege het 'succesvolle' product ;)
filmo liked last!
Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.