Babbelhoekje

Geen beurs berichten, jezelf voorstellen (geen privégegevens!) en prijsvragenGebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 26277
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 16256

Re: Opmerkelijk nieuws

Bericht door charel01 »

Wij hebben juist voor de dochter 18 werd haar spaarrekening leeggemaakt en in kasbons gestoken. Wij hebben daar geen enkel moeilijkheid mee gehad. Waarom? In de buurt was er een meisje dat het geld van haar spaarrekening, die de ouders hadden, opgebouwd had gehaald (Was wel ouder dan 18 jaar) en dat mee in een BMW van haar vriend had gestoken. Je kan het verhaal verder wel raden. BMW per total gereden, geen omnium, centen dus kwijt en het vervolg laat zich raden raden vriend ook kwijt.
Toen mijn dochter hier vertrokken is en ging samen wonen met toen haar vriend is ze hier vertrokken met 25.000 Euro (Wij hadden een bedrag minder in kasbons) en een Ford Fiesta die we gekocht hadden op haar naam om te kunnen gaan werken.
Ze is dan gaan wonen in een appartement dat van ons was aan een huishuur van 350 Euro per maand.
Denk dat ze dan toch een mooie start heeft gehad.
Om het verhaal compleet te maken. Na 9 maanden was ze al uiteen met haar vriend. :roll: Ze heeft 6 weken hier terug thuis gezeten en is dan als haar vriend weg was terug in dat appartement gaan wonen.
Wij hebben de huishuur dan laten zakken naar 250 Euro per maand zodat ze nog ruimte had om financieel niet maandelijks te krap te zitten. Eetkamer, stofzuiger e.d. dat op naam van haar vriend stond had die natuurlijk meegenomen, logisch. Wij hebben haar dan nog maar eens gesponsord voor 5000 Euro.:roll:
Op een zondagmorgen ben ik er eens gestopt. Toevallig was er iemand blijven slapen. Tegen mijn vrouw vertelde mijn dochter alles, zelfs haar sexleven. Ik wist er liever niets van, kon ik er ook niet over piekeren.Ik ben dan ook maximum 3 keer op dat appartement geweest. :?
Een paar jaar later is ze dan gaan samenwonen met haar huidige man. Eerst nog twee jaar op het appartement en toen ze in verwachting was van een dochter dat zou uitdraaien in een misval hebben ze een huis gekocht. Het appartement waarin ze woonde was juist 8 jaar van ons. Wij hebben het verkocht en de winst die we erop maakte hebben wij toen aan haar uitbetaald.
Langs de kant van mijn schoonzoon zijn ze ook over de brug gekomen en daar hebben ze ook sponsor gespeeld.
Toen mijn kleinzoon later geboren is hebben ze na een tijdje besloten van te trouwen. Ik vermoed maar dat weet je nooit zeker dat ze nu een goed huwelijk heeft.
Ik ben opa, langs de andere zijde is het vava. Die heeft me eens voorgesteld van samen een bouwgrond voor de kleinzoon te kopen. Ik heb gezegd dat er geen haar op mijn hoofd was dat daaraan dacht. Wat als hij 16 is een bvb. aan de drugs zou zitten.
Ik zou er eeuwig spijt van hebben dat ik er één euro had ingestoken die door zijn neus gaat.
Toen wij ons huwelijkscontract enkele jaren geleden op punt hebben laten stellen wou mijn vrouw de kleinzoon in een testament. Die is om de voormelde reden bij mij toen ook van een kale reis thuis gekomen.
Conclusie, kleine kinderen, kleine problemen. Grote kinderen, grote problemen. Je beslist zelf van kinderen te kopen dan is het je plicht van te trachten ze zo goed mogelijk groot te brengen en alhoewel wij een zeer goede verstandhouding met de dochter hebben, verwacht nooit iets. Dat hebben mensen uit onze vriendenkring spijtig genoeg meegemaakt. Twee zonen afgegeven aan alcohol en drugs. :? Nooit komen die mensen dat te boven.

Eigenlijk hoort die onderwerp wel niet thuis in het topic opmerkelijk nieuw.
Lieve16 liked last!


Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 26277
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 16256

Babbelhoekje

Bericht door charel01 »

Mijn vrouw zit op een Nederlands forum voor naaisters. Op dat forum is een topic babbelhoekje. Daar kunnen de leden spreken over van alles behalve over naaien.
Eigenlijk over zaken van het dagelijks leven.
Ik merk aan de PB's die ik krijg dat sommige mensen daar soms wel behoefte aan hebben. Men vraagt dan bvb. hoe het met mijn vrouw is en terwijl vertellen ze ook iets van hun leven, De covid periode waarin wij leven maakt dat alleen maar erger.
Je zit hier anoniem op een forum, buiten een paar mensen die mij persoonlijk ontmoet hebben weet geen kat wie ik ben.
Dat geld dus voor jullie ook. Zit je op een ei te broeden en wil je dat anoniem kwijt kan je dat dus hier altijd, eventueel gevolgd door een raadgeving van een ander lid.
Ik ga als start van dit topic vragen aan de Beheerder om de twee laatste onderwerpen van het topic "Opmerkelijk nieuws" naar dit topic te verplaatsen.
Blackadder liked last!

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 26277
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 16256

Re: Babbelhoekje

Bericht door charel01 »

Het wil lukken, wat staat er vandaag in de krant:
Psychologen hadden het nog nooit zo druk: “Ook voor ons wordt de situatie soms uitzichtloos”
Het is druk in de praktijk van de psycholoog: onder meer door corona voelen mensen zich neerslachtig, bang of afgesneden van de samenleving. De overrompeling is zelfs zo groot dat heel wat therapeuten niet anders kunnen dan hun wachtlijsten sluiten. "Ik maak steeds de afweging: help ik deze cliënt nú, of bewaak ik mijn grenzen?"
Al bij het begin van de coronacrisis rezen bezorgdheden over de mentale impact van de maatregelen op de bevolking. Hoewel de eerste lockdown voor velen nog als een welkome adempauze kwam, worden de gevolgen bijna een jaar later duidelijk: heel wat zelfstandige psychologen worden overspoeld door aanmeldingen, zo horen we in het werkveld en bij de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP). De agenda's raken verzadigd en wachtlijsten worden afgesloten, ook al is een consultatie vaak enkel weggelegd voor mensen met voldoende financiële middelen. De meest gehoorde problemen zijn depressieve klachten, de angst om het virus op te pikken of door te geven, en een gevoel van uitzichtloosheid en afzondering, voornamelijk door telewerk. Vaak legden de lockdowns ook sluimerende problematieken bloot, zoals relatieproblemen en moeilijke thuissituaties. "Dan als psycholoog - opgeleid om mensen te helpen - moeten zeggen dat je zelfs niet weet wannéér je iemand kan helpen, is ethisch enorm zwaar", zegt Koen Lowet van VVKP.

Is maar een deel van het artikel, ik plaats nooit een artikel bestemd enkel voor abonnees van "HLN" dezelfde dag dat de krant uitkomt.
Volledig artikel:
https://www.hln.be/binnenland/psycholog ... ~a68ad060/
Ter info, wij zijn zowel zaterdag als zondag bij kennissen geweest die ons hadden opgebeld of we geen tas koffie kwamen drinken.
Allebei hadden ze problemen met de maatregelen van corona. Het ene koppel was al in een maand niet buiten geweest. Juist de vrouw was naar de kapster geweest, eigenlijk tegen de zin van haar man. Ze had enkel haar haar laten knippen en geen kleuring laten zetten om vlugger terug thuis te zijn. Haar man die longpatient is heeft gewoonweg een panische angst om besmet te geraken.
Bij het tweede koppel was de dochter woensdag opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Ze mag pas na 6 dagen opname enkel bezoek krijgen van haar man. Ik kan me dat gewoonweg niet inbeelden mocht mijn vrouw in het ziekenhuis liggen dat ik er niet bij mocht. Ik werd gek. :roll:

piddybull
waarderingen: 3

Re: Babbelhoekje

Bericht door piddybull »

Dag Charel,
Leuk initiatief maar gezien ik ook nogal graag alles post wat op mijn hart ligt zou ik mee babbelen mocht het in de omgeving van premium liggen. 50 meelezers tov. 7000 schrikt me eerlijk waar wel teveel af.
Al zijn mijn nog "niet" verkondigde geheimen wel een open deur om 7000 premiums te bekomen :up:
Bieraait liked last!

