Opmerkelijk nieuws

Geen beurs berichten, jezelf voorstellen (geen privégegevens!) en prijsvragenGebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Opmerkelijk nieuws

Bericht door arreno »

Zoals de titel al zegt voor opmerkelijk nieuws.
Rare berichten, leuke berichten, opvallende berichten.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE


Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: OPMERKELIJK NIEUWS

Bericht door arreno »

'Masturberen is buitengewoon goed voor de gezondheid en het welzijn van de mens'. Een Iraanse medische universiteit is tot dit onderzoeksreultaat gekomen, schrijft de Indiase Jagran Post volgens Spitsnieuws.

De onderzoekers melden dat bijvoorbeeld hooikoortsklachten kunnen afnemen door zelfbevrediging. De vinding wordt gebaseerd op het feit dat de neus en de geslachtsorganen gelinkt zijn aan hetzelfde deel van het zenuwstelsel dat reflexen regelt.

Masturbatie heeft overigens ook op andere vlakken een heilzame werking, zoals bijvoorbeeld bij RLS (Restless Leg Syndrom), een afwijking waarbij benen tintelen en jeuken, en moeilijk stil zijn te houden.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Pennystocker
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1965
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:32
waarderingen: 29

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door Pennystocker »

Een bericht dat wel met de economie te maken heeft maar ook wel opmerkelijk te noemen:
De munt van 1 biljoen

Door Nico Pantelis op 8 jan 2013 om 10:50 | Views: 3.134
In de Verenigde Staten weten ze stilaan niet meer van welk hout pijlen te maken met hun immense schuldenberg. Ze halen er tegenwoordig de waanzinnigste ideeën bij, zoals een platinamunt slaan van 1 biljoen dollar. Maar is dit idee wel zo raar?

De beurzen kenden een indrukwekkende start in 2013. De rally is het gevolg van een oplossing voor de fiscal cliff in de Verenigde Staten. Beleggers reageerden opgelucht en dit vertaalt zich in een risk-on modus.

Enkele weken terug werden de kiemen voor de beursrally al gepland door de Fed, die aankondigde om het monetaire opkoopprogramma te verhogen tot 85 miljard dollar per maand aan Amerikaanse staatsobligaties en hypotheekschuld.

Geen limiet
Dit komt neer op een jaarlijkse quantitative easing (QE) van meer dan 1 biljoen dollar! Bovendien staat er geen limiet meer op de omvang van het stimuleringsprogramma, maar koppelt Bernanke er nu streefdoelen aan zoals een werkloosheid van 6,5% en/of inflatie boven 2,5%.

Terwijl het vuurwerk massaal knalde rond de jaarwisseling, gingen er ook enkele alarmbellen af in de wandelgangen van het Amerikaanse congres: het schuldplafond van 16,4 biljoen dollar werd opnieuw overschreden.

Het was in 2011 dat het schuldplafond werd opgetrokken, wat voor de nodige spanningen zorgde tussen beide Amerikaanse politieke partijen. Meer nog, de Verenigde Staten kreeg voor het eerst in z’n geschiedenis een downgrade te verwerken.

Sneeuwbaleffecten
De kans dat de Democraten en Republikeinen er ditmaal niet uitkomen neemt met de dag toe, waardoor de overheid geen bijkomende schulden meer zou kunnen aangaan. De Verenigde Staten riskeert hierdoor een volgende kredietverlaging, wat tot een gigantische stijging van de kosten kan leiden, met alle sneeuwbaleffecten van dien.

Amerikaanse beleidsmakers zitten weer met de handen in het haar en beginnen er steeds apartere ideeën op na te houden om uit het schuldenmoeras te geraken.

Zo lanceerde een blogger het idee om een platinamunt te slaan en die een waarde te geven van 1 biljoen dollar (Engels: one trillion), het jaarlijkse tekort van de Amerikaanse overheid.

Hot topic
In de Amerikaanse wet staan enkele vage uitzonderingsregels, zo ook het slaan van een munt om het evenwicht in het systeem te herstellen (Artikel I, Sectie 8). In enkele dagen tijd groeide het aanvankelijk bizarre idee uit tot een hot topic in de Verenigde Staten.

