Nokian

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.goudhaantje
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 211
Lid geworden op: 11 feb 2017 15:58
waarderingen: 79

Nokian

Bericht door goudhaantje »

Het Finse Nokian Tyres werd zwaar geraakt door de Russische invasie in Oekraïne.Het had zijn grootste fabriek in Rusland staan en door het importverbod kreeg het zijn daar geproduceerde banden niet meer in Europa.
De Rusland exit is kostelijk maar ondertussen bouwt men in Roemenië aan nieuwe fabriek en werd de capaciteit in de bestaande fabrieken in Finland en de VS opgedreven. En wordt er een deel van de productie uitbesteed.
Nokian banden hebben een uitstekende reputatie in Scandinavië en elders.Ze hebben daardoor de mogelijkheid om prijsverhogingen door te voeren , wat ze ook doen I hun belangrijkste markten
Ondanks de immense problemen veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne bleef men een dividend uitkeren.En ook voor dit jaar stelt men max 0.55€ in het vooruitzicht Op 28 april as gaat het ex-dividend en op 11 mei zal men 0.35€ uitkeren.
Aan 8.56 € momenteel oogt het mij goedkoop.
Begin 2022 stond de koers +/- 30 €
First Pacific, Goldfields, Zijin mining , Ur-energy ,Imerys, Savencia , Yara International , Carlsberg Korea Electric Power, Sprott Physical Uranium, Vranken, Hummingbird Resources, EVS,Etex , ThermoFisher,NVent,Pentair,Brederode,Pan American silver, Far Eastern Consortium,Tessenderlo, Bayer,GBL


Plaats reactie