Avantium

Beleggen, aandelen kopen in Nederland, informatie, koersen en analysesDanyvp
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 28
Lid geworden op: 26 apr 2022 06:09
waarderingen: 27

Re: Avantium

Bericht door Danyvp »

De CEO heeft ondertussen 55000 aandelen verkocht !


bertje
Forum elite
Forum elite
Berichten: 10132
Lid geworden op: 30 jul 2012 14:53
waarderingen: 1821

Re: Avantium

Bericht door bertje »

Avantium: goed gekapitaliseerd en aanhoudende goede vooruitgang bij de uitvoering van zijn strategie

AMSTERDAM, 20 maart 2024, 22:00 uur CET - Avantium NV, een toonaangevend bedrijf op het gebied van hernieuwbare en circulaire polymeermaterialen, rapporteert vandaag haar niet-geauditeerde jaarresultaten voor 2023.

Tom van Aken, Chief Executive Officer van Avantium, zei: "Avantium nadert snel het grootste keerpunt in zijn geschiedenis. Bijna twintig jaar nadat het allemaal begon, bereiden we ons voor om in 2024 met commerciële activiteiten te beginnen in onze FDCA Flagship Plant. Gedurende 2023 hebben we meerdere opmerkelijke mijlpalen bereikt, waaronder de ondertekening van onze eerste technologielicentieovereenkomst en het veiligstellen van aanvullende afnameovereenkomsten voor de FDCA Flagship Plant. De bouw van de FDCA Flagship Plant vordert goed met de eerste inbedrijfstellingsactiviteiten die onlangs zijn gestart. De bouw van de FDCA Flagship Plant is beïnvloed door stijgende kosten, en we stellen de steun van onze strategische partners en kredietverstrekkers bij het veiligstellen van een extra financieringspakket enorm op prijs. Na de succesvolle kapitaalverhoging van € 70 miljoen in februari 2024 verwachten we goed gekapitaliseerd te blijven tot onze vlaggenschipfabriek is volledig commercieel operationeel.

Op andere gebieden van het bedrijf bleek 2023 een sterk jaar te zijn voor onze CO2-afvang- en gebruiksoplossing (CCU), Volta Technology, waarbij het bedrijf samenwerkingen ondertekende met de mondiale marktleiders SCGC en Norsk Hydro. Onze plant-to-glycols Ray Technology™ boekte bemoedigende vooruitgang vanuit zowel technisch als commercieel perspectief. Om onze strategische focus op de commercialisering van FDCA en PEF te versterken, hebben we echter besloten verdere investeringen in onze Ray Technology™ op te schorten. Voor onze R&D Solutions-activiteiten zijn we ervan overtuigd dat ons nieuwe bedrijfsplan groei zal blijven opleveren.

Vooruitkijkend bevinden wij ons in een goede positie om duurzame waarde op lange termijn te creëren voor onze stakeholders. Wij willen onze partners en aandeelhouders bedanken voor hun voortdurende vertrouwen en loyaliteit, en onze collega's voor hun inzet en vastberadenheid om een ​​nieuw plantaardig polymeer op de markt te brengen. Met de succesvolle afronding van onze recente fondsenwerving zijn we goed gepositioneerd om onze FDCA Flagship Plant op te starten, PEF-producten op de markt te brengen en de implementatie van onze FDCA/PEF-licentiestrategie te versnellen."
vogelspotter liked last!

Kanhetlager
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 727
Lid geworden op: 07 nov 2013 16:17
waarderingen: 124

Re: Avantium

Bericht door Kanhetlager »

Koersverloop is net zo manipulatief als bij Ebusco.

Kanhetlager
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 727
Lid geworden op: 07 nov 2013 16:17
waarderingen: 124

Re: Avantium

Bericht door Kanhetlager »

Kanhetlager schreef: ↑
21 mar 2024 09:11
Koersverloop is net zo manipulatief als bij Ebusco.
Toch maar voor JET gegaan vandaag. Ebusco koop ik wel weer op 2,85 euro :-)

bertje
Forum elite
Forum elite
Berichten: 10132
Lid geworden op: 30 jul 2012 14:53
waarderingen: 1821

Re: Avantium

Bericht door bertje »

Avantium en TNO werken samen aan de bouw van elektrolyseteststations voor groene waterstofproductie

AMSTERDAM, 15 april 2024, 18:00 uur CEST – Avantium N.V., een toonaangevend bedrijf op het gebied van hernieuwbare en circulaire polymeermaterialen, maakt vandaag bekend dat dochteronderneming Avantium R&D Solutions een samenwerkingsovereenkomst heeft getekend met de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) voor de productie van PEM-elektrolyserteststations (Proton Exchange Membraan). De PEM-elektrolyser is de sleuteltechnologie voor de productie van groene waterstof.

In het kader van de samenwerking met TNO krijgt Avantium toegang tot de technische kennis en expertise van TNO – inclusief ontwerp en software – op eencellige en meercellige elektrolyseteststations op laboratoriumschaal. Met deze kennis zal Avantium deze elektrolyserteststations produceren, verder ontwikkelen en verkopen aan klanten over de hele wereld. Hierdoor kan Avantium R&D Solutions zijn elektrolyseaanbod versnellen en zijn activiteiten in de ontwikkeling van groene waterstoftechnologieën uitbreiden.
vogelspotter liked last!

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3729
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3897

Re: Avantium

Bericht door vogelspotter »

20-06-2024

07:44
Avantium opent FDCA-fabriek eind oktober

De (toekomstige) producent van duurzame plastics Avantium liet woensdagavond in een persbericht weten dat de officiële opening van zijn FDCA-fabriek in Delfzijl op 22 oktober zal plaatsvinden. De dag erna, op 23 oktober, is een beleggersdag gepland. Aandeelhouders kunnen dan ook de nieuwe fabriek bezoeken.

Avantium heeft in zijn pilootfabriek in Geleen aangetoond met zijn YXY-technologie plantaardige suikers te kunnen omzetten in FDCA (furandicarboxyliciiumzuur), de voornaamste bouwsteen voor de duurzame plastic PEF (polyethyleenfuranoaat). Nu wordt het proces op commerciële schaal gebracht in de FDCA-fabriek die in Delfzijl in aanbouw is, de eerste ter wereld.

Bron:"De Tijd"
opportunist liked last!
In port:Avantium,CARNIVAL CORP, LUFTHANSA,Deceun,inbev
EVS,Ontex , X-Fab, Greenya , Prosus , HYDROGEN REFUELING SOLUTIONS ,
Ekopak , Biotalys,Quantumscape , Tui ,Pixelworks .

cash :10%

Plaats reactie