Alle financiële media praten erover, gerenommeerde websites staan vol met columns en discussies. Als de Amerikaanse overheid de ‘speciale’ platinamunt creëert, kan men die vervolgens deponeren bij de Fed in ruil voor nieuwe dollars.

Waar overigens het idee van een platinamunt vandaan komt, is niet geheel duidelijk. Het kan wat ons betreft net zo goed koper of ijzer zijn. En waarom het bedrag dan beperken tot 1 biljoen dollar?

Waarom niet meteen 100 biljoen dollar erop stampen, of nog beter, het mooie ronde getal van 1 triljoen dollar. Dan kan men nog wel een jaartje of honderd verder met schuldenmaken in de Verenigde Staten.

Boekhoudkundig probleem
Alle gekheid op een stokje, het idee van de platinamunt is volgens mij geen realistisch scenario. Toch is de basis van het idee niet zo gek. Schuld is immers een boekhoudkundig probleem.

Terug naar de eerste les boekhouding. De balans bestaat uit twee delen:
•actief
•passief

Beide zijden moeten altijd in evenwicht zijn. En net hier zit een belangrijk onderdeel waar de meeste economen en andere specialisten overheen kijken. Centrale bankiers hebben niet zoveel reële vaste activa op de balans, behalve dan fysiek goud.

Herwaardering goud
Het voordeel voor de Fed is dat hun goudreserve nog altijd voor 42 dollar per ounce in de boeken staat. Een herwaardering van hun goud (8133 ton) zou de schuldenberg van de Verenigde Staten in een pennentrek kunnen decimeren en opnieuw draagbaar maken.

Echter, hiermee zou Amerika ook hun grootste schuldeiser – China – in een klap fors armer maken. Toch denk ik dat dit een meer realistisch scenario is dan de platinamunt. Temeer omdat er hiervoor voldoende signalen uit China komen.

De Chinezen zijn in de voorbije jaren als bezetenen goud aan het opkopen. Zoals onderstaande grafiek aantoont, gaat de meeste goudproductie als ook de goudhandel naar de Chinezen.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Reset
Ik heb al een tijd geen cijfers meer uit China gezien inzake hun goudreserves, maar het zou me amper verbazen moest dit inmiddels een veelvoud zijn van de officiële status van 1054 ton goudreserve.

Als de Chinezen ooit voldoende goud hebben (zo’n 6000 ton of meer), dan zal China geen probleem meer hebben met een boekhoudkundige reset van het globale dollarsysteem. Welke prijs men dan op de goudreserve zal kleven, daar hebben we uiteraard het raden naar.

Maar zelfs aan de huidige marktwaarde van 1650 dollar per ounce komt op amper 450 miljard dollar. Er is dus een veelvoud van de goudprijs nodig om de reset te realiseren en de schuldenberg opnieuw dragelijk te maken.

Inflatie
Een globale reset van het financiële systeem zit hoe dan ook in de kaarten. Door de immense Amerikaanse schuldenberg en de snelle stijging ervan, dringt een boekhoudkundige oplossing zich steeds meer op.

Het wegstrepen van de schulden kan voor een deflatoire depressie zorgen, met alle sociale gevolgen van dien.

Dus lijkt de enige andere uitweg het decimeren van de schulden door inflatie. Houders van goud en andere vaste activa zullen de reset doorstaan, maar houders van cash en schulden zijn dan de pineut.

Ender_Wiggin
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 21
Lid geworden op: 15 mar 2013 19:16
waarderingen: 1

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door Ender_Wiggin »

Leuk: omdat ze gelijk heeft over verschillende zaken en omdat ik Kareltje een blaaskaak vind.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/v ... oogIerland" onclick="window.open(this.href);return false;

Geniet!

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door arreno »

http://nos.nl/artikel/523758-uniek-geva ... -voet.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Knobbeltje op haar teen was een clitoris???
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door arreno »

Vertrouwen beleggers daalt flink
zaterdag 6 juli 2013 - 07:50 Terug naar het nieuwsoverzicht

AMSTERDAM (AFN) - Het vertrouwen van beleggers heeft vorige maand een flinke deuk opgelopen. Dat blijkt uit de beleggersbarometer die ING zaterdag heeft gepubliceerd.

