Beleggers vergelijken hier brokers + nu €500 actie!

TIP: Volg direct het laatste beursnieuws via:   

UNIT 4

Beleggen in aandelen beurs Amsterdam, AEX en AMX index, etc.
LIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1138
Lid geworden op: 03 Jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 363
Contact:

UNIT 4

Berichtdoor LIEVE » 18 Nov 2013 10:36

Bod van 1,2 miljard op softwarebedrijf Unit4SLIEDRECHT (AFN) - Investeerder Advent wil softwarebedrijf Unit4 overnemen voor een totaalbedrag van zo'n 1,2 miljard euro. Dat maakte de leverancier van software voor de zakelijke markt maandag bekend.


Per aandeel komt het overnamebod neer op 38,75 euro. Onlangs had Unit4 al aangegeven in onderhandeling te zijn over een overname. Toen noemde het bedrijf een indicatieve prijs van 35 euro per aandeel.

De merknaam Unit4 blijft bestaan. Topman José Duarte en financieel directeur Edwin van Leeuwen blijven het bedrijf leiden. Ook oprichter en topbestuurder Chris Ouwinga, die zijn belang van 5,6 procent heeft toegezegd aan Advent, blijft aan als niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur.

Overnamekandidaat

Unit4 geldt al enkele jaren als overnamekandidaat. Nadat het bedrijf afgelopen zomer was benaderd door geïnteresseerde private-equityfondsen, volgden gesprekken met verscheidene strategische en financiële partijen. Uiteindelijk bleven vier kandidaten over waarmee verder is onderhandeld.

Daarbij was de prijs volgens president-commissaris Philip Houben “zeer belangrijk, maar niet zaligmakend”. Verder speelde een belangrijke rol dat Unit4 onder de vleugels van Advent vrijwel op dezelfde voet verder kan gaan als nu. Ook aan de arbeidsvoorwaarden van het personeel wordt niet getornd. Evenmin gaan door de overname banen verloren.

Sterke partner

“We gaan door met waar we mee bezig waren”, zei Ouwinga. Daarbij is Advent volgens hem een sterke partner. “Ze weten veel van de softwareindustrie en begrijpen dat grote investeringen nodig zijn”, zei hij.

Bedrijfssoftware wordt steeds meer een dienst die tegen een vergoeding online beschikbaar is dan een product dat moet worden aangeschaft. Net als branchegenoten is Unit4 bezig zijn businessmodel aan te passen aan die veranderende markt. Die omslag kan beter en sneller worden gemaakt in private handen'', meent Ouwinga.


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden andere beleggers en
profiteer van minder advertenties, abonneren op
favoriete onderwerpen en toegang tot de chatbox.

Registreer u binnen enkele tellen
LIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1138
Lid geworden op: 03 Jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 363
Contact:

Re: UNIT 4

Berichtdoor LIEVE » 18 Nov 2013 10:37

'Hoge prijs voor Unit4'AMSTERDAM (AFN) - Advent betaalt een hoge prijs voor de overname van Unit4. Dat constateren analisten van SNS Securities maandag in een eerste reactie. ,,Het is een volle prijs. Ik vind 36 euro per aandeel al veel voor de onderneming, Advent biedt 38,75 euro per aandeel cum dividend'', aldus analist Martijn den Drijver.


De marktvorser sluit een tegenbod nagenoeg uit. “Alles is mogelijk, maar ik verwacht het eigenlijk niet”. Den Drijver denkt dat beleggers het bod moeten accepteren. “Take the money”, zo gaf hij aan. SNS hanteert een sell-advies op Unit4, dat vrijdag sloot op 35,11 euro.

Analisten van Rabobank verlaagden hun advies naar hold van buy. De marktvorsers noemen het bod van Advent “fair” en zien weinig ruimte voor een hogere bieding. Het koersdoel dat Rabobank hanteerde, van 40 euro, wordt teruggezet naar de biedprijs van 38,75 euro.

LIEVE
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1138
Lid geworden op: 03 Jan 2012 11:09
Locatie: vind van mezelf dat ik goed bezig ben !
waarderingen: 363
Contact:

Re: UNIT 4

Berichtdoor LIEVE » 18 Nov 2013 10:39

Advent doet bod op Unit4
SLIEDRECHT (AFN) -
Investeerder Advent wil softwarebedrijf Unit4 overnemen. Dat werd maandag bekendgemaakt. Advent biedt 38,75 euro per aandeel (cum dividend) op Unit4, dat het bedrijf een waarde geeft van bijna 1,2 miljard euro geeft.Het bestuur en de raad van commissarissen van Unit4 bevelen het bod aan. Oprichter Chris Ouwinga steunt het bod ook en biedt zijn stukken, die een belang vertegenwoordigen van 5,6 procent, aan. Advent wil Ouwinga handhaven als bestuursvoorzitter, en geeft hem de mogelijkheid de opbrengst van zijn belang terug te investeren in de onderneming.

Het bod van Advent biedt een premie van ruim 32 procent op de slotkoers van Unit4 op 11 oktober en een premie van bijna 55 procent op de gemiddelde slotkoers van Unit4 in de afgelopen 12 maanden. Advent deed eerder van zich spreken in Nederland door de overname van medisch toeleverancier Mediq.

Private handen

Advent ziet mogelijkheden om Unit4 te laten uitgroeien tot een wereldspeler op het gebied van bedrijfssoftware voor middelgrote ondernemingen. Zelf ziet het softwarebedrijf in private handen mogelijkheden om de transitie van zijn businessmodel versneld te voltooien.

Het merk Unit4 blijft bestaan en ook bestuurders José Duarte (ceo) en Edwin van Leeuwen (cfo) blijven aan. Het zogenoemde one-tier board blijft in stand en zal na afronding van het bod bestaan uit 9 leden. Vijf van hen komen dan van Advent.

Equityfirma's

Unit4 maakte eerder al bekend dat het in de belangstelling stond van een aantal private equityfirma's. Daarbij stelde het dat de overnameprijs op zou kunnen lopen tot 35 euro per aandeel. Namen werden destijds niet gegeven.

Unit4 en Advent kunnen het overnameproces afbreken als een derde partij een beter bod uitbrengt. Daar is wel de kanttekening bij geplaatst dat dat dit competatieve bod in cash minimaal 10 procent hoger moet zijn. Als er een bieding komt van cash en aandelen moet minimaal 15 procent meer worden geboden.

Advent wil het bod zo snel mogelijk lanceren, waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2014. Het bod zal daarbij gestand worden gedaan als minimaal 85 procent van de aandelen is aangemeld. Als die drempel niet wordt gehaald, maar wel minstens 75 procent wordt aangeboden, is daarvoor toestemming nodig van de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Unit4.