Beleggen in alcoholische dranken

Geen beurs berichten, jezelf voorstellen (geen privégegevens!) en prijsvragenPhillipe
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 153
Lid geworden op: 01 aug 2023 11:11
waarderingen: 30

Beleggen in alcoholische dranken

Bericht door Phillipe »

Jeneverstoker Nolet neemt drankenconcern Lucas Bols over

Jeneverstoker Nolet uit Schiedam neemt drankenconcern Lucas Bols over. Daar hebben beide bedrijven overeenstemming over bereikt, maken ze woensdag bekend.

Het bijna 450 jaar oude Lucas Bols is onder meer bekend van dranken als Passo√£, Goldstrike en Pisang Ambon en produceert ook jenever. De geschiedenis van familiebedrijf Nolet gaat terug naar 1691. De distilleerder heeft merken als KETEL 1, Proosje van Schiedam en maakt ook gin onder de naam Nolet.

Nolet was al aandeelhouder, maar neemt nu ook de resterende aandelen over voor een bedrag van 18 euro per aandeel.

Volgens Nolet-bestuursvoorzitter Carel Nolet betekent de overname dat "we twee fantastische Nederlandse bedrijven onder één vlag kunnen samenbrengen". Ook topman Huub van Doorne van Lucas Bols zegt "zeer verheugd" te zijn. "We kijken er erg naar uit om samen onze reis voort te zetten als Nederlands kampioen in de wereldwijde sterke dranken- en cocktailmarkt."

De deal wordt afgerond op 13 februari. Daarna gaat het aan de beurs van Amsterdam genoteerde Lucas Bols als zelfstandige onderneming verder onder de hoede van Nolet. Daarbij blijft de naam Lucas Bols behouden en blijft ook het huidige management op zijn plaats.

https://www.nu.nl/economie/6300684/jene ... -over.html


Plaats reactie