Beleggers werden in juni aanmerkelijk somberder over de economie en de waarde van hun beleggingen. In mei waren beleggers nog aanzienlijk positiever dan in de voorgaande maand. In juni gingen aandelenkoersen wereldwijd echter omlaag door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank zijn stimuleringsbeleid gaat afbouwen. Ook werden beleggers geconfronteerd met tegenvallende berichten over de Chinese economie.

Bijna 60 procent van de beleggers stelt nu dat de economie verslechtert, tegen 42 procent in mei. Een vijfde van de ondervraagden denkt dat de waarde van zijn beleggingen zal dalen. In mei voorzag slechts 11 procent een daling. De index waarmee ING het vertrouwen meet, zakte vorige maand van 110 naar 91 punten. Dat is de laagste stand sinds eind vorig jaar.

Beleggers zijn ook minder optimistisch geworden over de stand van de AEX-index over 3 maanden. Ze verwachten gemiddeld dat de hoofdgraadmeter van het Damrak eind september op 358 punten zal staan. In mei werd nog een stijging tot 374 punten in 3 maanden tijd voorzien. Verder bleek dat beleggers in het eerste kwartaal te optimistisch waren over de ontwikkeling van de AEX in het volgende kwartaal. Eind maart werd voor eind juni een stand van 356 punten voorspeld. De AEX eindigde het kwartaal echter op 344,59 punten.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door arreno »

In Luttelgeest (Flevoland) is dit dier gevonden. Het beest heeft heel veel weg van een wolf. Als dat zo is, zou de Europese wolf na 150 jaar weer terug zijn in ons land. Helaas, is het een dood exemplaar.

Het is toch iets, na 150 jaar weer een wolf in Nederland, wordt is doodgereden. Mocht het echt een wolf zijn is het wel zo als ze er over 5 jaar weer 1 zien, dat het dan nog maar 5 jaar geleden is dat er een wolf is waar genomen :lol: :lol:

Voor het eerst in anderhalve eeuw lijkt de wolf terug in ons land. Voor even, want het wilde beest werd eerder deze week door een voorbijganger dood gevonden in de berm in Luttelgeest.

Tegenvaller
Een automobilist reed het dier aan. Onderzoekers van de Wageningen Universiteit hebben het beest in beslag genomen en zijn momenteel druk bezig met DNA-onderzoek. Over een week wordt duidelijk of het inderdaad om een wolf gaat.

ARK Natuurontwikkeling denkt dat de kans groot is. 'De Duitse wolvenpopulatie is de laatste jaren sterk toegenomen. Opgroeiende jonge wolven verlaten met een leeftijd van 2 jaar hun ouderlijk territorium en leggen dan enorme afstanden af. Tot wel 50 kilometer per dag.'

Dieren komen terug
De terugkomst van het wilde beest is bijzonder. De wolf is eind 19e eeuw uit Nederland verdwenen als gevolg van jarenlange achtervolging. De laatste wolf werd in 1869 gezien. Mogelijk liepen er enkele decennia later ook nog wolven in de buurt van het Brabantse Heeze.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door arreno »

Nederland uit economische top-5
dinsdag 3 sep 2013, 23:17 (update: 04-09-13, 08:10)

Nederland is verdwenen uit de top-5 van meest concurrerende economieën. In de lijst van 148 landen van het World Economic Forum, is ons land gezakt van 5 naar 8. "Het kabinetsbeleid is niet succesvol", is de conclusie van de samenstellers.

Premier Rutte wees maandag in zijn H.J. Schoo-lezing nog trots op de positie van Nederland in de top 5 van meest concurrerende landen ter wereld, "nog voor de Verenigde Staten en Duitsland". Die twee landen zijn Nederland echter inmiddels gepasseerd.

Oorzaken van de terugval van Nederland zijn het financieringstekort, de slecht functionerende financiële markten, de oplopende zorgen over de stabiliteit van de Nederlandse banken, een slecht functionerende arbeidsmarkt en het uitstellen van investeringen in innovatie.

