Europees aandelennieuws

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.Phillipe
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 129
Lid geworden op: 01 aug 2023 11:11
waarderingen: 23

Europees aandelennieuws

Bericht door Phillipe »

Europees aandelennieuws

Ryanair wint rechtszaak tegen Nederlandse reddingsoperatie van KLM

Ryanair: de goedkeuring door de Europese Commissie van staatssteun van 3,7 miljard dollar voor de Nederlandse eenheid van Air France-KLM werd door het gerecht nietig verklaard na een klacht van Ryanair. De rechtbank zei dat de EU-waakhond geen rekening had gehouden met andere begunstigden binnen de luchtvaartgroep.
Kwartaalwinst van Arm Holdings boven gemiddelde analistenverwachting

Arm Holdings: de Britse producent van halfgeleiders meldt een gecorrigeerde kwartaalwinst van 29 cent per aandeel voor het kwartaal eindigend in december. De gemiddelde verwachting van negentien analisten voor het kwartaal was een winst van 25 cent per aandeel. De omzet bedroeg 824,00 miljoen dollar. Analisten hadden gemiddeld 761,62 miljoen dollar verwacht.
Unilever boekt kwartaalomzetstijging van 5% nu volumes terugkeren

Unilever: de maker van Dove-zeep en Hellmann’s-Specerijen voldoet aan de verwachtingen voor de onderliggende omzetgroei in het vierde kwartaal, na het verhogen van de prijzen, in een langzamer tempo dan in de afgelopen kwartalen. Het boekte voor het eerst in tien kwartalen een stijging van de verkoopvolumes. Het verwacht voor 2024 een "bescheiden verbetering" van de onderliggende operationele marge.
AstraZeneca ziet hogere omzet en winst in 2024 dankzij veerkrachtige vraag

AstraZeneca: de Anglo-Zweedse geneesmiddelenfabrikant voorspelt een hogere omzet en winst voor 2024, waarbij het gokte op een sterke acceptatie van de RSV-vaccinatie voor jonge kinderen en een veerkrachtige vraag naar medicijnen tegen kanker en zeldzame bloedziekten. Voor 2023 rapporteerde AstraZeneca een omzet van 45,81 miljard dollar en een kernwinst per aandeel van 7,26 dollar.
De winsten van SocGen in het vierde kwartaal dalen

Société Générale: De Franse bank meldt een scherpe daling van de nettowinst over het vierde kwartaal, hoewel de kredietverstrekker de verwachtingen van analisten overtrof dankzij tekenen van herstel in de binnenlandse detailhandel en stabiele handelsinkomsten van investeringsbanken. De bank kondigde een voorgesteld dividend aan van 0,90 euro per aandeel, wat een uitbetalingsratio van 40% weerspiegelt en zei dat ze voor 280 miljoen euro aan aandelen zou terugkopen.
Siemens winst hoger dan voorspeld ondanks daling orders digitale sector

Siemens: de Duitse engineeringgroep meldt een winst over het eerste kwartaal die iets boven de verwachtingen lag, ondanks een vertraging zag bij de fabrieksautomatiseringseenheid. Over het geheel genomen rapporteerde Siemens een stijging van de industriële winst met 3% tot 2,72 miljard euro voor de drie maanden tot eind december, waarmee het de gemiddelde analistenverwachting van 2,64 miljard euro overtrof.
Kering zegt dat investeringen de marges kunnen aantasten als de verkoop van Gucci

Kering: de Franse eigenaar van de modemerken Gucci, Bottega Veneta en Balenciaga en juwelier Boucheron, rapporteerde een daling met 4% in de omzet in het vierde kwartaal, getroffen door een vertragende vraag naar mode. Het waarschuwde dat investeringen in zijn merken de marges in de 2024 zouden kunnen aantasten.
De Noorse winst voor het vierde kwartaal van Aker BP blijft achter bij de verwachtingen

Aker: De op een na grootste beursgenoteerde oliegroep van Noorwegen zei dat de kapitaaluitgaven in 2024 met meer dan 50% zullen stijgen naarmate het bedrijf nieuwe velden ontwikkelt. Aker verhoogde ook zijn kwartaaldividend met 9% naar 0,6 dollar per aandeel.
josymar liked last!


Plaats reactie