INCAP

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.
Plaats reactieBRT
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 634
Lid geworden op: 14 sep 2018 11:22
waarderingen: 189

INCAP

Bericht door BRT »

INCAP is een Fins bedrijf met fabrieken in de UK, Estland, Slovakije maar voornamelijk India. Het is een subcontractor in de electronic manufactering services (EMS) en biedt printplaten en volledig afgewerkte modules op maat aan klanten in voornamelijk EU en US. Er is een groeiende trend om dergelijke producten te outsourcen en daar profiteert een subcontractor als INCAP van.

Als subcontractor is INCAP heel afhankelijk van de groei van z'n klanten. Op dat vlak zit het bedrijf op gouden eieren, met klanten actief in de zonne-energie en batterijoplossingen. Hoewel dit niet officieel wordt vermeld, is geweten dat de grootste klant Victron is, de Nederlandse specialist in omvormers en off-grid energie oplossingen. Deze is klant sinds 2007 en is inmiddels goed voor 67% van de groepsomzet. INCAP heeft de voorbije jaren kunnen meegroeien op de rug van Victron. Sinds 2018 hebben ze ook Corvus energy in portfolio, actief in batterijsystemen voor de scheepvaart. De hoge concentratie aan klanten was een rugwind de voorbije jaren, maar is en blijft een groot risico, hoewel het management hier duidelijk en succesvol aan werkt om dit percentage af te vlakken.

Er zijn zeer veel spelers op de EMS markt en bijgevolg een hoge competitie. Dit zijn voornamelijk kleine tot middelgrote spelers en een consolidatiegolf wordt verwacht. Het INCAP management geeft aan actief op zoek te zijn naar acquisities.

De EMS productie is niet kapitaal intensief. Een nieuwe productielijn kost slechts een 2 miljoen euro, en het lijkt erop dat INCAP werkt met lease contracten waardoor de CAPEX behoeften minimaal zijn. Bijgevolg mogen we hoge returns verwachten op het geïnvesteerde kapitaal.

De EMS markt zou ca 6% groeien per jaar de komende jaren, maar zoals vermeld ben je als subcontractor sterk afhankelijk van het succes van je eigen klanten. De markt voor zonne-energie zou alvast met 20% per jaar groeien de komende jaren, ondersteund door de hoge energieprijzen en hoge EU subsidies. Om Victron te kunnen servicen, is zonet de 3e fabriek in India in gebruik genomen.

INCAP heeft de omzet en EBITDA meer dan verdrievoudigd in 4 jaar tijd, van EBITDA 11 mio in 2019 tot 43 mio in 2022. Deze groeispurt had een stuk te maken met de materiaalschaarste waar INCAP heeft van kunnen profiteren. We mogen deze groeispurt dus niet zomaar doortrekken naar de toekomst.
Gezien de recente groei is alle vrij kasstroom ingezet in werkkapitaal en heeft het bedrijf virtueel geen vrije kasstroom gedraaid. Onderliggend kan het echter hopen FCF genereren (schulden en CAPEX behoeften zijn zeer laag), met makkelijk 19 mio FCF in 2023. Uitgezet op de huidige koers betekent dit een 6.3 % yield. Zoals vermeld wordt verwacht dat INCAP deze vrije cash gaat inzetten voor M&A.

De aandeelprijs is 50% gedaald op het nieuws dat hun grootste klant (Victron) de voorraden afbouwt in 2023. Hierdoor zal de omzet niet hoger liggen dan - het uitzonderlijk goede jaar - 2022.

Het management is transparant en doet m.i. z'n best om te communiceren met aandeelhouders. Frequente communicatie via persberichten en nieuwsflashes, webinars, duidelijke website, kwartaalupdates, en ook via het bestellen van onafhankelijke analistenrapporten (zeker een aanrader, te downloaden via de INCAP website.

(Ik zie niet hoe ik een tabel kan uploaden anders kan ik mijn cijfertjes meegeven..)


BRT
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 634
Lid geworden op: 14 sep 2018 11:22
waarderingen: 189

Re: INCAP

Bericht door BRT »

Incap acquires Pennatronics, a US based single production facility EMS company, for USD 19 millionVoet aan grond in de USA.
Een stap in de goede richting qua diversificatie.
De deal voegt een 10% EBITDA toe.

Ze kunnen met hun vrije kas gemakkelijk enkele van deze deals absorberen.

BRT
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 634
Lid geworden op: 14 sep 2018 11:22
waarderingen: 189

Re: INCAP

Bericht door BRT »

Bijlage functie is er terug, dus hierbij wat cijfertjes. Nieuwste acquisitie zit hier nog niet in vervat.
U kunt zich hier registreren waarna u de bijlage kunt bekijken.

Plaats reactie