Innovatiebeleid
Het nijpende gebrek aan technici en ingenieurs, de gebrekkige samenwerking van bedrijven en universiteiten en het gebrek aan regie door de overheid, heeft Nederland een slechte dienst bewezen. "Het topsectorenbeleid van het kabinet is te stroperig en leidt tot een weinig daadkrachtig innovatiebeleid".

Zwitserland, Singapore en Finland blijven in de top 3 door blijvende investeringen in innovatie en onderwijs.

Ook het Duitse innovatiebeleid werpt zijn vruchten af. Duitsland heeft zich dit jaar aangesloten bij de koplopers (vierde plek) door aanzienlijke investeringen in research en ontwikkeling, nieuwe technologieën en uitstekende training en opleiding van nieuwe technici en ingenieurs.

Zuid-Europa
De VS zijn na jarenlange dalingen weer teruggekeerd in de top 5.

Zuid-Europese economieën als Frankrijk (op 23), Italië (47) en Portugal (51) zijn verder gezakt in de mondiale concurrentie-index. Spanje (35) en Griekenland (91) laten echter een kleine verbetering zien. Het EU-beleid lijkt hier zijn vruchten af te werpen.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door arreno »

`Meer financiele crises in verschiet`
Redactie ABM Financial News - 12 september 2013, 07:18
Nout Wellink noemt maatregelen onvoldoende.
Er komen meer financiële crises. Dit meent Nout Wellink, oud president van De Nederlandsche Bank donderdag in Het Financieele Dagblad.

De maatregelen die momenteel worden doorgevoerd zijn in de ogen van Wellink, op dit moment commissaris bij de Bank of China, een stap in de goede richting maar vermoedelijk onvoldoende om een volgende crisis te voorkomen.

Wellink pleit in de krant dan ook voor hogere kapitaalbuffers en leverage ratio -een verhouding tussen de balans en het eigen vermogen- van banken.

"We moeten leren omgaan met de dingen die we niet weten en daarom een robuuster systeem bouwen met fors hogere buffers", aldus de voormalige topman van DNB, die meent dat de Nederlandse banken over een aantal jaren weer op Europees niveau een rol kunnen spelen.

"De sector kan zich oprichten."

Door: ABM Financial News.
[email protected]
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Gebruikersavatar
arreno
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3107
Lid geworden op: 03 jan 2012 16:43
waarderingen: 715

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door arreno »

do 12 sep 2013, 14:42
NASA lanceert kikker

AMSTERDAM -
Een NASA-raket heeft per ongeluk een kikker richting ruimte gelanceerd. Het ongelukkige - en vermoedelijk doodsbange - dier werd toevallig op camera's vastgelegd terwijl hij een vrije val maakte richting aarde.


Foto: NASA
De onbemande raket LADEE, wat staat voor Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer, werd afgelopen vrijdag naar de maan gelanceerd om daar informatie te verzamelen. De raketlanceerbasis van de NASA is gevestigd op Wallops Island, een eiland voor de kust van de Amerikaanse staat Virginia dat rijk is aan moerassen; waar het wemelt van de kikkers.
Hoe de kikker kon worden gelanceerd is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk zat de kikker in kwestie op het lanceerplatform, waar een plas water is om het kabaal te onderdrukken. Een andere theorie is dat de kikker vanaf de grond de lucht in werd geschoten door de explosie die gepaard gaat met een raketlancering.
De authenticiteit van de foto is overigens door NASA bevestigd. Voor degenen die twijfelen: het gaat daadwerkelijk om een kikker. Het is onduidelijk hoe het met de kikker gaat, laat NASA weten in de officiële lezing over het opmerkelijke incident.
AEX,DAX,DJ short. Goud en Zilver long Imtech Bam ASMI ASML
OTC; ,BLFR,CABN, HPNN,MDLH,,BLFR,LATF,GERS,MDNT,NDEV,GSPI,DSCR,BCCI
WSRA,,AVOP,NXHD,VAPE

Plaats reactie