Gebruikersavatar
Founder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7610
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 5796
Contacteer:

Re: Babbelhoekje

Bericht door Founder »

Dan te bedenken dat die 7.000 dan forumleden zijn en een veelvoud van die 7.000 hier wekelijks meeleest ;)
Bulls Make Money, Bears Make Money, Pigs Get Slaughtered

[Dit account modereert niet meer]

ex-stoploss
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1950
Lid geworden op: 13 okt 2015 22:53
waarderingen: 937

Re: Babbelhoekje

Bericht door ex-stoploss »

Ik denk dat het klassieke "model" voorbijgestreefd is en niet meer werkbaar is in de huidige maatschappij. Met klassiek model bedoel ik een gezin man/vrouw/kinderen met huisje en tuintje. Dat is niet de geschikte omgeving voor de individualistische levenswijze van tegenwoordig. Een gezin van 4 personen is in feite geen "geheel" meer, eerder een optelsom van 4 personen die toevallig op hetzelfde adres wonen. Die kunnen net zo goed functionneren als ze alle 4 op 1000 km van mekaar wonen.
charel01 liked last!

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 26277
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 16256

Re: Babbelhoekje

Bericht door charel01 »

piddybull schreef:
22 feb 2021 12:41
Dag Charel,
Leuk initiatief maar gezien ik ook nogal graag alles post wat op mijn hart ligt zou ik mee babbelen mocht het in de omgeving van premium liggen. 50 meelezers tov. 7000 schrikt me eerlijk waar wel teveel af.
Al zijn mijn nog "niet" verkondigde geheimen wel een open deur om 7000 premiums te bekomen :up:
Begrijpbaar een beetje piddybull. Ik heb mijn hart op mijn tong, in mijn prive leven ook. Mensen mogen 95% van mijn leven weten. Mijn overbuur leest ook op Beursig mee. Ik heb daar geen enkel probleem mee. Zijn vrouw weet alles wat ik hier eventueel plaats.
5% Zit in een rugzakje waar zelfs zaken inzitten die mijn vrouw niet weet.
Die ga ik hier ook niet open en bloot uitleggen.
Ik kan daarvoor eventueel nog altijd een PB gebruiken.

Gebruikersavatar
Blackadder
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4885
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3350

Re: Babbelhoekje

Bericht door Blackadder »

Ben eens benieuwd wanneer de horeca opnieuw mag openen. Ik ben er zelf van overtuigd dat dat op een volledig coronaveilige manier mogelijk is, zoals na de eerste lockdown, mét avondklok uiteraard.

De mentale en psychische kost van de lockdown is toch wel torenhoog, om nog te zwijgen van de mensen die er smetvrees aan gaan overhouden.
Dat er maatregelen nodig zijn spreekt voor zich. Eén van de belangrijkste maatregel vind ik, is het verbod op reizen naar het buitenland. Hopelijk gaan ze daar niet versoepelen want ik lees links en rechts dat ze dat opnieuw willen toelaten
charel01 liked last!

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 26277
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 16256

Re: Babbelhoekje

Bericht door charel01 »

Gisteren bericht gekregen van mijn dochter dat ze vrijdagavond haar vaccin krijgt. (Ze is verzorgende voor het ziekenfonds)
Ze krijgt zoals alle mensen met een medisch beroep onder de 55 jaar het vaccin van AstraZeneca.(Ze is 35)
Persoonlijk maakt ze er weinig problemen over.
Ik ben benieuwd naar eventuele bijwerkingen. Je leest van alles. :roll:
Blackadder, ik ben het 100% eens met wat je schrijft.
letta75 liked last!

Gebruikersavatar
Blackadder
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4885
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3350

Re: Babbelhoekje

Bericht door Blackadder »

charel01 schreef:
23 feb 2021 10:34
Gisteren bericht gekregen van mijn dochter dat ze vrijdagavond haar vaccin krijgt. (Ze is verzorgende voor het ziekenfonds)
Ze krijgt zoals alle mensen met een medisch beroep onder de 55 jaar het vaccin van AstraZeneca.(Ze is 35)
Persoonlijk maakt ze er weinig problemen over.
Ik ben benieuwd naar eventuele bijwerkingen. Je leest van alles. :roll:
Blackadder, ik ben het 100% eens met wat je schrijft.
Hou ons zeker op de hoogte over mogelijke bijwerkingen ;)
Ben ook wel benieuwd.

Plaats reactie